Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

La_Valse írta:
2021.06.19., szomb. 19:59
De szigorúak vagytok, épp hogy feltelepítettem. Net nélkül már nem lehet, az MS fiókot még ki lehet kerülni, és
elfogadta a win10 licenszemet.
Köszi az infókat La_Valse-nak! :tutiok:

Nekem a TPM v.2 biztonsági chip hiánya miatt nem engedte feltelepíteni,
persze találtam a neten egy portugál srác által kínált megoldást, de az nem működött.
Majd sikerült egy másik metódussal kijátszani a Secure Boot és a TPM v.2
Bermuda-háromszög csapdáit.
Szóval aki szeretné egy olyan gépen kipróbálni a Windows 11-et,
ahol nem hogy TMP v.2, de még Secure Boot opció sincs,
vagy csak nincs kedve ezeket bekapcsolni a BIOSban, annak itt a megoldás:
https://allthings.how/how-to-install-wi ... r-tpm-2-0/

és valóban működik!
1- Tehát kell hozzá egy Win11.iso amiből ki kell másolni a Sources mappából az Install.wim
nevű fájlt...jó nagy!
2 - Kettes lépésként kell egy régebbi (pld.: Win20H2 angol változatú!!!) USBre létrehozott
telepítő és annak a Sorces mappájában lévő install.wim-et kell lecserélni a Win11-ével!

Mikor elindul a telepítő látszólag egy Win10-et fog felpakolni, de mikor újraindul,
akkor már a win11 beállításain kell végigmenni.
Net nélkül is elindult és Microsoft fiók sem kell hozzá.
Magyar nyelvi csomag letölthető telepítés után, de elég hiányos még.

Majd ki fogom próbálni hangra is, eddig annak örülök, hogy sikerült felhergelni egy kb 6 éves gépre :-)))
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

robi20064 írta:
2021.06.19., szomb. 21:02
Dicseretes, de a kerdes tovabbra is adott, minek? :) Ez egy beta kozeli build, meg ha esetleg jol is szol, a veglegestol meg fenyevekre van.
Semminek. Én valahogy nem látok végleges dolgokat az IT világában. Egyébként meg nem tűnik bétának.
Az Insider előzetesek sokkal idegesítőbbek. Az egészből a winre.wim érdekel, ezt használom egy ideje.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

De szigorúak vagytok, épp hogy feltelepítettem. Net nélkül már nem lehet, az MS fiókot még ki lehet kerülni, és
elfogadta a win10 licenszemet.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

sshot-001.png
sshot-001.png (1.47 MiB) Megtekintve 2257 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2941
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Aszpirin írta:
2021.06.15., kedd 16:32
O.K., szerintem zárjuk le itt ezt a "Kell-e jobb, mint a PC-tápkábel" threadet.
A kábeles fórumban is feltette már a kérdést, kezdem azt hinni, hogy trollkodással állunk szemben...
Milyen kár, szivesen hozzászoltam volna. :D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6558

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

O.K., szerintem zárjuk le itt ezt a "Kell-e jobb, mint a PC-tápkábel" threadet.
A kábeles fórumban is feltette már a kérdést, kezdem azt hinni, hogy trollkodással állunk szemben...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11503
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Zewaa írta:
2021.06.14., hétf. 13:31
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is?
Valakinek van azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy ha felállok a fotelemből, jobb lesz-e bármi is? Lusta vagyok kipróbálni, ezért inkább megkérdezem fórumokon, a Facebookon, esténként a Kossuth téren és a következő társasházi közgyűlésen.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4222

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:
2021.06.15., kedd 13:15
Quetz írta:
2021.06.15., kedd 13:10
Zewaa írta:
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.
De van.
De van, de van, DE VAN!!!

Bocs, nem tudtam kihagyni :D

Innen az "idézet, ha valakinek esetleg nem világos https://www.youtube.com/watch?v=aqhugmcssUg )
Csak a Marantz! :-D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Quetz írta:
2021.06.15., kedd 13:10
Zewaa írta:
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.
Na ez van :fekverohog:

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Zewaa írta:
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

szkebe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: szkebe »

Köszönöm! leborulok.gif

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Csatlakozva, Chord Qutest DAC-hoz van-e értelme a kis gyári tápot cserélni, és mire?
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

szkebe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: szkebe »

Jcat USB Card Femto-hoz,milyen külső tápot lenne érdemes használni?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.06.11., pén. 23:09
sutemenyx írta:
2021.06.11., pén. 21:14

Igen, ez egy elég nagy probléma is!
Mivel régen esély sem volt betenni egy stúdiomagnó elé szutyok dolgokat -mert nem volt olyan, nem gyártottak szemetet-, addig ma van belőle kínálat rendesen. Szép színes gombos kínai elektronikákat egymás után lehet fűzni 10-et, mindegyik javít valamit a hangon :)
Ne haragudj, Süti, de ez kb olyan csacskaság, mint hogy a ribbon magas érzékenysége majd nőni fog a bejáratástól.
Tökéletes párhuzam, valoban éppen ugyanannyira igaz! :D
Majd szerzel egy Aurum ribbont újonnan, aztán kipróbálhatod, hogy mennyire.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8314

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2021.06.11., pén. 21:14

Mivel régen esély sem volt betenni egy stúdiomagnó elé szutyok dolgokat -mert nem volt olyan, nem gyártottak szemetet-, addig ma van belőle kínálat rendesen. Szép színes gombos kínai elektronikákat egymás után lehet fűzni 10-et, mindegyik javít valamit a hangon :)
Ne haragudj, Süti, de ez kb olyan csacskaság, mint hogy a ribbon magas érzékenysége majd nőni fog a bejáratástól.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

“Gondolom, abban is egyetérthetünk, hogy egy stúdióban nem fogunk audiofil kábeleket, CPU-kat, ssd-ket találni, csak rengeteg mérnöki megfontolást, mérhetően kiváló minőséget.”

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Quetz írta:
2021.06.11., pén. 20:23
alto írta:
2021.06.11., pén. 15:46
Hát kinek mi a tökéletes, én ezzel biztos nem hallgatnék zenét, de nem vagyunk egyformák.
Nekem az az érzésem, hogy sok, drága láncot britokló ember sem hallgat zenét. Sokkal inkább elvannak foglalva azzal, hogy szól a rendszerük, mit kéne cserélni rajta. Én inkább maradok a zene hallgatásnál.
Nagyonsokat nem, mert mindennek van határa, de egy 3-4000órát azért belepörgettem az elmult 1évben a végfokcsöveimbe :D
Szerencsere egesz jol birjak.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

alto írta:
2021.06.11., pén. 15:46
Hát kinek mi a tökéletes, én ezzel biztos nem hallgatnék zenét, de nem vagyunk egyformák.
Nekem az az érzésem, hogy sok, drága láncot britokló ember sem hallgat zenét. Sokkal inkább elvannak foglalva azzal, hogy szól a rendszerük, mit kéne cserélni rajta. Én inkább maradok a zene hallgatásnál.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

sutemenyx írta:
2021.06.11., pén. 17:31
Rá is tapintottál a lényegre Ákos! Akárhogy is küzdünk, maximum a felvételi lánc minőségéig juthatunk el a lejátszási oldalon. Ez a legmagasabb hegycsúcs, amit meg lehet mászni. Aztán onnantól meg úgy szól ahogy felvették, tárolták, digitalizálták.
Már amelyik olyan…
Ezzel maximálisan egyetértek, más fórumon már én is leírtam ezt. Annyi eredménye lett, hogy az ottani hifis megmondó ember, aki hifis marketing cikkek írásából él, ledorongolt, hogy márpedig igenis sok értelme van ha a többszörös zenei oscart produkáló stúdió felszerelésénél jóval drágább cuccokat vásárolunk. ;)
Gondolom, abban is egyetérthetünk, hogy egy stúdióban nem fogunk audiofil kábeleket, CPU-kat, ssd-ket találni, csak rengeteg mérnöki megfontolást, mérhetően kiváló minőséget.

Amúgy a vicc az egészben, hogy minden ilyen fejlesztés bevallottan a következők javítását tűzi ki célul:
- Pontosabb órajelezés, tehát csökkentett jitter
- Nemkívánatos áramköri zajok csökkentése, tehát alapzaj redukálása
- tisztább hang, tehát alacsonyabb torzítás

Majd az ember kirak egy SINAD vagy jitter grafikont, és mindenki megbolondul. Főleg, ha a mérések nem igazolják az állításokat. A gyártok pedig valahogy mindig elfelejtik kirakni a saját méréseiket.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6558

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

asebestyen írta:
2021.06.11., pén. 16:39
A hifisták valójában önmagukat tesztelik állandóan, nem az eszközöket. Gézuka is hallja-e, amit Pistike, igaz Pistike se tudja, mit hall, csak úgy érzi most jobb vagy rosszabb. És az a rossz hír van, hogy a felvételen rajta van millió meg 1 kapcsi táp hangja az elmélet szerint és azon nem tud a hifista se változtatni. Most akkor mi lesz? :D
Az lett, hogy azért nemegyszer Ákoska is hallotta azt, amit Attika. És fordítva.
Pedig nem beszélték meg, hogy ki milyen felvételt hallgat, nem egymást tesztelték, ráadásul mindketten otthon hallották ugyanazt, egymástól függetlenül.
Valami ragályos fülbetegség ez :D Vagy esetleg tényleg van különbség forrásoldalon, és Ákoskának meg Attikának hasonló az elképzelése a jó hangról. :napsut:
A fenti történet és nevek mindennemű egyezése a való világbeli eseményekkel és személyekkel csakis a véletlen műve
:smile29: :smile29: :smile29:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.06.11., pén. 16:39
sutemenyx írta:
2021.06.11., pén. 16:29
Quetz írta:
2021.06.11., pén. 15:22

Hifiberry amp2, beépített DAC-al. PC + DAC + AMP kombináció, zene hallgatásra tökéletes. :)
Kicsit furcsállottam, hogy van egy rakat hozzászólásod -mivel a Törzsvendég kategóriába sorol a fórummotor-, és mégis gyakorlatilag egy alapszintü allinone kezdőszettet használva írsz véleményt az árazásakról, marketinges tevékenységről. Ezért megnéztem melyik topicokhoz szóltál hozzá sokat. A házimozihoz. Hidd el a sztereó, hát még esetleg a monó zenehallgatásnak egészen más szintjei vannak, mint a házimozinak. Egészen más szintjei vannak egy sztereó erősítőnek, mint egy hazimozi erositonek. Ahogy a forraseszkozoknek is.
Bőven van az a szint, ahol a switch tápját is hallod.
Ezek az emberek, akik megveszik annyira nem hülyék.. rendszerint napokig tesztelik előtte, hogy most akkor tényleg-e.. És tényleg! Sajnos egyértelműen hallható egy switch analóg tápolása egy kapcsolouzemuvel szemben. Szükségtelen őket rábeszélni bármire.
Az emlitett ssd-t nem probaltam még, de nagyonsiman el tudom kepzelni, hogy hallhatoan jobb.
A hifisták valójában önmagukat tesztelik állandóan, nem az eszközöket. Gézuka is hallja-e, amit Pistike, igaz Pistike se tudja, mit hall, csak úgy érzi most jobb vagy rosszabb. És az a rossz hír van, hogy a felvételen rajta van millió meg 1 kapcsi táp hangja az elmélet szerint és azon nem tud a hifista se változtatni. Most akkor mi lesz? :D
Rá is tapintottál a lényegre Ákos! Akárhogy is küzdünk, maximum a felvételi lánc minőségéig juthatunk el a lejátszási oldalon. Ez a legmagasabb hegycsúcs, amit meg lehet mászni. Aztán onnantól meg úgy szól ahogy felvették, tárolták, digitalizálták.
Épp ezért “veri le” :) összességében egy 50-es években direktben, kb mikrofonokrol studio magnora csöves előerősítökkel felvett anyag a későbbieket.

Már amelyik olyan…

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8314

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2021.06.11., pén. 16:29
Quetz írta:
Aszpirin írta:
2021.06.11., pén. 11:05

Nos, azt hiszem, egy csapásra meg is fogalmaztad az audiofil DAC egyik legfontosabb problémakörét. Igen :D
Ha találkoztál már ilyen DAC-kal emberi áron, akkor szólj, lszi.
Hifiberry amp2, beépített DAC-al. PC + DAC + AMP kombináció, zene hallgatásra tökéletes. :)
Kicsit furcsállottam, hogy van egy rakat hozzászólásod -mivel a Törzsvendég kategóriába sorol a fórummotor-, és mégis gyakorlatilag egy alapszintü allinone kezdőszettet használva írsz véleményt az árazásakról, marketinges tevékenységről. Ezért megnéztem melyik topicokhoz szóltál hozzá sokat. A házimozihoz. Hidd el a sztereó, hát még esetleg a monó zenehallgatásnak egészen más szintjei vannak, mint a házimozinak. Egészen más szintjei vannak egy sztereó erősítőnek, mint egy hazimozi erositonek. Ahogy a forraseszkozoknek is.
Ezek az emberek, akik megveszik annyira nem hülyék.. rendszerint napokig tesztelik előtte, hogy most akkor tényleg-e.. És tényleg! Sajnos egyértelműen hallható egy switch analóg tápolása egy kapcsolouzemuvel szemben. Szükségtelen őket rábeszélni bármire.
Az emlitett ssd-t nem probaltam még, de nagyonsiman el tudom kepzelni, hogy hallhatoan jobb.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Quetz írta:
Aszpirin írta:
Quetz írta:
2021.06.11., pén. 11:01
Egy DAC esetén ugyanezt az elvet alkalmaznám, nem érdekelne, mennyi zaj van a DAC digitális oldalán, a DAC legyen elég jó, hogy kiszűrje ami nem odavaló. Ezzel egy csapásra okafogyottá válik az összes audiofil ketyere.
Nos, azt hiszem, egy csapásra meg is fogalmaztad az audiofil DAC egyik legfontosabb problémakörét. Igen :D

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 3606
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Quetz írta:
Aszpirin írta:
Quetz írta:
2021.06.11., pén. 11:01
Egy DAC esetén ugyanezt az elvet alkalmaznám, nem érdekelne, mennyi zaj van a DAC digitális oldalán, a DAC legyen elég jó, hogy kiszűrje ami nem odavaló. Ezzel egy csapásra okafogyottá válik az összes audiofil ketyere.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”