A vetito sajna nem tudja a hdr-et , sem a 4k, viszont tudja a 2k nativban, es igen rec709 szinterrel. Mivel a 2k-t csak dvi-d csatin tudja fogadni,ezert hasznalok htpc-t, mivel egy mediaboxon sem talaltam ilyen csatit. A filmeket altalaban uhd forrasbol nezem, konvertaltatom le a madvr-el hdr-sd konverzioval 2k-ra, vagy fullhd-t felskalazva 2k-ra. A pc-ben geforce gtx 1660 ti van, ryzen 5 -os procival, medium madvr beallitasokkal es nekem eddig mindent tokeletesen vitt roccenes nelkul, 4k-t is siman egy 4k monitoron. Az igaz hogy nem hajtom a max beallitasokkal, ahhoz mar combosabb vas kellene, de ezzel is szep kepet kapok a vetiton, szebbet mint a nalam megfordult mediaboxok vagy blueray playerek produkaltak.Fish írta: ↑2021.04.05., hétf. 23:45Full hd -ba nyomod ugye? r709 szintér gondolom!Farkinca71 írta: ↑2021.04.05., hétf. 19:40Hát akkor nekem úgy látszik szerencsém volt. Vagy csak jó alkatrészeket válogattam össze. Mindenesetre én nem tapasztaltam ilyen szivásokat mint egyesek itt a fórumon. Nekem akkor minden beállt jól és azóta nem piszkáltam![]()
Arról nem is beszélve, hogy nekem is voltak mediaboxaim, igaz nem a felsőbb kategóriából, de azokkal is volt baj bőven, mind kodekkel, frissitésekkel és felirattal is. Sőt még fagytak is, mivel androidosok voltak. Számomra egyik fajta sem jobb, mindkettőnek, a boxnak és a htpc-nek, vannak előnyei és hátrányai. Az biztos hogy a htpc nem való olyanoknak akik nem tudják normálisan beállitani, ha az már megtörtént és nem piszkálják akkor tud olyan jó lenni mint egy mediabox. Ez is csak szigórúan SZVSZ !![]()
Ha ezekre mind igen a válasz, akkor majd akkor beszéljünk legközeleb, ha már dv-t, hdr-t,uhd-t,21060p-ben tolod minden képfrissítési probléma nélkül, riccenés nélkül, folyamatos ,tökéletes üzemben!![]()
Mert az is biztos ,hogy a te vetitőd ezeket nem tudja, hiába próbálod a htpc-vel ráerőszakolni..
Nem a képminőségre utalok és nem öreg dlp vs fos kiscsippes vitát indítok, csak a htpc nálad tökéletesre reagáltam..
20 évet toltam htpc-vel min.. amíg 1080p volt, gondom bajom nem volt, ahogy beköszönttött az uhd, estek keltek a pc-k, és a mai napig nincs egy normális vga, ami hiba nélkül tudná azt amit egy mostani komolyabb mediaplayer meg simán!A legnagyobb ,legdrágább vga-k sem tudták és ahogy tudom mostanáig nem sikerült megoldani velük!
Sajnos ez van, én is pc párti vagyok, de muszáj volt a hdr miatt váltani.. Ez van..
Ez sem volt olcso, 250k, de ezt meg hajlando voltam meg kifizetni egy pc-ert, mert meg jatszani is tudok vele, netflix is siman megy rajta, ha valamelyik csaladtagnak kipurcan a laptopja, akkor van tartalek pc stb. Es atom stabil az en installaciommal. Arrol nem is beszelve hogy megy rajta a REW is, a Cavern es a beringher programja is es ezert nem kell lecibalnom egy laptopot ha ezeket akarom hasznalni.
En szemely szerint 250k-t nem adnek egy mediaplayert sem, de ez az en velemenyem es mindenki azt vesz amit akar es amire penze van, nem akarok meggyozni senkit sem, sem htpc oldalan, sem a mediaboxoken. En csak azt mondtam hogy nekem a htpc megfelel es tokeletesen teszi a dolgat, ennyi. Tema reszemrol lezarva. Jo filmezest !