Kicsit bővebben ez egy olyan kombó,amit ha nem olyan irracionális világban élnénk mint amiben,akkor még sokáig lehetett volna a kínálatban tartani,mert az igaz hogy jobb erősítő sok van,de élvezetesebb az kevés.De hát igazodni kell a piachoz,az meg kíméletlenül követeli az újat mindenben.Az obelisk DA-nál,és az Enigma 5-nél is kb ezt érzem.vkz írta: ↑2021.04.14., szer. 23:21![]()
Bővebben? Nehéz megfogalmazni. Jobb mint nélküle.
Akkor vettem észre amikor kikötöttem a rendszerből hogy mennyire. Én sima Obelisk és Si3 esetében is próbáltam. A Si3 esetében megnyugtat a tudat hogy jó, de ott annyira nem venni észre. Az Obelisk (nem I nem SI - de már majdnem az) esetében egyértelmű volt hogy nélküle “vérszegényebb” a produkció.
Technikailag külön tápja lesz a végfoknak, és ráadásul nagyobb teljesítményt is tud leadni. Nem lesz Pre/PS, de majdnem... A tápellátás különválik, és a végfok rész kapja meg az X2-t mint tápot, ráadásul dual-mono megoldásban. Gyakorlatilag kétszer annyi mikrofarad jut mindkét oldalnak külön, és nem kell osztozni az előfokkal sem.
Hogy “hifis” kifejezéseket is használjak: elhúznak egy függönyt. Bár inkább az jut eszembe hogy a lenge függöny helyett bársonyfüggönyhöz lesz hasonlítható a zene szövete, aminek súlya és szépsége is van. (Ha így jó a hangképzavar).
Ajánlott a kipróbálása minden Si2 tulajnak, de Si3 mellé sem felesleges szerintem. A korábbi Obeliskek esetében vetekszik az erősítő árával az X2, így kevésbé tűnik racionális megoldásnak, bár kétségtelenül jobb hanghoz vezet a használata.
Szóval szerintem is az x2 beszerzésével csak jóra számíthat az ember.Kizárt hogy csalódás érne bárkit is egy ilyen lépés.