Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

Re: Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Hozzászólás Szerző: peterson »

earforce írta:
2021.04.23., pén. 09:17
Hifi mánia - hobbi teljes kontrollálatlansága kényszerbetegségekkel:

Banner_Hoerraum_Schallwand_audio_laboratory_Maerz_2021.jpg
Ez szerintem is több mint BETEGES!
De azért szívesen meghallagtnám, hogy tudjam...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7653

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ezt a szobát a gumiszobától max 1 ajtó választja el. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1228

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Én nem egy honfitársunknál láttam ennél borzalmasabb útvesztőt a lakásban...
Itt legalább tematikusan hangszerek is lógnak, lehet a kedvenc számaiban megjelenő hangszereket a megjelenés helyére tette, vizuális visszacsatolásként...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3455

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Robici írta:
2021.04.23., pén. 15:42
earforce írta:
Rosszmájú vagy! :-) Az is lehet, hogy ez csak a bemutatóterem ahol minden praktikát egyben ki tud próbálni a kedves érdeklődő. :-)
Vagy ez a rossz példa, hogy így ne... :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

earforce írta:
Rosszmájú vagy! :-) Az is lehet, hogy ez csak a bemutatóterem ahol minden praktikát egyben ki tud próbálni a kedves érdeklődő. :-)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Hozzászólás Szerző: earforce »

Banner_Hoerraum_Schallwand_audio_laboratory_Maerz_2021.jpg
Banner_Hoerraum_Schallwand_audio_laboratory_Maerz_2021.jpg (249.04 KiB) Megtekintve 2115 alkalommal
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

tunerman írta:
2021.04.04., vas. 19:20
A Marantz 18-as rádióerősítőm immár 53 éves és rendben működik mindennap:))
Gyerekmedence :smile29:
REL Precedent FM tube tuner 1954 - ez a készülék máig példát :D mutat arra, hogy az örökkévalóságnak is lehet készüléket építeni.
TJ.
/OFF
Kicsit följebb kéne venni a nyugalmi áramot azon az SE-n.. ez így nem állapot, hogy egy szerencsétlen csöves tunert használsz az aláfűtésre! :D
/ON
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: Rotox »

ZolaBA írta:
2021.04.05., hétf. 07:04
...nem arról kellene beszélni, hogy Biblia vagy piacisten, hanem, hogy hogyan számoljuk fel mind a kettőt.
Szerintem inkább: hogyan éljünk együtt harmonikusan mindkettővel. Sőt, e kettő mellett még millió mással is...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rotox írta:
2021.04.03., szomb. 10:05
Nálam Puzsér nagyon a "sor végéről" indult, de egyre többször kapom azon magam, hogy egyetértek vele: https://hang.hu/publicisztika/2021/03/3 ... O3PZFP07n0
Puzsért mindig érdemes meghallgatni, de sosem lehet vele telejesen egyetérteni. Ez a szösszenek ennek ékes példája.
Remek a felvetés, ugyankkor hülyeség amit generál belőle. Csak azért, mert valaki nem követője más vallási vagy spirituális eszméinek még nem lesz belőle a féktlen és gonosz piac ördög rabszogája, ez hülyeség. Illetve, bocs, pontosítok, szerintem és esetemben hülyeség.
Ahogy öregszem (vagy a világ változik) egyre inkább idegesít, hogy nem lehetek független vagy pártatlan. Manapság valaki vagy támagató vagy ellenség. Mindezt leegyszerűsített igen/nem kérdések mentén - miközben eleve rosszak a kérdések is. Ezt megfejelik azzal, hogy az is válasz ha nem adsz választ, de a legszánalmasabb az egész mai gondolkodásban, hogy már egyetlen témában, egyetlen ilyen értelmetlen kérdésre adott reakció alapján elkönyvelnek. Végleg.

Tehát nem arról kellene beszélni, hogy Biblia vagy piacisten, hanem, hogy hogyan számoljuk fel mind a kettőt.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2814

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Alex_Aston írta:
2021.04.04., vas. 19:33
tunerman írta:
REL Precedent FM tube tuner 1954 - ez a készülék máig pédát :D mutat arra, hogy az örökkévalóságnak is lehet készüléket építeni.
TJ.
Csodaszép. Gratula!
Az a Marantz vas ott a tetején, valami régi végfok?
Marantz ház + Marantz alkatrészek felhasználásával épített, saját tervezésű V-MOSPOWER FET SE prototípus erősítő.
Infó itt: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=28&t=20255
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Robici írta:
2021.04.04., vas. 19:37
Tctronic írta:
2021.04.04., vas. 16:03
Mondjuk arra kíváncsi lennék kinek hogyan alakultak volna a készülék választásai, mondjuk úgy a Hifi rendszerének evolúciója az évek folyamán az AVX nélkül? :D
Nálam a szélessávú inkább az index fórum meg az akkor még létező hificity hatására jött képbe 2007-ben. Az LP-s utamat erősen befolyásolták a fórumos meg magazinos írások még a 2000-es években és megfizettem a tanulópénzt mire rájöttem hogy az nem az én világom.
A mostani választásomban viszont már a meghallgatások befolyásoltak nem a fórumok.
Általánosságban írtam magamat is beleértve. :rolleyes: Belegondolva én is sok és kevésbé jó utat/ötletet merítettem innen. De azért összességében szerintem a jobb dolgok vannak többségben ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Tctronic írta:
2021.04.04., vas. 16:03
Mondjuk arra kíváncsi lennék kinek hogyan alakultak volna a készülék választásai, mondjuk úgy a Hifi rendszerének evolúciója az évek folyamán az AVX nélkül? :D
Nálam a szélessávú inkább az index fórum meg az akkor még létező hificity hatására jött képbe 2007-ben. Az LP-s utamat erősen befolyásolták a fórumos meg magazinos írások még a 2000-es években és megfizettem a tanulópénzt mire rájöttem hogy az nem az én világom.
A mostani választásomban viszont már a meghallgatások befolyásoltak nem a fórumok.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
REL Precedent FM tube tuner 1954 - ez a készülék máig pédát :D mutat arra, hogy az örökkévalóságnak is lehet készüléket építeni.
TJ.
Csodaszép. Gratula!
Az a Marantz vas ott a tetején, valami régi végfok?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2814

Hozzászólás Szerző: tunerman »

REL Precedent FM tube tuner 1954 - ez a készülék máig példát :D mutat arra, hogy az örökkévalóságnak is lehet készüléket építeni.
TJ.
Csatolmányok
REL_Precedent_FM_tube_tuner_1954.jpg
REL_Precedent_FM_tube_tuner_1954.jpg (1.03 MiB) Megtekintve 2445 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5063

Hozzászólás Szerző: pärt »

fapaci írta:
2021.04.04., vas. 13:09

Írj valami dögös, divatos összeállítást az aláírásodba, titokban meg hallgass valami egyszerű, szerethető cuccot! Így mindenki megkapja, amire vágyik, nagyobb az esély a világbékére.
Nincs aláírásomban lista a kütyüimről. Egyesek merész következtetésekre ragadtathatnák magukat hallásommal, ízlésemmel, épelméjűségemmel kapcsolatban. Meg amúgy is túl fatengelyes vagyok ahhoz, hogy naprakészen tartsam magam aktuális trendekről, amiknek meg kéne felelnem. :D

Egyébként nincs elvi kifogásom az ellen, hogy mások egymásnak essenek hifi ügyben - szóval a békéért aggódás nálam nem szempont. Én viszont ilyesmibe nem folynék bele.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

pärt írta:
2021.04.04., vas. 13:03
Most összezavarodtam: vegyek újat vagy használjak régit? Vagy használjak nem túl újat, míg nem lesz nagyon régi? Vagy csak hallgassam, amin jólesik? Az úgy felelőtlen; nem lehet csak élni a vakvilágba. Kell valami sorvezető, mert jaj mit szólnak mások.
Mondjuk arra kíváncsi lennék kinek hogyan alakultak volna a készülék választásai, mondjuk úgy a Hifi rendszerének evolúciója az évek folyamán az AVX nélkül? :D Egy kulturális antropológusnak remek diplomamunka lehetne ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11020
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pärt írta:
2021.04.04., vas. 13:03
Most összezavarodtam: vegyek újat vagy használjak régit? Vagy használjak nem túl újat, míg nem lesz nagyon régi? Vagy csak hallgassam, amin jólesik? Az úgy felelőtlen; nem lehet csak élni a vakvilágba. Kell valami sorvezető, mert jaj mit szólnak mások.
Írj valami dögös, divatos összeállítást az aláírásodba, titokban meg hallgass valami egyszerű, szerethető cuccot! Így mindenki megkapja, amire vágyik, nagyobb az esély a világbékére.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5063

Hozzászólás Szerző: pärt »

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

asebestyen írta:
2021.04.03., szomb. 16:15

Nem jó ez sehogy... Diagnet, Te hogy csinálod?
Egyszerű: nem mentegetőzöm álszent elméletekkel.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cannonball írta:
2021.04.01., csüt. 12:49
Régen eladott kutyüket újra megvenni: régi csajjal újra összejönni. Oka volt anno a szakításnak, most sem lesz jó.
Én pontosan havi 3000-ret költök zenére, ennyibe kerül a Tidal :-)
Ez a régi készülék újboli megvétele valamilyen szinten nálam is megvan. Igaz nem egy konkrét készülékkel kapcsolatban, hanem a kazettás magnókkal úgy általában.
Időről időre mindig kell, hogy beszerezzek egy egy "bakancslistás" modelt, majd hosszabb-rövidebb időn belül mindíg eladom, mert ráébredek, hogy szinte alig használom.
Igazából nem is tudom mit "eszek" rajtuk, hacsak nem a nosztalgikus vonzalom.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

asebestyen írta:
2021.04.03., szomb. 16:15
Alex_Aston írta:
2021.04.03., szomb. 16:07
diagnet írta:
2021.04.03., szomb. 15:36

Hidd el alaposan végig lett gondolva. Nálunk okosabb emberek által is. A mindenből használtat elmélet csak igen szűk idősávban és elhanyagolható maradványértékű termékek esetén működik. (De még ott se, mert külön ágazatot csinálnak belőle, lásd: secondhand ruha) A vintage hifi nem ilyen. Inkább a használtautó piacra hasonlít, ahol a tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott lomok keringenek 5-10 milliós áron. Ez azért lehetséges, mert az első tulajdonos számol a használtpiaci árával, hogy az új autó vásárlásakor kevesebb legyen a különbözet. Tehát mindenképp szükség van az új termékre, mert az autósók és a hifisek többsége nem mond le a szenvedélyéről. Továbbá a használtautó vásárlónak is ki kell termelnie egy új autó árához közeli összeget. Nagyon ritka, hogy valaki a 20-40 évig használ egy berendezést, majd a halála után a családja szelektíven kidobja.
Pedig ez lenne a leghatékonyabb. A hagyományos hifi fém és fa alkatrészei szinte 100%-ban újrahasznosíthatók.

Tömegtermeléssel készült szórakoztatóipari eszközök mögül ne hangoztassuk már, hogy ellene megyünk a fogyasztói társadalomnak :)
Pedig én pont a 20 évig használom kategória vagyok. És ez kb. mindenre igaz nálam. Kicsit sem szippantott be a fogyasztói társadalom.

Remélem azért ez nem baj... ;peace;
Én jól csinálom, mert minden készülékem doboza vastag alumínium, így tömegének java része könnyen újrahasznosítható. Viszont így meg nagy alumínium fogyasztó vagyok... Nem jó ez sehogy... Diagnet, Te hogy csinálod?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7653

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alex_Aston írta:
2021.04.03., szomb. 16:07
diagnet írta:
juliush írta:
2021.04.03., szomb. 14:11
Azt hiszem, ezt nem igazán gondoltad végig!
Amennyiben a delikvens a használt berendezés helyett újat vásárol, annak előállítása plussz ökológiai lábnyommal jár. Mindemellett kevés kivételtől eltekintve a használt eszköz reálértékét meghaladó új áron teszi ezt, tehát még nagyobb munka által keletkeztetett szennyezés árán. Ráadásul további hasznosítás hiányában a régi eszköz hulladékként történő kezelését is meg kell oldani.
Hidd el alaposan végig lett gondolva. Nálunk okosabb emberek által is. A mindenből használtat elmélet csak igen szűk idősávban és elhanyagolható maradványértékű termékek esetén működik. (De még ott se, mert külön ágazatot csinálnak belőle, lásd: secondhand ruha) A vintage hifi nem ilyen. Inkább a használtautó piacra hasonlít, ahol a tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott lomok keringenek 5-10 milliós áron. Ez azért lehetséges, mert az első tulajdonos számol a használtpiaci árával, hogy az új autó vásárlásakor kevesebb legyen a különbözet. Tehát mindenképp szükség van az új termékre, mert az autósók és a hifisek többsége nem mond le a szenvedélyéről. Továbbá a használtautó vásárlónak is ki kell termelnie egy új autó árához közeli összeget. Nagyon ritka, hogy valaki a 20-40 évig használ egy berendezést, majd a halála után a családja szelektíven kidobja.
Pedig ez lenne a leghatékonyabb. A hagyományos hifi fém és fa alkatrészei szinte 100%-ban újrahasznosíthatók.

Tömegtermeléssel készült szórakoztatóipari eszközök mögül ne hangoztassuk már, hogy ellene megyünk a fogyasztói társadalomnak :)
Pedig én pont a 20 évig használom kategória vagyok. És ez kb. mindenre igaz nálam. Kicsit sem szippantott be a fogyasztói társadalom.

Én jól csinálom, mert minden készülékem doboza vastag alumínium, így tömegének java része könnyen újrahasznosítható. Viszont így meg nagy alumínium fogyasztó vagyok... Nem jó ez sehogy... Diagnet, Te hogy csinálod?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

diagnet írta:
juliush írta:
Amennyiben a delikvens a használt berendezés helyett újat vásárol, annak előállítása plussz ökológiai lábnyommal jár. Mindemellett kevés kivételtől eltekintve a használt eszköz reálértékét meghaladó új áron teszi ezt, tehát még nagyobb munka által keletkeztetett szennyezés árán. Ráadásul további hasznosítás hiányában a régi eszköz hulladékként történő kezelését is meg kell oldani.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

juliush írta:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Rotox írta:
2021.04.03., szomb. 10:05
Húsvét apropóján, de szerintem ide is passzol...

Ui.: Hogy személyes is legyen; nap, mint nap rápillantok erre: viewtopic.php?f=33&t=158143&p=2600031&h ... o#p2600031 , de nem vagyok hajlandó megvenni (pedig egyáltalán nem ütne léket a családi kasszán... :rolleyes:), amíg ez megvan: viewtopic.php?f=33&t=109648 Vajon ez nem a másik véglet? gondolkodik.gif
Én mindkettőre :lol:
( de csak gyorspilla )

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”