Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Nincs az 400 még a legmagasabb szintű alkatrészekből építve sem, csak nem tisztem pontos árat közölni.Amit most próbáltam, az viszont nagyon olcsó alkatrészekkel készült,azért is zajosabb. De azért azt el kell mondanom minden csövesnek van zaja 
- vintagehifi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 28
Azért 400 ezerért zaj és brum....
De hát kinek a pap,kinek a lakk...
De hát kinek a pap,kinek a lakk...
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 31
Nem kell annyit várni!szantaudi írta: ↑2021.06.15., kedd 08:14... Minimális alap zaj mellett egy kis 50hzes brum azért jelen van ami magasabb szintű alkatrész készlettel javítható.Térben nem olyan hatalmas színpad képpel bír mint a TauCeti mono blokkok,de ez nem is várható el ezen a szinten. ... Zárásként annyi én egyet megrendelek legyen egy ilyen a gyűjteményben.
Van elérhető monoblokkos változatban, bagóért!
Nem is értem, egy éve miért nem csapott le rá eddig senki... :(
Gyorsan intézkedj, míg el nem happolják!
Ugyanaz a kéz munkája, íme egy belső kép is.
https://www.jofogas.hu/csongrad/Csoves_ ... 511768.htm
"Annál is hihetetlenebb..."
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy Marantz erősítőket mely hangfalakkal érdemes pàrosítani?
Pontosan egy Marantz PM7000N a kiszemelt.
Vagy esetleg megfordítva a kérdést melyekkel nem ajànlott?
Érdeklődni szeretnék,hogy Marantz erősítőket mely hangfalakkal érdemes pàrosítani?
Pontosan egy Marantz PM7000N a kiszemelt.
Vagy esetleg megfordítva a kérdést melyekkel nem ajànlott?
Nálam vendégeskedett DysCus legújabb remekműve a TauCeti Zero csöves erősítő. Ígértem nektek egy gyors beszámolót. Bevezetőnek annyi, hogy Push-Pull super triódás 25 w, munkapont beállítást nem igényel, ez az első prototípus. (nem egy drága túl árazott erősítőről van szó)
Titeket főként a hangja érdekelhet. Már az első pillanattól kezdve lehengerlő a hangzása. Mind a mély,mind a magas tartomány rendben van.Tiszták a közepek és élethűek ,főleg a trombita hangja fogott meg.Úgy tűnik hogy jóval túlmutat az árán a hang ez az érzés fogott el. Azt modanám 7-8százezer forintos erősítőig versenyeztethető. Két csővel próbáltam egy olcsó kinai 6l6gc és egy Tad elérhető árfekvésűvel. Nyilván még megfogottabb és pontosabbak lettek a mélyek élénkebb a magas tartomány a TAD csövekkel.Aztán meg határ csőára a csillagos ég.Nem szinezi el a hangot egyik csővel sem.De azért úgy illik hogy valami kritikát is meg fogalmazzak. Minimális alap zaj mellett egy kis 50hzes brum azért jelen van ami magasabb szintű alkatrész készlettel javítható.Térben nem olyan hatalmas színpad képpel bír mint a TauCeti mono blokkok,de ez nem is várható el ezen a szinten. Így a távvezérlős változat 400alatt megáll, de olcsobb alkatrészekkel is rendelhető úgy akár 350 be is belefér.Zárásként annyi én egyet megrendelek legyen egy ilyen a gyűjteményben.
Titeket főként a hangja érdekelhet. Már az első pillanattól kezdve lehengerlő a hangzása. Mind a mély,mind a magas tartomány rendben van.Tiszták a közepek és élethűek ,főleg a trombita hangja fogott meg.Úgy tűnik hogy jóval túlmutat az árán a hang ez az érzés fogott el. Azt modanám 7-8százezer forintos erősítőig versenyeztethető. Két csővel próbáltam egy olcsó kinai 6l6gc és egy Tad elérhető árfekvésűvel. Nyilván még megfogottabb és pontosabbak lettek a mélyek élénkebb a magas tartomány a TAD csövekkel.Aztán meg határ csőára a csillagos ég.Nem szinezi el a hangot egyik csővel sem.De azért úgy illik hogy valami kritikát is meg fogalmazzak. Minimális alap zaj mellett egy kis 50hzes brum azért jelen van ami magasabb szintű alkatrész készlettel javítható.Térben nem olyan hatalmas színpad képpel bír mint a TauCeti mono blokkok,de ez nem is várható el ezen a szinten. Így a távvezérlős változat 400alatt megáll, de olcsobb alkatrészekkel is rendelhető úgy akár 350 be is belefér.Zárásként annyi én egyet megrendelek legyen egy ilyen a gyűjteményben.
- Csatolmányok
-
- IMG_8568.jpg (4.38 MiB) Megtekintve 2908 alkalommal
-
- IMG_8564.jpg (2.89 MiB) Megtekintve 2908 alkalommal
Vagy valami Rotel...dixie-chicken írta: ↑2021.06.14., hétf. 18:30keresnék vlmilyen Harman Kardon integráltat 655/655Vxi,6500,6550,HK640/HK680...![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2917
keresnék vlmilyen Harman Kardon integráltat 655/655Vxi,6500,6550,HK640/HK680...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5356
https://mikroshop.bolt.hu/id/02624-Koni ... o--AMP1612
A ventilátorát kisebb fordulatra kell beállítani (1 ellenállás beforrasztásával), akkor nem zajong.
Ha egyszer kigyógyulsz a metálból, akkor némi tuninggal igazán jó erősítőt lehet belőle faragni.
A ventilátorát kisebb fordulatra kell beállítani (1 ellenállás beforrasztásával), akkor nem zajong.
Ha egyszer kigyógyulsz a metálból, akkor némi tuninggal igazán jó erősítőt lehet belőle faragni.
Sziasztok! 50, de inkább alatta szeretnék venni erősítőt egy Elac debut b6.2-es hangfalpárhoz.
Csak metál zenét hallgatnék rajta ezért inkább gyors legyen mint kiegyensúlyozott, illetve magas Watt szám is kéne.
Miket tudnátok ajánlani?
Üdv, Levente.
Csak metál zenét hallgatnék rajta ezért inkább gyors legyen mint kiegyensúlyozott, illetve magas Watt szám is kéne.
Miket tudnátok ajánlani?
Üdv, Levente.
KosziAlex_Aston írta: ↑2021.06.07., hétf. 17:59Budán - Alisca Orange, vagy Sekonakisbandi írta: ↑2021.06.07., hétf. 17:56Sziasztok,
Erősítő gondom van. Időnként pattan egyet, mondjuk naponta 1x - 2x. De most már volt olyan is, hogy sistergett is 2 másodpercig a pattanás után, majd a mélyek is elmentek. Aztán visszajöttek egy idő után.
Az erősítő egy Marantz PM8200, gyári állapotban.
Gondolom kell hozzá szakember, azt tudtok ajánlani?
Pesten - Totel
Pesten - Totel
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4230
Budán - Alisca Orange, vagy Sekonakisbandi írta: ↑2021.06.07., hétf. 17:56Sziasztok,
Erősítő gondom van. Időnként pattan egyet, mondjuk naponta 1x - 2x. De most már volt olyan is, hogy sistergett is 2 másodpercig a pattanás után, majd a mélyek is elmentek. Aztán visszajöttek egy idő után.
Pesten - Totel
Csak a Marantz! :-D
Sziasztok,
-
Gergo22
Lehet egy kicsit off, de nektek ezen a hallásteszten milyen eredmény jön ki?
https://hearing-screener.beyondhearing. ... U6/welcome
(alul a jobb-bal fülnél, hogy hány dB, 1khz-en, 2khz-en, 6khz-en)
https://hearing-screener.beyondhearing. ... U6/welcome
(alul a jobb-bal fülnél, hogy hány dB, 1khz-en, 2khz-en, 6khz-en)
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1445
A "gagyi" Marantz...
Műgyantával van kiöntve?
A PM 15 s2-esnek semmiféle zaja nincs. Sem a készüléknek, sem a hangnak. Max. hangerőn sem. Ugyanitt egy Naim Nait 5 olyan földhurok zajt produkált, hogy inkább eladtam...(igen, mindent kipróbáltam földelve, földeletlenül, azonos, ellenfázisban bedugva is.)
-
Gergo22
Szerintem sem oldaná meg egy csere, én társasházban lakom, talán a szomszédok zavarhatnak be, most délutántól meg talán azért nem hallom, mert elmentek dolgozni, és lekapcsolták a tévét, mosógépet stb. Erre tudok gondolni, mert én mindent kihúztam már, és ugyanúgy jelen volt a probléma. Szerintem marad az erősítő, hiszen ha az SA20-ra gondolok, annak még erőteljesebb, folyamatos alapzaja volt...Aszpirin írta: ↑2021.05.20., csüt. 12:41Ha nem állandóan búg, hanem néha igen, néha nem, néha erősebben, néha halkan, akkor talán esélyes, hogy külső zavarforrás okozza.
Nálam van egy rejtélyes "ciripelés" a lemezjátszós láncban, ami kb fél percenkét jelentkezik kb 2 másodperc hosszú, nagyon halk, és eddig két teljesen különböző (egyik csöves, másik tranyós) erősítővel valamint 5 különböző phono-előerősítővel is észleltem, csak itthon. Tehát nem az erősítőben, nem a phonóban van a hiba. Tápszűrővel, tápszűrő nélkül, tápregenerátorral (Omega 500) és anélkül is. Felvételem is van róla.
Annyira halk, hogy nem zavar lejátszás közben, és különben is csak lemezjátszózáskor észlelhető.
Szóval, biztos, hogy az erősítőd a jelenség valódi oka? Mert ha nem, akkor a csere sem segít majd.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
Ha nem állandóan búg, hanem néha igen, néha nem, néha erősebben, néha halkan, akkor talán esélyes, hogy külső zavarforrás okozza.
Nálam van egy rejtélyes "ciripelés" a lemezjátszós láncban, ami kb fél percenkét jelentkezik kb 2 másodperc hosszú, nagyon halk, és eddig két teljesen különböző (egyik csöves, másik tranyós) erősítővel valamint 5 különböző phono-előerősítővel is észleltem, csak itthon. Tehát nem az erősítőben, nem a phonóban van a hiba. Tápszűrővel, tápszűrő nélkül, tápregenerátorral (Omega 500) és anélkül is. Felvételem is van róla.
Annyira halk, hogy nem zavar lejátszás közben, és különben is csak lemezjátszózáskor észlelhető.
Szóval, biztos, hogy az erősítőd a jelenség valódi oka? Mert ha nem, akkor a csere sem segít majd.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
Gergo22
Most a probléma megint szinte majdnemhogy megszűnt, már nagyon fülelnem kell és közelről, hogy halljam... Érdekes, tegnap is délután már nem hallottam.
Egyébként visszagondolva az Arcam SA20-nak kétszer ilyen nagy alapzaja volt, de az folyamatosan jelen volt, talán azért nem tűnt fel és nem is foglalkoztam vele.
Ez a készülék 3 évig még garanciális.
Egyébként visszagondolva az Arcam SA20-nak kétszer ilyen nagy alapzaja volt, de az folyamatosan jelen volt, talán azért nem tűnt fel és nem is foglalkoztam vele.
Ez a készülék 3 évig még garanciális.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5356
A zavar nem folyamatos, amikor kisebb vagy megszűnik, akkor nem búgatja a trafót.
Az olcsóbb példány is ugyanolyan jó, mint az Isotek, de még ennek is a feléért van megoldás. Sőt a készülékbe is bele lehet építeni, ha már nem garanciális.
Az olcsóbb példány is ugyanolyan jó, mint az Isotek, de még ennek is a feléért van megoldás. Sőt a készülékbe is bele lehet építeni, ha már nem garanciális.
-
Gergo22
Igen, de azt nem értem, hogy miért így búg, hogy 5 másodpercig búg, 3 másodpercre elhallgat, utána megint, miért így? Ez az idegesítő. Ha egyfolytában búgna akkor nem.Alex_Aston írta: ↑2021.05.20., csüt. 11:06Az előző Malac erősítőm, amit újként vettem 99-ben, halkan, de zúgott. Tényleg csak mellette állva, oda hajolva lehetett hallani, síri csendben, amikor be, vagy kikapcsolta az ember. 21 év után sem lett hangosabb, és semmit sem befolyásolt, ahogy én észre vettem.Shimano írta: ↑2021.05.20., csüt. 09:30
Kb azt hogy ha vadi új állapotban ezt teszi,az a későbiekben csak rosszabb lesz.Lehet most csak közelről hallatszik,(de ezt nem is tudjuk mert írva nem lett) de ha majd bekapcsol valahol egy igazi búgóforrás,akkor szól az majd messzebbről is.
Nekem pl szinte állandóan zenére kész a rendszer,szóval nincs kikapcsolva,és így baromira zavarna még egy közeli búgás is.
Én visszavinném,vagy ha ez nem megoldható,akkor is elengedném ezt a vasat.
A mostani, még pár évvel régebbi modell, a PM16-os is hasonlóan zúg, bár szerintem valamivel halkabban, már amennyire egy tényleg nagyon halk zúgásnál ez megállapítható.
Bár, ahogy látom, kolléga esetében valami másról lehet szó, ha ennyire hallani.
De valószínűleg olyan magas-frekvenciás zaj, amit csak én hallok?
A laptop mikrofonjának sem sikerült felvennie semmit, pedig az extra érzékeny, ha nagyon halkan veszek levegőt, és messze vagyok tőle, az is hallatszódik, illetve nagyon látszódik a hangsávon.
Az erősítő hangját rögzítettem (közvetlen az erősítő trafó oldali részről): Ha halkan levegőt veszek a laptoptól 1 méterre, az így néz ki:
Mathias: köszönöm.
Vannak olcsóbb DC blockerek is, már ha ez a probléma egyáltalán, többféle kivitelben, plusz szűrővel, anélkül, stb. Pl.: https://www.atlhifi.com/shop/fully-asse ... d-in-case/
Te tudod,viszont azt még megnézhetnéd ha megtartod hogy nem e véletlenül a készülékház rezeg,és azt hallod,ilyen is előfordulhat.Nézd meg hogy stabilan áll e a vas,tehát hogy nem e billeg,és búgás közben nyomd le a tetejét is,hátha valami ilyesmi csak a bánata.Gergo22 írta: ↑2021.05.20., csüt. 10:57
Köszönöm a tanácsot, még délután próbálgatom, szerintem másik példány nincs belőle, és nagyon megszerettem ezt a modellt, nagyon tetszik, sajnálnám visszaküldeni.
Szerintem az én fülem is túl jó, hogy hallja ezeket, lehet egy 40+ éves fül már nem hallaná.
A telefonnal próbáltam rögzíteni a hangot közelről, de sajnos nem hallható, visszahallgatva nem hallatszódik semmi (még maximum hangerőn sem).
A mostani, még pár évvel régebbi modell, a PM16-os is hasonlóan zúg, bár szerintem valamivel halkabban, már amennyire egy tényleg nagyon halk zúgásnál ez megállapítható.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4230
Az előző Malac erősítőm, amit újként vettem 99-ben, halkan, de zúgott. Tényleg csak mellette állva, oda hajolva lehetett hallani, síri csendben, amikor be, vagy kikapcsolta az ember. 21 év után sem lett hangosabb, és semmit sem befolyásolt, ahogy én észre vettem.Shimano írta: ↑2021.05.20., csüt. 09:30
Kb azt hogy ha vadi új állapotban ezt teszi,az a későbiekben csak rosszabb lesz.Lehet most csak közelről hallatszik,(de ezt nem is tudjuk mert írva nem lett) de ha majd bekapcsol valahol egy igazi búgóforrás,akkor szól az majd messzebbről is.
Nekem pl szinte állandóan zenére kész a rendszer,szóval nincs kikapcsolva,és így baromira zavarna még egy közeli búgás is.
Én visszavinném,vagy ha ez nem megoldható,akkor is elengedném ezt a vasat.
Csak a Marantz! :-D
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3497
Minden hálózati transzformátor búg és zúg, csak ennek a mértéke a kérdéses.
TJ.
TJ.
- Csatolmányok
-
- Marantz_SR9200_power_transformer.jpg (870.4 KiB) Megtekintve 2853 alkalommal
-
- Marantz_SR9200_power_transformer_bottom.jpg (1.28 MiB) Megtekintve 2853 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
Gergo22
Köszönöm a tanácsot, még délután próbálgatom, szerintem másik példány nincs belőle, és nagyon megszerettem ezt a modellt, nagyon tetszik, sajnálnám visszaküldeni.Shimano írta: ↑2021.05.20., csüt. 10:51Na hát akkor nyilvánvaló hogy ezzel így nem lehet együttélni.Én tennék egy próbát a kereskedőnél,vagy ahol vetted.Ha neten rendelted könnyebb dolgod van,de szerintem egy normális kereskedői hozzáállás mellett megoldható a csere akkor is ha a boltból hoztad el.De keresheted az okokat is,meg vehetsz isotek vagy bármi más kütyüt is,de még azok sem garantálják azt hogy megszűnik a probléma,és egyébként is irracionális lenne még külön erre beruházni,ha nélküle is jónak kellene lennie.Gergo22 írta: ↑2021.05.20., csüt. 10:13
Én ezt a búgást hallottam az ágyon ülve is (2,5 méter), tehát ezért is zavart, szinte csak arra figyeltem, de nyílván akkor volt hallható csak, amikor például filmnézéskor csendes jelenet volt.
Szerintem is az az Isotek durván drága, legalábbis az én rendszerembe nézve, irreális.
Most megint bekapcsoltam az erősítőt, és ugyanazt tapasztalatom. Pár másodpercig búg, ellhalgat, búg, és ez folytatódik. Ugyanígy tegnap déllelőt jelentkezett ez a probléma, és délután megint bekapcsoltam, bármennyire is füleltem, nem hallottam. Érdekes.
De lehet én gondolom túl, mert alapvetően ez a búgás nem vészes, tehát ha zene megy, a legkisebb hallható hangerő (de az nagyon halk) után még adok rá egyet, és akkor már nem hallom.
Szerintem az én fülem is túl jó, hogy hallja ezeket, lehet egy 40+ éves fül már nem hallaná.
A telefonnal próbáltam rögzíteni a hangot közelről, de sajnos nem hallható, visszahallgatva nem hallatszódik semmi (még maximum hangerőn sem).