Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 23

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

sutemenyx írta:
2021.06.21., hétf. 23:46
Elég viccesek mostmár ezek a “nincs is különbség” tipusu hozzaszolasok. Ki kellene vegre selejtezni lassan azokat a házimozi erősítőket meg kínai dacokat..
Inkább nem írom meg első gondolatom,megint lavinát indított volna,eddigi reagálásotok figyelembe vételével. Nem látom értelmét belemenni ezekbe az egyirányú beszélgetésekbe,amit erősen alkalmaz (úgy tűnik minden audio topicba) 5-8 ember . Felmerül a kérdés , a többiek hol vannak? (Gondolom több száz tag van). Már nincs kedvük írni reagálni se, ezek miatt?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Elég viccesek mostmár ezek a “nincs is különbség” tipusu hozzaszolasok. Ki kellene vegre selejtezni lassan azokat a házimozi erősítőket meg kínai dacokat..
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2021.06.21., hétf. 18:12
Aszpirin írta:
2021.06.21., hétf. 17:52
Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 17:36
Anno sok idő el lett töltve azzal ,hogy macos,win, Linux rendszereket hasonlítgattunk, és mindig az volt a vége hogy placebo az egész . Jobbnak akartuk hallani, ezért jobban is szólt egyik a másiknál. Persze csak saját magunkat vertük át. Hisz mindegyiknél úgy történik az információ átalakítás . Csak.. néha érdekel ki mivel hitegeti,veri át magát mikor olvasok ilyen egyértelmű hülyeségeket .. azért kérdeztem csak rá..
Khm... Anno??? Hasonlítgattunk??? idén márciusban regisztráltad ezt a nicket :)
Milyen nicknéven voltál akkor itt anno? Vagyis: milyen nickneveken? Vár csak.... megvan ;)
Szerintem kár (volt) feszegetned a húrt...
"A stílus maga az ember." Hiába bújik újabb és újabb nicknevek mögé az illető, pillanatok alatt felismerhető sajátos, kötözködő stílusáról.
miről beszélsz ne haragudj?

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 3598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
Zewaa írta:
Anno sok idő el lett töltve azzal ,hogy macos,win, Linux rendszereket hasonlítgattunk, és mindig az volt a vége hogy placebo az egész . Jobbnak akartuk hallani, ezért jobban is szólt egyik a másiknál. Persze csak saját magunkat vertük át. Hisz mindegyiknél úgy történik az információ átalakítás . Csak.. néha érdekel ki mivel hitegeti,veri át magát mikor olvasok ilyen egyértelmű hülyeségeket .. azért kérdeztem csak rá..
Milyen nicknéven voltál akkor itt anno? Vagyis: milyen nickneveken? Vár csak.... megvan ;)
"A stílus maga az ember." Hiába bújik újabb és újabb nicknevek mögé az illető, pillanatok alatt felismerhető sajátos, kötözködő stílusáról.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2021.06.21., hétf. 17:51
Zewaa írta:
Máshol meg sok időt eltöltenek azzal, hogy összehasonlítgatás során rájönnek nem placebo az egész, és tovább fejlesztgetik a dolgot. Nem mellesleg olyan szintű különbség van már csak mondjuk egy HQPlayer beállítás során is ugyanazon gépen és oprendszerrel mondjuk ROON esetén, és utána ezen átmegyünk egy AP Linuxra, el kellene gondolkodnotok azon, valami Nálatok nem volt rendben.
De már maga a kijelentésed "macOS,win, Linux rendszereket hasonlítgattunk" is érdekes, hogy egyazon haveren hogy sikerült mindegyiket? Hackintosh volt a delikvens?
linux ,win egy gépen. Mac külön nyilván.

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
Zewaa írta:
anno igen.hifis ismerősökkel,élőben nem itt.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6544

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Zewaa írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

supravox írta:
2021.06.21., hétf. 16:52
Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 16:21
wittao írta:
2021.06.21., hétf. 16:12

1. Leirta, olvass vissza (nem elsokent irtam)
2. Ha mac-ed van, amin egyik sem fog menni (es mint irtad nem is akarsz), akkor mit remelsz az eredmenytol? Csak pusztan kivancsisag.
Ha mondjuk leirna, hogy A oprendszeren ugyanazon programban es kornyezetben termeszetesebbnek hallotta az emberi enekhangokat, mint a B rendszerben… mi lenne a konkluziod?
Hát pont az lenne a konklúzió amit leír a kérdezett. De ilyen példa nem is fordulhat elő amit emlitettél. Egyenlőre nagy placebonak tartom a két rendszer közötti egyértelmű hangminoseg különbséget ugyan azon a gépen .. lehet hogy épp máshogy hallott valamit a hallgató , de azt be tudnám inkább aktuális hangulata állapotának vagy hasonló dolgok miatt, mintsem oprendszer közti különbségnek , ami pont úgy működik és azt csinálja mint az előző.(win10) Sajnos az agyunkat és fulunket hamar be tudjuk csapni, és jobbnak halljuk ugyan azt, ha jobbnak akarjuk…. :) ilyenkor az ember meg is van győződve róla ám, hogy tényleg jobb is, és el is mesélni másoknak, de ő maga se tudja hogy csak átverte magát az agya , füle,hite.
Ha Te placebonak gondolod akkor nem k...a mindegy mit ír le a fórumtárs?
Egyébként ha csak egy kicsit is figyelmesebben olvasnád amit bejegyzett megkapnàd a választ..
Illetve az is elhangzik,hogy egy másik nem régen kipróbált Win verzió sokkal gyengébben "szólt" mint ez a mostani verzió.
Egyébként örülj neki ha számodra a megmagyarázhatatlan kategóriába tartozik 2 oprendszer hangzásbeli különbözősége.
Legalább nem.kell vele foglalkoznod..
Vagy mégis?😜

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2810

Hozzászólás Szerző: supravox »

Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 16:21
wittao írta:
Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 15:28

Azt várom hogy írja le igen. Mivel ez egy fórum és úgy tudom live beszélgetés nem megadatott, így írni kell. 2. Mac rendszerre nem tudok (meg akarok) win-t tenni. De úgy tudom kérdezni szabad egy nyílt fórumon . És várom a választ attól, akit kérdeztem ;)
2. Ha mac-ed van, amin egyik sem fog menni (es mint irtad nem is akarsz), akkor mit remelsz az eredmenytol? Csak pusztan kivancsisag.
Ha mondjuk leirna, hogy A oprendszeren ugyanazon programban es kornyezetben termeszetesebbnek hallotta az emberi enekhangokat, mint a B rendszerben… mi lenne a konkluziod?
Hát pont az lenne a konklúzió amit leír a kérdezett. De ilyen példa nem is fordulhat elő amit emlitettél. Egyenlőre nagy placebonak tartom a két rendszer közötti egyértelmű hangminoseg különbséget ugyan azon a gépen .. lehet hogy épp máshogy hallott valamit a hallgató , de azt be tudnám inkább aktuális hangulata állapotának vagy hasonló dolgok miatt, mintsem oprendszer közti különbségnek , ami pont úgy működik és azt csinálja mint az előző.(win10) Sajnos az agyunkat és fulunket hamar be tudjuk csapni, és jobbnak halljuk ugyan azt, ha jobbnak akarjuk…. :) ilyenkor az ember meg is van győződve róla ám, hogy tényleg jobb is, és el is mesélni másoknak, de ő maga se tudja hogy csak átverte magát az agya , füle,hite.
Ha Te placebonak gondolod akkor nem k...a mindegy mit ír le a fórumtárs?
Egyébként ha csak egy kicsit is figyelmesebben olvasnád amit bejegyzett megkapnàd a választ..
Illetve az is elhangzik,hogy egy másik nem régen kipróbált Win verzió sokkal gyengébben "szólt" mint ez a mostani verzió.
Egyébként örülj neki ha számodra a megmagyarázhatatlan kategóriába tartozik 2 oprendszer hangzásbeli különbözősége.
Legalább nem.kell vele foglalkoznod..
Vagy mégis?😜
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 15:28
wittao írta:
2021.06.21., hétf. 14:35

Ha ismertek szamodra, akkor az szuper.
Tegyel fel akkor egy dual bootos rendszert es hasonlitsd ossze oket valamelyik megoldassal es megtudod.
Azt varod, hogy valaki szavakkal irja korbe, fogalmazza meg, mit hallott?
Szerintem akkora volumenu a valtozas, mintha egy sima fekete PC tapkabel helyett bedugsz egy normalisat ;)
Azt várom hogy írja le igen. Mivel ez egy fórum és úgy tudom live beszélgetés nem megadatott, így írni kell. 2. Mac rendszerre nem tudok (meg akarok) win-t tenni. De úgy tudom kérdezni szabad egy nyílt fórumon . És várom a választ attól, akit kérdeztem ;)

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2021.06.21., hétf. 14:35
Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 14:25
wittao írta:
2021.06.21., hétf. 14:20

Kulonbozo oprendszerek mas-mas modon kezelik az audio lejatszas kerdeskoret, van amelyikben sok, van amelyikben kevesebb beallitasi lehetoseg all rendelkezesre, vagy kevesebbet igenyel.
Win eseten elerheto Direct Sound (altalaban a legrosszabb eredmennyel), WASAPI, Kernel Streaming, ASIO.
Szamitanak a futo processzek, rendelkezesre allo eroforrasok stb. Igy ha egy Win11 mashogy csinalja ezt, mint a Win10, akkor tud “nem ugy szol”-ni.
Tisztába vagyok ezekkel, ezek adottak mindkét rendszeren. Konkrétan az érdekelne ő mit hall különbséget köztük .
Ha ismertek szamodra, akkor az szuper.
Tegyel fel akkor egy dual bootos rendszert es hasonlitsd ossze oket valamelyik megoldassal es megtudod.
Azt varod, hogy valaki szavakkal irja korbe, fogalmazza meg, mit hallott?
Szerintem akkora volumenu a valtozas, mintha egy sima fekete PC tapkabel helyett bedugsz egy normalisat ;)

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2021.06.21., hétf. 14:20
Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 13:38
kakaox írta:
2021.06.20., vas. 21:17
Ígéretesnek tűnik a hangja...
Még nem állítottam be mindent, amit szoktam és ideiglenesen egy régi SATA SSDre
telepítettem, ami azért gyengébb mint egy M2-es SSD, de mutat erényeket.
Az biztos hogy ez most nem úgy szól mint a legutóbbi "fahangú", acsarkodó Windows 10 21H1-es verzió!
Érdekelne engem is aki esetleg kipróbálja "audijóra" hasonlóan pozitív-e a véleménye?!
Kifejtenéd ezt bővebben mire gondolsz hogy “ ez nem úgy szól mint win10”?
Kulonbozo oprendszerek mas-mas modon kezelik az audio lejatszas kerdeskoret, van amelyikben sok, van amelyikben kevesebb beallitasi lehetoseg all rendelkezesre, vagy kevesebbet igenyel.
Win eseten elerheto Direct Sound (altalaban a legrosszabb eredmennyel), WASAPI, Kernel Streaming, ASIO.
Szamitanak a futo processzek, rendelkezesre allo eroforrasok stb. Igy ha egy Win11 mashogy csinalja ezt, mint a Win10, akkor tud “nem ugy szol”-ni.
Tisztába vagyok ezekkel, ezek adottak mindkét rendszeren. Konkrétan az érdekelne ő mit hall különbséget köztük .

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2810

Hozzászólás Szerző: supravox »

Zewaa írta:
2021.06.21., hétf. 13:38
kakaox írta:
Az biztos hogy ez most nem úgy szól mint a legutóbbi "fahangú", acsarkodó Windows 10 21H1-es verzió!
Érdekelne engem is aki esetleg kipróbálja "audijóra" hasonlóan pozitív-e a véleménye?!
Szerintem kifejtette..
Azt is melyik WIN
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kakaox írta:

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Csatolmányok
01.png
01.png (892.38 KiB) Megtekintve 2191 alkalommal
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Ha a hagyományos telepítés - setup.exe - nehézségekbe ütközik, akkor szoktam virtuális merevlemezre (.vhd)
alkalmazni az install.wim fájlt, és hozzáadni a Rendszertöltés-vezérlő listájához, ami lehet akár MBR, vagy EFI.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: kakaox »

La_Valse írta:
2021.06.19., szomb. 19:59
De szigorúak vagytok, épp hogy feltelepítettem. Net nélkül már nem lehet, az MS fiókot még ki lehet kerülni, és
elfogadta a win10 licenszemet.
Köszi az infókat La_Valse-nak! :tutiok:

Nekem a TPM v.2 biztonsági chip hiánya miatt nem engedte feltelepíteni,
persze találtam a neten egy portugál srác által kínált megoldást, de az nem működött.
Majd sikerült egy másik metódussal kijátszani a Secure Boot és a TPM v.2
Bermuda-háromszög csapdáit.
Szóval aki szeretné egy olyan gépen kipróbálni a Windows 11-et,
ahol nem hogy TMP v.2, de még Secure Boot opció sincs,
vagy csak nincs kedve ezeket bekapcsolni a BIOSban, annak itt a megoldás:
https://allthings.how/how-to-install-wi ... r-tpm-2-0/

és valóban működik!
1- Tehát kell hozzá egy Win11.iso amiből ki kell másolni a Sources mappából az Install.wim
nevű fájlt...jó nagy!
2 - Kettes lépésként kell egy régebbi (pld.: Win20H2 angol változatú!!!) USBre létrehozott
telepítő és annak a Sorces mappájában lévő install.wim-et kell lecserélni a Win11-ével!

Mikor elindul a telepítő látszólag egy Win10-et fog felpakolni, de mikor újraindul,
akkor már a win11 beállításain kell végigmenni.
Net nélkül is elindult és Microsoft fiók sem kell hozzá.
Magyar nyelvi csomag letölthető telepítés után, de elég hiányos még.

Majd ki fogom próbálni hangra is, eddig annak örülök, hogy sikerült felhergelni egy kb 6 éves gépre :-)))
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2021.06.19., szomb. 21:02
Dicseretes, de a kerdes tovabbra is adott, minek? :) Ez egy beta kozeli build, meg ha esetleg jol is szol, a veglegestol meg fenyevekre van.
Semminek. Én valahogy nem látok végleges dolgokat az IT világában. Egyébként meg nem tűnik bétának.
Az Insider előzetesek sokkal idegesítőbbek. Az egészből a winre.wim érdekel, ezt használom egy ideje.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

De szigorúak vagytok, épp hogy feltelepítettem. Net nélkül már nem lehet, az MS fiókot még ki lehet kerülni, és
elfogadta a win10 licenszemet.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

sshot-001.png
sshot-001.png (1.47 MiB) Megtekintve 2255 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Aszpirin írta:
2021.06.15., kedd 16:32
O.K., szerintem zárjuk le itt ezt a "Kell-e jobb, mint a PC-tápkábel" threadet.
A kábeles fórumban is feltette már a kérdést, kezdem azt hinni, hogy trollkodással állunk szemben...
Milyen kár, szivesen hozzászoltam volna. :D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6544

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

O.K., szerintem zárjuk le itt ezt a "Kell-e jobb, mint a PC-tápkábel" threadet.
A kábeles fórumban is feltette már a kérdést, kezdem azt hinni, hogy trollkodással állunk szemben...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11496
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Zewaa írta:
2021.06.14., hétf. 13:31
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is?
Valakinek van azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy ha felállok a fotelemből, jobb lesz-e bármi is? Lusta vagyok kipróbálni, ezért inkább megkérdezem fórumokon, a Facebookon, esténként a Kossuth téren és a következő társasházi közgyűlésen.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4219

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:
2021.06.15., kedd 13:15
Quetz írta:
2021.06.15., kedd 13:10
Zewaa írta:
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.
De van.
De van, de van, DE VAN!!!

Bocs, nem tudtam kihagyni :D

Innen az "idézet, ha valakinek esetleg nem világos https://www.youtube.com/watch?v=aqhugmcssUg )
Csak a Marantz! :-D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Quetz írta:
2021.06.15., kedd 13:10
Zewaa írta:
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.
Na ez van :fekverohog:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”