Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Kèt álom is megvalósult.
- Csatolmányok
-
- DSC_1835.JPG (3.35 MiB) Megtekintve 3128 alkalommal
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
Jóvannna, lehet, hogy van egy kis Pájónyíros benyomódásom...
Ha már öreg mamák...
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1438
cannonball írta: ↑2021.07.27., kedd 15:51Ő a fő helyen van az Ardenekkel, ez csak egy oldalvágány. De épp ma vettem 2x5 méter kábelt, így a Pioneer sx 790 tényleg csak dekor lesz, mert ezeket a falakat is az Accu fogja meghajtani, ha már van 5 pár hangfal kimenete...
- -CB-
- Beköltözött

Ő a fő helyen van az Ardenekkel, ez csak egy oldalvágány.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2915
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2915
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- -CB-
- Beköltözött

Vintage minimál
- Csatolmányok
-
- 20210726_090556[1].jpg (3.6 MiB) Megtekintve 3108 alkalommal
Rugóláb seriff :)
Néhai apám szokta mondani: "Tanulj fiam, mert ha nem, akkor csöves leszel!". Hát, én tényleg tanultam, de a végére így is csöves lettem...
Az első 4-re:
... és az elmúlt pár évben, amíg megvolt uaz a rendszer, ez nem történt meg. Váó
Az utolsó 2-re:
hát ez az!!!
Ha már az a topic címe, ami, egy képet nem tudnál róla felrakni?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 918
Az sem volt szép, hogy ez lett a reklám helye...
Nem szotkam hibázni.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1503
Fészket nem épít, helyette főleg az elhagyott varjúfészkeket használja — éppen ezért a múlt század első felében a varjak vadászata során sok fészekaljat kilőttek. A hím jelöli ki a területet, de az alkalmas fészket a tojó választja ki. A megfelelőnek talált fészekből akár el is zavarhatja a tulajdonost. A fészek helye lehet magas ágakon, de alacsony bokrokon is. A 4-6 fehér tojást március második felében vagy április elején rakja le. A költési időszak áprilisban kezdődik, de még májusban is tart, de enyhe teleken a párok már korábban kialakulnak. Ha a fészekalja elpusztul, költ később is. Ha bő az élelem, a fészekalj akár 4-6 tojásból is állhat.
A tojó az első tojás lerakása után azonnal kotlani kezd, így a fiókák között rendre egy-egy nap korkülönbség van. 27-28 napig kotlik, csak késő este jön ki a fészekből, hogy a tollait rendbe szedje. Az eleséget a hím hordja.
Fiókái fészeklakók. A fehér pihés apróságokat a tojó melegíti. Az elején csak a hím látja el élelemmel a családot, a fiókák 2 hetes kora után a tojó is vadászik. A fiókák szeme 5–7 nap után nyílik ki. A fészket három hetesen, még röpképességük elérése előtt elhagyják, és a környékbeli fák koronájában ugrándozva szétszóródnak. Este panaszos, síró hívóhangjukkal jelzik hollétüket. Ez a hangos, elnyújtott és magas „pí-í” a tavaszi, nyári esték (májustól augusztus végéig) jellemző hangjainak egyike; akár egy km-ről is hallható. A fiókák akár egész este vijjoghatnak.
Egy hónapos koruk után tanulnak meg repülni, ami után szüleik egy ideig még etetik őket. A ragadozók (róka, nyest, héja és egerészölyv) főleg a röpképtelen fiókákat veszélyeztetik.
A tojó az első tojás lerakása után azonnal kotlani kezd, így a fiókák között rendre egy-egy nap korkülönbség van. 27-28 napig kotlik, csak késő este jön ki a fészekből, hogy a tollait rendbe szedje. Az eleséget a hím hordja.
Fiókái fészeklakók. A fehér pihés apróságokat a tojó melegíti. Az elején csak a hím látja el élelemmel a családot, a fiókák 2 hetes kora után a tojó is vadászik. A fiókák szeme 5–7 nap után nyílik ki. A fészket három hetesen, még röpképességük elérése előtt elhagyják, és a környékbeli fák koronájában ugrándozva szétszóródnak. Este panaszos, síró hívóhangjukkal jelzik hollétüket. Ez a hangos, elnyújtott és magas „pí-í” a tavaszi, nyári esték (májustól augusztus végéig) jellemző hangjainak egyike; akár egy km-ről is hallható. A fiókák akár egész este vijjoghatnak.
Egy hónapos koruk után tanulnak meg repülni, ami után szüleik egy ideig még etetik őket. A ragadozók (róka, nyest, héja és egerészölyv) főleg a röpképtelen fiókákat veszélyeztetik.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Lassan kéne ide egy moderátor...
Amikor változtatok valamit a HiFi-n, elsőre sokszor nem tudom eldönteni, hogy ez most előre lépés volt, vagy sem. Viszont, ha 2 hét múlva elkezd valamiért zavarni a zenehallgatás, akkor tudom, hogy nem jött be a dolog. Most van 3 új kiegészítőm is a rendszerhez, de már lassan 1 éve nem raktam be őket, mert úgy érzem, hogy nem adna hozzá, megtaláltam amit kerestem(egyelőre
)!
Mert bejáratódtak a forrasztások.
Mert asszimilálódott a rendszer.
Mert hozzászokott a füle.
Mert jó volt a hálózat akkor épp és tényleg másképp szólt.
Mert más hangulatban volt a hallgató.
Mert változást AKART hallani.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Akkor még egyszer:marconi írta: ↑2021.07.07., szer. 11:19Hát te is zseninek tűnsz a gondolataid alapján…kargidje írta: ↑2021.07.07., szer. 06:16Amit írsz, abban meg az, hogy hozzá nem értőként úgymond becsmérelsz egy valóban szakértőt, mert neked a kábelgyártók ezt meg azt mondanak.
![]()
"Egy valóban !!!vak!!! tesztet csináljon már a kedves tulajdonos, amikor nem ő cserélgeti a kábelt(hangfal, összekötő, hálózati ...stb.) => nem tudja éppen melyik is van bekötve, hanem valaki más!"
Ezt majd te is kipróbálhatnád, esetleg.
A kábeleknek/kábelgyártóknak áruld már el mi közük van ahhoz hogy egyik vagy másik dugóállásban helyezed áram alá a készüléket? :) Na most ha eddig nem tudtad volna, a két állás között mérhető feszültségbeli különbség van a készülék teste és a konnektor földje vagy a “0” között. Amelyik állásban ez alacsonyabb, általában az a jó.
Szívesen.
"Egy valóban !!!vak!!! tesztet csináljon már a kedves tulajdonos, amikor nem ő cserélgeti a kábelt(hangfal, összekötő, hálózati ...stb.) => nem tudja éppen melyik is van bekötve, hanem valaki más!"
Nem arról volt szó, hogy az illető kimérte-e, hanem van-e hallható különbség.
A kedvedért idézem:
"Konkrétan az alábbi beszélgetés hangzott el:
-Zsolt, mondta ő - "én ezt kipróbáltam, elfüggönyöztem a hifit és a hallgatók elmondták, hogy mit hallanak így , vagy úgy bedugva a készülékeket" ,
- "ne hülyéskedj", mondtam én, " és hallották a különbséget?? " ,
-erre ő: "persze, hogy hallották", majd halkan hozzátette: "még akkor is, amikor csak mondtam, de ténylegesen nem fordítottam meg...""
Szívesen.
Ja, amúgy a hallás még ugyan azon személynél is lehet eléggé más. Hallgasd meg ugyan azt a számot, cd-t egymás után közvetlenül, ugyan azon a rendszeren. Még így is lehet hallani újabb hangokat, dallamokat, zörejeket ...stb. Akkor most hogy is van ez a hallás dolog??? Az előbb/tegnap/múlt héten miért nem hallottad, vetted észre???
Hát te is zseninek tűnsz a gondolataid alapján…kargidje írta: ↑2021.07.07., szer. 06:16Amit írsz, abban meg az, hogy hozzá nem értőként úgymond becsmérelsz egy valóban szakértőt, mert neked a kábelgyártók ezt meg azt mondanak.
![]()
A kábeleknek/kábelgyártóknak áruld már el mi közük van ahhoz hogy egyik vagy másik dugóállásban helyezed áram alá a készüléket? :) Na most ha eddig nem tudtad volna, a két állás között mérhető feszültségbeli különbség van a készülék teste és a konnektor földje vagy a “0” között. Amelyik állásban ez alacsonyabb, általában az a jó.
Szívesen.
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.
Amit írsz, abban meg az, hogy hozzá nem értőként úgymond becsmérelsz egy valóban szakértőt, mert neked a kábelgyártók ezt meg azt mondanak.
Pontosan!Alex_Aston írta: ↑2021.07.06., kedd 21:00A lényeg, hogy jó a hangja. Más nem számít.
Nagyon jó ez a szett, lelki benne örömöd sokáig, és persze nyugodtan, hibák keresése nélkül![]()
Köszönöm. Úgy lesz.
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4222
A lényeg, hogy jó a hangja. Más nem számít.
Nagyon jó ez a szett, lelki benne örömöd sokáig, és persze nyugodtan, hibák keresése nélkül
Csak a Marantz! :-D
Valóban!kargidje írta: ↑2021.07.06., kedd 09:26Így az új kábel is tudott hozzátenni valamit = megérte az árát.szj4 írta: ↑2021.07.06., kedd 08:16Az írás elején: hazaért a cucc, hangja nagyon jó, megérkeztem érzés, életszerűség.GOB írta: ↑2021.07.05., hétf. 22:15Sziasztok! Az elmúlt napok esemény és élmény dúsan teltek nálunk. És eme pozitív dolgokat szeretném megosztani Veletek.
Ahogy azt párnappal ezelőtt láthattátok, új jövevény érkezett hozzánk. Nagy volt az izgatottság már haza úton is, nem beszélve arról, mikor kicsomagoltam a jövevényt és helyére illesztettem. Az első bekapcsoláskor és az első hangok hallattán izgatottság és öröm volt a köbön. :) Azt tudtam végre mondani, hogy igen, megérkeztem. :) Feleségem is hamarosan hazaért, megcsodálta az új jövevényt és betársult mellém. Jó pár zenét füleltünk le, és csak pislogtunk. A jól ismert zenékben új hangokat véltünk felfedezni, a térérzet megnőtt az eddigiekhez képest, olyan valódi, élőzenés feeling kapott el minket, pláne egy - egy vokálos jazz darabnál. :) Persze mivel még új, azért járódnia kell a végleges eredményhez, de már most tetten érhető a változás.
Ahogy hallgattam/hallgattuk már pár napja az erősítőt és ezzel együtt járódott is, feltűnt, hogy a hang javulása, érése lassul. A hangok még mindig fakók egy kicsit, a térérzet és a természetesség érzése olyan megmagyarázhatlanul fura. Valami nem stimmelt. Hiányzott valami. Biztos voltam benne, hogy a kábel lesz a ludas ( cd játszómból ítélve ).
Mivel a lejátszóm kábele Valhalla Ákostól van, nem volt kérdés honnan lesz a mostani is.Ákos ajánlása révén döntöttem az előzőekben mutatott referencia kábel mellett.
Gyorsan meg is érkezett. Kicsomagol, csere, rendszer bekapcs, zene be és gyakorlatilag dobtam egy seggessel egybekötött hátast.Az előző kábellel nem jött ki jól az erősítőm. Az új kábellel viszont olyan hangja lett az erősítőnek és a rendszernek, hogy besz...rtam!
A hangok, a térérzet letisztult lett. A korábbi fakó, tompa hang sehol sincs. Akusztikus zenén tisztán hallani a gitár húrok fémes hangját, az énekesek hangja, artikulációja félelmetes lett. A basszusokat nem hallani, csak érezni. Bele olvadnak a zenébe.
A feleségem is megjegyezte hazaérve, hogy valami más. "Mi történt?" - kérdezte. Megmutattam neki a már bekötött kábelt és eldobta az agyát a kapott hangtól. :)
Pár nap múlva a hang még mindig fakó és valami fura.
Most akkor hogyanvanez?![]()
Van, hogy úgy érzed: