Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Hálózati kábelt - főleg ilyen áron - csak az adott készülékhez való próbálás után érdemes venni, vagy készíteni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10151

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Gergo222 írta:
2021.08.29., vas. 21:25
Új kábeleket szeretnék vásárolni, és nem tudom, hogy jó lehet -e a szereletlen kábel, a forgalmazó végezné a szerelését, a kábelekhez szánt adott szériából való csatlakozókkal.

Így mindössze 200 ezer forintra jönne ki, gyakorlatilag ugyanaz lenne, ugyanolyan hosszú, ugyanazokkal a dugókkal, mint a gyári szerelésű (hangfalkábelről és tápkábelről van szó).

Ha a gyári szerelésűt venném, akkor 361 ezer forintra jönne ki.

Mit javasoltok? Köszönöm.
Ez így nagyon, hány éves a kapitány…
Konkrétumokat kéne hozzá tudni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10151

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2021.08.20., pén. 16:34
tonee73 írta:
2021.08.20., pén. 09:40

Na ezzel pont így vagyunk páran a te beírásaidat tekintve (ha már a "coming out"-ok részhez értünk). gondolkodik.gif
Van egy apró, de lényeges különbség, nálatok a hiba a készülékben van.
Kifejtenéd bővebben?!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460

Hozzászólás Szerző: hodyka »

tonee73 írta:
2021.08.21., szomb. 09:11
cables írta:

Csakis így lehet, mert mi már beálltunk a sorba :smile51: :

es.jpg
:kapdelm: :kapdelm:
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2274

Hozzászólás Szerző: Shimano »

cables írta:
2021.08.20., pén. 07:10
Nem tudom miért, de nekem a Shimano beírásai a 0 információ és a nem tudom mit beszélek között ingáznak.
Mi abban a 0 infó,ha leírom azt hogy mit próbálok.Egyszerűen arra próbálnék rájönni,hogy ami másoknál működik,az,vagy inkább azok nálam miért nem,és erre valóban egy nem tudom a válasz,egyelőre. ;)
Most még azt mondom szinte minden (jobb) drótra hogy felesleg,felesleg,és még mindig felesleges plusz az amit nyújt,mutat,vagy amit tesz a rendszerrel,de mindegy is hogyan fejezem ki,ez számodra így is úgy is 0 infóval bír,de sebaj. :D
És nem,nem azt akarom hogy működjön,még ha nem tudom hogy mit is beszélek,akkor sem.
Nah de ha majd ha a power r drótok kerülnek sorra,akkor talán lesz élménybeszámoló is,tudod az a hülyét csinálok magamból féle.Ja de mégsem,mert ahhoz hogy én egy 0 forintból összetákolt drótért adjak akármennyit is,azt a racionális hozzáállásom úgy sem engedné,szóval ez kb a soha napján fog megtörténni. :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6686

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
2021.08.21., szomb. 09:47
Meggondoltad ezt a beírást?
Persze-felelősségem teljes tudatában.
Írhattam volna azt is, hogy mi már tudjuk, hogy a Föld lapos.
szerk.:egyébként a jelentésedet ott hagyom ahol van-kíváncsi vagyok mikor jutsz előbbre szövegértelmezésben a poszt kapcsán...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Meggondoltad ezt a beírást?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:

Csakis így lehet, mert mi már beálltunk a sorba :smile51: :
es.jpg
es.jpg (12.26 KiB) Megtekintve 3015 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3015

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
Valószínű, ha nem foglalkoznánk Veled Rudibá, akkor tennél arról hogy mégis foglalkozzunk Veled azé kicsit na.
Random bedobott trollandiából származó, oda nem illő és gyakran szakmailag is hibás kommentjeidre ugrik az avx komplett gárda, szinte rácsapnak, mint gyöngytyúk a tak.nyra. Nem tudom még, bár sejtem hogy igen, ez a marketing része. Csak így tudod magad felszínen tartani: figyelemmel.
Furcsálom, hogy még nem unod de biztos jó érzés lehet minden aktuális topikban szórni a jóságot.

Az is lehet hogy ez hiányzik hogy sokszor leirjam/leírjuk neked:
Használom az xlr-ed, jó hangja van. Az tetszik benne hogy természetes. Az elő és a vegfokot köti össze. Próbáltam már kondo-t is benne (tényleg!) de a te kábeled meghozta azt a nyugodtságot amit talán csak a néhai féle DRES (Dynamic Range Expanding System) égetés tudna még überelni. Egyelőre nem szántam rá magam, de később lehet kipróbálnék még tőled kábeleket ha addigra tudok rá ügyfelet találni magam mellé mert gondolom van mennyiségi kedvezmény ha többen rendelünk együtt.
Egy szó mint száz az xlr-ed télleg jó. Évek óta az szól.
Eszem ágában sincs lecserélni. Éljen a power-r!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1298
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

asebestyen írta:
2021.08.20., pén. 17:07
cables írta:
tonee73 írta:

Na ezzel pont így vagyunk páran a te beírásaidat tekintve (ha már a "coming out"-ok részhez értünk). gondolkodik.gif
Van ott több különbség is. Figyelem, Figyelem! Mi NEM viszünk a nyaralásra egy szatyor kábelt meg kavicsokkal töltött hálózati dugókat. :ohnoohnoohno: ;peace;
Pont ez a baj! :) Ha vinnétek akkor a ti nyaralásotok is természetesebb lenne.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8276

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
tonee73 írta:

Van ott több különbség is. Figyelem, Figyelem! Mi NEM viszünk a nyaralásra egy szatyor kábelt meg kavicsokkal töltött hálózati dugókat. :ohnoohnoohno: ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1298
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

mike-rame írta:
2021.08.20., pén. 16:53
cables írta:
Nálad meg a kábelekben. Ezért ha a kábeleidet használnánk, akkor hibát hibával korrigálnánk. :P
:fekverohog:

mike-rame
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 710

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
Nálad meg a kábelekben. Ezért ha a kábeleidet használnánk, akkor hibát hibával korrigálnánk. :P
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 írta:

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

szia.gif bravo.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:
2021.08.20., pén. 07:10
Nem tudom miért, de nekem a Shimano beírásai a 0 információ és a nem tudom mit beszélek között ingáznak.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

:fekverohog: :fekverohog:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

szia.gif 36_1_11.gif

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Még annyit hogy én ezt tényleg csak játéknak fogom fel,és nem az vezérel hogy jobbnál is jobb hangom legyen,mert az élvezetes hang számomra már adott,ha nem inkább csak arra vagyok kíváncsi hogy mi mennyiben befolyásolja a hangzást.Általában eddig mindig azt történt hogy egy idő után ment vissza minden a kiinduló állapotra,mert nem éreztem azt hogy a más hang egyben jobban is csábított volna a zenehallgatásra.
Persze fel lehet tenni azt a kérdést hogy akkor meg mi értelme próbálgatni,magamnak is feltettem már de nem tudom a választ.Kíváncsiság,tapasztalatszerzés,talán ezek,na meg a hifivel fertőzött vér. :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

"jók ezek is,sőt jobbak minden eddig próbált sodrottól is"

Navégre..
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

viri írta:
2021.08.19., csüt. 11:05

Shimano kolléga, ahhoz képest, hogy Te vagy a Heedet ne kábelezzünk mozgalom apostola, Te tartod életben a topikot (természetesen csakis Rudibá után)! :D :smile53:
Én soha nem írtam hogy ne kábelezzük a heedet,csak azt hogy az oda megfelelőt nem biztos hogy a spéci hifis drótok közt érdemes keresni,és fogjuk is megtalálni.Ezek a halogénmentes drótok sem nem drágák,sem nem spéci hifis drótok,egy próbát megérnek csak a játék kedvéért,kb ennyi az apostolgatás. :D
Rudibá tüze most csak fedetten parázslik itt,és remélem nem is fog lángra kelni.A véleményem megvan róla,és megvan a néphülyítő kábelbizniszről is,de ezeket inkább magamban tartanám,szóval inkább hagyjuk. ;)

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

Hozzászólás Szerző: viri »

Shimano írta:
2021.08.19., csüt. 10:53
Köszi mindenkinek. :smile32:
Igazáből az ötlet a próbára onnét jött hogy hozzám került fülelek által készített két típusú tápdrót is,egy vékony forráshoz,és egy vastagabb 3×1.5mm-es az erősítőhöz,és miután ezek elég jók,gondoltam teszek egy próbát más keresztmetszetekkel is,de nincs ebből a halogénmentes 3 eres típusból sehol kisebb méret.De mindegy is,jók ezek is,sőt jobbak minden eddig próbált sodrottól is nálam,de négyeressel,vagy egyeresekből összetákoltakkal nem akarok foglalkozni,annyira azért nem fogok belemerülni.
Lehet kérek próbára Zolitól még egy vékonyat a külső tápba is,mert az olyan hideg mint a sírkő,szóval nem lehet nagy az áramfelvétele,aztán kisakkozom hogy hová melyik is passzol leginkább.Aminek a helye eddig biztosnak tűnik,az a futóműben lévő vékony drót,a többi még képlékeny,de nincs panasz a hangra így sem,mint ahogyan eddig sem volt,ez csak egy hifis játék a drótokkal. :D
Shimano kolléga, ahhoz képest, hogy Te vagy a Heedet ne kábelezzünk mozgalom apostola, Te tartod életben a topikot (természetesen csakis Rudibá után)! :D :smile53:
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Köszi mindenkinek. :smile32:
Igazáből az ötlet a próbára onnét jött hogy hozzám került fülelek által készített két típusú tápdrót is,egy vékony forráshoz,és egy vastagabb 3×1.5mm-es az erősítőhöz,és miután ezek elég jók,gondoltam teszek egy próbát más keresztmetszetekkel is,de nincs ebből a halogénmentes 3 eres típusból sehol kisebb méret.De mindegy is,jók ezek is,sőt jobbak minden eddig próbált sodrottól is nálam,de négyeressel,vagy egyeresekből összetákoltakkal nem akarok foglalkozni,annyira azért nem fogok belemerülni.
Lehet kérek próbára Zolitól még egy vékonyat a külső tápba is,mert az olyan hideg mint a sírkő,szóval nem lehet nagy az áramfelvétele,aztán kisakkozom hogy hová melyik is passzol leginkább.Aminek a helye eddig biztosnak tűnik,az a futóműben lévő vékony drót,a többi még képlékeny,de nincs panasz a hangra így sem,mint ahogyan eddig sem volt,ez csak egy hifis játék a drótokkal. :D

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Nekem van 1x2x1mm és van 1x2x0,8mm is

XLR drótnak használom :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”