Kifejtenéd ezt bővebben mire gondolsz hogy “ ez nem úgy szól mint win10”?kakaox írta: ↑2021.06.20., vas. 21:17Ígéretesnek tűnik a hangja...
Még nem állítottam be mindent, amit szoktam és ideiglenesen egy régi SATA SSDre
telepítettem, ami azért gyengébb mint egy M2-es SSD, de mutat erényeket.
Az biztos hogy ez most nem úgy szól mint a legutóbbi "fahangú", acsarkodó Windows 10 21H1-es verzió!
Érdekelne engem is aki esetleg kipróbálja "audijóra" hasonlóan pozitív-e a véleménye?!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Ígéretesnek tűnik a hangja...
Az biztos hogy ez most nem úgy szól mint a legutóbbi "fahangú", acsarkodó Windows 10 21H1-es verzió!
Érdekelne engem is aki esetleg kipróbálja "audijóra" hasonlóan pozitív-e a véleménye?!
- Csatolmányok
-
- 01.png (892.38 KiB) Megtekintve 2193 alkalommal
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Ha a hagyományos telepítés - setup.exe - nehézségekbe ütközik, akkor szoktam virtuális merevlemezre (.vhd)
alkalmazni az install.wim fájlt, és hozzáadni a Rendszertöltés-vezérlő listájához, ami lehet akár MBR, vagy EFI.
alkalmazni az install.wim fájlt, és hozzáadni a Rendszertöltés-vezérlő listájához, ami lehet akár MBR, vagy EFI.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Nekem a TPM v.2 biztonsági chip hiánya miatt nem engedte feltelepíteni,
persze találtam a neten egy portugál srác által kínált megoldást, de az nem működött.
Majd sikerült egy másik metódussal kijátszani a Secure Boot és a TPM v.2
Bermuda-háromszög csapdáit.
Szóval aki szeretné egy olyan gépen kipróbálni a Windows 11-et,
ahol nem hogy TMP v.2, de még Secure Boot opció sincs,
vagy csak nincs kedve ezeket bekapcsolni a BIOSban, annak itt a megoldás:
https://allthings.how/how-to-install-wi ... r-tpm-2-0/
és valóban működik!
1- Tehát kell hozzá egy Win11.iso amiből ki kell másolni a Sources mappából az Install.wim
nevű fájlt...jó nagy!
2 - Kettes lépésként kell egy régebbi (pld.: Win20H2 angol változatú!!!) USBre létrehozott
telepítő és annak a Sorces mappájában lévő install.wim-et kell lecserélni a Win11-ével!
Mikor elindul a telepítő látszólag egy Win10-et fog felpakolni, de mikor újraindul,
akkor már a win11 beállításain kell végigmenni.
Net nélkül is elindult és Microsoft fiók sem kell hozzá.
Magyar nyelvi csomag letölthető telepítés után, de elég hiányos még.
Majd ki fogom próbálni hangra is, eddig annak örülök, hogy sikerült felhergelni egy kb 6 éves gépre :-)))
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Köszi az infókat La_Valse-nak!
Nekem a TPM v.2 biztonsági chip hiánya miatt nem engedte feltelepíteni,
persze találtam a neten egy portugál srác által kínált megoldást, de az nem működött.
Majd sikerült egy másik metódussal kijátszani a Secure Boot és a TPM v.2
Bermuda-háromszög csapdáit.
Szóval aki szeretné egy olyan gépen kipróbálni a Windows 11-et,
ahol nem hogy TMP v.2, de még Secure Boot opció sincs,
vagy csak nincs kedve ezeket bekapcsolni a BIOSban, annak itt a megoldás:
https://allthings.how/how-to-install-wi ... r-tpm-2-0/
és valóban működik!
1- Tehát kell hozzá egy Win11.iso amiből ki kell másolni a Sources mappából az Install.wim
nevű fájlt...jó nagy!
2 - Kettes lépésként kell egy régebbi (pld.: Win20H2 angol változatú!!!) USBre létrehozott
telepítő és annak a Sorces mappájában lévő install.wim-et kell lecserélni a Win11-ével!
Mikor elindul a telepítő látszólag egy Win10-et fog felpakolni, de mikor újraindul,
akkor már a win11 beállításain kell végigmenni.
Net nélkül is elindult és Microsoft fiók sem kell hozzá.
Magyar nyelvi csomag letölthető telepítés után, de elég hiányos még.
Majd ki fogom próbálni hangra is, eddig annak örülök, hogy sikerült felhergelni egy kb 6 éves gépre :-)))
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Semminek. Én valahogy nem látok végleges dolgokat az IT világában. Egyébként meg nem tűnik bétának.
Az Insider előzetesek sokkal idegesítőbbek. Az egészből a winre.wim érdekel, ezt használom egy ideje.
De szigorúak vagytok, épp hogy feltelepítettem. Net nélkül már nem lehet, az MS fiókot még ki lehet kerülni, és
elfogadta a win10 licenszemet.
elfogadta a win10 licenszemet.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2945
- Kapcsolat:
Milyen kár, szivesen hozzászoltam volna.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
O.K., szerintem zárjuk le itt ezt a "Kell-e jobb, mint a PC-tápkábel" threadet.
A kábeles fórumban is feltette már a kérdést, kezdem azt hinni, hogy trollkodással állunk szemben...
A kábeles fórumban is feltette már a kérdést, kezdem azt hinni, hogy trollkodással állunk szemben...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11507
- Kapcsolat:
Valakinek van azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy ha felállok a fotelemből, jobb lesz-e bármi is? Lusta vagyok kipróbálni, ezért inkább megkérdezem fórumokon, a Facebookon, esténként a Kossuth téren és a következő társasházi közgyűlésen.
Bocs, nem tudtam kihagyni
Innen az "idézet, ha valakinek esetleg nem világos https://www.youtube.com/watch?v=aqhugmcssUg )
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4230
De van, de van, DE VAN!!!wittao írta: ↑2021.06.15., kedd 13:15De van.Quetz írta: ↑2021.06.15., kedd 13:10Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.Zewaa írta: ↑2021.06.14., hétf. 13:31Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Bocs, nem tudtam kihagyni
Innen az "idézet, ha valakinek esetleg nem világos https://www.youtube.com/watch?v=aqhugmcssUg )
Csak a Marantz! :-D
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Na ez vanQuetz írta: ↑2021.06.15., kedd 13:10Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.Zewaa írta: ↑2021.06.14., hétf. 13:31Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Attól, hogy több fórumon is megkérdezed, az eredmény nem változik. Nincs hatása a lecserélt kábelnek.Zewaa írta: ↑2021.06.14., hétf. 13:31Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? Gondolok itt zaj és torzítás mértéke javulása usb kimenetekre ezáltal, vagy hasonló . Vagy ha a külső asztali dac zajszűrése,és megépítettsége,kivitelezése kiváló, akkor mindegy milyen zaj jön esetleg a forrás felől ?
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Köszönöm! 
Csatlakozva, Chord Qutest DAC-hoz van-e értelme a kis gyári tápot cserélni, és mire?
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Jcat USB Card Femto-hoz,milyen külső tápot lenne érdemes használni?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Tökéletes párhuzam, valoban éppen ugyanannyira igaz!asebestyen írta: ↑2021.06.11., pén. 23:09Ne haragudj, Süti, de ez kb olyan csacskaság, mint hogy a ribbon magas érzékenysége majd nőni fog a bejáratástól.sutemenyx írta: ↑2021.06.11., pén. 21:14
Igen, ez egy elég nagy probléma is!
Mivel régen esély sem volt betenni egy stúdiomagnó elé szutyok dolgokat -mert nem volt olyan, nem gyártottak szemetet-, addig ma van belőle kínálat rendesen. Szép színes gombos kínai elektronikákat egymás után lehet fűzni 10-et, mindegyik javít valamit a hangon :)
Majd szerzel egy Aurum ribbont újonnan, aztán kipróbálhatod, hogy mennyire.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8335
Ne haragudj, Süti, de ez kb olyan csacskaság, mint hogy a ribbon magas érzékenysége majd nőni fog a bejáratástól.sutemenyx írta: ↑2021.06.11., pén. 21:14
Mivel régen esély sem volt betenni egy stúdiomagnó elé szutyok dolgokat -mert nem volt olyan, nem gyártottak szemetet-, addig ma van belőle kínálat rendesen. Szép színes gombos kínai elektronikákat egymás után lehet fűzni 10-et, mindegyik javít valamit a hangon :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
“Gondolom, abban is egyetérthetünk, hogy egy stúdióban nem fogunk audiofil kábeleket, CPU-kat, ssd-ket találni, csak rengeteg mérnöki megfontolást, mérhetően kiváló minőséget.”
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nagyonsokat nem, mert mindennek van határa, de egy 3-4000órát azért belepörgettem az elmult 1évben a végfokcsöveimbe
Szerencsere egesz jol birjak.
- Quetz
- Beköltözött

Nekem az az érzésem, hogy sok, drága láncot britokló ember sem hallgat zenét. Sokkal inkább elvannak foglalva azzal, hogy szól a rendszerük, mit kéne cserélni rajta. Én inkább maradok a zene hallgatásnál.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött

Ezzel maximálisan egyetértek, más fórumon már én is leírtam ezt. Annyi eredménye lett, hogy az ottani hifis megmondó ember, aki hifis marketing cikkek írásából él, ledorongolt, hogy márpedig igenis sok értelme van ha a többszörös zenei oscart produkáló stúdió felszerelésénél jóval drágább cuccokat vásárolunk.sutemenyx írta: ↑2021.06.11., pén. 17:31Rá is tapintottál a lényegre Ákos! Akárhogy is küzdünk, maximum a felvételi lánc minőségéig juthatunk el a lejátszási oldalon. Ez a legmagasabb hegycsúcs, amit meg lehet mászni. Aztán onnantól meg úgy szól ahogy felvették, tárolták, digitalizálták.
Már amelyik olyan…
Gondolom, abban is egyetérthetünk, hogy egy stúdióban nem fogunk audiofil kábeleket, CPU-kat, ssd-ket találni, csak rengeteg mérnöki megfontolást, mérhetően kiváló minőséget.
Amúgy a vicc az egészben, hogy minden ilyen fejlesztés bevallottan a következők javítását tűzi ki célul:
- Pontosabb órajelezés, tehát csökkentett jitter
- Nemkívánatos áramköri zajok csökkentése, tehát alapzaj redukálása
- tisztább hang, tehát alacsonyabb torzítás
Majd az ember kirak egy SINAD vagy jitter grafikont, és mindenki megbolondul. Főleg, ha a mérések nem igazolják az állításokat. A gyártok pedig valahogy mindig elfelejtik kirakni a saját méréseiket.
Pedig nem beszélték meg, hogy ki milyen felvételt hallgat, nem egymást tesztelték, ráadásul mindketten otthon hallották ugyanazt, egymástól függetlenül.
Valami ragályos fülbetegség ez
Vagy esetleg tényleg van különbség forrásoldalon, és Ákoskának meg Attikának hasonló az elképzelése a jó hangról. 
A fenti történet és nevek mindennemű egyezése a való világbeli eseményekkel és személyekkel csakis a véletlen műve
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
Az lett, hogy azért nemegyszer Ákoska is hallotta azt, amit Attika. És fordítva.asebestyen írta: ↑2021.06.11., pén. 16:39A hifisták valójában önmagukat tesztelik állandóan, nem az eszközöket. Gézuka is hallja-e, amit Pistike, igaz Pistike se tudja, mit hall, csak úgy érzi most jobb vagy rosszabb. És az a rossz hír van, hogy a felvételen rajta van millió meg 1 kapcsi táp hangja az elmélet szerint és azon nem tud a hifista se változtatni. Most akkor mi lesz?![]()
Pedig nem beszélték meg, hogy ki milyen felvételt hallgat, nem egymást tesztelték, ráadásul mindketten otthon hallották ugyanazt, egymástól függetlenül.
Valami ragályos fülbetegség ez
A fenti történet és nevek mindennemű egyezése a való világbeli eseményekkel és személyekkel csakis a véletlen műve
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Rá is tapintottál a lényegre Ákos! Akárhogy is küzdünk, maximum a felvételi lánc minőségéig juthatunk el a lejátszási oldalon. Ez a legmagasabb hegycsúcs, amit meg lehet mászni. Aztán onnantól meg úgy szól ahogy felvették, tárolták, digitalizálták.asebestyen írta: ↑2021.06.11., pén. 16:39A hifisták valójában önmagukat tesztelik állandóan, nem az eszközöket. Gézuka is hallja-e, amit Pistike, igaz Pistike se tudja, mit hall, csak úgy érzi most jobb vagy rosszabb. És az a rossz hír van, hogy a felvételen rajta van millió meg 1 kapcsi táp hangja az elmélet szerint és azon nem tud a hifista se változtatni. Most akkor mi lesz?sutemenyx írta: ↑2021.06.11., pén. 16:29Kicsit furcsállottam, hogy van egy rakat hozzászólásod -mivel a Törzsvendég kategóriába sorol a fórummotor-, és mégis gyakorlatilag egy alapszintü allinone kezdőszettet használva írsz véleményt az árazásakról, marketinges tevékenységről. Ezért megnéztem melyik topicokhoz szóltál hozzá sokat. A házimozihoz. Hidd el a sztereó, hát még esetleg a monó zenehallgatásnak egészen más szintjei vannak, mint a házimozinak. Egészen más szintjei vannak egy sztereó erősítőnek, mint egy hazimozi erositonek. Ahogy a forraseszkozoknek is.
Bőven van az a szint, ahol a switch tápját is hallod.
Ezek az emberek, akik megveszik annyira nem hülyék.. rendszerint napokig tesztelik előtte, hogy most akkor tényleg-e.. És tényleg! Sajnos egyértelműen hallható egy switch analóg tápolása egy kapcsolouzemuvel szemben. Szükségtelen őket rábeszélni bármire.
Az emlitett ssd-t nem probaltam még, de nagyonsiman el tudom kepzelni, hogy hallhatoan jobb.![]()
Épp ezért “veri le” :) összességében egy 50-es években direktben, kb mikrofonokrol studio magnora csöves előerősítökkel felvett anyag a későbbieket.
Már amelyik olyan…