Ez szerintem is több mint BETEGES!
De azért szívesen meghallagtnám, hogy tudjam...
Vagy ez a rossz példa, hogy így ne...
Rosszmájú vagy! :-) Az is lehet, hogy ez csak a bemutatóterem ahol minden praktikát egyben ki tud próbálni a kedves érdeklődő. :-)
/OFF
Puzsért mindig érdemes meghallgatni, de sosem lehet vele telejesen egyetérteni. Ez a szösszenek ennek ékes példája.Rotox írta: ↑2021.04.03., szomb. 10:05Nálam Puzsér nagyon a "sor végéről" indult, de egyre többször kapom azon magam, hogy egyetértek vele: https://hang.hu/publicisztika/2021/03/3 ... O3PZFP07n0
Marantz ház + Marantz alkatrészek felhasználásával épített, saját tervezésű V-MOSPOWER FET SE prototípus erősítő.Alex_Aston írta: ↑2021.04.04., vas. 19:33Csodaszép. Gratula!
Az a Marantz vas ott a tetején, valami régi végfok?
Általánosságban írtam magamat is beleértve.Robici írta: ↑2021.04.04., vas. 19:37Nálam a szélessávú inkább az index fórum meg az akkor még létező hificity hatására jött képbe 2007-ben. Az LP-s utamat erősen befolyásolták a fórumos meg magazinos írások még a 2000-es években és megfizettem a tanulópénzt mire rájöttem hogy az nem az én világom.
A mostani választásomban viszont már a meghallgatások befolyásoltak nem a fórumok.
Nálam a szélessávú inkább az index fórum meg az akkor még létező hificity hatására jött képbe 2007-ben. Az LP-s utamat erősen befolyásolták a fórumos meg magazinos írások még a 2000-es években és megfizettem a tanulópénzt mire rájöttem hogy az nem az én világom.
Csodaszép. Gratula!
GyerekmedenceA Marantz 18-as rádióerősítőm immár 53 éves és rendben működik mindennap:))
Nincs aláírásomban lista a kütyüimről. Egyesek merész következtetésekre ragadtathatnák magukat hallásommal, ízlésemmel, épelméjűségemmel kapcsolatban. Meg amúgy is túl fatengelyes vagyok ahhoz, hogy naprakészen tartsam magam aktuális trendekről, amiknek meg kéne felelnem.
Mondjuk arra kíváncsi lennék kinek hogyan alakultak volna a készülék választásai, mondjuk úgy a Hifi rendszerének evolúciója az évek folyamán az AVX nélkül?
Írj valami dögös, divatos összeállítást az aláírásodba, titokban meg hallgass valami egyszerű, szerethető cuccot! Így mindenki megkapja, amire vágyik, nagyobb az esély a világbékére.
Egyszerű: nem mentegetőzöm álszent elméletekkel.
Ez a régi készülék újboli megvétele valamilyen szinten nálam is megvan. Igaz nem egy konkrét készülékkel kapcsolatban, hanem a kazettás magnókkal úgy általában.cannonball írta: ↑2021.04.01., csüt. 12:49Régen eladott kutyüket újra megvenni: régi csajjal újra összejönni. Oka volt anno a szakításnak, most sem lesz jó.
Én pontosan havi 3000-ret költök zenére, ennyibe kerül a Tidal :-)
A Marantz 18-as rádióerősítőm immár 53 éves és rendben működik mindennap:))asebestyen írta: ↑2021.04.03., szomb. 16:15Én jól csinálom, mert minden készülékem doboza vastag alumínium, így tömegének java része könnyen újrahasznosítható. Viszont így meg nagy alumínium fogyasztó vagyok... Nem jó ez sehogy... Diagnet, Te hogy csinálod?Alex_Aston írta: ↑2021.04.03., szomb. 16:07Pedig én pont a 20 évig használom kategória vagyok. És ez kb. mindenre igaz nálam. Kicsit sem szippantott be a fogyasztói társadalom.diagnet írta: ↑2021.04.03., szomb. 15:36
Hidd el alaposan végig lett gondolva. Nálunk okosabb emberek által is. A mindenből használtat elmélet csak igen szűk idősávban és elhanyagolható maradványértékű termékek esetén működik. (De még ott se, mert külön ágazatot csinálnak belőle, lásd: secondhand ruha) A vintage hifi nem ilyen. Inkább a használtautó piacra hasonlít, ahol a tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott lomok keringenek 5-10 milliós áron. Ez azért lehetséges, mert az első tulajdonos számol a használtpiaci árával, hogy az új autó vásárlásakor kevesebb legyen a különbözet. Tehát mindenképp szükség van az új termékre, mert az autósók és a hifisek többsége nem mond le a szenvedélyéről. Továbbá a használtautó vásárlónak is ki kell termelnie egy új autó árához közeli összeget. Nagyon ritka, hogy valaki a 20-40 évig használ egy berendezést, majd a halála után a családja szelektíven kidobja.
Pedig ez lenne a leghatékonyabb. A hagyományos hifi fém és fa alkatrészei szinte 100%-ban újrahasznosíthatók.
Tömegtermeléssel készült szórakoztatóipari eszközök mögül ne hangoztassuk már, hogy ellene megyünk a fogyasztói társadalomnak :)
Remélem azért ez nem baj...![]()
Én jól csinálom, mert minden készülékem doboza vastag alumínium, így tömegének java része könnyen újrahasznosítható. Viszont így meg nagy alumínium fogyasztó vagyok... Nem jó ez sehogy... Diagnet, Te hogy csinálod?Alex_Aston írta: ↑2021.04.03., szomb. 16:07Pedig én pont a 20 évig használom kategória vagyok. És ez kb. mindenre igaz nálam. Kicsit sem szippantott be a fogyasztói társadalom.diagnet írta: ↑2021.04.03., szomb. 15:36Hidd el alaposan végig lett gondolva. Nálunk okosabb emberek által is. A mindenből használtat elmélet csak igen szűk idősávban és elhanyagolható maradványértékű termékek esetén működik. (De még ott se, mert külön ágazatot csinálnak belőle, lásd: secondhand ruha) A vintage hifi nem ilyen. Inkább a használtautó piacra hasonlít, ahol a tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott lomok keringenek 5-10 milliós áron. Ez azért lehetséges, mert az első tulajdonos számol a használtpiaci árával, hogy az új autó vásárlásakor kevesebb legyen a különbözet. Tehát mindenképp szükség van az új termékre, mert az autósók és a hifisek többsége nem mond le a szenvedélyéről. Továbbá a használtautó vásárlónak is ki kell termelnie egy új autó árához közeli összeget. Nagyon ritka, hogy valaki a 20-40 évig használ egy berendezést, majd a halála után a családja szelektíven kidobja.juliush írta: ↑2021.04.03., szomb. 14:11Azt hiszem, ezt nem igazán gondoltad végig!
Amennyiben a delikvens a használt berendezés helyett újat vásárol, annak előállítása plussz ökológiai lábnyommal jár. Mindemellett kevés kivételtől eltekintve a használt eszköz reálértékét meghaladó új áron teszi ezt, tehát még nagyobb munka által keletkeztetett szennyezés árán. Ráadásul további hasznosítás hiányában a régi eszköz hulladékként történő kezelését is meg kell oldani.
Pedig ez lenne a leghatékonyabb. A hagyományos hifi fém és fa alkatrészei szinte 100%-ban újrahasznosíthatók.
Tömegtermeléssel készült szórakoztatóipari eszközök mögül ne hangoztassuk már, hogy ellene megyünk a fogyasztói társadalomnak :)
Remélem azért ez nem baj...![]()
Pedig én pont a 20 évig használom kategória vagyok. És ez kb. mindenre igaz nálam. Kicsit sem szippantott be a fogyasztói társadalom.diagnet írta: ↑2021.04.03., szomb. 15:36Hidd el alaposan végig lett gondolva. Nálunk okosabb emberek által is. A mindenből használtat elmélet csak igen szűk idősávban és elhanyagolható maradványértékű termékek esetén működik. (De még ott se, mert külön ágazatot csinálnak belőle, lásd: secondhand ruha) A vintage hifi nem ilyen. Inkább a használtautó piacra hasonlít, ahol a tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott lomok keringenek 5-10 milliós áron. Ez azért lehetséges, mert az első tulajdonos számol a használtpiaci árával, hogy az új autó vásárlásakor kevesebb legyen a különbözet. Tehát mindenképp szükség van az új termékre, mert az autósók és a hifisek többsége nem mond le a szenvedélyéről. Továbbá a használtautó vásárlónak is ki kell termelnie egy új autó árához közeli összeget. Nagyon ritka, hogy valaki a 20-40 évig használ egy berendezést, majd a halála után a családja szelektíven kidobja.juliush írta: ↑2021.04.03., szomb. 14:11Azt hiszem, ezt nem igazán gondoltad végig!
Amennyiben a delikvens a használt berendezés helyett újat vásárol, annak előállítása plussz ökológiai lábnyommal jár. Mindemellett kevés kivételtől eltekintve a használt eszköz reálértékét meghaladó új áron teszi ezt, tehát még nagyobb munka által keletkeztetett szennyezés árán. Ráadásul további hasznosítás hiányában a régi eszköz hulladékként történő kezelését is meg kell oldani.
Hidd el alaposan végig lett gondolva. Nálunk okosabb emberek által is. A mindenből használtat elmélet csak igen szűk idősávban és elhanyagolható maradványértékű termékek esetén működik. (De még ott se, mert külön ágazatot csinálnak belőle, lásd: secondhand ruha) A vintage hifi nem ilyen. Inkább a használtautó piacra hasonlít, ahol a tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott lomok keringenek 5-10 milliós áron. Ez azért lehetséges, mert az első tulajdonos számol a használtpiaci árával, hogy az új autó vásárlásakor kevesebb legyen a különbözet. Tehát mindenképp szükség van az új termékre, mert az autósók és a hifisek többsége nem mond le a szenvedélyéről. Továbbá a használtautó vásárlónak is ki kell termelnie egy új autó árához közeli összeget. Nagyon ritka, hogy valaki a 20-40 évig használ egy berendezést, majd a halála után a családja szelektíven kidobja.juliush írta: ↑2021.04.03., szomb. 14:11Azt hiszem, ezt nem igazán gondoltad végig!
Én mindkettőreRotox írta: ↑2021.04.03., szomb. 10:05Húsvét apropóján, de szerintem ide is passzol...
Ui.: Hogy személyes is legyen; nap, mint nap rápillantok erre: viewtopic.php?f=33&t=158143&p=2600031&h ... o#p2600031 , de nem vagyok hajlandó megvenni (pedig egyáltalán nem ütne léket a családi kasszán...), amíg ez megvan: viewtopic.php?f=33&t=109648 Vajon ez nem a másik véglet?
![]()