Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
- bigpocok
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 387
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Sonneteer Orton - Dynaudio Evoke10:
- Csatolmányok
-
- 5BA5960D-BAAC-4978-802E-D9C4C6EB61EB.jpeg (1.27 MiB) Megtekintve 4201 alkalommal
Ugyan ez van a csöves készülékekkel is.6c33c írta: ↑2021.08.21., szomb. 08:52Mindég voltak új lufik,amik vagy leeresztenek, vagy kipukkadnak....IC kábel, rezgéscsillapítás,állványok,tápkábel,HIFI biztosíték,sóskúti homokkal megpakolt virágláda fa kockákkal, plafonról láncokon lelógatott mázsás, homokkal töltött lemezjátszó "állvány". Bár az utóbbi kettő mintha kihalt volna.Shimano írta: ↑2021.07.01., csüt. 19:43Szép új világ ez.Már nem is a készülék adja a hangot,ha nem A drót.És ha az még szép is,még az is rátesz egy lapáttal az élvezetre.GOB írta: ↑2021.07.01., csüt. 19:15Valhalla Cu - Au Reference![]()
Az előző kábellel nem jött ki az erősítőm. Hiányzott valami a hangjából. Mivel a lejátszómat is Ákos kábele táplálja ( és piszkosul bejön a kapott hang), nem volt kérdés számomra, hogy honnan vagy kitől lesz a következő. Ákos topicjában bogarászva bukkantam rá erre példányra. Igaz felújított példány, de olyan patika állapotú, hogy besírsz.![]()
Ahogyan Ákos jellemezte a leírásban, a kapott hang olyan is. Nem csalódtam.![]()
![]()
Remélem megélem még azt hogy kipukkadjon ez a kábel lufi,és az ok okozati összefüggésekről is lehuljon a fátyol.
De mindezek ellenére örülök annak hogy örülsz.![]()
De hát ameddig van,aki megveszi a lufit, lesz aki felfújja.

Mindég voltak új lufik,amik vagy leeresztenek, vagy kipukkadnak....IC kábel, rezgéscsillapítás,állványok,tápkábel,HIFI biztosíték,sóskúti homokkal megpakolt virágláda fa kockákkal, plafonról láncokon lelógatott mázsás, homokkal töltött lemezjátszó "állvány". Bár az utóbbi kettő mintha kihalt volna.Shimano írta: ↑2021.07.01., csüt. 19:43Szép új világ ez.Már nem is a készülék adja a hangot,ha nem A drót.És ha az még szép is,még az is rátesz egy lapáttal az élvezetre.GOB írta: ↑2021.07.01., csüt. 19:15Valhalla Cu - Au Reference![]()
Az előző kábellel nem jött ki az erősítőm. Hiányzott valami a hangjából. Mivel a lejátszómat is Ákos kábele táplálja ( és piszkosul bejön a kapott hang), nem volt kérdés számomra, hogy honnan vagy kitől lesz a következő. Ákos topicjában bogarászva bukkantam rá erre példányra. Igaz felújított példány, de olyan patika állapotú, hogy besírsz.![]()
Ahogyan Ákos jellemezte a leírásban, a kapott hang olyan is. Nem csalódtam.![]()
![]()
Remélem megélem még azt hogy kipukkadjon ez a kábel lufi,és az ok okozati összefüggésekről is lehuljon a fátyol.
De mindezek ellenére örülök annak hogy örülsz.![]()
De hát ameddig van,aki megveszi a lufit, lesz aki felfújja.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 464
Elöszőr is mindenkinek Boldog Ünnepeket kívánok!
Történt egy kis változás a rendszerben. Heed Enigma 3 csere 5-re. Cseresznyéből lett dió.
Történt egy kis változás a rendszerben. Heed Enigma 3 csere 5-re. Cseresznyéből lett dió.
- Csatolmányok
-
- IMG_20210820_050258.jpg (3.76 MiB) Megtekintve 4049 alkalommal
-
- IMG_20210820_045408.jpg (1.26 MiB) Megtekintve 4049 alkalommal
TCL 65C728 + Heed Audio Dactilus + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Pylon Audio Opal 23 + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Birth/Libtec + Hidiamond D2/D3
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
A dán játékos hadrendbe állításával körvonanalazódni látszik egy komoly angol-francia-dán tengely (egy magyar csendestárs támogatásával
), amely szórakoztató tehetségét a nagy német zeneszerző svájci kiadású CD-jének magas színvonalú előadásában kamatoztatja épp. Vegyük észre, hogy LED-ek színei terén mutatott összhang miképp vetíti előre a muzsika közvetítésében prezentált harmóniát!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Én egy nagyobbat hallottam, leesett az állam.
Oda kellett menni hogy ez szól-e, vagy átvernek a fiatalok. :)
Oda kellett menni hogy ez szól-e, vagy átvernek a fiatalok. :)
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10188
Kedvenc nyaralós/grillezős hifim!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2915
ez igen érdekes tapasztalat...lemezjátszó megy holnap szervizelésre (tápegység),ma összecsomagoltam az LP pörgetőt,aztán kiváncsiskodván,felraktam a CD lejátszót a helyére (Target TT1 falikonzol) a helyére...nicsak,nicsak,ki beszél ott
...az Ikea bambusz vágódeszka nekem nem gyere be,de ez meglepi,kellemes... 
- Csatolmányok
-
- IMG_4599.JPG (128.09 KiB) Megtekintve 4149 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Black 'n white
- Csatolmányok
-
- PSX_20210801_211340.jpg (2.95 MiB) Megtekintve 4477 alkalommal
-
- PSX_20210801_211133.jpg (2.17 MiB) Megtekintve 4477 alkalommal
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4222
Azok a szomszédok voltak, hogy halkítsd már le...
Meg fogom hallgatni, ott a fiókban a CD. Megírom majd.
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jobb lett közelebb tolva, és szerencsére nem csörömpöl semmi mögötte. Vagy nem elég hangosanviri írta: ↑2021.08.08., vas. 12:18Nem vagy barbárAlex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:59Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.
Depeche Mode, George Micheal, Sting, Michael Jackson, Vangelis, JMJ, Stanley Clark, stb. a fő csapás nálam.nem rossz zenék ezek, egy Stingnél, vagy Stanly Clarknél simán kéne hallani, hogy minden összefügg mindennel. tehát hogy egy egységes egész lett a színpad. A képről ítélve egész jó helyen vannak, (még ha ott csörömpöl is mögötte a vitrin :)) Egyébbként az elektronikus zenék ugyan úgy meghálálják a jó elhelyezést, akkor hallani igazán, hogy hogy is álmodták meg azt az albumot akár a DM, vagy JMJ.
Erről nem írtál semmit, hogy milyen változást hallottál így?
Ezt még leírod, aztán ígérem leszállok rólad![]()
Írtam is pár napja, hogy túl távolinak tűnik a hangja a bútorok mellett. Bár abban nyilván a visszhangnak is nagy szerepe volt.
Szóval ez a táv jó lesz, a visszhang és a kiemelés meg majd remélem jelentősen javul. Előbbi biztosan.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6714
Ha a térézetre és színpadra is gyúrsz akkor dobd be JMJ Equinoxe-ját és úgy tologass.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:59Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.
Depeche Mode, George Micheal, Sting, Michael Jackson, Vangelis, JMJ, Stanley Clark, stb. a fő csapás nálam.
Anno mikor bekerült hozzám a CD16 még a szoba falain kívűlről is jöttek a hangok meg a mennyezetről is...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1674
Nem vagy barbárAlex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:59Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.viri írta: ↑2021.08.08., vas. 11:35Azért valami összefüggő színpad, vagy levegősség-tágasság, vagy hasonló kezdett kialakulni ebben az elrendezésben?Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:08
Ők (is) akarták![]()
Abban megállapodtunk, hogy 25 éve ennyi basszusért ölni tudtunk volna, amikor szólt a Tag Team - whoomp!![]()
Most már azért kicsit sok.
Vagy a buli hevében a basszus mindent vitt![]()
Depeche Mode, George Micheal, Sting, Michael Jackson, Vangelis, JMJ, Stanley Clark, stb. a fő csapás nálam.
Erről nem írtál semmit, hogy milyen változást hallottál így?
Ezt még leírod, aztán ígérem leszállok rólad
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Alex_Aston
- V.I.P.

Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.viri írta: ↑2021.08.08., vas. 11:35Azért valami összefüggő színpad, vagy levegősség-tágasság, vagy hasonló kezdett kialakulni ebben az elrendezésben?Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:08Ők (is) akartákRotox írta: ↑2021.08.08., vas. 10:12
Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.(Ellenben újra kellett festeni az előtte frissen kifestett nappalit. Másnap délután after party gyanánt a kemény maggal megdobtuk.
![]()
)
Van élet a hifin túl...![]()
![]()
Abban megállapodtunk, hogy 25 éve ennyi basszusért ölni tudtunk volna, amikor szólt a Tag Team - whoomp!![]()
Vagy a buli hevében a basszus mindent vitt![]()
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1674
Azért valami összefüggő színpad, vagy levegősség-tágasság, vagy hasonló kezdett kialakulni ebben az elrendezésben?Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:08Ők (is) akartákRotox írta: ↑2021.08.08., vas. 10:12Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 09:02Tegnap lakásavató buli volt délután. ...tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.(Ellenben újra kellett festeni az előtte frissen kifestett nappalit. Másnap délután after party gyanánt a kemény maggal megdobtuk.
![]()
)
![]()
Vagy a buli hevében a basszus mindent vitt
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ők (is) akartákRotox írta: ↑2021.08.08., vas. 10:12Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 09:02Tegnap lakásavató buli volt délután. ...tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.(Ellenben újra kellett festeni az előtte frissen kifestett nappalit. Másnap délután after party gyanánt a kemény maggal megdobtuk.
![]()
)
Abban megállapodtunk, hogy 25 éve ennyi basszusért ölni tudtunk volna, amikor szólt a Tag Team - whoomp!
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1503
Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 09:02Tegnap lakásavató buli volt délután. ...tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.
Van élet a hifin túl...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, mondom, szőnyeg felhajt, hangfal még előrébb. 
De így is...
.
De így is...
.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Válasz mindenkinek, amennyire tudok.
Tegnap lakásavató buli volt délután. Mielőtt a vitrinben lévő folyadékok mennyisége a hangzást is befolyásoló mennyiségben csökkent volna, tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.
Végül is, ennyi még belefér, hogy így kitoljam a hangfalakat, ha leülök zenét hallgatni, és nemcsak a háttérben szól.
De még így is jól hallható (ha talán picit csökkenve is) az az egy frekvencia kiemelés. Pedig itt aztán senki nem mondatja, hogy falon vannak...
A kábelem elég hosszú, gurulós állvány sem kell, mert ezért is csináltattam a gránit alátetet, hogy azon lehessen tologatni a dobozokat (tettem az aljára öntapadós szöveteket).
Nem, kis hangfal NEM LESZ. Inkább hallgatok +6dB-t 33Hz-en, mint -10dB-t 40Hz-en.
Szóval ezen út mentén haladok tovább. Persze majd az akusztikus kezelés után lesz értelme tovább gondolni a hogyan továbbot, ha utána is kell majd.
.
.
Tegnap lakásavató buli volt délután. Mielőtt a vitrinben lévő folyadékok mennyisége a hangzást is befolyásoló mennyiségben csökkent volna, tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.
Végül is, ennyi még belefér, hogy így kitoljam a hangfalakat, ha leülök zenét hallgatni, és nemcsak a háttérben szól.
De még így is jól hallható (ha talán picit csökkenve is) az az egy frekvencia kiemelés. Pedig itt aztán senki nem mondatja, hogy falon vannak...
A kábelem elég hosszú, gurulós állvány sem kell, mert ezért is csináltattam a gránit alátetet, hogy azon lehessen tologatni a dobozokat (tettem az aljára öntapadós szöveteket).
Nem, kis hangfal NEM LESZ. Inkább hallgatok +6dB-t 33Hz-en, mint -10dB-t 40Hz-en.
Szóval ezen út mentén haladok tovább. Persze majd az akusztikus kezelés után lesz értelme tovább gondolni a hogyan továbbot, ha utána is kell majd.
.
.
Hát igen az hogy a nappali lakótér és nem zeneszoba az nálam sincs másképp. Ha nem húzom el a faltól legalább 50 centire a hangfalakat, akkor a rendszer szimplán szarul szól. Legalább könnyű mozgatni 26kg-t.
Szerintem a kollégák csak segíteni akartak, hogy ha már láthatóan nem gagyi a rendszer egyik eleme sem, akkor próbáld meg kihozni belőle a max-ot.
Szerintem a kollégák csak segíteni akartak, hogy ha már láthatóan nem gagyi a rendszer egyik eleme sem, akkor próbáld meg kihozni belőle a max-ot.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Na igen, azt hiszem ebben van valami.szj4 írta: ↑2021.08.07., szomb. 16:46Na igen, lehet ezeket a képeket nem kellett volna felraknod![]()
Mindenesetre ne foglalkozz vele, az emberek nagy százalékának úgysincs zeneszobája, és úgy általában a képeket elnézve a nagy magyar átlag úgyis mindenféle mostoha körülmények között próbál zenét hallgatni, csak könnyebb máséval a csalánt verni.![]()
Itt is van rá egy példa kishazánkból, Alex talán ettől jobb helyzetben van, meg valószínűleg messze nem égetett el annyi pénzt a készülékeire, mint az alábbi rendszer tulaja (bár az ilyesmi nyilván mindenkiek a saját szuverén döntése).
Szerk.: upsz elnézést, ez nem a saját hifim, ha útban van kérem a hozzászólás áthelyezését!