Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Cutler »

robi20064 írta:
2021.06.25., pén. 11:36
DeLorean írta:
2021.06.25., pén. 11:06
Lemmy9.1 írta:
2021.06.25., pén. 09:19
Majd' 600000 Ft. bravo.gif

Ez kell a népnek.
Ugye azt tudod, hogy ez nem csak a Bogyó és Babóca lejátszására való?
A Vuk is atomul megy rajta? :D
Elhiszem, hogy ez mindent(is), szebb képpel és frankóbb hanggal játszik le, mint az olcsóbb társai, de az nekem fura, hogy nem fért már bele ebbe az árba, hogy legyen 2 hdmi kimenete. Ugye az is egyfajta minőségi szint szokott lenni, az analóg xlr-hez hasonlóan. gondolkodik.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 894

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Majd' 600000 Ft. bravo.gif

Ez kell a népnek.
img_59bcc198bccd5.gif
Szerintem!

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

ArthurDent
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ArthurDent »

Avglas írta:
2021.06.17., csüt. 17:52
Az új Dune HD Real Vision 4K bőven 100e Ft megvásárolható, jó ideig biztosan stabilan ki tudja szolgálni az igényeidet.
Eddig jó tapasztalataid voltak a gyártó (Dune) termékeivel kapcsolatban - felteve ha jól értem ami irtál - szerintem a Real Visioñt is felveheted a listára
Köszönöm. Igen, a Real Vision 4K-val kalibráltam én is, viszont maga alá gyűrt a kíváncsiság és este teszt alá vetem az nvidia-t úgy döntöttem 😊
Csúnyán hangzik, de van 14 napom, hogy dönteni tudjak.

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 140

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Az új Dune HD Real Vision 4K bőven 100e Ft megvásárolható, jó ideig biztosan stabilan ki tudja szolgálni az igényeidet.
Eddig jó tapasztalataid voltak a gyártó (Dune) termékeivel kapcsolatban - felteve ha jól értem ami irtál - szerintem a Real Visioñt is felveheted a listára
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * StormAudio ISP Core 16 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

ArthurDent
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ArthurDent »

Sziasztok!

Toporgok és szeretném a véleményeteket kérni. Karácsony után felkerült a falra egy LG 65"Nanocell tévé. Így eljött a hdr világa szobánkba és a dune hd solo lejátszóm hdr hiányossága miatt most csereberére szorul. Nagyon kellemes meglepetés, hogy a tévé processzora és saját képmegjelenítési tulajdonságai PLEX szerveren keresztül kiváló képet adnak így megvoltam idáig simán a PLEX-en keresztüli megosztással egy mozinál, de csak kezd furdalni a kíváncsiság és a nosztalgia, hogy szeretném hallani a többi hd hangsávot is. Az erősítő Atmos-ig tud mindent. De most így ugye nálam csak DD+ a plafon. 100 ezer forintos keret környékén gondolkodnék és egy nvidia shield pro lenne a befutó idáig. Jókat olvastam róla és egyéb, játékos funkciói is csábítanak felé.. viszont a dune megbízhatósága és megszokottsága miatt nehezen tudok dönteni, ne ezen a vonalon maradjak-e.. Ha valaki cáfolna vagy megerősítene azért hálás lennek :)

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 210

Hozzászólás Szerző: t97eat »

A Futeko szerint nem fognak exportálni belőle, Kínán kívül nem lesz elérhető, szóval onnan sem lehet majd beszerezni. De ne legyen igazam…

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

és akkor, itt a Zidoo NEO X.

https://www.zidoo.tv/Product/spec/model ... 3D%3D.html

Futeko nem fogja megkapni. Kínai beszerzésből lehet majd csak elérni, ha valakit érdekel.

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Dune hírek:
  • Max Vision 4K-nál gondolom a globális chip hiány miatt ők is átállnak az AKM AK4493EQ-ről (kemény 3 hónap után :D ) a SABRE ESS ES9038Q2M DAC chipre, mint pl. a Lindemann
  • NETFLIX lejátszás: Végre nyilatkoztak, mit is tud az eszköz pontosan: Jelenlegi állapot szerint az RTD1295-ös processzort használó készülékeken (pl. Pro 4K) a Dune HD firmware-ben lévő Netflix alkalmazás legújabb verziója támogatja a 1080p felbontású lejátszást, és a max. Dolby Digital Plus többcsatornás hangsávok továbbküldését vagy dekódolását. Az RTD1619-es processzort használó modelleken (pl. Pro 4K II) a firmware-ben található Netflix alkalmazás szintén 1080p felbontású lejátszást támogat, de már HDR színtartománnyal és akár Dolby Atmos hanggal is.MEGJEGYZÉS: Jelenleg nincs hivatalos Netflix-támogatás (minősítés) a Dune HD készülékeken. A Netflix nem támogatja a Realtek platformot, vélhetően azért, mert világszerte kevés ezt használó eszköz létezik ahhoz, hogy foglalkozzanak vele. Arról, hogy a helyzet változhat-e a jövőben, semmilyen ismerettel nem rendelkezik a Dune HD. Így teljesen bizonytalan, hogy egy jövőbeli Netflix app vagy akár szerverfrissítés után működni fog-e, és ha igen, hogyan a lejátszás a Dune HD készülékein.
ui.: eddig még mindig megoldották a Netflix lejátszást, én azért bízok bennük továbbra is, mondjuk a 4K hiányzik...

joeszabadi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: joeszabadi »

BoRRoNeo írta:
2021.05.09., vas. 23:33
joeszabadi írta:
2021.05.09., vas. 20:09
Köszönöm szépen az infókat! A main hdmi megy a Panasonic plazmába az audio hdmi pedig a Nad T758 -ba. Félek, ha megosztanám a jelet akkor az a minőség rovására menne.. Abban pedig nem szeretnék kompromisszumot :)
A kompozit (az UHD3000 -en az van az analóg kimenetnél gondolom) arra jó lehet, hogy csak a menüt és az appokat megjelenítse egy kisebb (10" vagy hasonló) monitoron? Zene és rádióhallgatáshoz
A NAD-nak csak 1 db HDMI kimenete van, így az kiesett. Ha kettő vagy három lenne, akkor oda lehetne kötni monitort, tévét, projektort másodiknak, ez semmilyen minőségromlással nem járna természetesen.
Igen, a Zidoon van egy kompozit video kimenet, de ezt csak olyan külső monitorra tudod kötni, amelyiknek van kompozit video bemenete. Az átlagos monitoroknak jellemzően nincs, szóval olyat még macerás lesz találni.
Igen, nekem is ez lett a végkövetkeztetésem. Most keresek vmi régi monitort amin van kompozit vagy S-videó bemenet.. :)
Azt meg csak remélem, hogy kapja majd a videó jelet szépen és nem kell külön átállítgatni hogy most a plazmán akarom nézni a mozit vagy a kis kijelzőn a zenelejátszót..

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

-KP- írta:
2021.05.11., kedd 09:33
Ez biztos firmware gond? Nekem inkább tűnik hibás készüléknek.
Akárhonnan nézzük... ez azért ciki... épp egy hibás készüléket kap az av-online? (a vásárló meg elkezd izgulni, hogy hátha az övé nem lesz olyan...) vagy a szoftver a hibás? (a leírtakból nem éppen szoftver-hibára gyanakodna az ember)... de akkor mikor lesz kijavítva? (mint a Nemzet Aranyában... eljutunk a következő titokig)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ez biztos firmware gond? Nekem inkább tűnik hibás készüléknek.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Megjelent egy friss teszt a Zidoo UHD3000-ről az av-online.hu-n.

Hát nem az analóg sztereó képességeiért érdemes megvenni finoman szólva:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (183.28 KiB) Megtekintve 2755 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

joeszabadi írta:
2021.05.09., vas. 20:09
Köszönöm szépen az infókat! A main hdmi megy a Panasonic plazmába az audio hdmi pedig a Nad T758 -ba. Félek, ha megosztanám a jelet akkor az a minőség rovására menne.. Abban pedig nem szeretnék kompromisszumot :)
A kompozit (az UHD3000 -en az van az analóg kimenetnél gondolom) arra jó lehet, hogy csak a menüt és az appokat megjelenítse egy kisebb (10" vagy hasonló) monitoron? Zene és rádióhallgatáshoz
A NAD-nak csak 1 db HDMI kimenete van, így az kiesett. Ha kettő vagy három lenne, akkor oda lehetne kötni monitort, tévét, projektort másodiknak, ez semmilyen minőségromlással nem járna természetesen.
Igen, a Zidoon van egy kompozit video kimenet, de ezt csak olyan külső monitorra tudod kötni, amelyiknek van kompozit video bemenete. Az átlagos monitoroknak jellemzően nincs, szóval olyat még macerás lesz találni.

joeszabadi

BoRRoNeo írta:
2021.05.07., pén. 23:37
joeszabadi írta:
2021.05.07., pén. 13:06
Zidoo UHD3000 -t szeretném egy mis monitorra rákötni, hogy ne kelljen mindig a nagy plazmát bekapcsolni ha zenét vagy rádiót hallgatnék. Szerintetek az RS232 porton keresztül meg lehet csinálni? -soha nem használtam ilyen soros portot, azt tudom, hogy okos vezérléshez van de hogy monitorra lehet -e kötni és működne -e.. lövésem sincs :)
Az RS232 kommunikációs port, jóval alacsonyabb adatátvitellel, mint ami a videójelhez szükséges volna. A kompozit kimenetet tudod esetleg megjelenítőre kötni, de annak meg a felbontása alacsony (576p). Használhatsz még HDMI splittert vagy distributort amivel az egy HDMI kimenetből kettőt tudsz csinálni. Ha AVR-t használsz és annak több HDMI kimenete van, akkor oda is tudsz plusz megjelenítőt csatlakoztatni.

joeszabadi

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

joeszabadi írta:
2021.05.07., pén. 13:06
Zidoo UHD3000 -t szeretném egy mis monitorra rákötni, hogy ne kelljen mindig a nagy plazmát bekapcsolni ha zenét vagy rádiót hallgatnék. Szerintetek az RS232 porton keresztül meg lehet csinálni? -soha nem használtam ilyen soros portot, azt tudom, hogy okos vezérléshez van de hogy monitorra lehet -e kötni és működne -e.. lövésem sincs :)
Az RS232 kommunikációs port, jóval alacsonyabb adatátvitellel, mint ami a videójelhez szükséges volna. A kompozit kimenetet tudod esetleg megjelenítőre kötni, de annak meg a felbontása alacsony (576p). Használhatsz még HDMI splittert vagy distributort amivel az egy HDMI kimenetből kettőt tudsz csinálni. Ha AVR-t használsz és annak több HDMI kimenete van, akkor oda is tudsz plusz megjelenítőt csatlakoztatni.

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Megjelent a Z9X / Z10 Pro / Z1000 Pro béta verziója v6.3.2!

joeszabadi

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Mahavishnu írta:
2021.04.30., pén. 00:11
Fish írta:
2021.04.09., pén. 20:58
motorgyilkos írta:
2021.04.09., pén. 19:32
Nincs, mert nekem meg az elso beta van ami eddig mint lejatszo hibatlan. Nem is rakom fel egyik betat se mert ahogy olvasom javitanak valamit es el is basznak valamit. Majd ha fw utan nem lesz siras egy honapig, na azt az fw-t fogom felrakni. :D
Aha, értem, én elcsesztem mert felraktam ,így már csak előre mehetek..

Amúgy akkor neked vagy egy stabil version amit felrakhatsz, bár nem biztos, hogy jól jársz vele,de azt szerettem volna én is felrakni, de később vettem észre és felraktam az előtte lévő újabb bétát, na itt baxtam el sajnos.. :angry: downgrade-elni már nme tudsz a 3000-nél! :angry:

Ez a stabil version:

v6.0.90(_G)
https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model- ... d/#v6.0.90
Végül tökéletesen működik a v6.0.90 fw-rel vagy inkább várjunk egy újabbra?
Nekem mukodik bar egy dolog van ami tobb mint erdekes. Ha elinditok egy hdr es filmet majd a picture parameter beallitasban megmozditom a fenyero csuszkat barmelyik iranyba akkor lesz normal hdr fenyes a kep addig sotet es fako.
Tehat nekem minden inditaskot ezt el kell jatszanom, annak ellenere hogy az info szerint minden jo es atvalt hdr re. Ezen es a netflixen, yt-on kivul nem tapasztaltam semmilyen hibat.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 844

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a meglévő DUNE Max lejátszóm helyett volna-e értelme egy új média lejátszóba beruháznom, ha csak 1080p képet néznék továbbra is?
Nyilván nem a HDR miatt, de esetleg a H265 tömörítésnek jobb a képe, vagy rosszul gondolom? gondolkodik.gif
Ez nekem eddig kimaradt, de egyre több ilyen kódolást látok a kölcsönzőben. :rolleyes:

Mahavishnu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Mahavishnu »

Fish írta:
2021.04.09., pén. 20:58
motorgyilkos írta:
2021.04.09., pén. 19:32
Nincs, mert nekem meg az elso beta van ami eddig mint lejatszo hibatlan. Nem is rakom fel egyik betat se mert ahogy olvasom javitanak valamit es el is basznak valamit. Majd ha fw utan nem lesz siras egy honapig, na azt az fw-t fogom felrakni. :D
Aha, értem, én elcsesztem mert felraktam ,így már csak előre mehetek..

Amúgy akkor neked vagy egy stabil version amit felrakhatsz, bár nem biztos, hogy jól jársz vele,de azt szerettem volna én is felrakni, de később vettem észre és felraktam az előtte lévő újabb bétát, na itt baxtam el sajnos.. :angry: downgrade-elni már nme tudsz a 3000-nél! :angry:

Ez a stabil version:

v6.0.90(_G)
https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model- ... d/#v6.0.90
Végül tökéletesen működik a v6.0.90 fw-rel vagy inkább várjunk egy újabbra?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3739

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

ZolaBA írta:
2021.04.26., hétf. 20:43
istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 18:32
Ez ott bukik, hogy Zidoo hálózaton SMB-vel találja meg a média fájlokat.
Ez a része változatlan marad, ugyanúgy működnie kell. De csak olvasni fogja tudni, írni nem.(átírni, törölni, lekódolni nem).

NAS webes felület -> File Station -> Mapp kiválaszt -> Tulajdonságok -> Engedély fül -> felhasználó kiválasz -> szerkesztés -> itt kell az írási jogot kiszedni.

(ki lehet egyszerre shift+ nyilakkal több felhasználót is jelölni)

syn.jpg
Igen ezt a részt értem, tudom mappák szerint is az irás-olvasás jogot kapcsolni. Viszont a Zidoo egyik fontos média funkciója a felirat fájl keresés a beállított nyelvre. Ha ez nincs a fájlon belül, a video fájl mappájában, akkor kimegy a Zidoo-ban rögzített szerverre ott keresni. Ha talál, akkor felírja a videoval megegyező könyvtárba is. Azt nem tudom, írásvédett állapotban használható-e a felirat fájl, legfeljebb minden alkalomal ki kell mennie a szerverre? Erre majd holnap rápróbálok.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 18:32
Ez ott bukik, hogy Zidoo hálózaton SMB-vel találja meg a média fájlokat.
Ez a része változatlan marad, ugyanúgy működnie kell. De csak olvasni fogja tudni, írni nem.(átírni, törölni, lekódolni nem).

NAS webes felület -> File Station -> Mapp kiválaszt -> Tulajdonságok -> Engedély fül -> felhasználó kiválasz -> szerkesztés -> itt kell az írási jogot kiszedni.

(ki lehet egyszerre shift+ nyilakkal több felhasználót is jelölni)
syn.jpg
syn.jpg (55.75 KiB) Megtekintve 3070 alkalommal
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3739

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

ZolaBA írta:
2021.04.26., hétf. 17:35
istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:06
Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni.
Sajnálom, az ilyen mindig nagy szívás. sad.gif

Egy tipp, amit én alkalmazok:
A NAS érdemi tároló területei nálam nem írhatóak SMB-n, csak olvashatók (zene, filmek, képek, dokumentum mentések).
Ez ott bukik, hogy Zidoo hálózaton SMB-vel találja meg a média fájlokat. Tud-e más felületen hálózaton, nem tudom?
A NAS-om jelenleg csak média fájl tároló. Talán furcsa, hogy kényesebb és fontos privát dolgokat nem raktam rá, korábban volt rajta, az most éppen szerencse. Az asztali gépem miden partícióját azóta frissen mentettem 3db 2TB-os vinyóra.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”