Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4300

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: juliush »

sutemenyx írta:
2021.06.19., szomb. 08:08
Onnantól hogy jó a pc, jelentősen hallható az azelőtt lévő tápkábel is, ahogy minden más előtt is.
Kifejthetnéd kicsit bővebben, hogy egy PC, aminek egyetlen feladata (a belső hangkártya használatát kizárva természetesen), a tárolón elhelyezkedő, korábban már mintavételezett, kvantálással számszerűsített és erősen kódolt információ összegyűjtése, esetleges matematikai transzformációja és szabványos digitális jelutakon történő továbbítása, miért is lesz akkor jó, ha a tápkábelére érzékeny!
Mivel a kódolt és transzformált információra ebben a szakaszban ez a tápellátásból származó zaj egyszerűen nem hathat (ez fizikai és matematikai tény), az egyetlen lehetséges hallható effektus a tápzaj továbbjutása a fizikailag analóg (USB, SPDIF, AES/EBU, Firewire, stb.) csatornán keresztül digitálisan kódolva továbbított információ mellett a későbbi átalakitó és erősítő fokozatok működését hallhatóan is befolyásolva.
Vagyis épp minél gyengébb a PC, a tápegység és különösen a digitális interfész kivitelezése, annál jobban hallhatónak kell lennie a tápkábel cserének! A lineárisan tápolt PC-m a külön lineárisan tápolt USB-kártyájával nagy ívben tesz arra, hogy a sima fekete kábellel megy, vagy épp a több tízezer forintos Isotekkel.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2938
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

cables írta:
2021.06.19., szomb. 06:21
Zewaa írta:
2021.06.14., hétf. 14:24
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Szerintem ez egy jó kérdés és érdemes megvitatni. A második mondatra reagálnék először. A DAC és minden más cucc a rendszerünkben a zajt a táplálás felől kapja. Ez jól észlelhető abból a tényből, hogy még a DC tápkábelek (nem csak a a DC tápok) cseréje igen jól hallható eredményt hozhat. Cseréltünk DC tápkábelt HEED készülék és a tápegysége között és jól hallhatőan javult a hang.

Az első kérdésre nekem az a válaszom, hogy a PC tápok általában jók abból a szempontból, hogy nem sok zavart adnak ki a hálózat felé. Én úgy találtam, hogy a PC kevésbé érzékeny a hálózati kábelre, mint bármelyik más audio készülék.
Onnantól hogy jó a pc, jelentősen hallható az azelőtt lévő tápkábel is, ahogy minden más előtt is.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Zewaa írta:
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Szerintem ez egy jó kérdés és érdemes megvitatni. A második mondatra reagálnék először. A DAC és minden más cucc a rendszerünkben a zajt a táplálás felől kapja. Ez jól észlelhető abból a tényből, hogy még a DC tápkábelek (nem csak a a DC tápok) cseréje igen jól hallható eredményt hozhat. Cseréltünk DC tápkábelt HEED készülék és a tápegysége között és jól hallhatőan javult a hang.

Az első kérdésre nekem az a válaszom, hogy a PC tápok általában jók abból a szempontból, hogy nem sok zavart adnak ki a hálózat felé. Én úgy találtam, hogy a PC kevésbé érzékeny a hálózati kábelre, mint bármelyik más audio készülék.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Mivan elfogyott az internet?

Különben nem csak ez az egyetlen kiprobalasi mod. Csinalhatod azt is, ha nem akarsz vergődni a szereléssel, hogy elhozol letét ellenében a Kácsából Neotech vagy AudioQuest tapkabeleket, csak ne a leggagyibbakat. De szerintem a Fülelek mester is fog adni így próbára madzagot, vagy a cables Rudi bácsi is kapható próbálkozásra. Vagy akár mind egyszerre. Még választhatsz is.

Egy biztos…egy tapkabel jósága, vagy annak a hatása maximálisan múlni fog a rendszered szinvonalán. Ha nem hallasz semmit, akkor megnyugodhatsz, hogy hulyeseg az egesz, semmi ertelme ezzel szorakozni. Vagy felmerülhet, hogy olyan massziv sajathangja van a rendszerednek, hogy abban a tapkabelbol mar semmi sem hallatszik.
Es ebbol az is következik, hogy lattatlanba’ senki sem fogja neked megmondani, hogy lehet-e jobb hangu a rendszered egy jobb tapkabeltol.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Zewaa írta:
2021.06.14., hétf. 14:52
earforce írta:
2021.06.14., hétf. 14:47
Zewaa írta:
Kezdődik :)

Szerintem bele se menj ebbe a témába...nagyjából 1000x lerágott csont.
Értem, de attól,engem még érdekel ki mit tapasztalt.
Veszel 5m (5x100Ft) 2.5-es tömör rez kabelt az obiban vagy villanyszerelesi boltban, veszel hozza egy legrand fali és egy legrand készülékdugót további 1500Ft-ért, az 5m madzagot felszeleteled 3 egyenlő részre, becsavarozod a dugókba és bedugod. Ha hallasz valamit, ugyanannyit biztosan fogsz hallani mas tapkabelekkel is. Ez főleg a készülékeiden múlik. 2000forintbol ki tudod deriteni, hogy erdekel-e a tema. De ne sodort madzagot vegyel, mert kb ugyanaz van egy pc tabkabelben is. Ha erdekel a tema, mert hallasz valamit, akkor valoban egyaltalan nem nehez eljutni a 2ezer forinttol az 1millios tapkabelig.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Zewaa írta:
earforce írta:
Zewaa írta:

Sajnos nem hiszem el, hogy valóban érdekel mások tapasztalata.
Nem értesz a témához, célszerűbb lenne olvasni, aztán kipróbálni, aztán a tapasztalataidat megosztani, és csak azután kérdezni, lehetőleg értelmesen.
A kérdésed második és harmadik mondatából süt digitális átvitel témában a totális hozzá nem értésed.
További trollkodástól kíméld meg légy szíves az avx közönségét.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Mindig felmerülnek itt meg az "ezotéria" témában a "kokósok", de nem sokan hallottak velük összerakott rendszereket. Nekem volt szerencsém hozzájuk, és saját erősítőmben is járt (jó régen) egy: meglepődnének sokan, nem is kicsit, hogy mire képesek. Miközben a marketing persze mindent visz.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6510

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Elég egy jól elhelyezett kérdés (ha gonosz lennék, trollkodásnak nevezném) ahhoz, hogy fellángoljon a Kábelezzünk topik. Csak be kell kapni a csalit :D
Mi következik? Egy hasonlóan "ártatlan" kérdés a voodoo-topikban? :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3009

Hozzászólás Szerző: earforce »

És akkor tessék a legjobb tápkábel promovideo evör!
Ennél precízebb összefoglaló nem létezik.
:D :rolleyes: :napsut:

youtu.be/03I3Q2KHDDQ
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Szerencsejáték és kábelezés :D ... "ha kicsi a tét, a kedvem sötét" ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4183

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

robi20064 írta:
2021.06.15., kedd 00:05
Ugy erted hogy a rezgescsillapito ala pl egy tippmixet? :D
Hülye :fekverohog:
Csak a Marantz! :-D

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 988

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

hodyka írta:
2021.06.14., hétf. 22:25
Zewaa írta:
Nálam jobb lett..........másnál nem tudom
Sokkal jobb lesz, az biztos de ha teszel pl rezgescsillapitó alá tétet akkor még jobb lesz :D :D
Kipróválva le tesztelve .....tudom lerágott csont de az van... :D
"Az igazi barát szemből támad."

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Zewaa írta:
Nálam jobb lett..........másnál nem tudom
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Zewaa írta:
2021.06.14., hétf. 17:53
Alapvető , gyakorlatlan ? :D :D Kb 10 emberből 10 féle válasz jönne hogy ő hogy gondolja… annyira alap dolgok ezek :D (szerinted)
Hiszen meg is válaszoltad magadnak akkor a kérdést. Ettől szép ez a hobby.
Ha az én válaszom bármit is hozzátesz ehhez akkor röviden kb. annyi hogyha kellőképp hiszel benne akkor képes leszel 1M-t is kiadni egy tápkábelért.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

a.gabriel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Zewaa írta:
2021.06.14., hétf. 17:53
a.gabriel írta:
2021.06.14., hétf. 17:31
Zewaa írta:

Érdemes lenne olvasnod a fórumot, mielőtt ilyen alapvető kérdést teszel fel.

Az ilyen gyakorlatlan kérdések halmazától hemzseg itt minden topic!

Javaslom Radnai úr megkeresését itt a fórumon, és elveszni a szakértelmében amivel teletölt

36_1_11.gif .
Alapvető , gyakorlatlan ? :D :D Kb 10 emberből 10 féle válasz jönne hogy ő hogy gondolja… annyira alap dolgok ezek :D (szerinted)
Úgy látszik hogy nem érted mit is akart mondani az írásom?

Mielőtt ilyen amatőr kérdést teszel fel olvassad el, amit itt leírtak többen is.
Keressél rá nyugodtan nem szégyen.
Működik a kereső itt is, ahogy máshol is. Ha nem megy ez, akkor nincs miről beszélni.
Mert tudom egyszerűbb kérdezni, mint utána keresni. Ez egy tipikus hozzáállás napjainkban mindenhol.
Érdekes ugyan ezt kérdezted a PC topikban is
Ott. Kaptál rá választ Viktor-tól, kövesd azt és járj utána magad.
Nem nehéz ez!

Valójában ezekért a nyomi dolgok miatt nem járnak ide azok akik tudnának rá válaszolni érdemben, csak jóformán monitor huszárok, (tisztelet a kivételnek), viszont azok leug@tják a normális embereket.

Igaza volt fórumtásunknak 1000x lerágott csontot veszel elő megint.

Nem vagy tisztában azzal, hogy ez a hobby egy nagyon egyszemelyes hobby, ami mindenkinél egyedien működik.

Kezdem azzal, hogy senkinél sem ugyanaz a készülék van, az áramáról nem is beszélve, ezen túlmenően a készülékek egymásra való hatásán túl és sorolhatnám.
Legyen ennyi elég és indulj el a keresésen, majd ha van kialakulóban benned valami az olvasottak alapján, azután szerezzél be hozzávalókat, és hallgassad.
Utána már lesz egy kép benned, amin tovább mehetsz.

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

a.gabriel írta:
2021.06.14., hétf. 17:31
Zewaa írta:
earforce írta:

Javaslom Radnai úr megkeresését itt a fórumon, és elveszni a szakértelmében amivel teletölt

36_1_11.gif .

a.gabriel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Zewaa írta:
earforce írta:
Zewaa írta:

36_1_11.gif .

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

earforce írta:
Zewaa írta:

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Zewaa írta:

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dbrehlik
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: dbrehlik »

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy tudnátok-e nekem ajánlani valakit aki vállalja egy rega rb300 kar belső kábelezését. Egy cardas 5 pin din dugóval szeretném szerelni, cardas belső kábellel. Sajnos a kézügyességemet, és az infrastruktúrámat a belső átkábelezés meghaladja. Köszönöm!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

zx07 írta:
2021.05.31., hétf. 16:24
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy ha egy szimpla surround-okhoz falba már beépített (nem mozgatható) kábel - szoba átrendezés miatt - nem lett elég hosszú, akkor hogy lehet meghosszabbítani ugyanabból az anyagból, hogy elérjen az erősítőig? Most szimplán össze van sodorva és szigetelővel át van kötve... Mi ennek a profi módja?
Valószínűleg nincs olyan megoldás, ami hifista szempontokkal ne lenne támadható.
A sima összetekerésnél és szigszalagozásnál elegánsabb lenne újra blankolni (nem oxidált felület), forrasztani, majd zsugorcsövezni. Google -> "cable splicing" sok fotó van.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy ha egy szimpla surround-okhoz falba már beépített (nem mozgatható) kábel - szoba átrendezés miatt - nem lett elég hosszú, akkor hogy lehet meghosszabbítani ugyanabból az anyagból, hogy elérjen az erősítőig? Most szimplán össze van sodorva és szigetelővel át van kötve... Mi ennek a profi módja?
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

Hát igen, a 3T széria csúcs IC-jéről, a The Mountain-ről nagyon jó véleményeket hallottam. Egyesek Valhalla Aurát cseréltek le rá. Nemrég Hifisharkon bukkantam egy példányra nagyon jó áron és már le volt beszélve a dolog, de aztán mégse én lettem a szerencsés vevő.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Én most is ezt használom anno a . legdrágább volt a Hidiamondnál 1000 euró körül volt anno, de a VDH sem volt olcsó mikor megjelent... a 3T a tuti az egy egészen más világ VDH volnalon--nem okoz csalődást :D
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”