Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
72 audio Silver Ultimate Mc trafó
- szabolajos
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Re: 72 audio Silver Ultimate Mc trafó
Heti up 

- Csatolmányok
-
- tempImageaH6F6e.gif (2.79 MiB) Megtekintve 1689 alkalommal
-
- tempImage5cmCsK.gif (3.27 MiB) Megtekintve 1689 alkalommal
-
- tempImagexqvbPF.gif (2.78 MiB) Megtekintve 1689 alkalommal
-
- tempImageZzJnoM.gif (2.98 MiB) Megtekintve 1689 alkalommal
Futómű: Audiomeca J4
Kar: Pierre Lurné SL5
Phono: Aesthetix IO Signature
Tű: Van Den Hul Frog
CD: Audiomeca Mephisto II.X
Előfok: Convergent Audio SL1 Legend
Végfok: Convergent Audio JL2 MK2
Hangsugárzó: Wilson Audio Maxx1
Komplett kábelezés beleértve a tápösvényt:
Dévay Máté
Kar: Pierre Lurné SL5
Phono: Aesthetix IO Signature
Tű: Van Den Hul Frog
CD: Audiomeca Mephisto II.X
Előfok: Convergent Audio SL1 Legend
Végfok: Convergent Audio JL2 MK2
Hangsugárzó: Wilson Audio Maxx1
Komplett kábelezés beleértve a tápösvényt:
Dévay Máté
Az AN Io az 1 ohmjával és a gyárilag javasolt 3 ohmos lezáróimpedaanciával nem mérvadó egyedi eset. Szerintem.
De meg merném kockáztatni, hogy még annak sem kellene a 60x-os és jobban szólna.... magasban... az említett beterheléses jelenség miatt..... De nem tapogattam még ilyen összeállítást és lehet, hogy az úgy is jól szól.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1183
40x-esnél nagyobbat azért nem kötnék rá.... Nekem azzal jött ki rá a jó illesztés....
Az AN Io az 1 ohmjával és a gyárilag javasolt 3 ohmos lezáróimpedaanciával nem mérvadó egyedi eset. Szerintem.
De meg merném kockáztatni, hogy még annak sem kellene a 60x-os és jobban szólna.... magasban... az említett beterheléses jelenség miatt..... De nem tapogattam még ilyen összeállítást és lehet, hogy az úgy is jól szól.
Ha megnézitek a hirdetéseket , szoktam is kérdezni, hogy alacsony vagy magas impedanciás ? Nem tudják , az esetek nagy részében! Hogy lehet így eladni, meg megvenni ?! :(
A valódi "szinergia" kérdések csak ezután jöhetnek!
- SoundMania
- V.I.P.
Milyen hangszedővel szól jól ? Mik az adatai a hangszedőnek és a trafónak ? Mik azok az összeállítások amik nem voltak szted szinergiában ? Mik ezeknek az adataik ? Mert nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy vesznek egy MC hangszedőt és vesznek egy MC trafót, amiket nem is szabadna együtt kipróbálni a rossz illesztési értékek miatt és így eleve garantált a kudarc! Tudjátok hányan hallgatnak magas impedanciás hangszedőket pl AI S2 (persze az alacsony impedanciás változat) trafóval?Junior72 írta: ↑2021.05.20., csüt. 21:23Próba szerencse. Talán annyi segítség, hogy a hegedű felső regisztere nálam fr 7 f-el remekül szól, úgyszintén a többi regiszter. De egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni: Szinergia! Az egész rendszert kell figyelembe venni mert a legjobb illesztés is elbukik a leggyengébb rendszer láncszemen, vagy az lesz kidomborítva megfelelő illesztésnél. Sok sikert, drukkolok!![]()
Ha megnézitek a hirdetéseket , szoktam is kérdezni, hogy alacsony vagy magas impedanciás ? Nem tudják , az esetek nagy részében! Hogy lehet így eladni, meg megvenni ?! :(
A valódi "szinergia" kérdések csak ezután jöhetnek!
Pl. EMT-hez az AI800H trafó a magas állásban jó volt, de az alacsonyba kapcsolva , már lebunkózta a magasakat és a hangerő is kisebb lett . Ez egyértelműen alacsony illesztés volt.
Az ezüst trafónál ilyet nem tapasztaltam. Nem mértem meg melyiknek mik az adatai, de a gyárilag megadott áttétel mindegyiknél azonos. Gyakorlatilag meg mégsem..... ez hallatszik legalábbis.
- SoundMania
- V.I.P.
Az MC4 más mint a The Head! Nekem a Head sem jön be, de az MC4-et mindenhol még roszabbnak írják! Amit írtál magashang legömbölyítés, az lehet akár rossz illesztéstől is. Leterheli a hangszedőt a trafó, akkor is ez van.
Pl. EMT-hez az AI800H trafó a magas állásban jó volt, de az alacsonyba kapcsolva , már lebunkózta a magasakat és a hangerő is kisebb lett . Ez egyértelműen alacsony illesztés volt.
Az ezüst trafónál ilyet nem tapasztaltam. Nem mértem meg melyiknek mik az adatai, de a gyárilag megadott áttétel mindegyiknél azonos. Gyakorlatilag meg mégsem..... ez hallatszik legalábbis.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Na egy kicsit revidiálom az előbbi hozzászólásomat. Egy próbát megérne, halk biztos hogy nem lesz kb 11mV fog lejönni a trafóról. A 2.5 Ohm belső ellenállást meg prímán lekezeli a trafó mert 1-3 Ohm közötti patronokhoz jó.
72audio.com
- Junior72
- Nincs visszaút
- Értékelés: 9
Próba szerencse. Talán annyi segítség, hogy a hegedű felső regisztere nálam fr 7 f-el remekül szól, úgyszintén a többi regiszter. De egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni: Szinergia! Az egész rendszert kell figyelembe venni mert a legjobb illesztés is elbukik a leggyengébb rendszer láncszemen, vagy az lesz kidomborítva megfelelő illesztésnél. Sok sikert, drukkolok! 

- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Szia! Még a Kondo trafók közt is van szórás hangban és mérésben is. Ez a trafó túl sok a te hangszedődhöz, oda max 1:20 vagy 1:30 javallott.
72audio.com
Paravici MC 4 nek túl nyers a hangja . Ikeda original IST 201 amit hozza gyártottak nagyon jol testesen szol de a magasak visszafogottak . Nekem fontos hogy a hegedű hangja ne legyen legombolyitve ,természetesen szóljon .
- SoundMania
- V.I.P.
Szerintem ez túl kicsi impedancia az IKEDA-hoz. Szerintem még 40-es áttétel is sok lenne hozzá. Nem tudom mit értesz "sok tűz" alatt, de pl nekem ez a The Head MC trafókból hiányzik! Amit hallottam réz 72-es trafót , abban benne volt, a Paravicinihez képest.Vargas írta: ↑2021.05.20., csüt. 15:47Elnézést hogy az ajánlatot a fórumon tettem meg . Többet nem fordul elő . Tudom hogy a trafokat be kell járatni. Meg is tettem éjjel nappal egy hónapon át ,természetesen a hangzás nagyon javult de egyszerre öt MC trafot teszteltem és mind másképp járatos ott be és ezáltal mas volt a hangjuk. Az MC trafot egy Ikeda KAI hoz szeretném párosítani . Mivel kizárólag komolyzenét hallgatok egy olyan MC trafot keresek amiben sok tűz van. Vargas
Elnézést hogy az ajánlatot a fórumon tettem meg . Többet nem fordul elő . Tudom hogy a trafokat be kell járatni. Meg is tettem éjjel nappal egy hónapon át ,természetesen a hangzás nagyon javult de egyszerre öt MC trafot teszteltem és mind másképp járatos ott be és ezáltal mas volt a hangjuk. Az MC trafot egy Ikeda KAI hoz szeretném párosítani . Mivel kizárólag komolyzenét hallgatok egy olyan MC trafot keresek amiben sok tűz van. Vargas
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Legközelebb légy szíves az ajánlatodat privátban, a szabályzatnak megfelelően elküldeni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- SoundMania
- V.I.P.
Tapasztalatom szerint az ezüst MC trafóknak elég sok bejáratási idő kell. Akár fél év is..... Réznél nem tudom, abból csak bejáratott került eddig csak hozzám. A hangi eltérés adódhat az eltérő áttételből is. Te is AN Io-hoz akarod használni ? Vagy valami hasonlóan extra alacsony impedanciáshoz ?Vargas írta: ↑2021.05.20., csüt. 12:59Szia,
erdekelne az MC trafod ha meg tudnank a kovetkezokepp egyezni:
Ismerem a Zsolti altal gyartott trafokat. Mar tobbet is teszteltem nalam otthon a rendszeremben. Van amelyik nagyon tetszett van amelyik kevesbe . A baratomnak van egy Szuper hangu ezüst MC trafoja és azzal szeretném összehasonlítani . Volt nálam egy újonnan gyártott ezüst MC de nem volt az igazi pedig azt állította a Zsolti hogy a technológia ugyanaz . Ket fajta öreg réz huzamos is volt nálam abból is csak az egyik szólt csodálatosan a másik nem. A javaslatom.
1000 e ok annyiért adja a Zsolti is. Előre el tudom utalni a penzt hogy tudd nem üzletelek vele de keresem a jo hangú MC trafot magamnak. De ha a hangja nem olyan mint a barátome amit a Zsolt készített ,akkor viszzakuldenem 950 e ért . 50 e megér nekem a próba. Ha ez így járható út akkor jelentkezz. Koszi Varga Erno Szlovákia +421905724093
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 306
Szerelmi eletetek egy nyitott konyv!

Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Shure SE-20
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Living Voice, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Shure SE-20
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Living Voice, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Szia,
Ismerem a Zsolti altal gyartott trafokat. Mar tobbet is teszteltem nalam otthon a rendszeremben. Van amelyik nagyon tetszett van amelyik kevesbe . A baratomnak van egy Szuper hangu ezüst MC trafoja és azzal szeretném összehasonlítani . Volt nálam egy újonnan gyártott ezüst MC de nem volt az igazi pedig azt állította a Zsolti hogy a technológia ugyanaz . Ket fajta öreg réz huzamos is volt nálam abból is csak az egyik szólt csodálatosan a másik nem. A javaslatom.
1000 e ok annyiért adja a Zsolti is. Előre el tudom utalni a penzt hogy tudd nem üzletelek vele de keresem a jo hangú MC trafot magamnak. De ha a hangja nem olyan mint a barátome amit a Zsolt készített ,akkor viszzakuldenem 950 e ért . 50 e megér nekem a próba. Ha ez így járható út akkor jelentkezz. Koszi Varga Erno Szlovákia +421905724093
- szabolajos
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
72 audio Silver Ultimate Mc trafó
Eladásra kínálom, feljebb lépés miatt, Bodnár Zsolt által gyártott 72 audio ezüst mc trafót!
Fantasztikus,hangú készülék nagyon igényesen megépítve!
Én Kondo IO val használtam!
Adok hozzá ajándékba egy általam készített 3mm vastag vas árnyékolót! / nekem túl közel volt a végfokhoz ezért volt rá szükség/
A trafó Debrecenben található, posta megoldható igaz elég súlyos a trafó 2,6 kg az árnyékoló 3 kg de gondosan be tudom csomagolni!
ÁRA: 1.000euro vagy 360.000ft
Fantasztikus,hangú készülék nagyon igényesen megépítve!
Én Kondo IO val használtam!
Adok hozzá ajándékba egy általam készített 3mm vastag vas árnyékolót! / nekem túl közel volt a végfokhoz ezért volt rá szükség/
A trafó Debrecenben található, posta megoldható igaz elég súlyos a trafó 2,6 kg az árnyékoló 3 kg de gondosan be tudom csomagolni!
ÁRA: 1.000euro vagy 360.000ft
- Csatolmányok
-
- tempImageHZjRNA.gif (2.98 MiB) Megtekintve 2234 alkalommal
-
- tempImageQKdJLk.gif (2.39 MiB) Megtekintve 2234 alkalommal
-
- tempImageS7h6q8.gif (2.78 MiB) Megtekintve 2234 alkalommal
-
- tempImage8bgvbs.gif (2.29 MiB) Megtekintve 2234 alkalommal
-
- tempImagezScyJO.gif (3.27 MiB) Megtekintve 2234 alkalommal