Tanár Úr, nem örülök, hogy magához édesgetett a Linux. Így egy potenciális konzulensbitrograde írta: ↑2021.04.04., vas. 18:54Magam is idegenkedtem a Linux használatától kissé, mert a parancssor bizony elrettenthet bárkit (még engem is, pedig Word 5.5-ben írtam annak idején hajlékony lemezre a szakdolgozatomat). De aki turkál a motorháztető alatt, beállítja az Optimizert meg a HQPlayert, azt meg berakja Muso alá, esetleg összepárosítja a JRivert a JPlay-vel, stb., annak a Linux bizony gyerekjáték. Arról nem is beszélve, hogy tényleg léteznek egyszerűen bootolható megoldások, RAM-ba, és a teljes Linuxra való átállás sem ördögtől való. Én megléptem pár hete-hónapja, és egyáltalán nem bántam meg. Egyrészt semmivel sem lett nehezebb az életem tőle, sőt. Másrészt a hang minden szempontból jobb, mint amit én mindenféle szoftveres bűvészkedéssel ki tudtam hozni a magam PC-jéből (i5 4590T alapokon, ötkörös analóg táp, mz/x-moddolt Delock kártya). Semmit nem kellett feladnom, és még a stream (primephonic) is tökéletesen működik (nem mellesleg: remek minőségben).
elveszett számomra, pedig időnként nagy szükségem lenne rá.
Hogy valamennyire a témánál (DAC-olás) is maradjunk, a Linuxtól való elhidegülésem
a Korg Ds-dac-100 és a Daphile dicstelen találkozásával kezdődött. Másnak is volt
annak idején ilyen gondja. Válaszra sem méltatták a készítők. Ha új ISO jelenik meg,
azt szorgalmasan tesztelném, most már azt sem. Bizonyos Qualcomm Atheros csipekkel
felépíti ugyan a hotspot-ot, de nem enged csatlakozni. Természetesen ilyen IC-s
lapom van. Ezek fényében vagy inkább árnyékában, maradok a win előtelepítési, vagy
pontosabban helyreállítási környezeténél. Itt vannak sikereim is. Például eddig öt
különböző hardveren gond nélkül elindult. Minden kezem ügyébe kerülő dac, (Young,
FiiO, Korg, Nad, Nuprime, s.m.s.l) megszólalt vele. A hallott produkció is nagyon
megnyugtató. Nemrég próbálkoztam az említett DeLock kártya Renesas illesztőjével is.
Úgy néz ki, menni fog. Mi kell még? Zene.