jó,a fotel ki lett vesézve...és a Tannoy?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2915
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 689
Szép az a fotel is... de nem onnan hallgatod a zenét
?
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Barátomtol sikerült megalkudnom rá. Új ingatlanba költözik, ahová már nem vitte magával.
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
Kèt álom is megvalósult.
- Csatolmányok
-
- DSC_1835.JPG (3.35 MiB) Megtekintve 3134 alkalommal
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
Jóvannna, lehet, hogy van egy kis Pájónyíros benyomódásom...
Ha már öreg mamák...
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1442
cannonball írta: ↑2021.07.27., kedd 15:51Ő a fő helyen van az Ardenekkel, ez csak egy oldalvágány. De épp ma vettem 2x5 méter kábelt, így a Pioneer sx 790 tényleg csak dekor lesz, mert ezeket a falakat is az Accu fogja meghajtani, ha már van 5 pár hangfal kimenete...
- -CB-
- Beköltözött

Ő a fő helyen van az Ardenekkel, ez csak egy oldalvágány.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.

- -CB-
- Beköltözött

Vintage minimál
- Csatolmányok
-
- 20210726_090556[1].jpg (3.6 MiB) Megtekintve 3114 alkalommal
Rugóláb seriff :)
Néhai apám szokta mondani: "Tanulj fiam, mert ha nem, akkor csöves leszel!". Hát, én tényleg tanultam, de a végére így is csöves lettem...
Az első 4-re:
... és az elmúlt pár évben, amíg megvolt uaz a rendszer, ez nem történt meg. Váó
Az utolsó 2-re:
hát ez az!!!
Ha már az a topic címe, ami, egy képet nem tudnál róla felrakni?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 918
Az sem volt szép, hogy ez lett a reklám helye...
Nem szotkam hibázni.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1503
Fészket nem épít, helyette főleg az elhagyott varjúfészkeket használja — éppen ezért a múlt század első felében a varjak vadászata során sok fészekaljat kilőttek. A hím jelöli ki a területet, de az alkalmas fészket a tojó választja ki. A megfelelőnek talált fészekből akár el is zavarhatja a tulajdonost. A fészek helye lehet magas ágakon, de alacsony bokrokon is. A 4-6 fehér tojást március második felében vagy április elején rakja le. A költési időszak áprilisban kezdődik, de még májusban is tart, de enyhe teleken a párok már korábban kialakulnak. Ha a fészekalja elpusztul, költ később is. Ha bő az élelem, a fészekalj akár 4-6 tojásból is állhat.
A tojó az első tojás lerakása után azonnal kotlani kezd, így a fiókák között rendre egy-egy nap korkülönbség van. 27-28 napig kotlik, csak késő este jön ki a fészekből, hogy a tollait rendbe szedje. Az eleséget a hím hordja.
Fiókái fészeklakók. A fehér pihés apróságokat a tojó melegíti. Az elején csak a hím látja el élelemmel a családot, a fiókák 2 hetes kora után a tojó is vadászik. A fiókák szeme 5–7 nap után nyílik ki. A fészket három hetesen, még röpképességük elérése előtt elhagyják, és a környékbeli fák koronájában ugrándozva szétszóródnak. Este panaszos, síró hívóhangjukkal jelzik hollétüket. Ez a hangos, elnyújtott és magas „pí-í” a tavaszi, nyári esték (májustól augusztus végéig) jellemző hangjainak egyike; akár egy km-ről is hallható. A fiókák akár egész este vijjoghatnak.
Egy hónapos koruk után tanulnak meg repülni, ami után szüleik egy ideig még etetik őket. A ragadozók (róka, nyest, héja és egerészölyv) főleg a röpképtelen fiókákat veszélyeztetik.
A tojó az első tojás lerakása után azonnal kotlani kezd, így a fiókák között rendre egy-egy nap korkülönbség van. 27-28 napig kotlik, csak késő este jön ki a fészekből, hogy a tollait rendbe szedje. Az eleséget a hím hordja.
Fiókái fészeklakók. A fehér pihés apróságokat a tojó melegíti. Az elején csak a hím látja el élelemmel a családot, a fiókák 2 hetes kora után a tojó is vadászik. A fiókák szeme 5–7 nap után nyílik ki. A fészket három hetesen, még röpképességük elérése előtt elhagyják, és a környékbeli fák koronájában ugrándozva szétszóródnak. Este panaszos, síró hívóhangjukkal jelzik hollétüket. Ez a hangos, elnyújtott és magas „pí-í” a tavaszi, nyári esték (májustól augusztus végéig) jellemző hangjainak egyike; akár egy km-ről is hallható. A fiókák akár egész este vijjoghatnak.
Egy hónapos koruk után tanulnak meg repülni, ami után szüleik egy ideig még etetik őket. A ragadozók (róka, nyest, héja és egerészölyv) főleg a röpképtelen fiókákat veszélyeztetik.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Lassan kéne ide egy moderátor...
Amikor változtatok valamit a HiFi-n, elsőre sokszor nem tudom eldönteni, hogy ez most előre lépés volt, vagy sem. Viszont, ha 2 hét múlva elkezd valamiért zavarni a zenehallgatás, akkor tudom, hogy nem jött be a dolog. Most van 3 új kiegészítőm is a rendszerhez, de már lassan 1 éve nem raktam be őket, mert úgy érzem, hogy nem adna hozzá, megtaláltam amit kerestem(egyelőre
)!
Mert asszimilálódott a rendszer.
Mert hozzászokott a füle.
Mert jó volt a hálózat akkor épp és tényleg másképp szólt.
Mert más hangulatban volt a hallgató.
Mert változást AKART hallani.
Mert bejáratódtak a forrasztások.
Mert asszimilálódott a rendszer.
Mert hozzászokott a füle.
Mert jó volt a hálózat akkor épp és tényleg másképp szólt.
Mert más hangulatban volt a hallgató.
Mert változást AKART hallani.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Akkor még egyszer:marconi írta: ↑2021.07.07., szer. 11:19Hát te is zseninek tűnsz a gondolataid alapján…kargidje írta: ↑2021.07.07., szer. 06:16Amit írsz, abban meg az, hogy hozzá nem értőként úgymond becsmérelsz egy valóban szakértőt, mert neked a kábelgyártók ezt meg azt mondanak.
![]()
"Egy valóban !!!vak!!! tesztet csináljon már a kedves tulajdonos, amikor nem ő cserélgeti a kábelt(hangfal, összekötő, hálózati ...stb.) => nem tudja éppen melyik is van bekötve, hanem valaki más!"
Ezt majd te is kipróbálhatnád, esetleg.
A kábeleknek/kábelgyártóknak áruld már el mi közük van ahhoz hogy egyik vagy másik dugóállásban helyezed áram alá a készüléket? :) Na most ha eddig nem tudtad volna, a két állás között mérhető feszültségbeli különbség van a készülék teste és a konnektor földje vagy a “0” között. Amelyik állásban ez alacsonyabb, általában az a jó.
Szívesen.
"Egy valóban !!!vak!!! tesztet csináljon már a kedves tulajdonos, amikor nem ő cserélgeti a kábelt(hangfal, összekötő, hálózati ...stb.) => nem tudja éppen melyik is van bekötve, hanem valaki más!"
Nem arról volt szó, hogy az illető kimérte-e, hanem van-e hallható különbség.
A kedvedért idézem:
"Konkrétan az alábbi beszélgetés hangzott el:
-Zsolt, mondta ő - "én ezt kipróbáltam, elfüggönyöztem a hifit és a hallgatók elmondták, hogy mit hallanak így , vagy úgy bedugva a készülékeket" ,
- "ne hülyéskedj", mondtam én, " és hallották a különbséget?? " ,
-erre ő: "persze, hogy hallották", majd halkan hozzátette: "még akkor is, amikor csak mondtam, de ténylegesen nem fordítottam meg...""
Szívesen.
Ja, amúgy a hallás még ugyan azon személynél is lehet eléggé más. Hallgasd meg ugyan azt a számot, cd-t egymás után közvetlenül, ugyan azon a rendszeren. Még így is lehet hallani újabb hangokat, dallamokat, zörejeket ...stb. Akkor most hogy is van ez a hallás dolog??? Az előbb/tegnap/múlt héten miért nem hallottad, vetted észre???
Hát te is zseninek tűnsz a gondolataid alapján…kargidje írta: ↑2021.07.07., szer. 06:16Amit írsz, abban meg az, hogy hozzá nem értőként úgymond becsmérelsz egy valóban szakértőt, mert neked a kábelgyártók ezt meg azt mondanak.
![]()
A kábeleknek/kábelgyártóknak áruld már el mi közük van ahhoz hogy egyik vagy másik dugóállásban helyezed áram alá a készüléket? :) Na most ha eddig nem tudtad volna, a két állás között mérhető feszültségbeli különbség van a készülék teste és a konnektor földje vagy a “0” között. Amelyik állásban ez alacsonyabb, általában az a jó.
Szívesen.
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.
Amit írsz, abban meg az, hogy hozzá nem értőként úgymond becsmérelsz egy valóban szakértőt, mert neked a kábelgyártók ezt meg azt mondanak.