Talán érdemes lenne úgy reagálnod a bejegyzésekre, hogy azoknak az elsőt követő többi sorát is elolvasod!wittao írta: ↑2021.03.16., kedd 15:41A többi rész az most itt töltelék a téma szempontjából... szóval akkor a Bricasti M5 a forrásod, ami a stream-et fogadja ha jól értem? A lényeg az lenne, hogy előtte milyen hálózati eszközeid vannak. Az USB-kábeled és az Exogal dac-od ebből a szempontból most irreleváns.juliush írta: ↑2021.03.16., kedd 15:37Egyébként itthon a Bricasti M5 streameremre Audioquest Diamond USB kábelen keresztül aggatott Exogal Comet DAC-om hangminőségében nagy ívben tesz arra, hogy a Vodafone-tól kapott, azt hiszem Huawei routeren, vagy a D-Link DGS-1008P switch-en lógva kell zenélnie. De nyilván nem elég transzparens a rendszerem hozzá...vagy süket vagyok...vagy csak objektív...vagy ezek az eszközök tisztességes zajelnyomással és saját órajelekkel lettek megépítve???![]()
A switch-eket övező polémia visszásságát illusztrálandó hadd álljon itt a Hi-Fi News (tudom, fúúúújjjj....) tesztje a Melco 2000 angol fontos (!!!) S100-as switch-éről. Az egyik recenzens, aki a hangminőséget méltányolja saját, Naim hálózati lejátszót tartalmazó rendszerén, úgy tűnik, ki se fogy a szuperlativuszokból, felvonultatva minden elképzelhető, elkoptatott audiofil közhelyet.
Mellette ott van a laboratóriumi mérések összefoglalása, melyben sajnálatos módon 3 teljesen más eszközön méricskélt a másik szakíró és sikerült a jobb jitter-elnyomással rendelkező berendezések esetén a mérőeszköz hibahatárához mérhető 1ps mértékű javulást mérni, míg a picit gyengébb Lumin versenyző esetén 5ps-et, valamint 146 dB tartományon 0.4 dB zajcsökkenést. A jóval szakszerűbb Paul Miller nem véletlenül hívja fel a figyelmet arra, hogy a DAC-ok teljesítménye jelentősen csökkentheti a Melco switch hatását.
Ugye világos a helyzet paradox jellege, hiszen 2000 angol fontos switch-et általában pont azok engednek meg maguknak, akik nagy valószínűséggel igencsak jó jitter-elnyomással bíró DAC-kal bírnak amúgy is.