youtu.be/hUFiXZqYqLI
feltűnt, hogy mindenki fehér cipőben van...
ránézésre az ultegra is,de akkor lehet csak optikai tuning, vagyis,ahoigy a szegecsfejet elzérolják,így adja ki. de, hogy mondod, rémlik valami ilyenmackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 14:48DuraAce csapok üregesek, abból a súlycsökkenés.. Szalon lánctesztes cikkében olvastam...Szalon írta: ↑2021.04.21., szer. 14:30A DuraAce kb 5%-al könnyebb, mint az Ultegra lánc. Szóval szerintem más-más az anyagösszetétel valamennyire.revox írta: ↑2021.04.21., szer. 13:27
egyébként, ha már shimano, valami cikkben egyszer írták,. még Part linkelte, hogy a dura ace lánc acélját valamivel ötvözik és így kisebb súrlódással gördül le a lánckerekeken. persze,azt nem tudjuk, ezt az össztevőt az ultegra megkpja e vagy sem...
semmi... megkerestem. uganaz a sil_Tec nevezetű bevonat van rajta. akkor igen... akkor nemtom, mi a difi, mert az ultegra is asszimmterikus... Part emlegette, hogy a DA olyan,mintha már kicsit be lenne koptatva, lazább a csapillesztése... lehet ennyi... vagy semmi![]()
DuraAce csapok üregesek, abból a súlycsökkenés.. Szalon lánctesztes cikkében olvastam...Szalon írta: ↑2021.04.21., szer. 14:30A DuraAce kb 5%-al könnyebb, mint az Ultegra lánc. Szóval szerintem más-más az anyagösszetétel valamennyire.revox írta: ↑2021.04.21., szer. 13:27egyébként, ha már shimano, valami cikkben egyszer írták,. még Part linkelte, hogy a dura ace lánc acélját valamivel ötvözik és így kisebb súrlódással gördül le a lánckerekeken. persze,azt nem tudjuk, ezt az össztevőt az ultegra megkpja e vagy sem...mackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 12:30
Blikkfang![]()
nem tudtam mit jelent..
blikkfang – ‘figyelmet felkeltő dolog; fő látnivaló, ami a közönséget vonzza’: blikkfangos (‘a figyelmet megragadó’) címlap, könyvborító.
A reklámnyelv német szakszava (Blickfang) a Blick (‘pillantás’) és fangen (‘elfog, megragad’) elemekből.
semmi... megkerestem. uganaz a sil_Tec nevezetű bevonat van rajta. akkor igen... akkor nemtom, mi a difi, mert az ultegra is asszimmterikus... Part emlegette, hogy a DA olyan,mintha már kicsit be lenne koptatva, lazább a csapillesztése... lehet ennyi... vagy semmi![]()
valami difinek kell lennie, persze, de lövésem sincs,mi lehet. lehet valahol picit spórolnak az anyaggal. 116 szem esetén ha van 10g eltérés az szemenként... matekSzalon írta: ↑2021.04.21., szer. 14:30A DuraAce kb 5%-al könnyebb, mint az Ultegra lánc. Szóval szerintem más-más az anyagösszetétel valamennyire.revox írta: ↑2021.04.21., szer. 13:27egyébként, ha már shimano, valami cikkben egyszer írták,. még Part linkelte, hogy a dura ace lánc acélját valamivel ötvözik és így kisebb súrlódással gördül le a lánckerekeken. persze,azt nem tudjuk, ezt az össztevőt az ultegra megkpja e vagy sem...mackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 12:30
Blikkfang![]()
nem tudtam mit jelent..
blikkfang – ‘figyelmet felkeltő dolog; fő látnivaló, ami a közönséget vonzza’: blikkfangos (‘a figyelmet megragadó’) címlap, könyvborító.
A reklámnyelv német szakszava (Blickfang) a Blick (‘pillantás’) és fangen (‘elfog, megragad’) elemekből.

A DuraAce kb 5%-al könnyebb, mint az Ultegra lánc. Szóval szerintem más-más az anyagösszetétel valamennyire.revox írta: ↑2021.04.21., szer. 13:27egyébként, ha már shimano, valami cikkben egyszer írták,. még Part linkelte, hogy a dura ace lánc acélját valamivel ötvözik és így kisebb súrlódással gördül le a lánckerekeken. persze,azt nem tudjuk, ezt az össztevőt az ultegra megkpja e vagy sem...mackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 12:30Blikkfangpärt írta: ↑2021.04.21., szer. 11:50Mind ilyen rendszerű a Wippermannon kívül, csak annyi különbséggel, hogy van egyszer használható, meg néhányszor bontható. Évekig használtam Sramokat - semmi gondom nem volt velük, de ez a megoldás okosabb: nincs egy bontásonként lassan kikotyogósodó perem, hanem egy blikkfangos, 90°-os elfordítással lehet összerakni/szétszedni. Ja, és természetesen spec. fogó sem kell hozzá.![]()
nem tudtam mit jelent..

Igen, onnan jön, de bővült a jelentése: (meglepően) ötletes, frappáns, jól kitalált.mackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 12:30Blikkfang![]()
nem tudtam mit jelent..
egyébként, ha már shimano, valami cikkben egyszer írták,. még Part linkelte, hogy a dura ace lánc acélját valamivel ötvözik és így kisebb súrlódással gördül le a lánckerekeken. persze,azt nem tudjuk, ezt az össztevőt az ultegra megkpja e vagy sem...mackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 12:30Blikkfangpärt írta: ↑2021.04.21., szer. 11:50Mind ilyen rendszerű a Wippermannon kívül, csak annyi különbséggel, hogy van egyszer használható, meg néhányszor bontható. Évekig használtam Sramokat - semmi gondom nem volt velük, de ez a megoldás okosabb: nincs egy bontásonként lassan kikotyogósodó perem, hanem egy blikkfangos, 90°-os elfordítással lehet összerakni/szétszedni. Ja, és természetesen spec. fogó sem kell hozzá.![]()
nem tudtam mit jelent..
Blikkfangpärt írta: ↑2021.04.21., szer. 11:50Mind ilyen rendszerű a Wippermannon kívül, csak annyi különbséggel, hogy van egyszer használható, meg néhányszor bontható. Évekig használtam Sramokat - semmi gondom nem volt velük, de ez a megoldás okosabb: nincs egy bontásonként lassan kikotyogósodó perem, hanem egy blikkfangos, 90°-os elfordítással lehet összerakni/szétszedni. Ja, és természetesen spec. fogó sem kell hozzá.
de ezt nem kell összenyomni (oldalirányban),mikor oldod? csak simán az elfordítás tartja meg? mert akkor azt jól kiszámoltákpärt írta: ↑2021.04.21., szer. 11:50Mind ilyen rendszerű a Wippermannon kívül, csak annyi különbséggel, hogy van egyszer használható, meg néhányszor bontható. Évekig használtam Sramokat - semmi gondom nem volt velük, de ez a megoldás okosabb: nincs egy bontásonként lassan kikotyogósodó perem, hanem egy blikkfangos, 90°-os elfordítással lehet összerakni/szétszedni. Ja, és természetesen spec. fogó sem kell hozzá.

kmc patenstzem is ilyen sokhasználatos, csak nem ilyen "tekert" a hornyolása. de azt is oldalirányba nyomni kell, hogy nyitni-zárni lehessen. kérdés,hányan szokták tényleg nyomni

jaja..tudom ezek a gyertyaöntős láncok

Part vett mostanában shimanot, de emlékeim szerint egy szegecset adnak,amivel végteleníteni kell a láncot,... vagy nem. de mintha Part is említette volna,hogy valami speckó patentszemet vett
na tessék,erre ma megjött a számla, de egy május végére várt stucni isrevox írta: ↑2021.04.20., kedd 17:09ez a sztori megvan még? 24 órás szállításon állt... lenyomtam,de gondoltam,akkor veszek kettő, hátha eltörök egyet, mire bepattintom. meg milyne már, hogy 300 forintos termékre fieztek 1500 futárt
na,itt baxtam elcsak 1 volt és azóta is beszállításra vérunk
ez nem az én évem
https://ebike.hu/termekek/valtas/valto/ ... o-adapter/
Dehogyisrevox írta: ↑2021.04.20., kedd 15:38kifogytál belőleAAttila írta: ↑2021.04.20., kedd 13:22Azt szerettem volna én is,de mivel nem volt biztos a szállítás a méretemben, ezért Abus Airbraeker lett. Elvileg holnapután itt is lesz.
Ami most van Salice, az 1 számmal nagyobb és egy dolog,hogy így nem is olyan biztonságos, de rázós utakon kopog a fejvédő a szemüveg keretén, ami baxtatja az orrnyergem![]()
vagy növessz rockersérőt
![]()
(vixont ne dobd el. télen aláfér egy jó kis sapka és máris kell a méret...
kifogytál belőleAAttila írta: ↑2021.04.20., kedd 13:22Azt szerettem volna én is,de mivel nem volt biztos a szállítás a méretemben, ezért Abus Airbraeker lett. Elvileg holnapután itt is lesz.
Ami most van Salice, az 1 számmal nagyobb és egy dolog,hogy így nem is olyan biztonságos, de rázós utakon kopog a fejvédő a szemüveg keretén, ami baxtatja az orrnyergem![]()
OK
Azt szerettem volna én is,de mivel nem volt biztos a szállítás a méretemben, ezért Abus Airbraeker lett. Elvileg holnapután itt is lesz.

Bringás, utcán eléggé kopogós lenne...
Igen-igen, olyasmi, de tök jól fogja a lábat. Nekem a sima S-works 7-es cipő jobban tetszett, de meg jobban fogja/tartja a lábam.
Nekem bevált a Speci mindenből, sisakom is az és a következő is szerintem az lesz. Montis cipőnek Sidi-t vettem (a Speci montimra...
ez utcai cipő? vagy bringás?