Khm... csak a pontosítás kedvéért: az USB Audio mindenképp izokrón ("isochronous"), akár szinkron, akár aszinkron a kommunikáció.Picabia írta: ↑2021.07.05., hétf. 10:50Időzítés: Az UAC1 magasságában még mindenki isochronous módot használt, ami garantált sávszélességet és pontos időzítést igényelt. Ennek az emléknek adózik az igényes hifista pl. egy PP USB kártya árában. Persze vannak akik azzal hitegetik magukat (kognitív disszonancia), hogy már sok éve szinte minden gyártó UAC2 eszközt gyárt, amik jellemzően asynchronous módban működnek, ami ugye független az USB kapcsolat pillanatnyi sávszélességétől és időzítésétől. Szóval szerintem az időzítéssel sem lehet baj manapság.
De nem ez a lényeg. Természetesen, az USB specifikáció ismeretében meggyőződésem volt, hogy aszinkron módban minden mindegy, sőt, sok egyéb dologról volt nagyon tudományos alapokra helyezett elképzelésem, pl. egy digitális jelet közvetítő kábel nem tud beleszólni a hangba, ugye?. Aztán szép lassan rájöttem, hogy de igen, és nem mindegy...
Ehhez mondjuk kellett olyan élmény is, hogy egy - elvileg a korábbinál jobb minőségű - digitális kábelt bekötöttem, és hosszú napok után sem tudtam megszeretni a hangot, amit kaptam. Vagy pl. egy USB/SPDIF átalakító, ami minden prekoncepcióm ellenére nagyon érzékelhető változást hozott - számomra pozitív irányba. Aztán kénytelen voltam feltenni magamnakj a kérdést, hogy vajon biztosan mindent átgondoltam? Nem lehet, hogy a k...va nagy magabiztosság közepette mégis kimaradt valami - ami fontos? És minden jel arra mutat, hogy de...