Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:06
Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni.
Sajnálom, az ilyen mindig nagy szívás. sad.gif

Egy tipp, amit én alkalmazok:
A NAS érdemi tároló területei nálam nem írhatóak SMB-n, csak olvashatók (zene, filmek, képek, dokumentum mentések). Ugye két verzió van, egyik, hogy a NAS-t tudják feltörni, azt akkor megette a fene, nincs rá megoldás, a másik, hogy valami gépet/eszközt a hálózatban, ami hozzáfér SMB-n a NAS-hoz. Na most, így, hogy nem írható, hiába mászik be egy pc-re vagy médialejátszóra valami nem fog tudni átírni semmit a NAS-on.
Amikor pedig fel akarok tenni valamit a NAS-ra, akkor FTP-vel teszem rá, erős jelszóval. Fontos!!, hogy a totalcommander-ben sose mentsetek el FTP jelszót, mert egyes vírusok ki tudják belőle olvasni (minden más adatot el lehet menteni). Kicsit kényelmetlenebb, de jóval biztonságosabb így, meg lehet szokni.

(Logikailag ez úgy néz ki, hogy gépenként vannak userek, ezek a home könyvtáraikat írhatják, de a tároló mappákat nem. És az admin pedig tud írni, de csak ftp-vel lépek be vele, nincs felcsatolva admin loginnal SMB mappa. (bár most még az admin usernév lecserélésén is elgondolkodtam))
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3739

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:52
istvan01 írta:
Alert Synology (DSM6.2.4 op) és Zidoo (Android 7.1.1 op) környezetben zsaroló vírusra
....
Van még egy gyanús körülmény az eset kapcsán. A tarolást megelőző napon volt szerencsém találni egy filmfeliratok letöltésére széles választékú oldalt, amit korábban soha nem látogattam. Innen win7-es gépemmel, Firefox alatt, Comodo virus-tűzfal támogatással lehoztam pár .srt fájlt, semmi mást, legalábbis nem vettem észre. Az .srt egyszerű text szerkesztővel olvasható, írható. A site neve feliratok.cc. A cc domének egyébként is a gyanús szürke területek doménja szokott lenni.
Ha igaz az előző posztom következtetése, akkor talán ebbe az .srt-be képesek eldugni valamit, amit az adott film Zidoo-val lejátszásakor a Zidoo behívja magára, és ekkor tudja magát az eldugott zsaroló aktivizálni az android környezetben.

Kérdezem az IT szakembereket, hogy lehetséges és működőképes ez a támadás forma?
További előbb említett .srt felirat fájl gyanúmat erősíti, hogy az .srt fájlokat nem kódolta. A keresők ellenben ezekben az .srt fájlokban nem találtak vírust. Ettől még nem zárható ki, hogy nincs benne, pláne hogy a keresést winPC-n, vagy DSM alatt futtatom. Tehát, azon a gyanús napon és gyanús oldalról lehozott .srt fájl valamelyike behívásra kerül a Zidoo-ba, megismétlődhet a havária.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
Alert Synology (DSM6.2.4 op) és Zidoo (Android 7.1.1 op) környezetben zsaroló vírusra
....
Van még egy gyanús körülmény az eset kapcsán. A tarolást megelőző napon volt szerencsém találni egy filmfeliratok letöltésére széles választékú oldalt, amit korábban soha nem látogattam. Innen win7-es gépemmel, Firefox alatt, Comodo virus-tűzfal támogatással lehoztam pár .srt fájlt, semmi mást, legalábbis nem vettem észre. Az .srt egyszerű text szerkesztővel olvasható, írható. A site neve feliratok.cc. A cc domének egyébként is a gyanús szürke területek doménja szokott lenni.
Ha igaz az előző posztom következtetése, akkor talán ebbe az .srt-be képesek eldugni valamit, amit az adott film Zidoo-val lejátszásakor a Zidoo behívja magára, és ekkor tudja magát az eldugott zsaroló aktivizálni az android környezetben.

Kérdezem az IT szakembereket, hogy lehetséges és működőképes ez a támadás forma?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni. Azt írják, a 2021 év a zsaroló vírusok nagy éve lesz. Ami nálam tarolt !!!mars nevű jószág. A zsaroló szöveg orosz forrásra utal, de ez nem garantálja hogy tényleg orosz forrású. Bitcoint-ban 300$-ért és fájlonként plusz 1$ ellenében ígér visszafejő kódolást, amiben bízni felesleges. 47 fajta kiterjesztésű fájlformára utazik. Ez a támadás nálam nem win7-es PC-kre, hanem Synology NAS-ra támadt. Nekem azon szerencsére csak média fájlok, zene, film és azokhoz kapcsolódó képanyag van-volt. Ezeket mind használhatatlanná tette, kivéve a .m2ts formátumot. Ahogy keresgéltem erre a !!!mars vírusra, ez vélhetően Synology-ra van kihegyezve, ezen pusztítást emlegetik több helyen.
Három hete küldött a Synology a NAS-okra üzenetet, hogy az egyszerű admin jelszavas belépő helyett csináljunk másik és erősebb belépő-jelszavas másikat, az admin belépőt tiltsuk le. (érdekes, admin-t nem tudtam át írni). További lehetséges veszélyt nem emlegettek, az új és erősebb belépőt beállítottam, admin-t letiltottam. Ez viszont semmi akadályt nem jelentett ennek a rohadék károkozónak.
Ez a valami milyen úton, módon kúszott be hozzám a LAN-onmra? Ott miért csak a NAS-on aratott? A router, NAS és PC-k tűzfal-vírus megfogói miért nem észlelték? Talán nem voltak elég erős, szigorú beállításban? Ez is lehet ok. IT-ban nagyobb tudású vejemmel körbenéztünk, miket kéne jobban zárni. További furcsaság, hogy a PC-ken és NAS-on akár hányszor ismételt vírus keresés sem mutatott semmit, amiből még messze nem következett, hogy él még valahol a hálózat valamelyik pontján a rohadék vírus.

A NAS-on eddig sem volt külső hozzáférés engedélyben, tehát ezen nem sokat tudtam keményíteni.
A NAS biztonsági ellenőrzője (ez lenne a tűzfala) és vírus keresőjét gyakoribb ellenőrzésre állítottam.

TP-link routeren néhány protokoll fajtát, amik állítólag a kívülről indított forgalmakra szolgálnak, lekapcsoltam.

A PC-ken is erősebbre állítottam a tűzfal-vírus védelmet.
Az itt javasolt zsaroló behatolás védők közül egyiket (zemana) felraktam.
http://avirus.hu/legjobb-zsarolovirus-e ... -eszkozei/

A TP-link naplójában valószínű megtaláltam a gyenge pontot. Ebben azt látom, hogy a vírus támadás utáni napon Zidoo-ból indítva SMB felületen próbálkozik valami kijutni TP-link routeren keresztül, összesen 11 alkalommal. Azt nem írja a napló, hogy blokkolta volna-e ezt a forgalmat. Ezt a fajta forgalmat csak a zsarolási fájltarolás utáni kettő nap alatt jegyezte. Miután a Zidoo-n lefuttattam a "Clean up" menü pontjait, ez a gyanús forgalom kifele megszűnt, vagy talán nem fog ismétlődni.
Következtetésem, a Zidoo gyengén védett Androidjából a szintén könnyű hozzáférésű SMB-n tudott pusztítani a vírus NAS-on. Nem, a Zidoo-ra korábban nem telepítettem semmi appot a gyárilag felrakottak mellé.
Ezek után irány a Zidoo fórum, ki mit mond a Zidoo biztonsági védelméről. Panasz az van, nincs semmi amit biztonsági/tűzfal/vírus védelemre egyértelműen tudnának ajánlani. Próbálkozásokról beszélnek csak.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

:smile32:
Aurender - Marten Design

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: akosjeney »

BoRRoNeo írta:
2021.04.18., vas. 12:39
akosjeney írta:
2021.04.18., vas. 12:03
OFF: Sok fórum bejegyezés (máshol is) tartalmaz fél információkat vagy már nem valós állításokat a gépek képességeivel kapcsolatban. Nehéz összerakni ezekből az összképet.
Sajnos nagyon nehéz naprakésznek lenni. Ezek a készülékek csak hardverek, a tulajdonságaik és szolgáltatásaik túlnyomó részét a szoftverek adják, amelyek bármikor változhatnak. A Dune fél éve volt nálam, akkor nem tudta. Az azt megelőző modell sem tudta hosszú évekig. Még leveleztem is a gyárral, ahol konkrétan elküldtek a fenébe. Jogosan gondolhattam azt, hogy ez be van betonozva, erre megcsinálják. Mint az Apple a TV 4K-val és a 24p-vel. Soha nem tudta. Ment a balhé az összes fórumon hosszú éveken át és sosem csinálták meg, még csak nem is reagáltak. Erre most, hogy gyakorlatilag megszűnő modell, a legutolsó béta firmware-be beleteszik. Szó se róla örülni kell neki, inkább csak magyarázkodni próbálok.
Igen értem :).

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

akosjeney írta:
OFF: Sok fórum bejegyezés (máshol is) tartalmaz fél információkat vagy már nem valós állításokat a gépek képességeivel kapcsolatban. Nehéz összerakni ezekből az összképet.
Sajnos nagyon nehéz naprakésznek lenni. Ezek a készülékek csak hardverek, a tulajdonságaik és szolgáltatásaik túlnyomó részét a szoftverek adják, amelyek bármikor változhatnak. A Dune fél éve volt nálam, akkor nem tudta. Az azt megelőző modell sem tudta hosszú évekig. Még leveleztem is a gyárral, ahol konkrétan elküldtek a fenébe. Jogosan gondolhattam azt, hogy ez be van betonozva, erre megcsinálják. Mint az Apple a TV 4K-val és a 24p-vel. Soha nem tudta. Ment a balhé az összes fórumon hosszú éveken át és sosem csinálták meg, még csak nem is reagáltak. Erre most, hogy gyakorlatilag megszűnő modell, a legutolsó béta firmware-be beleteszik. Szó se róla örülni kell neki, inkább csak magyarázkodni próbálok.

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos

TSanyi írta:
2021.04.18., vas. 12:08
akosjeney írta:

Persze, kezdve a gyártókkal, akik olyan logokal is felcímkézik a terméküket amire nincs is meg s hivatalos licencük...
Így kezdőként nem egyszerű.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

akosjeney írta:

Persze, kezdve a gyártókkal, akik olyan logokal is felcímkézik a terméküket amire nincs is meg s hivatalos licencük...

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DeLorean írta:
2021.04.17., szomb. 10:11
akosjeney írta:
2021.04.16., pén. 22:16
Ebben az új Dune-ben benne van az audio sáv tologatása távirányítóról. Véletlenül megtaláltam :)
Igen, így van.
Hangszinkron korrekciónak hívják és az "A" gomb megnyomásával érhető el.
Igen :).

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos

BoRRoNeo írta:
2021.04.15., csüt. 22:28
akosjeney írta:
2021.04.14., szer. 20:06
BoRRoNeo írta:
2021.04.14., szer. 18:15

A Dune jelenleg szerintem is stabilabb, mint az új Zidoo sorözat, de ez egy óra alatt változhat. Mint ahogy az is, hogy a Dune nem tud lipsync (audio delay) állítást, nálam ezért esett ki.
Köszönöm! A Zidoo ban lehet változtatni? Az lehet még, hogy visszatér a Dune-be? És tapasztaltál Dune-el lipsync gondot?
Igen, a Zidooban van lipsync állítás. A Dunében legutóbb a Solo sorozatban volt, mióta átálltak Androidra megszűnt. Mivel ez már hosszú évek óta így van nem tartom valószínűnek, hogy mostanában változna.
A lipsync gond nem a lejátszóval szokott lenni, hanem a sok szedett-vedett mkv-val, amiket gyártanak. Én nagyon érzékeny vagyok erre, 10 filmből ha 2-nél nem szükséges állítani. Persze ha valaki BD50-et néz, akkor ilyen gond nincs. Remuxnél már lehet.
Ebben az új Dune-ben benne van az audio sáv tologatása távirányítóról. Véletlenül megtaláltam :)

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

akosjeney írta:
2021.04.14., szer. 20:06
BoRRoNeo írta:
akosjeney írta:
2021.04.14., szer. 14:32
Zidoo-val szemezek de szakboltban azt javasolták nekem, hogy inkább, DUNE, ami stabilabb.
A Dune jelenleg szerintem is stabilabb, mint az új Zidoo sorözat, de ez egy óra alatt változhat. Mint ahogy az is, hogy a Dune nem tud lipsync (audio delay) állítást, nálam ezért esett ki.
Köszönöm! A Zidoo ban lehet változtatni? Az lehet még, hogy visszatér a Dune-be? És tapasztaltál Dune-el lipsync gondot?
Igen, a Zidooban van lipsync állítás. A Dunében legutóbb a Solo sorozatban volt, mióta átálltak Androidra megszűnt. Mivel ez már hosszú évek óta így van nem tartom valószínűnek, hogy mostanában változna.
A lipsync gond nem a lejátszóval szokott lenni, hanem a sok szedett-vedett mkv-val, amiket gyártanak. Én nagyon érzékeny vagyok erre, 10 filmből ha 2-nél nem szükséges állítani. Persze ha valaki BD50-et néz, akkor ilyen gond nincs. Remuxnél már lehet.

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DeLorean írta:
2021.04.15., csüt. 21:07
akosjeney írta:
Zidoo-val szemezek de szakboltban azt javasolták nekem, hogy inkább, DUNE, ami stabilabb.
Valódi mozi hanguatú folyamatos képet melyikkel tudok elérni?
Nekem van Zidoo is és Dune is.
Mindkettővel el tudsz érni "valódi mozi hangulatú folyamatos képet".

Egyik sem tökéletes, de mindkettő kiváló.
A Dune-t nem mondanám stabilabbnak.
A Dune-nél még pár firmware, hogy azt tudjam mondani, hogy jobb, mint a Zidoo.

Most szerintem egálban van a kettő, vagy inkább a Zidoo a jobb.
Ettől függetlenül nagyon szeretem a Dune-t. A moziszobában az üzemel.
:smile32:
Köszönöm szépen! :) Megtörtént a választás. Az új Dune HD Pro Vision 4K Solo lett megrendelve egy jó nagy HDD-vel :)

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

akosjeney írta:
Igyekeztem végig olvasni az egész topicot de sajnos még tanácstalan vagyok. Segítsetek kérlek. Egy LG OLED 77-es TV-hez (és egyelőre egy JBL 9.1-hez) szeretnék venni egy média lejátszót az alábbi igényekkel:

— Ne legyen megállás, röccenés lagg, vagy drop frame!
— 4k, HDR és fejlett Dolby Vision megjelenítés fontos
— Dolby Atmos és DTS támogatás fontos
— Lehetőség szerint legyen lipsync

— Csak NAS-ról nagyméretű film file kiolvasására és megjelenítésére használnám, semmi Netflix vagy HBO GO

Köszönöm!
"inkább, DUNE, ami stabilabb"

Nekem is ezt mondták, több boltban is... végülis ezért maradtam a Dune Ultra HD-nél... nem bántam meg.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos

BoRRoNeo írta:
akosjeney írta:

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

akosjeney írta:

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Igyekeztem végig olvasni az egész topicot de sajnos még tanácstalan vagyok. Segítsetek kérlek. Egy LG OLED 77-es TV-hez (és egyelőre egy JBL 9.1-hez) szeretnék venni egy média lejátszót az alábbi igényekkel:

— Ne legyen megállás, röccenés lagg, vagy drop frame!
— 4k, HDR és fejlett Dolby Vision megjelenítés fontos
— Dolby Atmos és DTS támogatás fontos
— Lehetőség szerint legyen lipsync

— Csak NAS-ról nagyméretű film file kiolvasására és megjelenítésére használnám, semmi Netflix vagy HBO GO

Köszönöm!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Aszpirin írta:
2021.04.11., vas. 23:16
A switchek száma önmagában nem kellene problémát jelentsen (ha gigabites switchekről van szó),
Én ezt jól tudom, de valami még is közrejátszott, a házban van vagy 6-7 switch, szóval a legutolsó switch kihagyása ,még is eredményt hozott, még az lehet ,hogy az egyik új kábellel lehetett valami amit nem régen vettem, de nem gondolnám,mert más meg teljesen jól működik vele.. gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

fapaci írta:
2021.04.09., pén. 17:47
pali923 írta:
2021.04.09., pén. 10:21
Örülök, ha elégedett vagy. :D Aztán itt olvasom, hogy már van 3000 is, valószínűleg kicsit drágábban, ugyanolyan (vagy más?) hibával. Hát, én nem lennék azért teljesen elégedett vásárló. Azt elhiszem, hogy aki használja ezeket, nem ezen rágódik, hogy miért nem jobb egy kicsit, és örömmel használja. De azért ez nem jó így, azt gondolom.
Mitől lesz valaki elégedett vásárló? Hogy teljesülnek a készülékkel szemben támasztott elvárásai. Az én elvárásaim ezek voltak: jó minőségben tudjak zenéket, filmeket tárolni és lejátszani komfortos távvezérlési lehetőséggel, zajtalanul, folyamatos karbantartás nélkül, az ára pedig legyen alacsonyabb, mint egy audioPC/HTPC ára. Ezeket tökéletesen teljesíti az UHD2000, tehát elégedett vagyok. Hogy van (?) nála jobb cucc, attól még nem leszek elégedetlen felhasználó, ebből a versenyből már a HiFi-ben is kinőttem, mert nagyon sokba kerül. A gyártó két dologban hazudott (Netflix és Roon támogatás), ami nyilván bosszantó, de az elsőt elengedtem, a másodikat pedig megoldottam.

Az UHD3000 az én szempontjaimból egy felesleges lépés volt a Zidoo részéről, pláne hogy félkészen, kiforratlan szoftverrel adták ki. Van benne néhány videós újítás, amik engem hidegen hagynak, mert a projektorom nem támogatja őket. Audióban ugyanazt tudja, mint a 2000, azzal a különbséggel, hogy a 3000 USB DAC-ként is használható, de erre nincs szükségem.
A Zidook audió részéhez, bár csak septében történt az összehasonlítás, mi azt tapasztaltuk, stereo zenén audio lejátszóként jobban szól a 2000-es, én vártam a 3000-est pont az usb bejárat okán, de el fogom engedni. Még annyi, s/pdif kijáraton , külső dac-al történt az össze hasonlítás.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6540

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Fish írta:
2021.04.11., vas. 22:46
Fish írta:
2021.04.09., pén. 17:13
Most már vagy 10x futottam bele, hogy random megáll a kép és hang 1-2másodpercre, és volt olyan is amikor 1 film alatt 9-10 x is megcsinálta.. a mostani legújabb bétával is.. engem ez mocskosul idegesít.. gondolkodik.gif :angry: a 2000-nél nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen.. teljesen mindegy,hogy 1080p vagy uhd.. mkv-knál jellemző nálam.. gondolkodik.gif
Zidoo UHD3000
Nem hagyott nyugodni a dolog, vettem a fáradtságot és átgondoltam mikortól kezdődőött ez a probléma és mit módosítottam előtte..
Azért is töprengtem rajta, mert ha az uhd2000 jó volt,ennyire nem kefélhették el a 3000-et.. És jelentem megtaláltam a gondot, nem a zidoo beta fw a gond..Ma megnéztem 3 borzalmasan szar filmet, de 1x sem állt meg és gyönyörűen végig ment a film szaggatás ,vagy megállás vagy hanghiba nélkül!
Beiktattam egy + switchet mert a régin kevés volt a port ,mert bekerült egy xbox one x a netflix miatt meg a ritkán 1x-1xi játék miatt is, és valahogy a hálózatra gyanakodtam, ezért kikerültem ,hogy zidoo-hoz 2 switchen menjen a kanóc, azonnal tökéletes lett a dolog..szóval én voltam a fax és nem a zidoo mérnökei :D Legalább most már nem kell szídnom! :D
A switchek száma önmagában nem kellene problémát jelentsen (ha gigabites switchekről van szó), a legújabb hifis trükk pl., hogy 4 switchet kötnek “csak úgy” a hálózati lejátszó elé, mert úgy állítólag jobban szól a zene... Szóval ha a switchek kiiktatása oldotta meg a dolgot, akkor valamelyik switched nem “kóser”...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:
Most már vagy 10x futottam bele, hogy random megáll a kép és hang 1-2másodpercre, és volt olyan is amikor 1 film alatt 9-10 x is megcsinálta.. a mostani legújabb bétával is.. engem ez mocskosul idegesít.. gondolkodik.gif :angry: a 2000-nél nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen.. teljesen mindegy,hogy 1080p vagy uhd.. mkv-knál jellemző nálam.. gondolkodik.gif
Zidoo UHD3000
Nem hagyott nyugodni a dolog, vettem a fáradtságot és átgondoltam mikortól kezdődőött ez a probléma és mit módosítottam előtte..
Azért is töprengtem rajta, mert ha az uhd2000 jó volt,ennyire nem kefélhették el a 3000-et.. És jelentem megtaláltam a gondot, nem a zidoo beta fw a gond..Ma megnéztem 3 borzalmasan szar filmet, de 1x sem állt meg és gyönyörűen végig ment a film szaggatás ,vagy megállás vagy hanghiba nélkül!
Beiktattam egy + switchet mert a régin kevés volt a port ,mert bekerült egy xbox one x a netflix miatt meg a ritkán 1x-1xi játék miatt is, és valahogy a hálózatra gyanakodtam, ezért kikerültem ,hogy zidoo-hoz 2 switchen menjen a kanóc, azonnal tökéletes lett a dolog..szóval én voltam a fax és nem a zidoo mérnökei :D Legalább most már nem kell szídnom! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Ez van fent :smile32:
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Fish
V.I.P.
V.I.P.

motorgyilkos írta:
2021.04.09., pén. 19:32
Nincs, mert nekem meg az elso beta van ami eddig mint lejatszo hibatlan. Nem is rakom fel egyik betat se mert ahogy olvasom javitanak valamit es el is basznak valamit. Majd ha fw utan nem lesz siras egy honapig, na azt az fw-t fogom felrakni. :D
Aha, értem, én elcsesztem mert felraktam ,így már csak előre mehetek..

Amúgy akkor neked vagy egy stabil version amit felrakhatsz, bár nem biztos, hogy jól jársz vele,de azt szerettem volna én is felrakni, de később vettem észre és felraktam az előtte lévő újabb bétát, na itt baxtam el sajnos.. :angry: downgrade-elni már nme tudsz a 3000-nél! :angry:

Ez a stabil version:

v6.0.90(_G)
https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model- ... d/#v6.0.90

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Fish írta:
motorgyilkos írta:
2021.04.09., pén. 12:15
Konkretan a zidoo 2000/3000 jelenleg a piac legjobb lejatszoi, minosegben es anyag felhasznalasban. Az enyhe elegedetlenseg szimplan csak a streaming hianya okozza nalam, amit egy bovli dvd vagy br lejatszo is megkap.
Neked nincsenek lejátszáskor anomáliák? Most már vagy 10x futottam bele, hogy random megáll a kép és hang 1-2másodpercre, és volt olyan is amikor 1 film alatt 9-10 x is megcsinálta.. a mostani legújabb bétával is.. engem ez mocskosul idegesít.. gondolkodik.gif :angry: a 2000-nél nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen.. teljesen mindegy,hogy 1080p vagy uhd.. mkv-knál jellemző nálam.. gondolkodik.gif
Nincs, mert nekem meg az elso beta van ami eddig mint lejatszo hibatlan. Nem is rakom fel egyik betat se mert ahogy olvasom javitanak valamit es el is basznak valamit. Majd ha fw utan nem lesz siras egy honapig, na azt az fw-t fogom felrakni. :D
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
2021.04.09., pén. 10:21
Örülök, ha elégedett vagy. :D Aztán itt olvasom, hogy már van 3000 is, valószínűleg kicsit drágábban, ugyanolyan (vagy más?) hibával. Hát, én nem lennék azért teljesen elégedett vásárló. Azt elhiszem, hogy aki használja ezeket, nem ezen rágódik, hogy miért nem jobb egy kicsit, és örömmel használja. De azért ez nem jó így, azt gondolom.
Mitől lesz valaki elégedett vásárló? Hogy teljesülnek a készülékkel szemben támasztott elvárásai. Az én elvárásaim ezek voltak: jó minőségben tudjak zenéket, filmeket tárolni és lejátszani komfortos távvezérlési lehetőséggel, zajtalanul, folyamatos karbantartás nélkül, az ára pedig legyen alacsonyabb, mint egy audioPC/HTPC ára. Ezeket tökéletesen teljesíti az UHD2000, tehát elégedett vagyok. Hogy van (?) nála jobb cucc, attól még nem leszek elégedetlen felhasználó, ebből a versenyből már a HiFi-ben is kinőttem, mert nagyon sokba kerül. A gyártó két dologban hazudott (Netflix és Roon támogatás), ami nyilván bosszantó, de az elsőt elengedtem, a másodikat pedig megoldottam.

Az UHD3000 az én szempontjaimból egy felesleges lépés volt a Zidoo részéről, pláne hogy félkészen, kiforratlan szoftverrel adták ki. Van benne néhány videós újítás, amik engem hidegen hagynak, mert a projektorom nem támogatja őket. Audióban ugyanazt tudja, mint a 2000, azzal a különbséggel, hogy a 3000 USB DAC-ként is használható, de erre nincs szükségem.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”