- IMG_20210819_140955.jpg (1.93 MiB) Megtekintve 3917 alkalommal
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
A dán játékos hadrendbe állításával körvonanalazódni látszik egy komoly angol-francia-dán tengely (egy magyar csendestárs támogatásával
), amely szórakoztató tehetségét a nagy német zeneszerző svájci kiadású CD-jének magas színvonalú előadásában kamatoztatja épp. Vegyük észre, hogy LED-ek színei terén mutatott összhang miképp vetíti előre a muzsika közvetítésében prezentált harmóniát!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Én egy nagyobbat hallottam, leesett az állam.
Oda kellett menni hogy ez szól-e, vagy átvernek a fiatalok. :)
Oda kellett menni hogy ez szól-e, vagy átvernek a fiatalok. :)
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10168
Kedvenc nyaralós/grillezős hifim!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2909
ez igen érdekes tapasztalat...lemezjátszó megy holnap szervizelésre (tápegység),ma összecsomagoltam az LP pörgetőt,aztán kiváncsiskodván,felraktam a CD lejátszót a helyére (Target TT1 falikonzol) a helyére...nicsak,nicsak,ki beszél ott
...az Ikea bambusz vágódeszka nekem nem gyere be,de ez meglepi,kellemes... 
- Csatolmányok
-
- IMG_4599.JPG (128.09 KiB) Megtekintve 4145 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Black 'n white
- Csatolmányok
-
- PSX_20210801_211340.jpg (2.95 MiB) Megtekintve 4473 alkalommal
-
- PSX_20210801_211133.jpg (2.17 MiB) Megtekintve 4473 alkalommal
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4212
Azok a szomszédok voltak, hogy halkítsd már le...
Meg fogom hallgatni, ott a fiókban a CD. Megírom majd.
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jobb lett közelebb tolva, és szerencsére nem csörömpöl semmi mögötte. Vagy nem elég hangosanviri írta: ↑2021.08.08., vas. 12:18Nem vagy barbárAlex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:59Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.
Depeche Mode, George Micheal, Sting, Michael Jackson, Vangelis, JMJ, Stanley Clark, stb. a fő csapás nálam.nem rossz zenék ezek, egy Stingnél, vagy Stanly Clarknél simán kéne hallani, hogy minden összefügg mindennel. tehát hogy egy egységes egész lett a színpad. A képről ítélve egész jó helyen vannak, (még ha ott csörömpöl is mögötte a vitrin :)) Egyébbként az elektronikus zenék ugyan úgy meghálálják a jó elhelyezést, akkor hallani igazán, hogy hogy is álmodták meg azt az albumot akár a DM, vagy JMJ.
Erről nem írtál semmit, hogy milyen változást hallottál így?
Ezt még leírod, aztán ígérem leszállok rólad![]()
Írtam is pár napja, hogy túl távolinak tűnik a hangja a bútorok mellett. Bár abban nyilván a visszhangnak is nagy szerepe volt.
Szóval ez a táv jó lesz, a visszhang és a kiemelés meg majd remélem jelentősen javul. Előbbi biztosan.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6704
Ha a térézetre és színpadra is gyúrsz akkor dobd be JMJ Equinoxe-ját és úgy tologass.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:59Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.
Depeche Mode, George Micheal, Sting, Michael Jackson, Vangelis, JMJ, Stanley Clark, stb. a fő csapás nálam.
Anno mikor bekerült hozzám a CD16 még a szoba falain kívűlről is jöttek a hangok meg a mennyezetről is...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1674
Nem vagy barbárAlex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:59Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.viri írta: ↑2021.08.08., vas. 11:35Azért valami összefüggő színpad, vagy levegősség-tágasság, vagy hasonló kezdett kialakulni ebben az elrendezésben?Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:08
Ők (is) akarták![]()
Abban megállapodtunk, hogy 25 éve ennyi basszusért ölni tudtunk volna, amikor szólt a Tag Team - whoomp!![]()
Most már azért kicsit sok.
Vagy a buli hevében a basszus mindent vitt![]()
Depeche Mode, George Micheal, Sting, Michael Jackson, Vangelis, JMJ, Stanley Clark, stb. a fő csapás nálam.
Erről nem írtál semmit, hogy milyen változást hallottál így?
Ezt még leírod, aztán ígérem leszállok rólad
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Alex_Aston
- V.I.P.

Lehet barbár vagyok, de klasszikus zenét es jazzt szinte egyáltalán nem hallgatok.viri írta: ↑2021.08.08., vas. 11:35Azért valami összefüggő színpad, vagy levegősség-tágasság, vagy hasonló kezdett kialakulni ebben az elrendezésben?Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:08Ők (is) akartákRotox írta: ↑2021.08.08., vas. 10:12
Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.(Ellenben újra kellett festeni az előtte frissen kifestett nappalit. Másnap délután after party gyanánt a kemény maggal megdobtuk.
![]()
)
Van élet a hifin túl...![]()
![]()
Abban megállapodtunk, hogy 25 éve ennyi basszusért ölni tudtunk volna, amikor szólt a Tag Team - whoomp!![]()
Vagy a buli hevében a basszus mindent vitt![]()
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1674
Azért valami összefüggő színpad, vagy levegősség-tágasság, vagy hasonló kezdett kialakulni ebben az elrendezésben?Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 11:08Ők (is) akartákRotox írta: ↑2021.08.08., vas. 10:12Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 09:02Tegnap lakásavató buli volt délután. ...tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.(Ellenben újra kellett festeni az előtte frissen kifestett nappalit. Másnap délután after party gyanánt a kemény maggal megdobtuk.
![]()
)
![]()
Vagy a buli hevében a basszus mindent vitt
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ők (is) akartákRotox írta: ↑2021.08.08., vas. 10:12Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 09:02Tegnap lakásavató buli volt délután. ...tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.(Ellenben újra kellett festeni az előtte frissen kifestett nappalit. Másnap délután after party gyanánt a kemény maggal megdobtuk.
![]()
)
Abban megállapodtunk, hogy 25 éve ennyi basszusért ölni tudtunk volna, amikor szólt a Tag Team - whoomp!
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1499
Assz'em, az én barátaim elég furcsán néztek volna rám, ha a lakásavató bulin hangsugárzó tologatásba próbáltam volna bevonni őket.Alex_Aston írta: ↑2021.08.08., vas. 09:02Tegnap lakásavató buli volt délután. ...tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.
Van élet a hifin túl...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, mondom, szőnyeg felhajt, hangfal még előrébb. 
De így is...
.
De így is...
.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Válasz mindenkinek, amennyire tudok.
Tegnap lakásavató buli volt délután. Mielőtt a vitrinben lévő folyadékok mennyisége a hangzást is befolyásoló mennyiségben csökkent volna, tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.
Végül is, ennyi még belefér, hogy így kitoljam a hangfalakat, ha leülök zenét hallgatni, és nemcsak a háttérben szól.
De még így is jól hallható (ha talán picit csökkenve is) az az egy frekvencia kiemelés. Pedig itt aztán senki nem mondatja, hogy falon vannak...
A kábelem elég hosszú, gurulós állvány sem kell, mert ezért is csináltattam a gránit alátetet, hogy azon lehessen tologatni a dobozokat (tettem az aljára öntapadós szöveteket).
Nem, kis hangfal NEM LESZ. Inkább hallgatok +6dB-t 33Hz-en, mint -10dB-t 40Hz-en.
Szóval ezen út mentén haladok tovább. Persze majd az akusztikus kezelés után lesz értelme tovább gondolni a hogyan továbbot, ha utána is kell majd.
.
.
Tegnap lakásavató buli volt délután. Mielőtt a vitrinben lévő folyadékok mennyisége a hangzást is befolyásoló mennyiségben csökkent volna, tologattuk a hangfalakat kicsit a barátaimmal.
Végül is, ennyi még belefér, hogy így kitoljam a hangfalakat, ha leülök zenét hallgatni, és nemcsak a háttérben szól.
De még így is jól hallható (ha talán picit csökkenve is) az az egy frekvencia kiemelés. Pedig itt aztán senki nem mondatja, hogy falon vannak...
A kábelem elég hosszú, gurulós állvány sem kell, mert ezért is csináltattam a gránit alátetet, hogy azon lehessen tologatni a dobozokat (tettem az aljára öntapadós szöveteket).
Nem, kis hangfal NEM LESZ. Inkább hallgatok +6dB-t 33Hz-en, mint -10dB-t 40Hz-en.
Szóval ezen út mentén haladok tovább. Persze majd az akusztikus kezelés után lesz értelme tovább gondolni a hogyan továbbot, ha utána is kell majd.
.
.
Hát igen az hogy a nappali lakótér és nem zeneszoba az nálam sincs másképp. Ha nem húzom el a faltól legalább 50 centire a hangfalakat, akkor a rendszer szimplán szarul szól. Legalább könnyű mozgatni 26kg-t.
Szerintem a kollégák csak segíteni akartak, hogy ha már láthatóan nem gagyi a rendszer egyik eleme sem, akkor próbáld meg kihozni belőle a max-ot.
Szerintem a kollégák csak segíteni akartak, hogy ha már láthatóan nem gagyi a rendszer egyik eleme sem, akkor próbáld meg kihozni belőle a max-ot.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Na igen, azt hiszem ebben van valami.szj4 írta: ↑2021.08.07., szomb. 16:46Na igen, lehet ezeket a képeket nem kellett volna felraknod![]()
Mindenesetre ne foglalkozz vele, az emberek nagy százalékának úgysincs zeneszobája, és úgy általában a képeket elnézve a nagy magyar átlag úgyis mindenféle mostoha körülmények között próbál zenét hallgatni, csak könnyebb máséval a csalánt verni.![]()
Itt is van rá egy példa kishazánkból, Alex talán ettől jobb helyzetben van, meg valószínűleg messze nem égetett el annyi pénzt a készülékeire, mint az alábbi rendszer tulaja (bár az ilyesmi nyilván mindenkiek a saját szuverén döntése).
Szerk.: upsz elnézést, ez nem a saját hifim, ha útban van kérem a hozzászólás áthelyezését!
Szerintem egyertelműen az marad: itt lesznek az idő X %-ában, komoly zenehallgatashoz meg máshol. De tenyleg kivancsian varom fapaci mereseit, ajanlasat.Alex_Aston írta: ↑2021.08.07., szomb. 08:46Igen, itt kell lennie a hangfalaknak. Az első kép készült a hallgatói pozícióból. Megnéztem, 40cm van a tarkóm mögött, ha leülök kényelmesen.avl2 írta: ↑2021.08.07., szomb. 08:30
ha szokasosan/altalaban itt kell lennie, akkor en zenehallgatashoz biztos, hogy elöbbre es beljebb hoznam - a hallgatoi pozit nem ismerem, de tippem szerint ott is jobb lenne ha több lenne mögötte a tér
ha fapaci mér, érdekes lenne mérési eredmenyt ide is feltenni: a kompromisszumos, csaladias, egyeb szempontos elhelyezes (es hallgatoi elhelyezkedes) mellett vs. egy zenehallgatashoz pozicionalt hangsugarzo es hallgatoi helyzet mellett
Így néz ki a jobb hangfal mellől fotózva, látható, hogy hol kezdődik az étkező szék, és mekkora tér van a hangfal es kanapé között. Kanapé mögé mindenképpen lesz valami nagy design panel, vagy több kisebb….
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nappali, nem zeneszoba.
Sz@rból kell várat építeni
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Szerintem is kicsit kevés a sík üvegfelület.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
És a “honnan ne hallgass zenét c. kép” :)Alex_Aston írta: ↑2021.08.07., szomb. 08:46Igen, itt kell lennie a hangfalaknak. Az első kép készült a hallgatói pozícióból. Megnéztem, 40cm van a tarkóm mögött, ha leülök kényelmesen.avl2 írta: ↑2021.08.07., szomb. 08:30
ha szokasosan/altalaban itt kell lennie, akkor en zenehallgatashoz biztos, hogy elöbbre es beljebb hoznam - a hallgatoi pozit nem ismerem, de tippem szerint ott is jobb lenne ha több lenne mögötte a tér
ha fapaci mér, érdekes lenne mérési eredmenyt ide is feltenni: a kompromisszumos, csaladias, egyeb szempontos elhelyezes (es hallgatoi elhelyezkedes) mellett vs. egy zenehallgatashoz pozicionalt hangsugarzo es hallgatoi helyzet mellett
Így néz ki a jobb hangfal mellől fotózva, látható, hogy hol kezdődik az étkező szék, és mekkora tér van a hangfal es kanapé között. Kanapé mögé mindenképpen lesz valami nagy design panel, vagy több kisebb.
.
20210807_084241.jpg
Iskolapéldái.
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.