A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
A jó kis régi Marillion...
De rég vettem őket elő, hihetetlen dinamika, igényes, progresszív rock.
És a lemez borítók, hát órákig lehet nézegetni őket.
Anno Prágában láttam őket, sajna már nem Fish-sel az élen, de nagyon jó volt.
Igaz, már más világ, más énekes, más(abb) zene, de a színvonalból nem engedtek azóta sem.
Dícséretes kitartás egy ilyen "underground" stílusban :)
Csatolmányok
heknows.png (3.08 MiB) Megtekintve 2662 alkalommal
fugazi.png (3.13 MiB) Megtekintve 2662 alkalommal
clutching.png (2.92 MiB) Megtekintve 2662 alkalommal
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Csak érdekességként mondom el, mindig is tudtam, hogy kiváló zenét hordoz ez a CD, de a hagyományos CD lejátszókon forgatva Jan Garbarek tenorszaxofonja ideges sikoltozás, fémes masszaként ül rá a fortissimóknál a többi hangszerre, és 10-15 perc után elfáradtam és képtelen voltam végighallgatni a teljes lemezt.
Most betettem a hevenyészve, részben éppen fellelhető komponensekből összedobott, deszkamodellként szégyenletesen kinéző tuningolt Pioneer DV-585S lejátszóba és bilincsbe vert az élmény.
Kapott a lejátszó egy tisztább, pontosabb órajelet, a hangreprodukciót befolyásoló áramkörök analóg tápokat, a Spdif direktbe lett kivezetve az MT1389EE IC lábáról.
P_20210321_132309.jpg (3.59 MiB) Megtekintve 2861 alkalommal
Lehetne itt most mindenféle körmönfont kombinációkban leírni a hallottakat. Csak annyi, LP-t hallgatva volt eddig efféle élményem, csak ez annak minden ismert nyűgje nélkül valósul meg.
Megint én, bocs... Kicsit nehezített pálya jön. Félreértés ne essék, bár egy dobos workshop, nem csak dobosoknak szól, sőt! Én sem vagyok az. Célom azzal, hogy beteszem ide, hogy a hangokat hallgatni egyazon motyón is sok módon lehet. A másik topicban megint audiofíl switcheznek a srácok, az is oké persze, de úgy gondoltam ma is gazdagítom magam valódi ismerettel, és talán némi tudással is. Mitől nehezített a pálya? Elképzelhető, hogy nem 4/4-ben lesz minden, de még az is lehet, hogy páratlan ritmusok is lesznek és talán (biztos) olyan is, hogy az egyik kéz páros, a másik páratlant játszik adott idő alatt Lesznek a a legtöbb fülnek szokatlan dolgok, az első fonál elhagyásnál ne adjátok fel, próbáljátok megérteni mi történik és felvenni a fonalat. Ez fárasztó lehet, de ez nem véletlen, ebbe munka van még próbálkozás szintjén is. A Gábor egy zseni, szerény, de oda tud piszkálni is olyan jó magyarosan. Szenzációs pali. A tudása és a képessége annak átadására, nem evilági. Nah, ez az ezo, nem a kék gyöngyök.
.