Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Megérkezett a si-fi (chi-fi után szabadon…) dac-om, annyira azért nem sz@r
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)
Itt nézz körül, 1400mAh-nál nem kisebbek közt (a méreteket is nézd!).
https://www.amazon.com/s?k=AKZYTUE+3.7V ... nb_sb_noss
https://www.amazon.com/s?k=AKZYTUE+3.7V ... nb_sb_noss
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Sziasztok!
Olyan gondom adódott hogy, az Ifi Nano IDSD-ben elszállt az akksi. Ha valaki tudja hogy lehet hozzá akksit venni, kérem segítsen! Li-Po-ra tippelek, de nem vagyok biztos ebbe sem.
Köszi előre is.
Olyan gondom adódott hogy, az Ifi Nano IDSD-ben elszállt az akksi. Ha valaki tudja hogy lehet hozzá akksit venni, kérem segítsen! Li-Po-ra tippelek, de nem vagyok biztos ebbe sem.
Köszi előre is.
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 163
IFI tápok, én használtam, szerintem ennyi pénzért szuper,
https://www.muziker.hu/ifi-audio-ipower-5v
https://www.muziker.hu/ifi-audio-ipower-5v
Hangsugárzó: DIY Fostex 206 szélessávú
Erősítő: DIY EL 34 SE 10W
Előfok: Eversolo DMP 6 Master edition, tuning lineáris tápegység
Tápkábel: Saec AC 600, Gustard
IC: Acrolink 7N RCA
Forrás: Lenovo Thinkcentre , DIY lineáris tápegység
Hálózat: Asus ZenWifi WiFi7 MLO, Mesh
Erősítő: DIY EL 34 SE 10W
Előfok: Eversolo DMP 6 Master edition, tuning lineáris tápegység
Tápkábel: Saec AC 600, Gustard
IC: Acrolink 7N RCA
Forrás: Lenovo Thinkcentre , DIY lineáris tápegység
Hálózat: Asus ZenWifi WiFi7 MLO, Mesh
- Házsé
- V.I.P.

- Értékelés: 84
Sziasztok!
Az üzenőfalra is írtam, de itt talán megfelelőbb helyen járok. Szükségem lenne egy új tápra a Pro-Ject Head Box S2 Digital kütyümhöz. Honnan tudnám beszerezni, vagy esetleg tudtok e valakit aki ezzel foglalkozik és csinálna nekem?
Előre is köszi, üdv Zs.
Az üzenőfalra is írtam, de itt talán megfelelőbb helyen járok. Szükségem lenne egy új tápra a Pro-Ject Head Box S2 Digital kütyümhöz. Honnan tudnám beszerezni, vagy esetleg tudtok e valakit aki ezzel foglalkozik és csinálna nekem?
Előre is köszi, üdv Zs.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10188
Linn Katalyst dac-ot hallott már valaki? Régebbi eszközöket is lehet upgradelni a Katalyst dac-al, mondjuk elég borsos az ára…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem USB DAC tapasztalat, vélemény. Felhozatal: Iphone se telefon, iPad mini, laptop Windows 7. Dragonfly fekete, piros, kék, vagy Fiio ezekről olvastam és tudomásom szerint kompatibilis telefonnal és laptoppal, de legfontosabb a telefon. Ja amit itthon belehet szerezni és apple music előfizető vagyok.
Köszönöm!
Segítségre lenne szükségem USB DAC tapasztalat, vélemény. Felhozatal: Iphone se telefon, iPad mini, laptop Windows 7. Dragonfly fekete, piros, kék, vagy Fiio ezekről olvastam és tudomásom szerint kompatibilis telefonnal és laptoppal, de legfontosabb a telefon. Ja amit itthon belehet szerezni és apple music előfizető vagyok.
Köszönöm!
Nekem van TMP DAC LE készülékem már vagy 5 hónapja. Kérésemre Mundorf Silvergold Oil kondikkal készült. Igen kellett rá várni, de egy kézműves terméknél ez érthető is. Rendeltem vele réz ribbon koax digit kábelt és tápkábelt is. Megérte! Nagyon jól sikerült Dac, olyan analógos, folyékony, hogy a Roksan Xerxes+Tabriz Zi+ Corus Black analóg frontendemet nem nagyon akaródzik hallgatni.
Mindenki eldöntheti, hogy webshopból akar pl. kínait rendelni vagy egy egyedi, magyar terméket választ közvetlenül a készítőjétől és nem fizet extra kereskedelmi árréseket. Ezáltal ár/érték arányban véleményem szerint sokkal jobban jártam. Nekem belefért, hogy felhívjam Tamást vagy írjak neki Messengeren .
Mindenki eldöntheti, hogy webshopból akar pl. kínait rendelni vagy egy egyedi, magyar terméket választ közvetlenül a készítőjétől és nem fizet extra kereskedelmi árréseket. Ezáltal ár/érték arányban véleményem szerint sokkal jobban jártam. Nekem belefért, hogy felhívjam Tamást vagy írjak neki Messengeren .
- Csatolmányok
-
- IMG-d3e492ccf6e602eca774ecb73c7272dc-V.jpg (249.37 KiB) Megtekintve 4337 alkalommal
Bár továbbolvasva a topicot végülis mindenkinek lehet igaza. Nálam járt TMP kütyü bár végül nem vettem, de a hozzállás és a tapasztalt vevőbarát kommunikáció sokkal jobb volt mint a legtöbb webshopban. Amúgy szerintem ez pl. egy cél a gyártónál a személyes kapcsolat. Ezt meg ne vessük már a szemére. Az árai józanul gondolkodó embereket meg nem fognak sokkolni...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Komoly. Hülye kérdés, de ha lenne egy bolond szabó aki olcsón csinál szép öltönyt és full egy árban lenne a konfekció öltönnyel, vennél egyet végül a ruhaboltban, vagy inkább varratnál ennél a szabónál?
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
PS Audio DSD és DSJr. tulajoknak új FPGA: Sunlight, hogy egy új DAC-od legyen
https://www.psaudio.com/announcing-sunlight/
https://www.psaudio.com/announcing-sunlight/
Aurender - Marten Design
Az otthoni kipróbálás lehetősége szintén korrekt.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 138
Ott a 10 pont. Egyébként is akkora különbségek vannak a készülékek árai közt, hogy ha látja valaki hogy ez az árkategória nem az ő ligája, akkor nem rabolja feleslegesen a saját és a gyártó idejét sem...robi20064 írta: ↑2021.05.01., szomb. 13:48Szerintem meg van kozeput is. Pl fel lehet tuntetni arkategoriat az otthoni kiprobalas lehetosege mellett is. Felesleges csak a vegletekben gondolkodni.Ear írta: ↑2021.05.01., szomb. 12:46Engem viszont pont hogy bevonzott ez a kézműves hozzáállás. Nekem nagy pozitívum, hogy magával a gyártóval tudtam egyeztetni, ő mondta meg, mit lehet, mit nem, nem pedig egy webshop gombjait kell végig nyomkodnom, majd itthon szembesülni azzal, hogy ez mégsem egészen az, mint aminek a neten látszott.
Az otthoni próba lehetősége is tetszik nekem, nem egy jól-rosszul felkészült kereskedő demóján kell eldöntenem, hogy mit hallok, és az mennyire irányított dolog, és éppen milyen irányba, hanem otthoni környezetben, lényegesen stresszmentesebben lehet próbálni.
Az otthoni kipróbálás lehetősége szintén korrekt.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Azert szabad. A bg-nek is van elettartama. De igen 1-2napnal tobbet nem szabad kikapcsolva hagyni, mert aztan lehet ujra jaratgatni.SoundMania írta: ↑2021.05.02., vas. 11:00BG-vel nem is szabad kikapcsolni!bitrograde írta: ↑2021.05.02., vas. 10:53Nem nagyon volt kikapcsolva, ha nem is sikerült annyit hallgatni, mint szerettem volna. Még egy kicsit ingadozik, visszakeményedik helyenként, de a változás iránya - a nagyvonalú, erőlködés nélküli, részletes ám sima és teres - jónak tűnik.![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
BG-vel nem is szabad kikapcsolni!bitrograde írta: ↑2021.05.02., vas. 10:53Nem nagyon volt kikapcsolva, ha nem is sikerült annyit hallgatni, mint szerettem volna. Még egy kicsit ingadozik, visszakeményedik helyenként, de a változás iránya - a nagyvonalú, erőlködés nélküli, részletes ám sima és teres - jónak tűnik.![]()
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Nem nagyon volt kikapcsolva, ha nem is sikerült annyit hallgatni, mint szerettem volna. Még egy kicsit ingadozik, visszakeményedik helyenként, de a változás iránya - a nagyvonalú, erőlködés nélküli, részletes ám sima és teres - jónak tűnik.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- white-tiger
- Fórumlakó

dbrnsk írta: ↑2021.05.01., szomb. 11:35white-tiger írta: ↑2021.05.01., szomb. 11:31
Köszönöm. De jó lenne meghallgatni hogy illik az Arieshez.
Itt a nagy Miskolciában nem a legegyszerűbb, a csatija sem az egyszerűbb fajta.
ráadásul a csatája is
Ha vennéd a fáradságot és utánaolvasnál (mondjuk a TMP topikban), akkor láthatnád, hogy van lehetőség otthoni meghallgatásra. Debrecen egy köpésre van Miskolctól...
Vettem volna ha tudtam volna hogy van ilyen topic.
Debrecenig azért elég nagyot kell köpni...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
“Pedig a futóműben alig van BG-kondi.
”
Naés mennyit változott a hangja tegnapig kedd óta, ha szabad megkérdezni?
Naés mennyit változott a hangja tegnapig kedd óta, ha szabad megkérdezni?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Nekem is javasolták a TMP tápjait, és fel is hívtam volna őket, ha nem pár nappal azelőtt jöttem volna el Debrecenből. A helyzet az, hogy én még bízom a személyes kapcsolatokban, annak ellenére, hogy hifis kalandozásaim során is volt ezzel kapcsolatban kellemetlen élményem. Gyártók, akik azt ígérik, hogy... Aztán mégsem. Hogy a készülékek garanciális támogatásával volt némi probléma. Hogy az árképzés, khm, nem volt teljesen korrekt. Stb. Ezen sajnos a honlap megléte és informatív mivolta sem segít, bár a bizalmat az átláthatóság talán segítené.Az árak tájékoztató jellegűek. A árváltoztatás jogát a beszerzési árak változásának függvényében fenntartjuk. Kérjük, egyedi ajánlatért keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeken.
De hogy valami DAC-olás is legyen: sikerült süteményx kolléga jóvoltából szert tennem egy rommá tuningolt
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
Plusz egy szavazat részemről is ahhoz, hogy ha valaki valamit el szeretne adni akkor alapvető, hogy kiírja az árat.
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3602
- Kapcsolat:
Önmagában a webshop megléte nem zárja ki azt, hogy mögötte egy profin felkészült kereskedő álljon, normális bemutató teremmel, otthoni próba lehetőséggel.Ear írta: ↑2021.05.01., szomb. 12:46Engem viszont pont hogy bevonzott ez a kézműves hozzáállás. Nekem nagy pozitívum, hogy magával a gyártóval tudtam egyeztetni, ő mondta meg, mit lehet, mit nem, nem pedig egy webshop gombjait kell végig nyomkodnom, majd itthon szembesülni azzal, hogy ez mégsem egészen az, mint aminek a neten látszott.
Az otthoni próba lehetősége is tetszik nekem, nem egy jól-rosszul felkészült kereskedő demóján kell eldöntenem, hogy mit hallok, és az mennyire irányított dolog, és éppen milyen irányba, hanem otthoni környezetben, lényegesen stresszmentesebben lehet próbálni.
Nem a kézműves hozzáállással van a baj, hanem az amatőrséggel. Nem támadni vagy bántani akarom a TMP Audio tulajdonosát, de az hogy Picabia nevü potenciális vevőjüket már a legelején elvesztették, az minden ellenkező állítással szemben az ő hibájuk, nem a vevő jelölté, mert ez a honlap nem késztette őt arra, hogy eljusson a következő lépésig, és felvegye velük a kapcsolatot.
Ránéztem a honlapjukra, az árlista hiánya itt a legkisebb gond. Ott kezdődik, hogy a legnépszerűbb böngészőben a Chromeban a menü valamiért meg sem jelenik, Safariban kellett megnyitnom, hogy tudjak navigálni a honlapon. 10-ből 9 érdeklődő már itt feladja. Azzal sem vagyunk viszont sokkal előrébb ha már tudunk navigálni. Az utolsó négy menüpont (Üzlet, Kosár, stb) a semmibe mutat, akkor meg miért van ott? A kapcsolat adatok egy telefonszámra és egy emailre szorítkoznak, azt sem tudjuk meg hogy mégis merre található ez a cég. Apropó, milyen cég? Mert ez sincs feltüntetve, pedig jogszabályi kötelezettség egy honlapot üzemeletető cég alapadatainak megadása. Egy google keresésből megtudható, hogy a Vinil.hu viszonteladójuk, de ennek nyoma sincs a honlapon. Az már csak a hab a tortán, hogy a sütikezeléshez való hozzájárulás kérése is hiányzik, mintahogy általános szerződési feltételek és adatkezelési nyilatkozat sincs. Remélem azért érintésvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek a termékek, mert enélkül forgalomba sem lehetne őket hozni, de minimum börtönt kockáztat a gyártó, ha történne egy baleset.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
white-tiger írta: ↑2021.05.01., szomb. 11:31
Köszönöm. De jó lenne meghallgatni hogy illik az Arieshez.
Itt a nagy Miskolciában nem a legegyszerűbb, a csatija sem az egyszerűbb fajta.
ráadásul a csatája is
Ha vennéd a fáradságot és utánaolvasnál (mondjuk a TMP topikban), akkor láthatnád, hogy van lehetőség otthoni meghallgatásra. Debrecen egy köpésre van Miskolctól...
Itt a nagy Miskolciában ez nem a legegyszerűbb, ráadásul a csatija sem az egyszerűbb fajta.
- white-tiger
- Fórumlakó

Köszönöm. De jó lenne meghallgatni hogy illik az Arieshez.Ear írta: ↑2021.04.30., pén. 14:23Én ilyen TMP tápot használok lemezjátszóhoz, streamerhez, vagy épp átdugom switchbe ha úgy alakul. Nekem nagyon bejött: https://tmpaudio.hu/251-2/white-tiger írta: ↑2021.04.26., hétf. 07:05
Nem elsőrendű, hogy akkus legyen, sőt inkább valami megfizethető és a gyárinál jobb legyen.
Most hálózati kábeleket cserélgettem a tápban, ott is voltak komoly eltérések.
Itt a nagy Miskolciában ez nem a legegyszerűbb, ráadásul a csatija sem az egyszerűbb fajta.
Az úgyis valószínű, hogy az egyedi kérés feláras lesz/lehet. De így legalább az alapárból kap egy iránymutatást az érdeklődő.
- white-tiger
- Fórumlakó

Ez a korrektebb.
Az úgyis valószínű, hogy az egyedi kérés feláras lesz/lehet. De így legalább az alapárból kap egy iránymutatást az érdeklődő.
Megértem, de csak ismételni tudom magam. Ott a topik, 2-3 katt és kérdezhetsz. Akarás kérdése.frenki485 írta: ↑2021.05.01., szomb. 10:37
A RIF pár éve még kiírta az árakat...
Aztán volt is kapcsolat felvétel a részemről, megbeszéltük, hogy keresnek majd, ha lesz az általam keresett megfelelő DAC.
Nos azóta is várom a jelentkezésüket.
Szerintem meg jó dolog egy árlista, nagyon nem szimpatikus az olyan hozzá állás, hogy annyira komolyak és nagyok és hű de high end vagyunk, hogy árat csak érdeklődésre...
Pl az Ethosz, van honlap, vannak termékek, van árlista. És azokon kívül természetesen lehet egyedi igényekkel jelentkezni, hogy én fehéret, feketét, tarkát kérek ilyen és olyan ki/bemenetekkel.
Ez nekem sokat számít, ha 3M forint a DAC, tudom hogy én nem ilyen ligában játszom. Ha 300,000-et látok, azon már elmorfondírozok hogyan tovább.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 688
A RIF pár éve még kiírta az árakat...dbrnsk írta: ↑2021.05.01., szomb. 10:17És ha lenne egy tól-tólig ár a weboldalon, akkor mit csinálna a vevőjelölt? Telefonálna, vagy írna a gyártónak, mint ahogy azt most is megteheti. Természetesen egy ilyen kb. árat a lusták kedvéért tényleg fel lehetne tenni, hogy legalább behatárolja a nézelődő érdemes-e emailt írni, vagy telefonálni a további egyeztetés szempontjából.(csúcsok vagytok, de komolyan). Egyébként csak jelzem, hogy itt is van saját topikja a TMP-nek, tehát az itteni nyavalygás helyett már oda is lehetett volna írni... Én úgy gondolom, hogy ezt a fingot újból megreszeltük rendesen. :)
( Csak halkan jegyzem meg, hogy pl. az Etalon, Rif Audio stb. oldalán sem látok árakat, csak elérhetőségeket...)
Aztán volt is kapcsolat felvétel a részemről, megbeszéltük, hogy keresnek majd, ha lesz az általam keresett megfelelő DAC.
Nos azóta is várom a jelentkezésüket.
Szerintem meg jó dolog egy árlista, nagyon nem szimpatikus az olyan hozzá állás, hogy annyira komolyak és nagyok és hű de high end vagyunk, hogy árat csak érdeklődésre...
Pl az Ethosz, van honlap, vannak termékek, van árlista. És azokon kívül természetesen lehet egyedi igényekkel jelentkezni, hogy én fehéret, feketét, tarkát kérek ilyen és olyan ki/bemenetekkel.
Ez nekem sokat számít, ha 3M forint a DAC, tudom hogy én nem ilyen ligában játszom. Ha 300,000-et látok, azon már elmorfondírozok hogyan tovább.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.