Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Értem én, csak fel nem foghatom! :)DeProtector írta: ↑2021.04.18., vas. 13:30Nekem ebből nem az jön le, hogy nem lesz hangsugárzó ami szinergiában lesz az elektronikákkal. Csak max nem Heed felirattal.huszti-zsolt írta: ↑2021.03.20., szomb. 19:52...
Hangsugárzók
Az elmúlt két év talán legproblémásabb és legellentmondásosabb területe. Itt akkora káosz alakult ki (nem kis részben a saját hibánkból), hogy ennek a területnek az "újraszervezése" mindenképpen szükséges. Ami bizonyosan elmondható, az 3 dolog. 1. Szinte biztos, hogy Heed márkanév alatt hangsugárzó nem készül a jövőben. 2. A Grand Enigma valamilyen formában (név alatt) biztosan elérhető lesz (most is az), de erről is majd akkor, ha a hangsugárzó gyártás a helyére kerül. 3. StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni.
...
Üdvözlettel:
Huszti Zsolt
Létezik, jelenleg 3 termékvonal, a Heed-nél. Amihez két hangugárzó társul, még ha más cégnéven is, és legyünk őszinték nem kimondottan olcsón.
Kérdem, mindannyiunk érdekében, (és tudva, értve hogy a hangfaltervezés, gyártás nem kolbásztöltés), mi lesz, ha a jelenleg még elérhető Enigma 5, elfogy, elöregszik, stb?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 229
Nekem ebből nem az jön le, hogy nem lesz hangsugárzó ami szinergiában lesz az elektronikákkal. Csak max nem Heed felirattal.huszti-zsolt írta: ↑2021.03.20., szomb. 19:52...
Hangsugárzók
Az elmúlt két év talán legproblémásabb és legellentmondásosabb területe. Itt akkora káosz alakult ki (nem kis részben a saját hibánkból), hogy ennek a területnek az "újraszervezése" mindenképpen szükséges. Ami bizonyosan elmondható, az 3 dolog. 1. Szinte biztos, hogy Heed márkanév alatt hangsugárzó nem készül a jövőben. 2. A Grand Enigma valamilyen formában (név alatt) biztosan elérhető lesz (most is az), de erről is majd akkor, ha a hangsugárzó gyártás a helyére kerül. 3. StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni.
...
Üdvözlettel:
Huszti Zsolt
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Mindamellett, hogy elkötelezett híve vagyok a Heed által képviselt filozófiának, és hangvilágnak, erősen problémásnak tartom, hogy egy ilyen súlyú és világszínvonalon elismert cég, (legyen az bármely kis méretű). Amely cég hitvallásává tette, a szinergia fontosságát. Ilyen módon, sértett büszkeség okán kivonuljon, egy országosan egyetlen célrétegű fórumról!
Mint magánember , ezt bárki megteheti! De mint cégvezeťő, tervező, és brand arc, talán nem.
Tévedés joga fenntartva!
Mivel gyakorlatilag beszünteti a cég a hangfalgyártást, és tervezési, kérdem én, mi lesz a szinergia kérdésével?
Mint magánember , ezt bárki megteheti! De mint cégvezeťő, tervező, és brand arc, talán nem.
Tévedés joga fenntartva!
Mivel gyakorlatilag beszünteti a cég a hangfalgyártást, és tervezési, kérdem én, mi lesz a szinergia kérdésével?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Én ezt anno úgy fogalmaztam meg, hogy mintha a Heed elektronikákban, lenne egy nem várt, de működő mesterséges intelligencia, ami a másodperc tört része alatt dönt arról, hogy mi fontos és mi mellékes, a zenei történésben.
Vicces ez a fórumozás, valahogy mégsem hiányzik ...
A tesztben ez a mondat azért érdekes , mitöbb méginkább felcsigáz a készülék iránt :
“ If we get used to it, all other amplifiers will seem dimmed, almost broken.”
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Egy utolsó kérdés: Az Obelisk és a Thesis sorozat között mekkora és milyen jellegű a különbség?
Talán, mert kevesen hallották élőben, de nocsak mit találtam:
A Lagrange engem is kiváncsivá tett és írtam is ide egy kérdést korábban , hogy van-e valakinek tapasztalata vele. Sosem kaptam választ...
Az M40 az enyém és én csak ajánlani tudom. Ha nem is az enyémeket veszed meg de a Harbeth 40-es szériáját különösen ajánlom. M40 , vagy 40.1 esetleg 40.2. Mind zseniális

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Valóban elértettem a büdzsét, ebben az esetben ProAc Studio nagymonitor, Epos vagy Neat álló bejöhet a képbe.
Van fent Epos ELS14 valahol - esetleg azt meggondolnám.
DE: ne kövesd el azt a hibát, hogy csak a hirdetőből szemelgetsz, elég rutinos vagy, hidd tudd, mi tetszett eddig. Menj azon a vonalon!
+1 anno hallottam Zsoltnál a StandArt Jubiléet Elixírrel. Nem olcsó és nincs használt, de betyár volt együtt a kettő
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2541
A Harbeth remek, de azzal meg fölé lősz, és ezzel bontod meg a szinergiát, csak ezért talán nem javasolnám.
Valóban elértettem a büdzsét, ebben az esetben ProAc Studio nagymonitor, Epos vagy Neat álló bejöhet a képbe.
Van fent Epos ELS14 valahol - esetleg azt meggondolnám.
DE: ne kövesd el azt a hibát, hogy csak a hirdetőből szemelgetsz, elég rutinos vagy, hidd tudd, mi tetszett eddig. Menj azon a vonalon!
+1 anno hallottam Zsoltnál a StandArt Jubiléet Elixírrel. Nem olcsó és nincs használt, de betyár volt együtt a kettő

És igen Dyno is a palettán van. Anno volt Heed c100,s100, Audience 70 rendszerem, szép emlékeim vannak róla!
Lehet, hogy félreérthető voltam! A hangfalra szánt összeg, ugyanannyi, mint az erősítővel szánt pénz!
Álló doboz, vagy nagy monitor az elképzelés. Az itt hirdetett Harbeth 40 jó lehet esetleg?
Álló doboz, vagy nagy monitor az elképzelés. Az itt hirdetett Harbeth 40 jó lehet esetleg?
Sajnos nincs ingyen ebéd, ha olcsóbbat veszel, kompromisszumot kapsz.
De hogy konkrét javaslatot is adjak, konkrét tapasztalat alapján:
- 28 m2 a monitornak határeset, bármilyen márkában gondolkodsz,
- monitort állványra KELL tenni, és típusonként eltér az is, hogy nehéz vagy könnyű állványt szeretnek,
- én imádtam a Heed + Epos M12.2 összeállítást, ennek könnyű állvány kell, jól elhúzva a faltól,
- jó párosítás ProAc Tablette, ebből több is van, nálam a nehéz SöundArtz állányon szólt jól,
- ha mégis polcra tennéd, azt csak a Roydok viselik le, az áruk viszont kúszik fel.
+ nálam nagy szerelem a Jungson LS3/5, de használtan alig kapsz, és 28m2-en nem lesz nagy basszusa, cserébe gyönyörű, artikulált, részletező mégis zenei hang.
DE, hogy azért a büdzséhez igazodva is mondjak valamit: ha egyelőre nincs rá még egy erősítő ára, akkor próbáld meg a Mission 780-at (!) - vidám, élénk mégis ízig-vérig brit hangzás, szerintem az Elixír szeretné. Ha találsz, 40e körül már lehet kifogni szépet.
Jó tipp lehet a KEF iQ3, az Usher s520, vagy - tessék megkapaszkodni - egy JBL L16 vagy L20, csak ilyet is ritkán kapsz.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2541
Pedig nem akarlak elkeseríteni, de ha azt szeretnéd, hogy a rendszered kifussa magát, akkor ez a helyes arány, minimum ...
Sajnos nincs ingyen ebéd, ha olcsóbbat veszel, kompromisszumot kapsz.
De hogy konkrét javaslatot is adjak, konkrét tapasztalat alapján:
- 28 m2 a monitornak határeset, bármilyen márkában gondolkodsz,
- monitort állványra KELL tenni, és típusonként eltér az is, hogy nehéz vagy könnyű állványt szeretnek,
- én imádtam a Heed + Epos M12.2 összeállítást, ennek könnyű állvány kell, jól elhúzva a faltól,
- jó párosítás ProAc Tablette, ebből több is van, nálam a nehéz SöundArtz állányon szólt jól,
- ha mégis polcra tennéd, azt csak a Roydok viselik le, az áruk viszont kúszik fel.
+ nálam nagy szerelem a Jungson LS3/5, de használtan alig kapsz, és 28m2-en nem lesz nagy basszusa, cserébe gyönyörű, artikulált, részletező mégis zenei hang.
DE, hogy azért a büdzséhez igazodva is mondjak valamit: ha egyelőre nincs rá még egy erősítő ára, akkor próbáld meg a Mission 780-at (!) - vidám, élénk mégis ízig-vérig brit hangzás, szerintem az Elixír szeretné. Ha találsz, 40e körül már lehet kifogni szépet.
Jó tipp lehet a KEF iQ3, az Usher s520, vagy - tessék megkapaszkodni - egy JBL L16 vagy L20, csak ilyet is ritkán kapsz.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Nálam az egyik legjobb hang - összességében is - egy Heed - Dynaudio páros volt. A szobám 26nm+8nm, nappali+mindössze egy parapetfallal csatlakozó előszoba, tehát tulképp egy légtér. Nem kis meglepetésemre gyönyörűen hajtotta a Pre+Px+Pas kombó a Dynokat, aztán mikor felhívtam Zsoltot, hogy egyeztessek vele az egész cucc átvizsgálásáról, elmeséltem neki a sztorit és azt mondta, számára nem meglepő, a Heed a Dynoval általában nagyon jól működik.
És mivel ha minden igaz, hamarosan újra Dyno tulaj leszek, most is valami hasonló felálláson töröm a fejem.

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kábelezés: MDA
Nincs bajom a Heed termékekkel, sőt!
De a hangfalra fordítandó összeg ugyanannyi lenne, mint az erősítő ára.
De a hangfalra fordítandó összeg ugyanannyi lenne, mint az erősítő ára.
Bocs, csacska módon feltételeztem, hogy ha a lagrange-hoz keresel valamit, akkor nincs bajod a házon belüli dolgokkal, és azt is tudod: a lagrange és pl. a grand enigma pontosan ugyanannyira megfizethető vagy megfizethetetlen kategória (kinek melyik).
Az előző hozzászólást köszi,így már tuti biztos nem lesz envoy hangsugárzóm,de ez mellett nyugtat az a tudat is hogy késztetést sem éreztem rá.A grand enigmát viszont szívesen nézegetném mert nagyon tetszik,szép lett,de ha hallgatom az enigma 5-öt,az elengedteti még ezt a kósza gondolatot is belőlem.
Nálam most épp nincs da,(volt többször is) de talán az jelenthet valamit hogy én kb 10+ éve egy dt-t használok futóműnek,és semmi,de abszolút semmi hiányérzetem nincs vele kapcsolatban.Én úgy érzem hogy a da elé sem nem kell jobb,viszont a két készülék helyett lehet racionálisabb döntés lehet ma már a thesis cd játszó adott esetben.DeProtector írta: ↑2021.04.16., pén. 15:17Akik Obelisk DA-t hallgatnak/hallgattak azoktól kérdezném, hogy CD futóműnek mit használnak? Már többmindent is kipróbáltam (pl Philips CD930, Linn Karik stb), de úgy érzem, hogy még mindig nem az igazi.
Vagy a tuti elé a saját DT futóműve?
Köszi.
Az előző hozzászólást köszi,így már tuti biztos nem lesz envoy hangsugárzóm,de ez mellett nyugtat az a tudat is hogy késztetést sem éreztem rá.A grand enigmát viszont szívesen nézegetném mert nagyon tetszik,szép lett,de ha hallgatom az enigma 5-öt,az elengedteti még ezt a kósza gondolatot is belőlem.

Miért?
Nálam 25m2-en(3.2 magasság) elképesztően zenélt az Envoy!DeProtector írta: ↑2021.04.16., pén. 15:08Zsolt saját elmondása szerint az Envoynak legalább 50nm a helyigénye, ezért is hallgat otthon maga is "csak" Grande Enigmát.Shimano írta: ↑2021.04.16., pén. 13:52
Érdekes kérdés lehet még ez a hangsugárzó vs szobaméret az enigmától az envoy-ig,mert ugye itt nem úgy kapjuk az arcunkba a hangot mint a direktsugárzóknál,és még az is elképzelhető hogy az envoy nem igényel annyi levegőt és teret maga körül mint azt a méretéből,ami eléggé tekintélyes,gondolnánk.Az enigma 5 is tud jól szólni az elmondások alapján kisebb és nagyobb szobákban is,az envoy-al e téren nem tudom mi az ajánlás és a tapasztalat,de könnyen lehet hogy nem olyan háklis erre mint egy más hasonló méretű direktsugárzó.
Nálam kb 24-25nm-ben dolgozik az enigma 5,de szerintem a grand enigma is jól érezné magát itt,és még talán az envoy is,de ezt valszeg soha nem fogom megtapasztalni.![]()
Üdv.Gyuri

- DeProtector
- Fórumlakó
Akik Obelisk DA-t hallgatnak/hallgattak azoktól kérdezném, hogy CD futóműnek mit használnak? Már többmindent is kipróbáltam (pl Philips CD930, Linn Karik stb), de úgy érzem, hogy még mindig nem az igazi.
Köszi.
Köszi.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
- DeProtector
- Fórumlakó
Zsolt saját elmondása szerint az Envoynak legalább 50nm a helyigénye, ezért is hallgat otthon maga is "csak" Grande Enigmát.Shimano írta: ↑2021.04.16., pén. 13:52
Érdekes kérdés lehet még ez a hangsugárzó vs szobaméret az enigmától az envoy-ig,mert ugye itt nem úgy kapjuk az arcunkba a hangot mint a direktsugárzóknál,és még az is elképzelhető hogy az envoy nem igényel annyi levegőt és teret maga körül mint azt a méretéből,ami eléggé tekintélyes,gondolnánk.Az enigma 5 is tud jól szólni az elmondások alapján kisebb és nagyobb szobákban is,az envoy-al e téren nem tudom mi az ajánlás és a tapasztalat,de könnyen lehet hogy nem olyan háklis erre mint egy más hasonló méretű direktsugárzó.
Nálam kb 24-25nm-ben dolgozik az enigma 5,de szerintem a grand enigma is jól érezné magát itt,és még talán az envoy is,de ezt valszeg soha nem fogom megtapasztalni.![]()
Hivatkozva Klaca hozzászólásához, elsősorban , nem házon belüli és sajnos megfizethetetlen hangfalakra gondoltam.
A szinergia megtartásával, egyéb gyártók termékeire volnék kíváncsi, 28 m2-re vetítve.
A szinergia megtartásával, egyéb gyártók termékeire volnék kíváncsi, 28 m2-re vetítve.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Az álló kontra polc sugárzó elhelyezéssel kapcsolatban elméletben én is tisztában vagyok azzal, hogy azonos a helyigényük, de sajnos a gyakorlat és a lakáskörülmények kényszere más szükségmegoldásokat szül. Én is így vagyok vele, annyit tudtam tenni az alacsony komódra helyezett dobozaimnál, hogy egy 8cm vtg. andezit lap + bronz tüske izolációt vetettem be, és kb. 25cm-el előrehúztam a dobozokat a faltól. Többet nem tudok tenni, az Enigmákról így csak álmodni tudok, és teljesn megértem és kíváncsian várom a hozzászólásokat, tapasztalatokat.