egyébként, ha már shimano, valami cikkben egyszer írták,. még Part linkelte, hogy a dura ace lánc acélját valamivel ötvözik és így kisebb súrlódással gördül le a lánckerekeken. persze,azt nem tudjuk, ezt az össztevőt az ultegra megkpja e vagy sem...mackohaz írta: ↑2021.04.21., szer. 12:30Blikkfangpärt írta: ↑2021.04.21., szer. 11:50Mind ilyen rendszerű a Wippermannon kívül, csak annyi különbséggel, hogy van egyszer használható, meg néhányszor bontható. Évekig használtam Sramokat - semmi gondom nem volt velük, de ez a megoldás okosabb: nincs egy bontásonként lassan kikotyogósodó perem, hanem egy blikkfangos, 90°-os elfordítással lehet összerakni/szétszedni. Ja, és természetesen spec. fogó sem kell hozzá.![]()
nem tudtam mit jelent..
blikkfang – ‘figyelmet felkeltő dolog; fő látnivaló, ami a közönséget vonzza’: blikkfangos (‘a figyelmet megragadó’) címlap, könyvborító.
A reklámnyelv német szakszava (Blickfang) a Blick (‘pillantás’) és fangen (‘elfog, megragad’) elemekből.
semmi... megkerestem. uganaz a sil_Tec nevezetű bevonat van rajta. akkor igen... akkor nemtom, mi a difi, mert az ultegra is asszimmterikus... Part emlegette, hogy a DA olyan,mintha már kicsit be lenne koptatva, lazább a csapillesztése... lehet ennyi... vagy semmi