Ha ilyen maximalista/igényes vagy akkor a fémszórást javaslom.b4xter írta: ↑2021.05.08., szomb. 21:23Az nekem a bajom, hogy a kedvenc vintage lemezjátszóm 33-as fordulaton picit lassú. Egyetlen százaléknyi (de stabil) eltérésről beszélünk, de nálam az ilyesmi kiveri a biztosítékot, derékszög/párhuzam kell legyen... A motor fordulatszáma nem szabályozható, a hálózati 50 Hz az alapja. A 33/45 váltás mechanikusan történik, a szíj a motor tengelyén egyszerűen egy másik pozízicóba kerül, ahol a tengely átmérője más. 45-ös fordulat egyébként perfekt. Amatőr módon megnöveltem egy kicsit a tengely átmérőjét a kérdéses részen némi hártyavékonyságú teflonszalag feltekerésével, így sikerült tökéletes 33 1/3 forulatot elérnem. Na most az a kérdés, hogy milyen módon tudnám a tengely vastagságát időtálló módon megnövelni - a teflonszalag egy kísérletre jó volt, de nem akarom így hagyni. A tengely valamiféle rézötvözet a színe alapján, esetleg valami kopásálló festék jó lehet, amivel meghizlalható a tengely kérdéses része?
Untitled.jpg
Én őket tudom ajánlani -sok mindent megoldottak már,- de a mintadarabot (anyagminőség miatt) szerintem látniuk kell.
https://hungaromarket.hu/