Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Re: Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

cannonball írta:
2021.05.18., kedd 14:31
Köszöönöm!

Accu felé hajlok, mert tetszik is. most ment el egy 211-es fél millért 1 nap alatt.
Csövit macerásnak gondolom, és nálam sokat megy, mivel a TV is rá van kötve.
Krell a nagy üvöltés, ssemmi egyéb - pár kritika szerint-
AR-t nem ismerem, nem kizárt.
DIY lehet jó, sőt szép is de amikor el akarod adni....(saját példámból okulva, mert hirdetek egy DIY dobozt, amiben hiába gyári a hangszóró meg a hangváltó, nehéz eladás)
Vedd meg a hirdetett kinai hibridet. Olcso nagyon. Megcsinalom neked komolyra.
De csak azert mert engem is erdekel mit lehet kihozni belole.

viewtopic.php?f=32&t=161671
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3457

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cannonball írta:
2021.05.18., kedd 14:32

De ritkán van eladó. Biztos olyan szar, meg sem próbálják továbbadni...
Összesen 1000db-os széria, ha jól tudom. Nem egy tucat termék. Nem is annyira régi, meg akinek van, nem gondolom, hogy egyhamar el szeretné adni.

De mivel még kapható újonnan, biztosan olyan sz@r, hogy nem veszi meg senki ezt a kis mennyiséget sem... :smile29:
Csak a Marantz! :-D

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Közben a linkelt "csúnya fekete kocka" már nálam is az állványba került ;)
Fapaci felvetése áll hozzám legközelebb, talán a gyógyulás jele :smile53:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1228

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2021.05.18., kedd 13:50
cannonball írta:
2021.05.18., kedd 13:45
Az a baj, hogy többször megkaptam már a "miért nem veszel egy normális erősítőt azokhoz a jó hangfalakhoz" kritikát.
Ugyanakkor a Tannoyokat is sok helyen lefikázták már (többnyire olyan helyeken, ahol valami egész más portékát akartak nekem eladni)...
Ettől függetlenül nekem tetszik, amit látok, és hallok, csak tudod a kényszerbetegség az működik, de kontrollálom :-)
A kritikák mellett SENKI nem ajánlott KONKRÉT erősítőt, ami garantáltan jobb hangot adna. Ezen kívül számomra van egy elvárt esztétika is, ami az esetek döntő többségében nem megfelelő. (Mert ugye a végfok általában egy csupasz fekete kocka)
PM-KI Ruby a te embered :D
De ritkán van eladó. Biztos olyan szar, meg sem próbálják továbbadni...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Köszöönöm!

Accu felé hajlok, mert tetszik is. most ment el egy 211-es fél millért 1 nap alatt.
Csövit macerásnak gondolom, és nálam sokat megy, mivel a TV is rá van kötve.
Krell a nagy üvöltés, ssemmi egyéb - pár kritika szerint-
AR-t nem ismerem, nem kizárt.
DIY lehet jó, sőt szép is de amikor el akarod adni....(saját példámból okulva, mert hirdetek egy DIY dobozt, amiben hiába gyári a hangszóró meg a hangváltó, nehéz eladás)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

cannonball írta:
Az a baj, hogy többször megkaptam már a "miért nem veszel egy normális erősítőt azokhoz a jó hangfalakhoz" kritikát.
Ugyanakkor a Tannoyokat is sok helyen lefikázták már (többnyire olyan helyeken, ahol valami egész más portékát akartak nekem eladni)...
Ettől függetlenül nekem tetszik, amit látok, és hallok, csak tudod a kényszerbetegség az működik, de kontrollálom :-)
A kritikák mellett SENKI nem ajánlott KONKRÉT erősítőt, ami garantáltan jobb hangot adna. Ezen kívül számomra van egy elvárt esztétika is, ami az esetek döntő többségében nem megfelelő. (Mert ugye a végfok általában egy csupasz fekete kocka)
Én egy csupasz fekete kockát hallgatok. Nem sírom vissza a távirányítós, csilli-villi integráltakat.
De mert senki sem mert ajánlani semmit, én megpróbálnám:
Accuphase klasszikus.
DIY fekete kocka.
Csövi.
Krell.
AR.
Jó eséllyel mind más hang. És nagy összegben fogadnék rá, hogy ebből az ötből három jobban tetszene neked a jelenleg erősítődnél.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
PM-KI Ruby a te embered :D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
2021.05.18., kedd 13:16

Nem jól érted, valóban sokat javult a hang. Anno az NA-6006 tesztjében is említették, de azt gondoltam csak lózung.

https://www.av-online.hu/lejatszo/maran ... teszt_2911

Meg kényelmesebb a távirányítón hangerőt állítani, ugyanakkor nem gondoltam bele, hogy így egy fokozatot kiiktatok (az erősítő előfokát), ami a lejátszóban mindenképpen be van kapcsolva. Csak az állíthatóságát kellett aktiválni. Még azt is be lehet állítani, hogy mekkora legyen a max. hangerő.
Akkor viszont miért akarod cserélni, ha így is jobb lett a hang, mint volt? Mi hiányzik? gondolkodik.gif

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2021.05.18., kedd 12:28
cannonball írta:
2021.05.18., kedd 12:13
Kényszerességnek látom a hifizésben a folytonos változtatási kényszert is. Még ha meg is vagy elégedve a hanggal, akkor is.
Ugye nekem egy szar PM 15 s2 Marantz erősítőm van, amivel nagyon meg vagyok elégedve, de mivel ciki, hát le kellene cserélnem. A minap bekötöttem csak, mint végfokot (mert van szabályozható RCA a szar Marantz médialejátszón...), és láss csodát, valami hatalmasat javult -az addig is igan jó- hangzás. Szóval most végképp el vagyok keseredve, hogy mit kellene vennem helyettük, mert nagyon égeti a zsebem a pénz :-)
Ha megnyugtat, előttem nem ciki a Marantz szetted ;)

Ha jól értem (és a szarkazmusod mögé nézek), nem változott semmi, és jó ez így neked? :napsut:
Nem jól érted, valóban sokat javult a hang. Anno az NA-6006 tesztjében is említették, de azt gondoltam csak lózung.

https://www.av-online.hu/lejatszo/maran ... teszt_2911

Meg kényelmesebb a távirányítón hangerőt állítani, ugyanakkor nem gondoltam bele, hogy így egy fokozatot kiiktatok (az erősítő előfokát), ami a lejátszóban mindenképpen be van kapcsolva. Csak az állíthatóságát kellett aktiválni. Még azt is be lehet állítani, hogy mekkora legyen a max. hangerő.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
2021.05.18., kedd 12:13
Kényszerességnek látom a hifizésben a folytonos változtatási kényszert is. Még ha meg is vagy elégedve a hanggal, akkor is.
Ugye nekem egy szar PM 15 s2 Marantz erősítőm van, amivel nagyon meg vagyok elégedve, de mivel ciki, hát le kellene cserélnem. A minap bekötöttem csak, mint végfokot (mert van szabályozható RCA a szar Marantz médialejátszón...), és láss csodát, valami hatalmasat javult -az addig is igan jó- hangzás. Szóval most végképp el vagyok keseredve, hogy mit kellene vennem helyettük, mert nagyon égeti a zsebem a pénz :-)
Ha megnyugtat, előttem nem ciki a Marantz szetted ;)

Ha jól értem (és a szarkazmusod mögé nézek), nem változott semmi, és jó ez így neked? :napsut:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
2021.05.13., csüt. 18:01
Látom jönnek szépen sorban a definiciok :D

Nem lehet, hogy van jobb meg kevesbe jobb rencer?
személyszerint nem vagyok "pro hangzás" ellenes...vlmelyik korai HES,ha annak lehet nevezni, Hotel Platanus,'90 eleje eleje,volt egy rendszer amelyet memorizáltam..JBL 4425/JBL/Urei amplifikáció rendszer,pozitiv érelemben...ott volt még egy Marin Logan/Conrad Johson/Xerxes/Artemiz,Mission 753/Mission Cyrus one "duplázva",Linn prezi LP12/Linn LK,Linn Keilidh rendszer,StandArt 1/Ion/Arcam5+,HK 1400/JBL LX60 amelyeknek a hangjai el vannak mentve,valahol a memória egységeimben...egy Crown DC300/400,MC2 1250 nem az ördögűzés szintet képviseli nékem,legalább is ;) ...nem idegen számomra egy JBL 4435/HK Citation 16A,Tannoy SRM15X+Hitachi HMA7500 II "duplázva",studióban...a bárányok is eltévedhetnek ;) :D ...vagy egy aktiv ME Geithain,házi használatban... :guitar:
Csatolmányok
ME Geithain.jpg
ME Geithain.jpg (776 KiB) Megtekintve 3850 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 547

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

juliush írta:
2021.05.12., szer. 20:44
kupecke írta:
2021.05.12., szer. 18:48
Hifitől a hangosítás felé indulni már klinikai eset? Súlyos? :D
( L 40-est hajt)
Ugyan már!!! HiFi = "hangosítás" zakóban. ;)
A mókus is csak egy patkány ( rágcsáló ) da jobb a PR -ja ! :inbox:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Látom jönnek szépen sorban a definiciok :D

Nem lehet, hogy van jobb meg kevesbe jobb rencer?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

juliush írta:
2021.05.12., szer. 20:44
kupecke írta:
( L 40-est hajt)
mármint a valóban jó hifi az...a többi meg tömjén,áhitat,és marketing :smile30: :D ...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4145

Hozzászólás Szerző: juliush »

kupecke írta:
( L 40-est hajt)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6275

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kupecke írta:
( L 40-est hajt)
6230_3.jpeg
Már miért lenne az, ha így szól jól a cucc? :guitar:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kupecke írta:
Hifitől a hangosítás felé indulni már klinikai eset?
Vagy a gyógyulás első jele.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1382

Hozzászólás Szerző: akvapark »

kupecke írta:
( L 40-est hajt)
6230_3.jpeg
Ha csak nem ez a foglalkozásod. De szerintem otthonra kimondottan rossz választás - lehet. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

( L 40-est hajt)
6230_3.jpeg
6230_3.jpeg (76.68 KiB) Megtekintve 2039 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

earforce írta:
2021.04.26., hétf. 11:11
Lényegében telirakod rezonátorokkal. Ha jól számoltam összesen 13db hegedű van a szobában, ami teljesen nonszensz, mondhatni röhejes.
Én sajnálom azokat a hegedűket, tiszteletlenségnek érzem a hangszerekkel szemben, de tényleg... Jobb sorsot érdemelnének. A hegedűk művészek vagy művésznövendékek kezeibe valók, nem rezonátor-dísztárgyaknak...

(erről az jutott eszembe, amit egy londoni IT-cégnél láttam: az üvegfalú tárgyalók ajtajai mellett iPad-ek voltak kitéve, ezek mutatták a szoba nevét, és hogy foglalt vagy sem. Egy tappintással lehetett foglaltra állítani... ez volt minden funkciójuk azoknak a szerencsétlen iPad-eknek. És ezért volt bennük jó gyors processzor, "retina"-képernyő, 64GB háttértár, stb... Ezért, hogy egész nap egy szoba nevét és foglaltságát mutassák.... na kb ez jutott eszembe azokról a jobb sorsra érdemes hegedűkről...)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

cannonball írta:
2021.04.26., hétf. 12:00
Ahogy Márai Sándor írta: "az emberek véleményével egyáltalán nem kell törődni".
Nálam pl. egy 50 kilós acél üllő is a szoba tárgyai között van. Jobban tetszik, mint pl. egy porcelánkutya, vagy tucat Buddha szobor...
Ráadásul nem rezonál, csak ha ráütsz. Akkor viszont gyönyörűen.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Hozzászólás Szerző: earforce »

fererencz írta:
2021.04.26., hétf. 09:33
Olyasmi rőzsecsokrot én is szeretnék egy ideje. :smile29:

Egyszer tettem be a klasszikus gitárt a sarokba, mert jól mutatott, de nem bírtam sokáig, olyan idegesítően rezonált a zenétől...
Szerintem ezekkel totálisan el lehet hangolni a szoba akusztikáját. Lényegében telirakod rezonátorokkal. Ha jól számoltam összesen 13db hegedű van a szobában, ami teljesen nonszensz, mondhatni röhejes. Az egyéb ezo bizbaszokról nem is beszélve.
Persze ha valakinek a hifiszentély megvalósítása a célja minden szempontból akkor hajrá, de erre senki se mondja hogy normális.

Mikor vki idegen betéved hozzám, meg van lepődve és a köv. hűűűűűje :smile29: kérdések hangzanak el:

- mik ezek a hatalmas mágneses paravánok öltözni szoktatok mögötte? de akkor minek megy bele kábel?
- mik ezek a vastag kábelek Paks van ide bekötve?
- miért billeg az egész állvány, nem fog ez feldőlni?

Elképzelem mi lenne, ha csak a töredéke valósulna meg nálam a képeken látottakból. Asszem azonnal bolondnak lennék nézve...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 886

Hozzászólás Szerző: fererencz »

earforce írta:
2021.04.23., pén. 09:17
Hifi mánia - hobbi teljes kontrollálatlansága kényszerbetegségekkel
Olyasmi rőzsecsokrot én is szeretnék egy ideje. :smile29:

Egyszer tettem be a klasszikus gitárt a sarokba, mert jól mutatott, de nem bírtam sokáig, olyan idegesítően rezonált a zenétől...
Nem szotkam hibázni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”