Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 437
Re: Lemezjátszó
Régen ez nagyon gyakori volt, a CB volt érte a ludas, lehet, hogy most is van még néhány utolsó mohikán? Az MC-k különösen érzékenyek a rádiófrekvenciás zavarokra.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Szép napot mindenkinek!
Így a vasárnap ebéd utáni szieszta gyanánt gondoltam hallhatok egy kis zenét(milyen meglepő
).
A választásom Kovács Andor- Nuages/felhők című lemezére esett.
Zene közben, felfigyeltem valami nem oda illő zajra, ami ugyanúgy a hangsugárzókból jön, de biztosan nincs a lemezen(sokszor hallottam már). A meglepetés akkor jött, amikor ez a "zaj" két dal között, sőt, akkor is hallható, ha felemelem a hangszedőt a lemezről! Lemezoldalanként 5-6 alkalommal, ugyanaz a néhány másodperces zaj hallatszik. Úgy tudnám leírni a zaj jellegét, mintha rendőrségi cb rádióba ismételgetne valaki egy mondatot, de nagyon eltorzítottan. Nem érthető, de a feleségem szerínt is valami rádiós beszéd, ami mindíg ugyan azt az egy mondatot ismétli, szabálytalan időközönként.
Ilyen jelenséggel még nem találkoztam.
Meg tudná valaki mondani, hogy mi ez?
Köszönöm!
Így a vasárnap ebéd utáni szieszta gyanánt gondoltam hallhatok egy kis zenét(milyen meglepő

A választásom Kovács Andor- Nuages/felhők című lemezére esett.
Zene közben, felfigyeltem valami nem oda illő zajra, ami ugyanúgy a hangsugárzókból jön, de biztosan nincs a lemezen(sokszor hallottam már). A meglepetés akkor jött, amikor ez a "zaj" két dal között, sőt, akkor is hallható, ha felemelem a hangszedőt a lemezről! Lemezoldalanként 5-6 alkalommal, ugyanaz a néhány másodperces zaj hallatszik. Úgy tudnám leírni a zaj jellegét, mintha rendőrségi cb rádióba ismételgetne valaki egy mondatot, de nagyon eltorzítottan. Nem érthető, de a feleségem szerínt is valami rádiós beszéd, ami mindíg ugyan azt az egy mondatot ismétli, szabálytalan időközönként.
Ilyen jelenséggel még nem találkoztam.
Meg tudná valaki mondani, hogy mi ez?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Én tudnék... 

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Én tudnák...
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Sziasztok! Kóstolgatnám a lemezjátszós oldalt, vettem egy Philips 877est. Budapesten tudnátok ajánlani szakit aki át tudja nézni, hogy minden jó-e rajta? Köszönöm
- Csatolmányok
-
- 3574B0BA-C8A0-4EA3-A092-C882FB54EBA7.jpeg (2.04 MiB) Megtekintve 3705 alkalommal
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 12
Bocsánat a kicsit off-ért, de az 501 és az 501 Silver között mi/mekkora a különbség tapasztalat alapján?primaluna írta: ↑2021.08.08., vas. 12:31szia!hukkle írta: ↑2021.07.30., pén. 19:22Kedves Kollégák!
Egy Technics 1210 mk5 és Heed Phono közé keresek IC kábelt.
Jelenleg valami wirewold olcsóbb kábel van ott.
Nagyon sok pénzt nem áldoznék rá (max 30-35eft), mert többért már jobb hangszedőt kerítenék a Yamaha MC helyére.
Tennétek Nekem javaslatot IC kábelre reális áron?
hukkle írta: ↑2020.12.09., szer. 20:30Sziasztok, hangkar és phono közé IC kábelen gondolkodom.
A Technics 1210 karján ki lett alakítva egy RCA aljzat, ez menne a heed thesis phonomba.
Elméleti jelleggel felmerült, hogy az itthon parlagon heverő karkábelből készítettek valakivel egy IC kábelt, vagy egy ötvössel ezüstből. Mondjuk nem tudom, hogy meg tud-e csinálni ezt egy ötvö ilyen megoldást.
Bárki próbálta már valamelyik utat?
van den hul d501 vagy d502.
olcsó, és nagyon jó phono kábel.
ha gondolod, szerzek neked a forgalmazótól.
Kérnék kontaktot. Köszi szépen előre is.frenki485 írta: ↑2021.09.18., szomb. 14:49Igen.
Mészáros János, Malfox Analogue.
https://www.facebook.com/pages/category ... 900343583/
PÜ-ben tudok tel számot is küldeni.
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 611
Igen.
Mészáros János, Malfox Analogue.
https://www.facebook.com/pages/category ... 900343583/
PÜ-ben tudok tel számot is küldeni.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Sziasztok!
Tudtok ajánlani szakembert hangszedőtű bevizsgáláshoz, állapotának felméréséhez?
Tudtok ajánlani szakembert hangszedőtű bevizsgáláshoz, állapotának felméréséhez?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- chopper
- Fórumlakó
- Értékelés: 62
Sziasztok!
Technics SL-Q6 lemezjátszóhoz keresek használati utasítást. Elsősorban olyan fórumtárs jelentkezését várom akinek szintén ilyen pörgetője van.
Elvileg a vinylengine weboldalon is megtalálható a h. utasítás, de regisztráció nélkül nem hozzáférhető, a regisztráció pedig nem lehetséges. Ha valakinek van a vinylenginehez belépési kódja kérem jelezze, mert ez is megoldás lehet.
Technics SL-Q6 lemezjátszóhoz keresek használati utasítást. Elsősorban olyan fórumtárs jelentkezését várom akinek szintén ilyen pörgetője van.
Elvileg a vinylengine weboldalon is megtalálható a h. utasítás, de regisztráció nélkül nem hozzáférhető, a regisztráció pedig nem lehetséges. Ha valakinek van a vinylenginehez belépési kódja kérem jelezze, mert ez is megoldás lehet.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 469
- Kapcsolat:
A Nagaoka hazai forgalmazójaként segítenék megfejteni a rejtélyt :-)
2020 végére, 2021 elejére Európában elfogytak a Nagaoka raktérkészletek, egyrészt a járvány miatt megnövekedett kereslet miatt, másrészt a járvány miatt lelassult termelésnek és logisztika miatt.
Sajnos ez nem a Nagaoka problémája volt, hanem a teljes iparágat sújtotta, gyakorlatilag minden gyártónk és beszállítónk megszenvedte. A blogunkon meg is írtam, aki kíváncsi a részletekre, itt olvashatja:
https://lemezjatszok.blog.hu/2021/03/10 ... k_utoljara
Májusra nagyjából utólérték magukat a gyártók, és jelenleg már tisztes raktárkészletünk van minden korábbi hiánycikkből.
- pärt
- Őslakos
- Értékelés: 5105
Fél centi? Azért ez lemezjátszó, nem rokka. Olyan 0.2 mm-nél nem illik jobban imbolyogni.
Azért ennyire nem borús a helyzet! A 0,5mm az nem fel centi!
- pärt
- Őslakos
- Értékelés: 5105
Talán a tengely - persely kikopott részei tolódtak el így fél centit egymáshoz képest.antizigün írta: ↑2021.08.19., csüt. 16:54wobble ügyben kérdeznék, sziasztok
tisztítottam a csapágytartó bronz alkatrészt és összeszerelésnél meglepődve látom, hogy golyó nélkül eltűnik az a 0,5 mm imbolygás ami volt a rendszerben
persze nem fogom csapágygolyó nélkül használni (standard 5 mm kerámia)
wobble ügyben kérdeznék, sziasztok
tisztítottam a csapágytartó bronz alkatrészt és összeszerelésnél meglepődve látom, hogy golyó nélkül eltűnik az a 0,5 mm imbolygás ami volt a rendszerben
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
szia!hukkle írta: ↑2021.07.30., pén. 19:22Kedves Kollégák!
Nagyon sok pénzt nem áldoznék rá (max 30-35eft), mert többért már jobb hangszedőt kerítenék a Yamaha MC helyére.
hukkle írta: ↑2020.12.09., szer. 20:30Sziasztok, hangkar és phono közé IC kábelen gondolkodom.
A Technics 1210 karján ki lett alakítva egy RCA aljzat, ez menne a heed thesis phonomba.
Elméleti jelleggel felmerült, hogy az itthon parlagon heverő karkábelből készítettek valakivel egy IC kábelt, vagy egy ötvössel ezüstből. Mondjuk nem tudom, hogy meg tud-e csinálni ezt egy ötvö ilyen megoldást.
van den hul d501 vagy d502.
olcsó, és nagyon jó phono kábel.
ha gondolod, szerzek neked a forgalmazótól.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Én ezt javaslom. Nagyon jó áron van, és kiváló phono kábel.
https://streamaudio.hu/pangea-premier-p ... -rca-kabel
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 437
hukkle írta: ↑2021.07.30., pén. 19:22Kedves Kollégák!
Nekem a Viablue NF S1 bevált. Jó értelemben véve semleges, utat enged a zenének. Áz ára kb. egy tízessel több, de szerintem főleg egy analóg front-end megér ennyit.
Kedves Kollégák!
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 105
Re: Lemezjátszó tápegység
Köszi, sajnos weboldaluk szerint már nem forgalmazzák, viszont találtam a vinil.hu-n egy ex-demó Pointe Spin Doctort, nagyon kellemes áron. Aztán elolvastam, mit kell róla tudni, és sajnos 4 Watt a max output ennél is :(
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó tápegység
Próbálj meg szétnézni Pointe környékén, valamikor gyártottak ilyet, én is azt használom, hasonló okokból kifolyólag.b4xter írta: ↑2021.07.29., csüt. 18:45Sziasztok,
vintage lemezjátszómhoz szeretnék egy frekvencia-stabilizált tápegységet. Szimpatikusnak tűnt volna a Heed Orbit, de a gyártó max. 3W output powert specifikál, ami nekem nagyon kevés, a lemezjátszóm 18W-ot igényelne (drabális motor van benne, el is hiszem ezt a teljesítmény-igényt). Van emberi áron valami alternatíva, ami tud ekkora outputot?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 105
Lemezjátszó tápegység
Sziasztok,
vintage lemezjátszómhoz szeretnék egy frekvencia-stabilizált tápegységet. Szimpatikusnak tűnt volna a Heed Orbit, de a gyártó max. 3W output powert specifikál, ami nekem nagyon kevés, a lemezjátszóm 18W-ot igényelne (drabális motor van benne, el is hiszem ezt a teljesítmény-igényt). Van emberi áron valami alternatíva, ami tud ekkora outputot?