Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vazze »

Az Engima 5 tudtommal már elfogyott.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

DeProtector írta:
2021.04.18., vas. 13:30
huszti-zsolt írta:
2021.03.20., szomb. 19:52
...
Hangsugárzók
Az elmúlt két év talán legproblémásabb és legellentmondásosabb területe. Itt akkora káosz alakult ki (nem kis részben a saját hibánkból), hogy ennek a területnek az "újraszervezése" mindenképpen szükséges. Ami bizonyosan elmondható, az 3 dolog. 1. Szinte biztos, hogy Heed márkanév alatt hangsugárzó nem készül a jövőben. 2. A Grand Enigma valamilyen formában (név alatt) biztosan elérhető lesz (most is az), de erről is majd akkor, ha a hangsugárzó gyártás a helyére kerül. 3. StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni.
...

Üdvözlettel:
Huszti Zsolt
Nekem ebből nem az jön le, hogy nem lesz hangsugárzó ami szinergiában lesz az elektronikákkal. Csak max nem Heed felirattal.
Értem én, csak fel nem foghatom! :)
Létezik, jelenleg 3 termékvonal, a Heed-nél. Amihez két hangugárzó társul, még ha más cégnéven is, és legyünk őszinték nem kimondottan olcsón.
Kérdem, mindannyiunk érdekében, (és tudva, értve hogy a hangfaltervezés, gyártás nem kolbásztöltés), mi lesz, ha a jelenleg még elérhető Enigma 5, elfogy, elöregszik, stb?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

huszti-zsolt írta:
2021.03.20., szomb. 19:52
...
Hangsugárzók
Az elmúlt két év talán legproblémásabb és legellentmondásosabb területe. Itt akkora káosz alakult ki (nem kis részben a saját hibánkból), hogy ennek a területnek az "újraszervezése" mindenképpen szükséges. Ami bizonyosan elmondható, az 3 dolog. 1. Szinte biztos, hogy Heed márkanév alatt hangsugárzó nem készül a jövőben. 2. A Grand Enigma valamilyen formában (név alatt) biztosan elérhető lesz (most is az), de erről is majd akkor, ha a hangsugárzó gyártás a helyére kerül. 3. StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni.
...

Üdvözlettel:
Huszti Zsolt
Nekem ebből nem az jön le, hogy nem lesz hangsugárzó ami szinergiában lesz az elektronikákkal. Csak max nem Heed felirattal.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

merida
V.I.P.
V.I.P.

Mindamellett, hogy elkötelezett híve vagyok a Heed által képviselt filozófiának, és hangvilágnak, erősen problémásnak tartom, hogy egy ilyen súlyú és világszínvonalon elismert cég, (legyen az bármely kis méretű). Amely cég hitvallásává tette, a szinergia fontosságát. Ilyen módon, sértett büszkeség okán kivonuljon, egy országosan egyetlen célrétegű fórumról!
Mint magánember , ezt bárki megteheti! De mint cégvezeťő, tervező, és brand arc, talán nem.
Tévedés joga fenntartva!
Mivel gyakorlatilag beszünteti a cég a hangfalgyártást, és tervezési, kérdem én, mi lesz a szinergia kérdésével?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

merida
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2021.04.18., vas. 08:27
merida írta:
2021.04.17., szomb. 17:53
Talán, mert kevesen hallották élőben, de nocsak mit találtam:
04.jpg

A tesztben ez a mondat azért érdekes , mitöbb méginkább felcsigáz a készülék iránt :
“ If we get used to it, all other amplifiers will seem dimmed, almost broken.”
Én ezt anno úgy fogalmaztam meg, hogy mintha a Heed elektronikákban, lenne egy nem várt, de működő mesterséges intelligencia, ami a másodperc tört része alatt dönt arról, hogy mi fontos és mi mellékes, a zenei történésben.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Klaca írta:
2021.04.18., vas. 08:59
Vicces ez a fórumozás, valahogy mégsem hiányzik ...

Nekem csak néhány nagyokos nem hiányzik...

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Vicces ez a fórumozás, valahogy mégsem hiányzik ...

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:
2021.04.17., szomb. 17:53
04.jpg

A tesztben ez a mondat azért érdekes , mitöbb méginkább felcsigáz a készülék iránt :
“ If we get used to it, all other amplifiers will seem dimmed, almost broken.”

merida
V.I.P.
V.I.P.

Egy utolsó kérdés: Az Obelisk és a Thesis sorozat között mekkora és milyen jellegű a különbség?

merida
V.I.P.
V.I.P.

04.jpg
04.jpg (95.72 KiB) Megtekintve 1705 alkalommal

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:
2021.04.17., szomb. 10:07
Lehet, hogy félreérthető voltam! A hangfalra szánt összeg, ugyanannyi, mint az erősítővel szánt pénz!
Álló doboz, vagy nagy monitor az elképzelés. Az itt hirdetett Harbeth 40 jó lehet esetleg?

A Lagrange engem is kiváncsivá tett és írtam is ide egy kérdést korábban , hogy van-e valakinek tapasztalata vele. Sosem kaptam választ...
Az M40 az enyém és én csak ajánlani tudom. Ha nem is az enyémeket veszed meg de a Harbeth 40-es szériáját különösen ajánlom. M40 , vagy 40.1 esetleg 40.2. Mind zseniális :smile32:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: mishow »

merida írta:
2021.04.17., szomb. 10:07
Lehet, hogy félreérthető voltam! A hangfalra szánt összeg, ugyanannyi, mint az erősítővel szánt pénz!
Álló doboz, vagy nagy monitor az elképzelés. Az itt hirdetett Harbeth 40 jó lehet esetleg?
A Harbeth remek, de azzal meg fölé lősz, és ezzel bontod meg a szinergiát, csak ezért talán nem javasolnám.
Valóban elértettem a büdzsét, ebben az esetben ProAc Studio nagymonitor, Epos vagy Neat álló bejöhet a képbe.
Van fent Epos ELS14 valahol - esetleg azt meggondolnám.
DE: ne kövesd el azt a hibát, hogy csak a hirdetőből szemelgetsz, elég rutinos vagy, hidd tudd, mi tetszett eddig. Menj azon a vonalon!

+1 anno hallottam Zsoltnál a StandArt Jubiléet Elixírrel. Nem olcsó és nincs használt, de betyár volt együtt a kettő gondolkodik.gif

merida
V.I.P.
V.I.P.

És igen Dyno is a palettán van. Anno volt Heed c100,s100, Audience 70 rendszerem, szép emlékeim vannak róla!

merida
V.I.P.
V.I.P.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: mishow »

merida írta:
2021.04.17., szomb. 08:24
De a hangfalra fordítandó összeg ugyanannyi lenne, mint az erősítő ára.
Pedig nem akarlak elkeseríteni, de ha azt szeretnéd, hogy a rendszered kifussa magát, akkor ez a helyes arány, minimum ...
Sajnos nincs ingyen ebéd, ha olcsóbbat veszel, kompromisszumot kapsz.

De hogy konkrét javaslatot is adjak, konkrét tapasztalat alapján:
- 28 m2 a monitornak határeset, bármilyen márkában gondolkodsz,
- monitort állványra KELL tenni, és típusonként eltér az is, hogy nehéz vagy könnyű állványt szeretnek,
- én imádtam a Heed + Epos M12.2 összeállítást, ennek könnyű állvány kell, jól elhúzva a faltól,
- jó párosítás ProAc Tablette, ebből több is van, nálam a nehéz SöundArtz állányon szólt jól,
- ha mégis polcra tennéd, azt csak a Roydok viselik le, az áruk viszont kúszik fel.

+ nálam nagy szerelem a Jungson LS3/5, de használtan alig kapsz, és 28m2-en nem lesz nagy basszusa, cserébe gyönyörű, artikulált, részletező mégis zenei hang.

DE, hogy azért a büdzséhez igazodva is mondjak valamit: ha egyelőre nincs rá még egy erősítő ára, akkor próbáld meg a Mission 780-at (!) - vidám, élénk mégis ízig-vérig brit hangzás, szerintem az Elixír szeretné. Ha találsz, 40e körül már lehet kifogni szépet.
Jó tipp lehet a KEF iQ3, az Usher s520, vagy - tessék megkapaszkodni - egy JBL L16 vagy L20, csak ilyet is ritkán kapsz.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 825

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

merida írta:
2021.04.16., pén. 14:46
Hivatkozva Klaca hozzászólásához, elsősorban , nem házon belüli és sajnos megfizethetetlen hangfalakra gondoltam.
A szinergia megtartásával, egyéb gyártók termékeire volnék kíváncsi, 28 m2-re vetítve.
Nálam az egyik legjobb hang - összességében is - egy Heed - Dynaudio páros volt. A szobám 26nm+8nm, nappali+mindössze egy parapetfallal csatlakozó előszoba, tehát tulképp egy légtér. Nem kis meglepetésemre gyönyörűen hajtotta a Pre+Px+Pas kombó a Dynokat, aztán mikor felhívtam Zsoltot, hogy egyeztessek vele az egész cucc átvizsgálásáról, elmeséltem neki a sztorit és azt mondta, számára nem meglepő, a Heed a Dynoval általában nagyon jól működik.
És mivel ha minden igaz, hamarosan újra Dyno tulaj leszek, most is valami hasonló felálláson töröm a fejem. :napsut:
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

merida
V.I.P.
V.I.P.

Nincs bajom a Heed termékekkel, sőt!
De a hangfalra fordítandó összeg ugyanannyi lenne, mint az erősítő ára.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

merida írta:
2021.04.16., pén. 14:46
Hivatkozva Klaca hozzászólásához, elsősorban , nem házon belüli és sajnos megfizethetetlen hangfalakra gondoltam.
A szinergia megtartásával, egyéb gyártók termékeire volnék kíváncsi, 28 m2-re vetítve.
Bocs, csacska módon feltételeztem, hogy ha a lagrange-hoz keresel valamit, akkor nincs bajod a házon belüli dolgokkal, és azt is tudod: a lagrange és pl. a grand enigma pontosan ugyanannyira megfizethető vagy megfizethetetlen kategória (kinek melyik).

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Hozzászólás Szerző: Shimano »

DeProtector írta:
2021.04.16., pén. 15:17
Akik Obelisk DA-t hallgatnak/hallgattak azoktól kérdezném, hogy CD futóműnek mit használnak? Már többmindent is kipróbáltam (pl Philips CD930, Linn Karik stb), de úgy érzem, hogy még mindig nem az igazi.
Vagy a tuti elé a saját DT futóműve?
Köszi.
Nálam most épp nincs da,(volt többször is) de talán az jelenthet valamit hogy én kb 10+ éve egy dt-t használok futóműnek,és semmi,de abszolút semmi hiányérzetem nincs vele kapcsolatban.Én úgy érzem hogy a da elé sem nem kell jobb,viszont a két készülék helyett lehet racionálisabb döntés lehet ma már a thesis cd játszó adott esetben.

Az előző hozzászólást köszi,így már tuti biztos nem lesz envoy hangsugárzóm,de ez mellett nyugtat az a tudat is hogy késztetést sem éreztem rá.A grand enigmát viszont szívesen nézegetném mert nagyon tetszik,szép lett,de ha hallgatom az enigma 5-öt,az elengedteti még ezt a kósza gondolatot is belőlem. :D

merida
V.I.P.
V.I.P.

Miért?

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

DeProtector írta:
2021.04.16., pén. 15:08
Shimano írta:
2021.04.16., pén. 13:52

Érdekes kérdés lehet még ez a hangsugárzó vs szobaméret az enigmától az envoy-ig,mert ugye itt nem úgy kapjuk az arcunkba a hangot mint a direktsugárzóknál,és még az is elképzelhető hogy az envoy nem igényel annyi levegőt és teret maga körül mint azt a méretéből,ami eléggé tekintélyes,gondolnánk.Az enigma 5 is tud jól szólni az elmondások alapján kisebb és nagyobb szobákban is,az envoy-al e téren nem tudom mi az ajánlás és a tapasztalat,de könnyen lehet hogy nem olyan háklis erre mint egy más hasonló méretű direktsugárzó.
Nálam kb 24-25nm-ben dolgozik az enigma 5,de szerintem a grand enigma is jól érezné magát itt,és még talán az envoy is,de ezt valszeg soha nem fogom megtapasztalni. :D
Zsolt saját elmondása szerint az Envoynak legalább 50nm a helyigénye, ezért is hallgat otthon maga is "csak" Grande Enigmát.
Nálam 25m2-en(3.2 magasság) elképesztően zenélt az Envoy!
Üdv.Gyuri :napsut:

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Akik Obelisk DA-t hallgatnak/hallgattak azoktól kérdezném, hogy CD futóműnek mit használnak? Már többmindent is kipróbáltam (pl Philips CD930, Linn Karik stb), de úgy érzem, hogy még mindig nem az igazi.
Vagy a tuti elé a saját DT futóműve?
Köszi.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2021.04.16., pén. 13:52

Érdekes kérdés lehet még ez a hangsugárzó vs szobaméret az enigmától az envoy-ig,mert ugye itt nem úgy kapjuk az arcunkba a hangot mint a direktsugárzóknál,és még az is elképzelhető hogy az envoy nem igényel annyi levegőt és teret maga körül mint azt a méretéből,ami eléggé tekintélyes,gondolnánk.Az enigma 5 is tud jól szólni az elmondások alapján kisebb és nagyobb szobákban is,az envoy-al e téren nem tudom mi az ajánlás és a tapasztalat,de könnyen lehet hogy nem olyan háklis erre mint egy más hasonló méretű direktsugárzó.
Nálam kb 24-25nm-ben dolgozik az enigma 5,de szerintem a grand enigma is jól érezné magát itt,és még talán az envoy is,de ezt valszeg soha nem fogom megtapasztalni. :D
Zsolt saját elmondása szerint az Envoynak legalább 50nm a helyigénye, ezért is hallgat otthon maga is "csak" Grande Enigmát.

merida
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Az álló kontra polc sugárzó elhelyezéssel kapcsolatban elméletben én is tisztában vagyok azzal, hogy azonos a helyigényük, de sajnos a gyakorlat és a lakáskörülmények kényszere más szükségmegoldásokat szül. Én is így vagyok vele, annyit tudtam tenni az alacsony komódra helyezett dobozaimnál, hogy egy 8cm vtg. andezit lap + bronz tüske izolációt vetettem be, és kb. 25cm-el előrehúztam a dobozokat a faltól. Többet nem tudok tenni, az Enigmákról így csak álmodni tudok, és teljesn megértem és kíváncsian várom a hozzászólásokat, tapasztalatokat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”