Én jól leraktam, pont 40 centire. Ülve ok, de ha lefolyok a kanapén már nem annyira.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
Szerintem!
Biztos jó kis mozit hoztál össze!DeLorean írta: ↑2021.03.21., vas. 10:06Nálam a vászon alja 69 centire van a földtől, de van egy 25 centis dobogóm. 305cm a vásznam.
Így 44 centire jön ki. Így nem zavarhat be a lábfej.
Az első sorban puffok vannak. A puffokról kicsit úgyis felfelé kell nézni, ha elhelyezkedik bennük az ember.
A puffok teljesítik az 1:1 nézési igényt, ha valaki szereti közelebbről nézni a filmet.
A hátsó sor jelenleg 435 centire van. Ez a THX ajánlásnál kicsit messzebb van.
Vagyis ez a szék hátulja, a szemem előrébb van....
Ha nincs második sor...
Egy sornál lehet mélyre rakni, viszont ha dönthető, lábtartós fotelek vannak és használod is, akkor a lábfejed belelóghat a képbe. Lábmérettől is függ mennyire!
40cm-re a padlótól a kép alja az jól mutat, és használható is szerintem.
Egy sornál lehet mélyre rakni, viszont ha dönthető, lábtartós fotelek vannak és használod is, akkor a lábfejed belelóghat a képbe. Lábmérettől is függ mennyire!
40cm-re a padlótól a kép alja az jól mutat, és használható is szerintem.
A fotelek a szobán belül hol lesznek?raczjani írta: ↑2021.03.20., szomb. 00:22Szia,Köszi a reakciót és megfejtést. Valóban pont erre gondoltam. tehát egy jelenleg nem létező méretileg minimalista de már élvezhető szobán gondolkodom .Anno 5 x4 es szobában vetitettem 3 méter széles képet is. Itt most teljesen más a szempont. Egy sorban 3 fotel lenne, valószinűleg fullhd felbontás és nem lcd vetitő. Belmagasság is érdekelne, hogy mit javasoltok.Vukkeinstein írta: ↑2021.03.19., pén. 21:15arra lehetsz kíváncsi hogy:
Szerintetek minimálisan mekkora méretű lehet az a helyiség,ahol még érdemes lehet egyáltalán vászonra/falra bármire képet vetíteni? Valamint ebben a minimális méretű helyiségben,mekkora vászonra lenne érdemes vetíteni?
Ha valamit kihagytam szóljatok légyszives.
Köszi a két eddigi választ is.
Hátsó falra tolva? Vagy tudsz vele előbbre jönni?
Akusztika szempontjából szerencsésebb ha ha a hátsó faltól el tudsz távolodni.
Amikor ez kialakult, akkor, ahhoz a nézési távhoz tudod belőni a képméretet.
Az megfontolandó javaslat volt, higy fehér falon próbálgasd a méretet es ami tetszik ahhoz vásárolj vásznat.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
2,65 m szèles kèpet nèzek 3,6 m-ről. Ez kicsit messze van, de hang szempontjábòl itt jobb. Kb. 3,1 m az a táv ameddig számomra pozitív a kèpmèret növekedèse, aztán tùl nagy lesz.
Sokkal problèmásabb, hogy tùl magasan van a vászon alja, 1m magasan kezdődik. Ezt 70 centire szeretnèm levinni, de ehhez le kène az egèszet szedni ès hosszù csavaros szárakkal rögzìteni. Mèg lusta voltam mindent szètpakolni ès ennek nekiesni, meg kène hozzá mèg 2 ember.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Azèrt ajánlás a neve, nem pedig kötelezès. Ha pedig vki ùgy dönt, hogy neki más a megfelelő, akkor elèg ostoba dolog emiatt fikázòdni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Tényleg szubjektív, főleg, hogy van aki "150coll átmérő"jű kör alakú vásznat néz.
Szerintem!
Elèg vicces, hogy arròl megy vèrre menő vita, meg egymás bsztatása, hogy hogyan kötelező egy szòrakozást művelni. Ismerek olyant, aki kizaròlag fekete ruhában ül le filmet nèzni, nehogy rontsa a kontrasztot. Nos, ő baja...
Igy van, igazad van, ez mindenkinek saját maga kell kitapasztalnia, ez olyan mint a multiplex mozikban, van aki az 5.sorba vesz jegyet, van aki a 15.-be mert onnan szeretné nézni...fapaci írta: ↑2021.03.20., szomb. 18:23Bár az ajánlások nem igazán így írják, nem tilos a fejünk két oldalára ragasztani a frontsugárzókat, a centert pedig szájunkban tartva élvezni a hangzást, maximum kellemetlen. De biztosan van olyan hobbitárs, akinek ez is bejön és kikérné magának, ha valaki kritizálná.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11178
- Kapcsolat:
Bár az ajánlások nem igazán így írják, nem tilos a fejünk két oldalára ragasztani a frontsugárzókat, a centert pedig szájunkban tartva élvezni a hangzást, maximum kellemetlen. De biztosan van olyan hobbitárs, akinek ez is bejön és kikérné magának, ha valaki kritizálná.
Két kép a netről, az egyiken egy teljes falas vászon, a másikon egy jóval ,kisebb a szoba adott, vetíthető falához képest,ott elférne egy jóval nagyobb vászon is.
Kinek melyik tetszene...?
Kinek melyik tetszene...?
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20210320-160637_Samsung Internet.jpg (1.06 MiB) Megtekintve 1838 alkalommal
-
- Screenshot_20210320-160759_Samsung Internet.jpg (656.69 KiB) Megtekintve 1838 alkalommal
Ezt a képet találtam a THX honlapján, ez nálam 41 fokra jön ki.
- Csatolmányok
-
- 496_THXnezes1.png (38.78 KiB) Megtekintve 1831 alkalommal
Sziasztok, én továbbra is megtartottam, a pégyé mozijában bemutatott 150coll átmérő-335cm széles képet, amit 4,5m-ről nézek, de nem cserélném kisebbre, filmeknél és koncerteknél a vizuális élmény olyan mintha az esemény helyszinén lennél, 3D-ben pedig mintha benne.
De persze mindenki a hely adottsága alapján /,a vászon mellé még a hangfalak, vagy mögé, akkor már nagyobb is befér,a projektor képátmérő tudása, abból a távolságból./, tudja hozni a dőntését.
Egy egyszerű tanács, szereld fel a projektort az általad kigondolt helyre ,persze szembe a vetítendő felülettel, lehet ez egy fehérre festett fal, indits el egy kedvenc , ismerős film lejátszást, s a film nézése kőzben tekerd fölfelé a vetítőn a fókuszt, nagyítva a képet, s igy a saját szemed látványával tudsz dönteni a tetsző képméretről., mi a kevés mi számodra a sok,...
De persze mindenki a hely adottsága alapján /,a vászon mellé még a hangfalak, vagy mögé, akkor már nagyobb is befér,a projektor képátmérő tudása, abból a távolságból./, tudja hozni a dőntését.
Egy egyszerű tanács, szereld fel a projektort az általad kigondolt helyre ,persze szembe a vetítendő felülettel, lehet ez egy fehérre festett fal, indits el egy kedvenc , ismerős film lejátszást, s a film nézése kőzben tekerd fölfelé a vetítőn a fókuszt, nagyítva a képet, s igy a saját szemed látványával tudsz dönteni a tetsző képméretről., mi a kevés mi számodra a sok,...
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20190619-160450_Samsung Internet.jpg (336.63 KiB) Megtekintve 1829 alkalommal
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Ne már,nem mindegy ki milyen távolságból rongálja a szemét ?
Én 350cm széles vászonra vetítve nézek 320-330cm távolságból 21:9 képarányú képet.
Nekem bejön.Másnak meg mások a lehetőségei a szoba és a proji adottságai és természetesen az igényei. Az ízléstelenségekről már nem is beszélve.
Viszont az is igaz hogy az utóbbi egy évben én is "beléptem" az enerváltan rezignáltak klubjába.
Persze csak addig,amíg az egy híján20 időszak le nem telik ez kb az előrejelzések szerint úgy 10-20év de aztán megint móka-kacagás/mozizás és persze addig is.
Szóval egy a lényeg mindegy ki és milyen távolságból,mekkora és milyen képet sasol.Egy a lényeg(ragadjon az lsd-s bélyeg)amíg valaki nem próbálta még a THXVUKI szabvány által javasolt minyimum madamka 1:1-ES/QS nézési távolságot az nagy hibát követ el.
Mert így lemarad a "többrendbeli"
(szerintem legalább 4RBli az az négy rendbeli)előrelépés lehetőségéről.com 
Én 350cm széles vászonra vetítve nézek 320-330cm távolságból 21:9 képarányú képet.
Nekem bejön.Másnak meg mások a lehetőségei a szoba és a proji adottságai és természetesen az igényei. Az ízléstelenségekről már nem is beszélve.
Viszont az is igaz hogy az utóbbi egy évben én is "beléptem" az enerváltan rezignáltak klubjába.
Persze csak addig,amíg az egy híján20 időszak le nem telik ez kb az előrejelzések szerint úgy 10-20év de aztán megint móka-kacagás/mozizás és persze addig is.
Szóval egy a lényeg mindegy ki és milyen távolságból,mekkora és milyen képet sasol.Egy a lényeg(ragadjon az lsd-s bélyeg)amíg valaki nem próbálta még a THXVUKI szabvány által javasolt minyimum madamka 1:1-ES/QS nézési távolságot az nagy hibát követ el.
Mert így lemarad a "többrendbeli"
Én 4m-ről vetítek és kb. 4m-ről nézem a képet régebben 250cm széles volt a vászon ,én nagyon sokáig avval is jól elvoltam, most 275cm széles képest nézek, jobb ,de ennél szélesebb-re nem vágyom ,pedig lehetne, ha szeretném 4m is,de ahhoz már komoly vetitő is kellene.. amit most nézek majd 3,1m átló ,én azt gondolom több mint elegendő számomra. ezt lehet kicsinek vagy közepes képnek nevezni ,de bőségesen elég 16:9-ben számomra!
ettól függetlenül ültem sokkal nagyobb kép előtt ,talán még közelebbről nézve is ,nekem már túl nagy volt, már-már hányinger kategória,, tudom szokni kell ,de nekem nem jön be..Ettől még tökre megértem, ha valakinél ez még nagyobb és azt is kicsinek érzi,,mindenkinek más és más jön be, semmi gond ezzel..
ettól függetlenül ültem sokkal nagyobb kép előtt ,talán még közelebbről nézve is ,nekem már túl nagy volt, már-már hányinger kategória,, tudom szokni kell ,de nekem nem jön be..Ettől még tökre megértem, ha valakinél ez még nagyobb és azt is kicsinek érzi,,mindenkinek más és más jön be, semmi gond ezzel..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Ki beszél 50 /300 arányról? Miért kell ekkora ökörséget ideírni, amiről soha senki nem beszélt?DeLorean írta: ↑2021.03.20., szomb. 11:49Hát igen, az egyirányú utcában is néha a sok hülye szembejön. Vannak ilyen ehlyzetek.
Az üléspozíció mozgatását gondolom elvégezték a komoly cégek is. Nekik nem ez jött ki.
Na most akkor mi legyen?
Engem egyébként az sem zavar, ha valaki 50 centiről nézi a 300-as vásznat. Nézze!
![]()
- -KP-
- V.I.P.

Én meg azt nem szeretem, ha más akarja megmondani mi a jó számomra. Mindenki eldöntheti maga, hogy mekkora az a képméret ami élvezetes, kényelmes. Én nem fogom megmondani másnak, de más se akarja megmondani nekem. Élni és élni hagyni
Akkor a legjobb, tegyük hozzá, számodra. Mivel elég könnyen mozgatom az ülőpozíciót, folyamatosan tudom tesztelni a különböző nézési távolságokat. Mindig minden esetben a nagyobb kép tetszett jobban. Szóval nem, nem akkor a legjobb, számomra. Sajna praktikussági okok miatt nem tudom folyamatosan a közelebbi ülőpozíciót használni (még), de pl. a komplett Raised by Wolves sorozatot úgy néztem végig. Ezt viszont úgy fogom kompenzálni, hogy az ülőpozi marad, és a képméretet fogom növelni :)
Szerintem simán le lehet menni 1:1 alá is. Nekem most kb ennyi, de lehetne nagyobb is a kép, nem zavarna.
Marty Feldman lemehetett volna 05:1-ig is.
(isten nyugosztalja).
Marty Feldman lemehetett volna 05:1-ig is.
Szerintem!
- -KP-
- V.I.P.

A barco / projectiondesign vetítőkhöz léteznek kifejezetten közeli vetítésre szánt lencsék. Pl. létezik olyan fix lencse, ami 0,9:1 arányban tud vetíteni. Azaz a képszélesség 0,9x a vetítési táv. De mivel fix ezért nincs rajta zoom, amekkora képet tud, akkorát tud. Létezik egy másik fajta is, En46, ami 0,8 és 1,2 között tud. Ezen már van zoom és ugye 0,8 és 1,2 között tudod változtatni a méretet. Viszont komoly ára is van. Ebayen 250-300k körül mennek az ilyen lencsék és ha usa, akkor erre még rá jön a szállítás, a vám, és a magyar áfa is.raczjani írta: ↑2021.03.20., szomb. 00:22Szia,Köszi a reakciót és megfejtést. Valóban pont erre gondoltam. tehát egy jelenleg nem létező méretileg minimalista de már élvezhető szobán gondolkodom .Anno 5 x4 es szobában vetitettem 3 méter széles képet is. Itt most teljesen más a szempont. Egy sorban 3 fotel lenne, valószinűleg fullhd felbontás és nem lcd vetitő. Belmagasság is érdekelne, hogy mit javasoltok.Vukkeinstein írta: ↑2021.03.19., pén. 21:15arra lehetsz kíváncsi hogy:
Szerintetek minimálisan mekkora méretű lehet az a helyiség,ahol még érdemes lehet egyáltalán vászonra/falra bármire képet vetíteni? Valamint ebben a minimális méretű helyiségben,mekkora vászonra lenne érdemes vetíteni?
Szóval lehet szinte akármekkora képet szinte akármekkora szobában is vetíteni. A kérdés az, hogy megéri-e.
Személy szerint én is kedvelem az 1:1-et,és a THX szerinti ajánlás, minden, csak nem tökéletes, és még a picit nagyobb méretet is el tudom viselni. Baromira impozáns a nagy méret, és cseszek rá, hogy nem ez az ajánlás. Ettől független nem akarok meggyőzni senkit, hogy csinálja így. Aki akarja, kövesse a szabványokat. Van ahol én is azt teszem, egyedül a vetített képméret esetén nem.
Ezért írtam hogy egyén függő! Van aki még nagyobb betekintéssel nézi. A moziban is nagy a különbség az első meg az utolsó sor között.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Ha az segít valamit, akkor leírom a saját szobám méreteit.
3x4m keresztben vetítek egy 100"-os vászonra. 3 személyes kanapé a hátsó falnak tolva. Ennél kisebb már nem szerencsés, mert ezt a képméretet is csak kevés gép tudja ilyen közelről kivetíteni.
H 90°-al eltudnám fordítani az jó lenne, de az ajtó-ablak bezavar.
3x4m keresztben vetítek egy 100"-os vászonra. 3 személyes kanapé a hátsó falnak tolva. Ennél kisebb már nem szerencsés, mert ezt a képméretet is csak kevés gép tudja ilyen közelről kivetíteni.
H 90°-al eltudnám fordítani az jó lenne, de az ajtó-ablak bezavar.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Szia,Köszi a reakciót és megfejtést. Valóban pont erre gondoltam. tehát egy jelenleg nem létező méretileg minimalista de már élvezhető szobán gondolkodom .Anno 5 x4 es szobában vetitettem 3 méter széles képet is. Itt most teljesen más a szempont. Egy sorban 3 fotel lenne, valószinűleg fullhd felbontás és nem lcd vetitő. Belmagasság is érdekelne, hogy mit javasoltok.Vukkeinstein írta: ↑2021.03.19., pén. 21:15arra lehetsz kíváncsi hogy:
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,