Saját tapasztalatom ebben az ügyben egy 1973-as Goodmans One Ten receiverrel volt,ami akkoriban épp negyven éves kora körül járt. Bese Attilához kifejezetten azzal a kéréssel vittem be, hogy az elfáradt alkatrészeket cserélje, de minden alkatrész helyére a kapcsolási rajz szerinti eredeti értékű kerüljön, semmi tuning.KopaszKutya írta: ↑2021.09.02., csüt. 08:59... ha egy 80-as években készült erősítő kondenzátorait ki akarnám cserélni jobb minőségűre (meg már lehet nem is árt 40 év után), az mennyire képes az erősítő hangját más irányba vinni?
A hang abban az értelemben változott, hogy a készülék korábbi karaktere megmaradt, csak minden valahogy a "helyére került". Élvezetes volt hallgatni, egyszerre lett modern és vintage a hangja.
Hangsúlyozom: nem tuningról volt szó, sőt határozottan azt kértem, ne is legyen az (talán a teljesen elérett tuchelek helyére lett RCA, de ennyi) Egy ilyen öreg készüléknél nem vagyok híve, ráadásul egy esetleges értékesítésnél a tuning árcsökkentő, sőt lehet meg sem veszik úgy. Szerintem önmagában azzal, ha az elöregedett alkatrészek helyére új kerül, esetleg a gyenge forrasztásokat egy türelmes szaki leellenőrzi és kijavítja, már akkora javulást kapsz, ami bőven elég.Szokott lenni olyan eladó erősítő, amit agyon tuningolt valaki, utána mégis eladja. Gondolom a tuning után nem mindig lesz olyan a kapott hang, mint amilyennek lennie kéne
Nem beszélve arról, hogy ha beleviszel még egy tuningot is, akkor azt sem tudod, mihez képest tuningolsz, hisz te már nem az eredeti hagot hallod, csak annak egy megfáradt másolatát.
Szóval részemről a felújítást bátran javaslom, a tuninggal viszont óvatos lennék!