Szerintem az is gond lesz, ki fogja vámolni az árúkat ? Mekkora embertömeg kell majd ahhoz ha mindent vámolnak ?ViXi78 írta: ↑2021.04.16., pén. 08:46Igen ez lenne sok, de úgy hallottam/olvastam, hogy 22 euro alattiak esetében ez is érték arányos lesz majd. Azért az durva lenne, hogy ha veszel valamit 250 forintért majd fizetsz rá 67,5 forintot és még megfejeleik 3600 forinttal. Ha mégis így lenne az egyenesen arányos azzal, hogy postai dolgozókat fognak elbocsájtani, mert nem lesz kínai csomag amit szortírozni kell.SoundMania írta: ↑2021.04.16., pén. 08:30nem az áfa lesz sok, hanem ha ráverik a kezelési/vámolási költségeket is, ami most kb 3600 ft.Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 08:21
Nahát. ÁFÁ-t kell fizetni, mint minden másért, mint pl. itthon gyártott termékért is? Hogy mik vannak...![]()
Meg kell gondolni, mert én például kaptam csatlakozó helyett körömreszelőt.![]()
Ha erre mindent kifizetsz és kiderül a kézhezvételkor, hogy sz.r van a bablevesben, no akkor mivan?
Szerencsére eddig nem ütköztem vastag falakba egy-egy reklamáció kezelésekor, mert mindent vissza tudtam fizettetni, de a sarcot ki fogja visszatéríteni?
De szerintem ebay, ali, amazon.... át fog térni a kötelező áfa vám együttes befizettetésére a hozzánk (is) érkező csomagok esetében és z esetleges visszatérításeket is talán ennek fényében intézik. Ha viszont külön téma lesz, akkor nem lesz egyszerű a dolog.
Szerintem térjünk át mielőbb euróra, legyenek átlag eurozónás fizetések, szenvedjük meg ennek a következő 10 évét aztán kész.... Legyen már stabilitás mind jogilag, mind anyagilag, hogy lehessen tervezni néhány hét helyett néhány évre......És akkor nem lesz az emberek tömege rászorulva a kínai rendelésekre, hanem elég lesz max kedvtelésből a keménymagnak az az "élvezet".