fapaci írta: ↑2021.03.22., hétf. 21:13
supravox írta: ↑2021.03.22., hétf. 20:30
..tényleg nem tudom "műszakilag" mitől jó egy dac.
Ne értetlenkedj, itt már mindent elmondtak! Vegyél fél vödör jó drága alkatrészt, a Föld Kínától legtávolabb lévő pontján
Dél-Amerikában, Mundorfiában a tantál törzs egyik falujában építsd be őket egy ősi rézdobozba, amit a ott őshonos Shinkoh béka vizeletében áztattál 7 napig! A művet és alkotóját ingyenesen hazaszállítja a WKZ Air, ha a Fekete Kapun át vásárolsz repjegyet.
Ezzel itt egy valid készüléképítési kultúrát fikázol le, szerintem érdemtelenül. A csöves technológiával foglalkozó cégek zöme a mai napig így dolgozik, egyszerű nyák vagy lábtól-lábig szerelés, kevés alkatrész, a fontos helyeken minőségi, vagy akár egzotikus alkatrészek, diszkrét áramköri elemek opampok helyett, kézi forrasztás és szerelés. Aki épített már életében csöves erősítőt, az pontosan tudja, hogy mennyire függ a hangminőség a beépített alkatrészek minőségétől. Mérnöki szemmel nézve egy ilyen Audio Note belseje kifejezetten átgondolt tervezésről, gondos manufakturális megépítettségről árulkodik, gyönyörű mérnöki teljesítmény. Nyilván ez a fajta gyártási kultúra sem garantálja a kiváló hangot, mint ahogy a hightech kinézet, többrétegű nyák, és többszáz vagy ezer SMD alkatrész gépi beültetése és forrasztása sem garantál semmit. Nem ismerem ezt a TAD-ot, lehet hogy sokkal jobb hang mint az AN DAC 4, lehet hogy rosszabb, mindenesetre ezt külcsinből, vagy a gyártástechnológia különbözősége alapján megítélni szerintem nem lehet. Mondom mindezt úgy, hogy az Audio Note-k valóban sajátos zenei esztétikája az én ízlésemtől egy kicsit távolabb áll. Én nagyon sajnálnám, ha ez a fajta gyártási kultúra megszűnne, mert épp ez biztosítja azt, hogy a kicsi, kevéssé tőkeerős, de zseniális konstruktőrök által vezetett cégek termékei versenyképesek legyenek hangban a nagy, tőkeerős, hightech automatizált gyártósorokkal rendelkező cégek termékeivel.