Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A régebbi és újabb fájlokat innen (is) lehet letölteni.
https://mega.nz/folder/wBdgnboY#EUIls6NlFfDUVaxn-zLNmQ
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Áprilisban egyszer már rákérdeztem, akkor senki sem reagált. A 236-os verzió egész jó.
MC236.jpg
MC236.jpg (501.83 KiB) Megtekintve 2413 alkalommal

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

kakaox írta:
2021.09.21., kedd 20:40
Sziasztok!
Megkelent az új Fidelizer 8.8
https://www.fidelizer-audio.com/fideliz ... rityclean/

És itt emlegetik a MinorityClean nevű alkalmazást...ezt próbálta már valaki?
http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MinorityClean/

Előre is köszönöm, ha van valakinek tapasztalata!
Szia!
Igen, nagy megelégedettséggel. Nem bonyolódnék véget nem érő jellemzésbe, de itt http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... rityclean/ olvashatsz róla bővebben. Érdemes foglalkozni vele. Ha szeretnél pár régebbi verziót is keress meg, mert csak a legújabbak letölthetők, de nem mindig azok a legjobbak. :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Sziasztok!
Megkelent az új Fidelizer 8.8
https://www.fidelizer-audio.com/fideliz ... rityclean/

És itt emlegetik a MinorityClean nevű alkalmazást...ezt próbálta már valaki?
http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MinorityClean/

Előre is köszönöm, ha van valakinek tapasztalata!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

kakaox írta:
2021.09.16., csüt. 21:21
zatar01 írta:
2021.09.14., kedd 09:59
Sziasztok
Vélemény szeretnék kérni aki járatos JRiverbe, érdemes e megvásárolni a terméket mert itt lentebb jókat olvasok a 28 verzióról.
Foobarral zenélek jó minőségű dac-al.Topping D70s (foo dsd asio)
Egy régebbi próba verzióját összehasonlítottam a Foobar hangzásával és jóval meggyőzőbb volt akkor a foo.
Igazából a egyszerübb kezelése, a struktúrája és az átláthatósága miatt kellene.
A Roon is próbáltam ami nagyon profi de nekem mini pc-vel nagyon zajos volt a ventik miatt.
Foobar vs JRiver?
Szia zatar01!
Nálam a JRiver a nyerő hang, bármit próbáltam eddig (Foobar, Aimp, HQplayer) mind szerényebb hang volt.
A Foobar ingyenes és jól beállítható, de kicsit fapados és olyan mesteres a hangja.
Ehhez képest valamilyen megfoghatatlan varázs költözik a hangba, ha a JRiver-el hallgatom a zenét.

Kipróbálni ingyenesen tudod, ha kell segítek Teamviewer segítségével jól beállítani a progit,
ha ilyesmit szeretnél keress meg privátban.

Először érdemes a BIOSban minél lassabbra állítani a RAM tempóját, (nálam ez 800 MHz) valamint minden
CPU Power Management (Turbo mode, CPU C-States, Speedstep) kikapcsolni.

Bár a mini PC-vel nem sokat foglalkoztam, eddig az volt a tapasztalatom, hogy minél erősebb és újabb a PC
annál jobb a hang. Ha nagyon pici a teljesítmény, akkor érdemes lehet Linuxot is kipróbálnod.

További javulás érhető el, ha hálózati lejátszóként használod a gépet, ami önmagának streameli fel a zenét
és a JRiver játssza le. Ilyenkor kell egy vezérlőprogram (UPNP Controller) Androidon én a BubbleUPNP-t használom)
és kell egy streamer-program, én a Minimserver-t javaslom.

Szóval Hajrá!
Köszönöm a válaszod.
Letöltöttem a próba verziót a bitperfect beállítások megvannak, sajna a kis masina nagy zajjal viszi ezt a progit is.
Habár egy Intel 7 proci van benne 8 gigabájt rammal ssd, nem is volt olcsó.
Valamiért a ventije dolgozik ezerrel a JRiverren és Roon-al is. Érdekes mert külön a Tidalon meg a Foobaron meg csendes. Nem vagyok egy nagy szaki nem tudom ez miért van, de maradok a csendesebb üzem módban. Talán majd később egy hálózati lejátszó.
A másik csendes üzemmódot másnak is tudom ajánlani ami úgy néz ki hogy UAPP (bitperfect player) + OTG kábel + hosszabbítóval rá a dacra, legalábbis Toppingon működik. Bejön rajta a DSD, és az MQA is. Igaz ahhoz kell LG V30 vagy 40 teló is.
Egyébként a legjobb telefon amit idáig ismertem, nem is nagyon van használtan.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 333

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Linuxosoknak ezt is érdemes fontolóra venni: https://gmusicbrowser.org/
www.chiliout.hu

Hegel-Usher-Puritan

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Talán ez is megér egy próbát, Linux alatt mindenesetre jó: https://quodlibet.readthedocs.io/en/latest/index.html
www.chiliout.hu

Hegel-Usher-Puritan

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zatar01 írta:
2021.09.14., kedd 09:59
Sziasztok
Vélemény szeretnék kérni aki járatos JRiverbe, érdemes e megvásárolni a terméket mert itt lentebb jókat olvasok a 28 verzióról.
Egy régebbi próba verzióját összehasonlítottam a Foobar hangzásával és jóval meggyőzőbb volt akkor a foo.
Igazából a egyszerübb kezelése, a struktúrája és az átláthatósága miatt kellene.
A Roon is próbáltam ami nagyon profi de nekem mini pc-vel nagyon zajos volt a ventik miatt.
Foobar vs JRiver?
Szia zatar01!
Nálam a JRiver a nyerő hang, bármit próbáltam eddig (Foobar, Aimp, HQplayer) mind szerényebb hang volt.
A Foobar ingyenes és jól beállítható, de kicsit fapados és olyan mesteres a hangja.
Ehhez képest valamilyen megfoghatatlan varázs költözik a hangba, ha a JRiver-el hallgatom a zenét.

Kipróbálni ingyenesen tudod, ha kell segítek Teamviewer segítségével jól beállítani a progit,
ha ilyesmit szeretnél keress meg privátban.

Először érdemes a BIOSban minél lassabbra állítani a RAM tempóját, (nálam ez 800 MHz) valamint minden
CPU Power Management (Turbo mode, CPU C-States, Speedstep) kikapcsolni.

Bár a mini PC-vel nem sokat foglalkoztam, eddig az volt a tapasztalatom, hogy minél erősebb és újabb a PC
annál jobb a hang. Ha nagyon pici a teljesítmény, akkor érdemes lehet Linuxot is kipróbálnod.

További javulás érhető el, ha hálózati lejátszóként használod a gépet, ami önmagának streameli fel a zenét
és a JRiver játssza le. Ilyenkor kell egy vezérlőprogram (UPNP Controller) Androidon én a BubbleUPNP-t használom)
és kell egy streamer-program, én a Minimserver-t javaslom.

Szóval Hajrá!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Sziasztok
Foobar vs JRiver?
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2832

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tegnap Kakaox önzetlen segítségével (vagyis Ő csinált mindent leborulok.gif )
(Én csak a Figula cabernet sauvignont tóltögettem) mindkét gépre felkerült a win11 illetve a jriver 28.
Hát izé...
Szerintem megéri az a pár óra egér és kalviatúra bizgentyűzés.
Nagyon komoly az előrelépés.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tsilver2 írta:
2021.08.28., szomb. 16:39
Másik kérdés win11 tapasztalat van már itt valakine?. Néhány emberrel beszélve azt mondták sokkal teresebb lett a hang 11-en
Mindkét kérdésedre a válasz az hogy érdemes meglépni.
A Win11 nekem sokkal jobban tetszik, mint a Win10. Úgy lett ütősebb és dinamikusabb is,
hogy semmit sem vesztett a simaságából. Nagyon zenei maradt, folyékony és élvezetes,
a tere is piszkosul tetszik.

A Jriver 27 egy katasztrófa volt, annál nem nehéz jobbat csinálni, de most úgy tűnik ez a 28-as elég jól sikerült.
Nálam is a 26-os van fenn, ahhoz hasonlítgattam...talán nem olyan ütős, "odabaszós" a hang,
viszont nagyon bevonz a zenehallgatásba, ami nekem fontosabb mint a dinamika csúcsok szemlélése :-)
Remélem tudtam segíteni?!

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

Másik kérdés win11 tapasztalat van már itt valakine?. Néhány emberrel beszélve azt mondták sokkal teresebb lett a hang 11-en

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

én 26-ot használok, a 27 egyértelműen mindenki rosszabbnak találta zenére és azt szeretném tudni, hogy érdemes e 28-ra váltani

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tsilver2 írta:
2021.07.24., szomb. 10:14
az új Jriver-t próbálta már valaki?
Szia tsilver2!
Most próbálgatom a 28-es Jrivert, kizárólag zenelejátszásra.
A többi funkcióját nem használom. Mi lenne a kérdésed ezzel kapcsolatban?

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Segitséget szeretnék kérni !
Van egy vezetékes zene lejátszóm,Pro-Ject Stream Box S2 Ultra ezzel hallgatok Tidalt,de mostanában nem minden számot játszik le,van mikor egyiket sem,ilyeneket ir ki a Samsung tablet amivel irányitom:Session does not have striming privelegs,
vagy van mikor ezt:Invaloid file location,nem tudom hogy hol lehet a hiba,azt gondoltam hoga a készülékemben,ezért vettem egy Auralic minit,de ugyan azt csinálja,a kérdésem hogy valaki tudja-e hogy hol lehet a hiba,és hogyan lehet ezt kijavitani?
Kérem itja meg, elöre is nagyon köszönöm a segitséget.

Az Auralic Minit nem fogod tudni androidos készülékkel irányítani. Apple kell neki.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5371

Hozzászólás Szerző: fülelek »

wittao írta:
2021.08.13., pén. 14:15
Egyik AS forumos sraccal (Anwar) kb. fel eve - egy eve indult el egy diskurzus kozottunk a DAIDO Barebone termekunk kapcsan a Streacom FC10 hazarol, vajon miert nincs olyan valtozata, amivel egy alaplapba riser kabel alkalmazasa nelkul alacsony profilu kartyat(kat) bele lehetne nyomni.
Volt kapcsolatfelvetel a Streacommal es nyitottak is voltak a dologra, most elkeszult az elso tervek utan a vegleges valtozat.
Azt meg nem lehet tudni, hogy a hatlapot kulon kiegeszitokent lehet megvenni, vagy kiad-e a gyarto egy FC11-et mondjuk.
Fontos valtoztatas meg a biztositektartos, fokapcsoloval ellatott IEC aljzat beepitese.
A kovetkezo keszulekeket mar velhetoen ilyen uj hazakba fogjuk szerelni, amint elerhetoek lesznek:
Az (x) véletlenül maradt le, ugye? gondolkodik.gif
Ki gyárt szerinted elfogadható minőségű bizti+kapcsoló+IEC foglalat triót? A Furutechnek sincs, vajon miért? gondolkodik.gif

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

Segitséget szeretnék kérni !
Van egy vezetékes zene lejátszóm,Pro-Ject Stream Box S2 Ultra ezzel hallgatok Tidalt,de mostanában nem minden számot játszik le,van mikor egyiket sem,ilyeneket ir ki a Samsung tablet amivel irányitom:Session does not have striming privelegs,
vagy van mikor ezt:Invaloid file location,nem tudom hogy hol lehet a hiba,azt gondoltam hoga a készülékemben,ezért vettem egy Auralic minit,de ugyan azt csinálja,a kérdésem hogy valaki tudja-e hogy hol lehet a hiba,és hogyan lehet ezt kijavitani?
Kérem itja meg, elöre is nagyon köszönöm a segitséget.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Diretta.png
Diretta.png (134.45 KiB) Megtekintve 3418 alkalommal
https://www.diretta.link/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tottyi írta:
2021.07.28., szer. 17:58
fapaci írta:
2021.07.05., hétf. 16:52
Az audio PC tökéletes terep a kísérletezésre, tologatásra, hasonlítgatásra, ezért (is) vettem ki a rendszeremből.
Ez azt jelenti, hogy akkor mar nem szamitogeprol hallgatsz zenet a rendszeredben?
A kettőnek nincs sok köze egymáshoz, másként mondva a kérdést illetően teljesen mindegy, én mit használok otthon. Továbbra is vannak számítógépem, de audio PC-m már nincs, más eszközzel hallgatok zenét.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 965

Hozzászólás Szerző: tottyi »

fapaci írta:
2021.07.05., hétf. 16:52
robi20064 írta:
2021.07.05., hétf. 13:56
Ez viszont akar egy olyan kerdest is felvethetne, hogy biztosan az a legidealisabb interfesz amelyik valtoztatasa/clock/chipset/kabel csereje ennyire befolyasolni kepes az adott hangot? Persze akkor megint a kabelkorut 101-nel kotunk ki, hogy melyik a jobb rendszer, az amely minden apro valtoztatasra reagal vagy az amelyik a legtobbre immunis.
Az audio PC tökéletes terep a kísérletezésre, tologatásra, hasonlítgatásra, ezért (is) vettem ki a rendszeremből.
Ez azt jelenti, hogy akkor mar nem szamitogeprol hallgatsz zenet a rendszeredben?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

az új Jriver-t próbálta már valaki?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8337

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A Thunderbolt sokkal jobb, mint az USB alapból erre a feladatra, csak nem elég elterjedt a consumer piacon, proban annál inkább. Meg ugye nem csak a fizikai sík a lényeg, hanem a protokoll is, ez a hülye soros busz ( és nem a Györgyé :D ) pláne a winfosos megszakításvezérléssel... hát nem az igazi.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Az alaplapomon van SPDIF tüskesor, vagy mi. Meg is csináltattam egy hozzáértő ismerősömmel a kivezetést, így most digi koax kábelen megy a jel a DAC-ba. Nálam ez így kellemesebb hangot eredményez mint USB-n keresztül.
www.chiliout.hu

Hegel-Usher-Puritan

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2945
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Nade ami igazán izgalmas pszichológiai jelenség az az, hogy vannak emberek, akik szerint felesleges dragat venni, hiszen az olcso is tudja a specifikaciot. Aztan vannak olyanok, akiknek hiaba irja le barki -köztük én-, hogy na ezt kell csinálni, ezekkel a modositasokkal sokkal jobb lesz, relative olcsobban. Szerintuk hulyeseg az egesz, mitol lenne jobb..
Namost azt még nem sikerült eldöntenem, hogy ennek a két társaságnak mekkora a közös metszete, de azért elég furán hangzik, hogy se a hivatásos tervezőmérnökök, se a móriczka magyar kutyaütők sem tudnak jobbat csinálni, mint ami a 100dolláros szinten van. ;)
Esetleg néha lehet ki kéne próbálni dolgokat olyan rendszerben, ami legalább egy nagyságrenddel magasabb szinten van, mint amit épp ki akarunk próbálni.
Nemde?! De! Nem?
:D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2945
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Aztán azt még bele sem vettük, hogyha jobb a táp, akkor a szar órajel is feljavul :D

Tudniillik hogy nem a kvarckristály akar összevissza rezegni…
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”