Sziasztok!
OPPO UDP-203 vs 205, sztereóban!!!
Anno, mikor kutattam ilyen jellegű infók után, nem találtam csak fizetett teszteket, melyek jobbára másról szóltak. Ezért - ha már lehetőségem nyílt a személyes felülvizsgálatra - gondoltam leírom, amit hallottam.
Hál Istennek összejött, hogy saját rendszerben legalább egy hétig vizslatva összevessem a két készüléket. Szinte felesleges fejtegetnem, hogy video/4k/univerzalitás/minőség szempontból ezek a lejátszók szinte konkurencia nélkül vannak/voltak jelen a piacon. Nem is értem, miért hagyták abba... Mindegy, ez van.
Tehát 2.0, azaz sztereó képességek. Növekvő tendencia az összefésülni igyekvés - az okok sokfélék lehetnek és érthetők - az audio/video forrásokat egyetlen mindenessé. Itt jön képbe az OPPO UDP 203/205 altarnatíva, (melyek használt piaci ára felfelé kúszik és a beszerezhetőségük egyre nehezebb.) Video, nevezzük 'házimozi fronton' nehéz belekötni bármelyikbe. De mit tudnak zeneileg? Engem ez érdekelt leginkább. Sokféle leírást találni, miszerint egyszerűsítve -> ha a dedikált analóg sztereó és az XLR kimenet nem lényeges, akkor a 203, ha igen, akkor a 205 a jobb választás.
Tényleg annyival jobb a 205, mint az ára sejteni engedi?

Ezt nem merem megválaszolni...
203: Tényleg szuper lejátszó. Az Eisa díj ezúttal nem csak megvásárolt embléma. Remek ár/érték arány. Mindent jól csinál. Aki 'denevér fülekkel' rendelkezik, és hallott már (nem szeretem ezt a kifejezést) 'highend' audió termékeket, az észre veheti, hogy felettébb igényes zene hallgatásra azért találni jobb eszközöket. Persze kb. hasonló árban ill. többért mint maga a 203 az univerza képességeivel együtt. Ez azért nem rossz ajánló levél. Simán együtt lehet vele élni.
205: Nagy vad. Ámulok és bámulok a mai napig. Ami számomra teljesen átjött c.a. fél óra zenehallgatás után, hogy nem csak marketing szöveg az audio részleg minőségi kivitelezése. Valóban jobb, mint a 203. Kerekebb, simább, analógosabb hang. Ám szerény véleményem/tapasztalatom az, hogy a Sabre ES9038Pro alapokra épült analóg kimenete verhető. Nem ezt szeretted volna olvasni? Lehet. Egy régi iskola, TDA1543 alapú akkus NOS Dac-ot utána kötve (koax) számomra jobb hangot eredményezett. ("jobb" alatt értsd: simább, analógosabb hangzás és kontúrosabb mély hangok.) Ami persze helyén kezelendő, mivel az említett dac a 203-al gyengébben muzsikált, mint a 205 a saját kijáratán. (!) Szóval a tanulság: digitális FUTÓMŰKÉNT valami zseniális a 205. A saját hangja is kerekebb/analógosabb megszólalású mint a 203, viszont egy jól eltalált - itt már az egyéni ízlés jelentős szerepet kap - külső Dac-al akár még jobb lehet.
(A meghallgatás WAV "CD" formátummal történt, tehát Hi-Res/DSD anyagok kapcsán nem nyilatkozom.)
Összegezve: A 205 valóban jobb hangú készülék mint a 203, ám az árcédula vélhetően nem mindenkinél mutat majd arányosságot. Legalább is az audiót illetően, hiszen ott van még a plusz szolgálatatások területe is, Dac IN, füles OUT vagy az MQA dekóder extrái is, amik mind mérlegelendők lehetnek.
Summázva: sztereó szemüvegen át nézve, digitális futóműként a 205 az egyik legjobb készülék, amit valaha hallottam. Őrülök, hogy birtokolhatok egy példányt.
(Mindezt megéltem a szubjektív hallókészülékemmel.

)
.