Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Átfutottam a Stereophile 2021-es ajánlásait.
A Quasar benne van továbbra is. Sajnos az integrált erősítő résznél nem találtam ajánlást, pedig megérdemelné a Heed több integráltja is szerintem.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Mathias írta:
2021.03.24., szer. 20:23
Klaca írta:
2021.03.24., szer. 09:33
Avagy: hogyan válhatnak évszázados, magától értetődő, triviális, nagyon humánusan hangzó és tulajdonképpen lapos közhelyek lassanként idejétmúlt és nyilvánvalóan tarthatatlan "idiótasággá", amelyeken valahogyan tényleg túl kellene már lépnünk ...
Pontosan melyik közhelyre gondolsz a videó kapcsán?
Jogos kérdés, bocsánat, csak gyorsan linkeltem mielőtt nekiültem a "komoly munkának". Azt sem tudom, miért ide sikerült, valszeg ez is csak a gyors reflex volt. Szal ez a nagyon szimpatikus duma, hogy a "law of diminishing returns", meg a luxus az egy relatív dolog, kinek mi a lxus, stb, ez lassan sztem idejétmúlt dolog kellene hogy legyen. Hozzá kellene szokni, hogy igenis van abszolút értelemben véve értelmetlen luxus, és jó lenne ha lenne egyre vastagabb olyan gazdag réteg, aki nem hajlandó ezt támogatni (pl. svédországban egyáltalán nem olyan átlagos a gazdagok rongyrázása, mint itt), és hogy az említett törvényt ne egyénekre relativizáljuk, hanem pl az emberiség egészére en bloc... meg ilyesmikre. Szal nagyjából az egész videora mint szimpatikusnak tűnő, de alapjában véve mára már hamis közhelyre.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Ez jó bölcsesség: "The point is: One mans ceiling is an another mans floor". :smile53:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Klaca írta:
Avagy: hogyan válhatnak évszázados, magától értetődő, triviális, nagyon humánusan hangzó és tulajdonképpen lapos közhelyek lassanként idejétmúlt és nyilvánvalóan tarthatatlan "idiótasággá", amelyeken valahogyan tényleg túl kellene már lépnünk ...
Pontosan melyik közhelyre gondolsz a videó kapcsán?

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Klaca írta:

youtu.be/K9LGRqHVhxQ

Ritka jó video , de ehhez a fajta gondolkodáshoz itt nálunk kell még kb 50 év. Vagy több.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

youtu.be/K9LGRqHVhxQ

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

hukkle írta:
2021.03.23., kedd 16:27
Nekem a 3. tétel miatt lett ilyen komor a jövőkép. Heed név alatt nem lesz. A Grand Enigma-t átvette a német cég és a "StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni."

Így kicsi a rés, ahová be lehet tekinteni. Mondjuk nekem a Standart bejött. Az újonnan átdolgozott prototípus hangsugárzó, amit már a COVID alatt lehetett meghallgatni ha jól emlékszem, iszonyat basszus tartományt mozgatott meg a bemutatón.
Igen ez az én tapasztalatom is, a mélyhang kezelése egészen egyedi jubilee esetében, és ahogyan írtam nagyon jól "teljesít" különböző műfajú zenéken. Erősítőben sem feltétlen válogatós, nálam gyönyörűen muzsikált First Watt F5 DIY erősítővel és persze remek az SiIII-al is. Ezen mondjuk nem lepődtem meg . Ami biztos, így ez a sugárzó valóban egy limitált darabszámban készült termék a piacon, és nem is nagyon szabadulnak tőlük a gazdáik ;).
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem a 3. tétel miatt lett ilyen komor a jövőkép. Heed név alatt nem lesz. A Grand Enigma-t átvette a német cég és a "StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni."

Így kicsi a rés, ahová be lehet tekinteni. Mondjuk nekem a Standart bejött. Az újonnan átdolgozott prototípus hangsugárzó, amit már a COVID alatt lehetett meghallgatni ha jól emlékszem, iszonyat basszus tartományt mozgatott meg a bemutatón.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Szerintem nem vagytok elèg körültekintöek az olvasàskor:
“ Szinte biztos, hogy Heed márkanév alatt hangsugárzó nem készül a jövőben.”

Nem kell azèrt annyira megijedni szerintem;)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2132

Hozzászólás Szerző: Shimano »

hukkle írta:
2021.03.21., vas. 20:22
A hangsugárzó ügy kapcsán meglepődtem. A grand enigma és az enigma 5 közötti űr talán be sem telik így gondolkodik.gif
Közötti???Ott én nem éreztem űrt.Inkább az a sajnálatos hogy nincs már enigma 5.Én már pl tuti nem tudnék visszaszokni a direkt hangsugárzók világába,de nem is kell.Most már nem aktuális,de korábban is az volt a véleményem hogy egy enigma 5-el minden hifisnek együtt kellene élni egy ideig.Persze nem A világmegváltó hang,és megosztó is,de akinek bejön,annak hangsugárzó gondja nem lesz egy ideig.Nálam már több éve van,de ez egyszerűen megunhatatlan azokkal a készülékekkel együtt amik elötte vannak.
Az hogy miért is nincs,arra nincs rálátásunk,de nem is kell hogy legyen.
Zsolt egy facebook bejegyzésében mélyhangszóró hiányt említett,tehát elfogyott,pótolni meg nem egyszerű.Ez is lehet egy ok,meg lehet más is.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

A hangsugárzó ügy kapcsán meglepődtem. A grand enigma és az enigma 5 közötti űr talán be sem telik így gondolkodik.gif

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Köszi az infókat Zsolt, :smile32: kellett is már egy ilyen tiszta képet mutató írás a Heed jelenéről,és a jövőbeli elképzeléseiről is Tőled.
Azért ha lesz valami új infó bármiről is,azt megoszthatnád itt is,mint ahogyan azt most is tetted.Persze tudjuk hogy van telefon,facebook,meg más lehetőség is,de akkor is.
Reagálva a konkrétumokra is,az azért több mint érdekes számomra,vagy inkább elgondolkodtató,hogy egy gyár leállása ekkora káoszt tud okozni globálisan. gondolkodik.gif Nem tudtam erről,de most utánanézve jó nagy zűrt okozott ez a gyárleégés sok cég életében. sad.gif
A hangsugárzók körüli bonyodalmakat sajnálom.Kellett volna Heed hangsugárzó a jelen és a jövő számára is,mert egyszerűen értékesek minden tekintetben.Na de hogy mit hoz a jövő,azt senki sem tudja,szóval lehet itt még bármi,és az ellenkezője is.
Szép napot mindenkinek. :napsut:

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Címszavakban:
DA konverter(ek)
Az AKM gyár leégése nagyon megnehezíti a helyzetet. A konverterek gyártása és fejlesztése nem állt le - de kétség kívül szünetel. Mivel a helyzet bizonytalan, ezért nem akarnék most bővebb infóval szolgálni, lévén mi sem látjuk kristály tisztán, hogy mi fog történni. Reméljük a helyzet hamarosan megoldódik, és a jelenleg élő két konverter (Abacus és Lagrange DA modul) mellé jönni fog két újabb konverter, de erről majd akkor ha aktuális.
Streamer
Alapvetően elhangzott már alább a miértek és miért nemek érvrendszere. Ámde a mai világ olyan gyorsan változik, hogy akár néhány hónap alatt a feje tetejére áll! (Lásd AKM gyár leégése, ami nem csak a Heed Audio-t, de a gyártók zömét nehéz helyzetbe hozta.) Szóval "soha se mondd, hogy soha!", ha változás történne e fronton, az úgyis kiderül! :) (És egyébként még mindig fenntartom, hogy egy jól választott számítástechnikai eszköz + egy megfelelő és kompatibilis USB-s DA konverter tökéletesen megoldja a feladatot.)
Bluetooth
Funkcionális eszköznek tartjuk, a legfejlettebb változata sem képes egy lossless minőségű forrás továbbítására, ergo használatát nem a streamer (vagy CD) helyett, maximum mellett lehet elképzelni a funkcionalitás miatt.
Obelisk DA
Ma egy audio készülék létét nem kizárólag az auditív hangminősége határozza meg. Különösen nem a számítástechnikával illetve digitális forrással összefüggő termékek létét. Az Obelisk DA konverter nem rendelkezik azokkal paraméterekkel, amikkel a vásárlók ma ilyen rendeltetésű eszközt keresnek és/vagy elfogadnak. Egy gyártó pedig egy ponton döntést kell hozzon, hogy meggyőződése mellett is meddig tarthat egy terméket gyártásban. De az Obelisk család jövőbeni mibenléte egyre inkább körvonalazódik, így a ma még gyártásban lévő termékek mellé (Obelisk Si3, X2, DT) elképzelhető egy új DA. Ám az ezzel kapcsolatos problémákat lásd feljebb.
Hangsugárzók
Az elmúlt két év talán legproblémásabb és legellentmondásosabb területe. Itt akkora káosz alakult ki (nem kis részben a saját hibánkból), hogy ennek a területnek az "újraszervezése" mindenképpen szükséges. Ami bizonyosan elmondható, az 3 dolog. 1. Szinte biztos, hogy Heed márkanév alatt hangsugárzó nem készül a jövőben. 2. A Grand Enigma valamilyen formában (név alatt) biztosan elérhető lesz (most is az), de erről is majd akkor, ha a hangsugárzó gyártás a helyére kerül. 3. StandArt néven és formában a jövőben semmiféle produktum nem kerül ki már a kezeim közül. Az utolsó StandArt a Jubilee volt (2015), de folytatása annak sem lesz. A név is megszűnik, a továbbiakban nem kívánok ezzel a dologgal foglalkozni.
Heed Magyarország
A Heed termékek hazai forgalmazása és képviselete jelenleg nagyon korlátozottan megoldott. Vásárolni lehet ezeket a készülékeket a Bartimex Audion keresztül, de kétség kívül nagyon szűkös a termékek megismerésének lehetősége. Ha és amennyiben erre lesz a jövőben megoldás, úgy azt a lehető legszélesebb fórumon közölni fogom, de jelenleg sajnos túl minden ötleten a pandémia is lehetetlen helyzetet teremt, így csak virtuálisan tudok segíteni a termékek ismertetésében. De amennyire tudok segítek, az elérhetőségeim ismertek, akinek kérdése van, keressen meg bármely Heed termékkel illetve azok szinergiájával kapcsolatban.
Üdvözlettel:
Huszti Zsolt

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.03.20., szomb. 07:33
Klaca írta:
2021.03.19., pén. 13:31
Azt meg tudná írni valamelyik hozzáértő tag, hogy a DA meg az Abacus NOS DAC-ok-e?
Szerintem nem. A DA-ba ugye többféle kártya is mehet többféle DA IC-vel, de talán mind túlmintavételezik, és az Abacus AKM-je is.
Csak azért kérdeztem, mert hallgattam kicsit a Lagrange-ot, és jóval nagyobb különbség volt rajta egy mp3 meg egy tildal-os (talán cd minőség) felvétel között, mint a saját zenegépemen. Azt hittem azért, mert az én dacom mindent felkonvertál 24/384-re, az meg nem. De akkor ezek szerint nem ezért ...

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Karácsony előtt voltam Zsoltnál a csere-bere akciót lebonyolítani. Akkor nála hegyekben állt egy előre sugárzó álló doboz széria. Az most melyik?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

dgab írta:
2021.03.20., szomb. 09:25
Grand Enigma van még? Ez a Dorn Acoustics-os történet, amit Zsolton keresztül lehet beszerezni, vagy ismét saját név alatt? Esetleg NOS?

Milyen Heed elektronikával komfortos a Grand Enigma? Ha jól értem, si-vel nem, a PAS végfok ellenben kifejezett ajánlás hozzá; Obelisk PM, Thesis, Lagrange valószínűleg elegendő, Elixir vélhetően nem ez a liga, a sztereó Obelisk végfokot szeretheti? Mit gondoltok?
Shimano írta:
2021.03.19., pén. 11:39
d.janos írta:
2021.03.18., csüt. 19:21

Facebookon egy posztban volt olvasható, más infó nem volt, csak annyi, hogy lesz hamarosan egy új hangsugárzó.
Köszi,kíváncsian várjuk.Kell,kellene is a grand enigma alá egy hasonló konstrukció,egy olyan amivel pl egy si is boldogul.Zsolt facebook oldalán egyelőre még semmi erről,de biztosan lesz ha elkészül.
Jó sok kérdés merült fel az utóbbi időben,és tök jó lenne ha Zsolt is válaszolna ezekre,mert hát ki más tudná a legjobban mint Ő,de talán lesz ez még úgy is.Én szeretném,és valszeg ezzel nem vagyok egyedül.
Amit én tudok a grand enigmáról az kb annyi,hogy mikor nála voltam és láttam elkészülve,akkor mondtam is neki hogy Zsolt ez baromi jól néz ki és eltudnám viselni a látványát otthon is,és erre ha jól emlékszem azt mondta hogy nem csak szép ha nem jó is,viszont az si ehhez kevés lehet.Én úgy gondolom hogy egy pre-ps pl már tuti jó lehet hozzá,mert az ugyan papíron hasonló teljesítmény mint az si,de valójában stabilabbnak tűnik,és lehet nem csak tűnik,ha nem az is,én legalábbis így éreztem.
Az hogy a grand enigma elérhető e,arra megint csak Zsolt tudna válaszolni.A hazai viszonteladóknál nem látni a kínálatban,ettől függetlenül persze minden lehet,meg az ellenkezője is.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

Grand Enigma van még? Ez a Dorn Acoustics-os történet, amit Zsolton keresztül lehet beszerezni, vagy ismét saját név alatt? Esetleg NOS?

Milyen Heed elektronikával komfortos a Grand Enigma? Ha jól értem, si-vel nem, a PAS végfok ellenben kifejezett ajánlás hozzá; Obelisk PM, Thesis, Lagrange valószínűleg elegendő, Elixir vélhetően nem ez a liga, a sztereó Obelisk végfokot szeretheti? Mit gondoltok?
Shimano írta:
2021.03.19., pén. 11:39
d.janos írta:
Shimano írta:
2021.03.18., csüt. 14:57

Hát ez így összefoglalva érdekesen hangzik.Két kérdésem lenne a fentiektől.Hol lehet erről olvasni,avagy mi is az A fizimiskaköny? gondolkodik.gif
Örülök neki,mert minden vágyam lecserélni már az enigma 5-öt.Na jó ez csak vicc volt,abból is a rosszabbik fajta. :D A hideg kiráz még a gondolatától is annak ha valaki elvinné.

Facebookon egy posztban volt olvasható, más infó nem volt, csak annyi, hogy lesz hamarosan egy új hangsugárzó.
Köszi,kíváncsian várjuk.Kell,kellene is a grand enigma alá egy hasonló konstrukció,egy olyan amivel pl egy si is boldogul.Zsolt facebook oldalán egyelőre még semmi erről,de biztosan lesz ha elkészül.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Mathias írta:
2021.03.19., pén. 14:06
d.janos írta:

És ez mikor, hol? Én nem láttam ilyesmit. Mintha tavaly lett volna tervezve StandArt30 bemutató nap, de lehet a Covid miatt elmaradt, vagy nagyon korlátozottan volt csak megtartva. Szerintem erről lehet szó.

Egy poszt alatti hozzászólásban pontosan, ezért érdekelt és került ide a kérdés, talán van aki egy ott beírt infótól többet tud. Mivel Zsolt itt nincs jelen, így marad a telefonos érdeklődés, ha meg már debütál a jövevény, akkor úgyis lesz infó amit Ő megoszt. :smile53:
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Mathias írta:
2021.03.19., pén. 14:07
Klaca írta:
Azt meg tudná írni valamelyik hozzáértő tag, hogy a DA meg az Abacus NOS DAC-ok-e?
Nem.
Ok, de akkor milyen? I.e. mennyire fésüli fel az adatfolyamot?

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Mathias írta:
2021.03.19., pén. 14:06
d.janos írta:
És ez mikor, hol? Én nem láttam ilyesmit. Mintha tavaly lett volna tervezve StandArt30 bemutató nap, de lehet a Covid miatt elmaradt, vagy nagyon korlátozottan volt csak megtartva. Szerintem erről lehet szó.
Nem a StandArt-ròl van szó.
Ha valakit èrdekel szerintem mesèl róla Zsolt, ha telefonon felhívjàtok.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Klaca írta:
Nem.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:
Shimano írta:
2021.03.18., csüt. 14:57
Eunos írta:
2021.03.18., csüt. 14:38

Ööö, elektrodinamikus lesz, labirintus-basszreflex, omni... (jaj elnézést) indirekt és drága.
Cserébe nagyon jól fog szólni.

Hát ez így összefoglalva érdekesen hangzik.Két kérdésem lenne a fentiektől.Hol lehet erről olvasni,avagy mi is az A fizimiskaköny? gondolkodik.gif
Örülök neki,mert minden vágyam lecserélni már az enigma 5-öt.Na jó ez csak vicc volt,abból is a rosszabbik fajta. :D A hideg kiráz még a gondolatától is annak ha valaki elvinné.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”