Volt idő, amikor azt mondtam, nem kell ESS chipes dac. Aztán ez is megváltozott, mint sok minden más. Nem kell eltemetni, csak azért, mert ESS chip van benne.

Volt idő, amikor azt mondtam, nem kell ESS chipes dac. Aztán ez is megváltozott, mint sok minden más. Nem kell eltemetni, csak azért, mert ESS chip van benne.
Nekem szerencsére van még egy AKM-es fs.
Jó ez mérve is, de ami sokkal lényegesebb, tényleg elsőrangú a hangja is.robi20064 írta: ↑2021.08.29., vas. 16:05Hogy egy kicsit vissza is kanyarodjunk az eredeti temahoz, igy vasarnapra egy nem chi-fi meres (es atmenetileg alto is boldog lehet :)
https://goldensound.audio/2021/08/28/ro ... surements/
Mindenben. Egy 95-ös panellel kezdtem. Egész jól szólt. Egy szerelési baleset folytán azt elküldtem az örök elektronmezőkre. Ezután vettem egy 90-es panelt. Az vékonyabban szólt, sokkal laffogósabb mélyek, és a teteje sem volt teljesen rendben. De a lényeg, hogy vékonka volt.sutemenyx írta: ↑2021.08.27., pén. 09:08Értem, köszi! És miben jobb a 95 vagy 97?
Jöhetnek mindenféle megfoghatatlan leíró szavak, érteni fogom.
Igen, erre vonatkozott. Kár volt megmérni. Meghallgatás után egyből mehetett volna a fém/műanyagos szelektívbe, a doboza pedig a papírosba.Mathias írta: ↑2021.08.27., pén. 10:55Igen, mert már megtették mások és gyengén szerepelt(főleg USB-ről). https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.5702/
Legutóbb láttam Kínából ~22e Ft-ért, szóval ennél olcsóbb DAC-ot nehéz találni, szóval az elvárásokat is ehhez kell igazítani.
Amúgy az MKII verzió már korrekt a mérés alapján. Persze az már ~45e Ft kb. Ami azért még mindig az olcsóbb DAC-ok ligájában játszik.
Igen, mert már megtették mások és gyengén szerepelt(főleg USB-ről). https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.5702/
Értem, köszi! És miben jobb a 95 vagy 97?
Igen.
Guiness recordot akarsz dönteni?sutemenyx írta: ↑2021.08.26., csüt. 20:41Fu banyek…
Ezt mérni is kár
Pedig hiper-szuper japán trafós, blackgate-es szeparált tápot kap ezüst dróton.
Elképzelni sem merem milyen lehet ez OTG módban egy PC-ről…
Könnyen lehet, hogy ez a legbénább cucc, amit valaha is hallottam. Se energia, se dinamika, se felbontás, se életszerűség. Egy jó lapos, érdektelen, műanyag hang. Az egyetlen pozitívum, hogy legalább nem zavaró.
Innen szép nyerni…
ED2BF578-1C40-4060-9F40-3EE98C5390A6.jpeg
Ezekről a modulokról van szó?hifitibi írta: ↑2021.08.26., csüt. 21:54Tudom, láttam. Éppen azért írtam, hogy cseréld ki...az egészet.sutemenyx írta: ↑2021.08.26., csüt. 21:29Ebben nincs külön dac panel, itt minden egy nyákon van.hifitibi írta: ↑2021.08.26., csüt. 21:22
A DA konverter cserével kezdd! Én végig próbáltam az AK 4495, 4490, 4497 sorozatot ugyanabban a környezetben, tehát csak a DA konverter panelt cseréltem, előtte XMOS, tápok, ugyanaz. Kihúz, bedug. Messze a 4490 volt a legrosszabb! A 4495 jó, a 4497 nagyon jó. Persze, egymáshoz viszonyítva. Én is felkondiztam mindegyiket.
Kár a trafóért, kondikért, ezüst drótért.
Sztán majd úgy csinálod, ahogy neked jó....
"Amit te próbáltál az hogyan nézett ki? Van róla fotód?"
Én DIYINHK moduljai mellett döntöttem annak idején pont azért, mert azok nem tartalmaznak tápot. Mindenki olyan tápot tesz hozzá, amilyet akar. És nagyon sokat lehet javítani a tápoláson. Én most az U216 izolált "nagy" XMOS paneljét használom, és AK 4497 panelt. A DA konverter IC-hez 5 külön tápot használok, de mindegyik előtt van pre regulátor is.
Tudom, láttam. Éppen azért írtam, hogy cseréld ki...az egészet.sutemenyx írta: ↑2021.08.26., csüt. 21:29Ebben nincs külön dac panel, itt minden egy nyákon van.hifitibi írta: ↑2021.08.26., csüt. 21:22A DA konverter cserével kezdd! Én végig próbáltam az AK 4495, 4490, 4497 sorozatot ugyanabban a környezetben, tehát csak a DA konverter panelt cseréltem, előtte XMOS, tápok, ugyanaz. Kihúz, bedug. Messze a 4490 volt a legrosszabb! A 4495 jó, a 4497 nagyon jó. Persze, egymáshoz viszonyítva. Én is felkondiztam mindegyiket.
Ebben nincs külön dac panel, itt minden egy nyákon van. Amit te próbáltál az hogyan nézett ki? Van róla fotód?hifitibi írta: ↑2021.08.26., csüt. 21:22A DA konverter cserével kezdd! Én végig próbáltam az AK 4495, 4490, 4497 sorozatot ugyanabban a környezetben, tehát csak a DA konverter panelt cseréltem, előtte XMOS, tápok, ugyanaz. Kihúz, bedug. Messze a 4490 volt a legrosszabb! A 4495 jó, a 4497 nagyon jó. Persze, egymáshoz viszonyítva. Én is felkondiztam mindegyiket.
A DA konverter cserével kezdd! Én végig próbáltam az AK 4495, 4490, 4497 sorozatot ugyanabban a környezetben, tehát csak a DA konverter panelt cseréltem, előtte XMOS, tápok, ugyanaz. Kihúz, bedug. Messze a 4490 volt a legrosszabb! A 4495 jó, a 4497 nagyon jó. Persze, egymáshoz viszonyítva. Én is felkondiztam mindegyiket.
Majd most kiderül mire elég egy D-osztályú dac chip. Meg fog kapni mindent, amit csak lehet. Kiderül, hogy az AKM csak egy fogatlan indiai hobbifocista, vagy pedig a még kezdő, fiatalkori fogatlan Christiano Ronaldo, aki a megfelelő környezetben aranylabdás sztárfocistává lépett elő.
Azt viszont kevesen értik, hogy mennyire meghatározza egy DAC hangminőségét az analóg kimenő fokozat, sokkal inkább determinálja a hangot ez, mint a DAC chip típusa. Hiába a hiperszuper aktuális csúcs AKM vagy Sabre chip, ha a kimenő fokozatban olcsó fostalicska opampok dolgoznak. Az meg egyenesen a halálom, ha fake XLR kimenetet faragnak egy aszimmetrikus áramkör végére műveleti erősítő párral. Klasszikus parasztvakítás.
Elektroncsöveket NEM azért raknak egy DAC áramköreíbe, hogy a kapott hangminőségét lerontsák - épp ellenkezőlegsutemenyx írta: ↑2021.08.18., szer. 00:21Ajjaj.. hagyjuk már békén ezt a kellemes torzítás című dolgot! Hiába teszel be másodrendű harmonikust egy félvezetős erősítőbe, mert se nem lesz csöves hangja, se nem lesz kellemesebb tőle. Ezt csak azért tudom, mert csináltam ilyet. Hülyeség az egész, ezt valami barom egyszer kitalálta és azóta mindenki ezt fújja. Ráadásul néha még tovább is mennek, és megtalálják az önigazolást is, hogy lám a PP csövesek nem termelnek másodrendűt, és sokkal tranzisztorosabb hangjuk is van ezért. Persze..csak nem ezért, hanem teljesen másért. Teljesen más dolgoktól lesz csöves hangja egy csöves erősítőnek és nem a kellemes másodrendü torzításoktól!