Normál (nem cipős doboz) méretű, távirányító nélküli erősítő, ami nagyon jó hangot produkál a régi StandArt dobozokkal. Emlékeim szerint én StandArt 2/2vel hallgattam, Naim kábelezéssel. Nem tudom mennyiért árulják, általában 80e körül mozog az ára, annyit nagyon megér. Ha van bármi kérdésed, keress nyugodtan.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Re: Heed Audio termékek
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Peger
- V.I.P.
Igen el is engedem ezt a témát, csak azért hoztam fel, mert Zsolt ígérte még, de a piac változik, mindenki alkalmazkodikakvapark írta: ↑2021.03.18., csüt. 15:25Tudtommal az Abacus - magamnak is az van - nem fog kapni Bluetooth kártyát.Peger írta: ↑2021.03.12., pén. 21:24Elnézést kicsit máshol voltam fejben :) :). Szóval, ha az Abacus kapna egy Bluetooth kártyát, akkor mehetnének telefonról a streamek, tudom most majdnem mindenkit kiráz a hideg, de az új 5.0 Bluetooth szabvány alkalmas lehet a megfelelő mennyiségű adat továbbítására. Szerintem sokan fogják használni ezt a módszert, és egy-egy jó album megismerése után megveszik azt majd lemezen. Ezzel kikerülhető lenne a hálózati lejátszó fejlesztése, amit szerintem már rég elengedett Zsolt. Az iszonyat macera lehet.
Nem véletlenül vetődött fel a Heednél is ez a lehetőség, és én személy szerint örülnék egy ilyen megoldásnak.
Mindenesetre keresem tovább a DAt :). A Heed pedig pozícionálja magát a segítségem nélkül is, hiszen Ők látják a bevétel kiadás oldalt, és a mai világban gondolom a túlélés a cél, itt minden lépést/fejlesztést háromszor meg kell gondolni, és én nagy szurkolok.
A másik hogy ez a megoldás lehetséges e Heed minőségben? Mert ha nem nyilván ezért sem fog elkészülni.![]()
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Shimano írta: ↑2021.03.18., csüt. 14:57
Hát ez így összefoglalva érdekesen hangzik.Két kérdésem lenne a fentiektől.Hol lehet erről olvasni,avagy mi is az A fizimiskaköny?![]()
Örülök neki,mert minden vágyam lecserélni már az enigma 5-öt.Na jó ez csak vicc volt,abból is a rosszabbik fajta.A hideg kiráz még a gondolatától is annak ha valaki elvinné.
Facebookon egy posztban volt olvasható, más infó nem volt, csak annyi, hogy lesz hamarosan egy új hangsugárzó.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Tudtommal az Abacus - magamnak is az van - nem fog kapni Bluetooth kártyát.Peger írta: ↑2021.03.12., pén. 21:24Elnézést kicsit máshol voltam fejben :) :). Szóval, ha az Abacus kapna egy Bluetooth kártyát, akkor mehetnének telefonról a streamek, tudom most majdnem mindenkit kiráz a hideg, de az új 5.0 Bluetooth szabvány alkalmas lehet a megfelelő mennyiségű adat továbbítására. Szerintem sokan fogják használni ezt a módszert, és egy-egy jó album megismerése után megveszik azt majd lemezen. Ezzel kikerülhető lenne a hálózati lejátszó fejlesztése, amit szerintem már rég elengedett Zsolt. Az iszonyat macera lehet.
Nem véletlenül vetődött fel a Heednél is ez a lehetőség, és én személy szerint örülnék egy ilyen megoldásnak.
Mindenesetre keresem tovább a DAt :). A Heed pedig pozícionálja magát a segítségem nélkül is, hiszen Ők látják a bevétel kiadás oldalt, és a mai világban gondolom a túlélés a cél, itt minden lépést/fejlesztést háromszor meg kell gondolni, és én nagy szurkolok.
A másik hogy ez a megoldás lehetséges e Heed minőségben? Mert ha nem nyilván ezért sem fog elkészülni.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Örülök neki,mert minden vágyam lecserélni már az enigma 5-öt.Na jó ez csak vicc volt,abból is a rosszabbik fajta.
A hideg kiráz még a gondolatától is annak ha valaki elvinné.
Hát ez így összefoglalva érdekesen hangzik.Két kérdésem lenne a fentiektől.Hol lehet erről olvasni,avagy mi is az A fizimiskaköny?

Örülök neki,mert minden vágyam lecserélni már az enigma 5-öt.Na jó ez csak vicc volt,abból is a rosszabbik fajta.

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Azt szeretném kérdezni, hogy az Obelisk Pro névre hallgató erősítőről mit kell tudni? Árulnak egyet az adok-veszekben, második rendszerhez gondolkodnék egy ilyenen...
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Most olvastam (fizimiskakönyv), hogy 1-2 hónap múlva új hangsugárzó "mutatkozhat" be. Valakinek van infója róla ? Vagy pletyka ?

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 12
Közben megtaláltam.. jó kis ára van. Esetleg van valakinek tapasztalata 2.3-as kártya vs node 2i témában?
-
- Nincs visszaút
Na, ez jó hír! Köszönöm az infót! Azt tudod esetleg, hogy mennyi a listaára?
Vagyis egy db 2.1-es biztosan van neki,csak az meg még nálam van,de előbb utóbb csak eljutok már hozzá,és vissza szolgáltatom.
Mehet bele a kiskártya is,de azt meg minek ha van lehetőség a nagyra is.Persze ki kell,lehet próbálni azt is.
Lehet.Az új 2.3-ast biztosan,de lehet van még Zsoltnak az előd 2.1-es is.
Vagyis egy db 2.1-es biztosan van neki,csak az meg még nálam van,de előbb utóbb csak eljutok már hozzá,és vissza szolgáltatom.
Mehet bele a kiskártya is,de azt meg minek ha van lehetőség a nagyra is.Persze ki kell,lehet próbálni azt is.
-
- Nincs visszaút
Az siIII-hoz sem lehet már da kártyát venni? Használtan ritka, mint a fehér holló... Szívesen kipróbáltam volna, hogy milyen a node2i dac-jahoz képest.
vkz írta: ↑2021.03.09., kedd 20:33Emlékeim szerint szólt Abacus (több rendszer előtt is) és legutóbb a Lagrange DA modulja volt használatban a Standart 30 bemutatón - ami szerintem igencsak jól sikerült![]()
Ha jól sejtem az Obelisk sorozatban a Si3, X2 elérhető, a DT-t nem tudom, de a DA, a Pre-PS már nincs egy ideje. A DA talán azért nincs, mert nem tud DSD-t, és így kevésbé “modern”.
Nekem tetszenek a “cipősdoboz” méretű elektronikák, sajnálom hogy lassan kikopnak, de a piac mást vár el.
Hopsz az obelisk DT kihagytam,meg még ki tudja mit.
A honlapon a felsoroltakon kívül van még több minden is,de lehet azok már csak a viszonteladó kereskedőknél érhetőek el.
A moduláris vonal gyártása pl nem tudom aktuális e még,a honlapon még az is ott van.

A honlapon a felsoroltakon kívül van még több minden is,de lehet azok már csak a viszonteladó kereskedőknél érhetőek el.
A moduláris vonal gyártása pl nem tudom aktuális e még,a honlapon még az is ott van.
Most ha jól tudom van az obelisk az si3-x2-vel,az abacus elixir páros, thesis széria,a lagrange nagyvas,a nagy enigma.Ez egy átfogó és guszta kínálat a megszüntek mellett is,de Zsoltot ismerve biztosan gondolkodik új dolgokon is.
Az teljesen érthető hogy a piaci igényekhez alkalmazkodva kell a kínálatot fenntartani.Persze mindig jó lenne sok minden más is,és volt is,de az egyéni "problémákkal" Zsolt szerintem nem tud mit kezdeni,és aki lemaradt valamiről az úgy járt.A DA egy nagyon szuper vas volt,de biztosan okkal szűnt meg,mint ahogyan az Enigma 5 is,de az egy külső ok volt ha jól tudom,(a mélysugárzó raktárkészlet elfogyott,újra terveztetni és gyártatni meg nem egyszerű),és az tényleg hiányzik.A többi jelenleg is kapható készülék lefedheti mindenkinek az igényét,és akinek egy régebbi vas kell,az várjon egy eladó példányra.Klaca írta: ↑2021.03.12., pén. 16:58Én nem igen látom, hogy mi a probléma. Az Abacusnak van 6 bemenete, tud 384/32 PCM et és 128 DSD-t, gondolom elég jó a hangminőség is, hiszen a Heed a több, mint 1.5M ás Lagrange-ba is ezt építi bele. Sztem úgy gondlhatják, hogy jelenleg nem kell ennél jobb. Ez alá meg minek kéne még egy szint? A moduláris erősítőrendszer megszűnt, az Elixírrel indul a paletta.
Most ha jól tudom van az obelisk az si3-x2-vel,az abacus elixir páros, thesis széria,a lagrange nagyvas,a nagy enigma.Ez egy átfogó és guszta kínálat a megszüntek mellett is,de Zsoltot ismerve biztosan gondolkodik új dolgokon is.
- Peger
- V.I.P.
Elnézést kicsit máshol voltam fejben :) :). Szóval, ha az Abacus kapna egy Bluetooth kártyát, akkor mehetnének telefonról a streamek, tudom most majdnem mindenkit kiráz a hideg, de az új 5.0 Bluetooth szabvány alkalmas lehet a megfelelő mennyiségű adat továbbítására. Szerintem sokan fogják használni ezt a módszert, és egy-egy jó album megismerése után megveszik azt majd lemezen. Ezzel kikerülhető lenne a hálózati lejátszó fejlesztése, amit szerintem már rég elengedett Zsolt. Az iszonyat macera lehet.
A másik hogy ez a megoldás lehetséges e Heed minőségben? Mert ha nem nyilván ezért sem fog elkészülni.
Én nem igen látom, hogy mi a probléma. Az Abacusnak van 6 bemenete, tud 384/32 PCM et és 128 DSD-t, gondolom elég jó a hangminőség is, hiszen a Heed a több, mint 1.5M ás Lagrange-ba is ezt építi bele. Sztem úgy gondlhatják, hogy jelenleg nem kell ennél jobb. Ez alá meg minek kéne még egy szint? A moduláris erősítőrendszer megszűnt, az Elixírrel indul a paletta.
Ami meg a streamelést illeti, Zsolt többször kifejtette, az ő fülének egy alma gép teljesen OK. Nem tudom, egy RPI-Allo digi one futómű (stremaer?) mennyivel rosszabb ennél, az én fülemnek ez nagyon jó hangot hoz ki 44.1/16 ből (feljebb még nem hallgattam), és még ha veszel hozzá egy jobb tápot, akkor is kijön 70ezer FT-ból. Ez túl sok? Nem tudom. Jóval kényelmesebb használni mint egy akármilyen laptopot vagy egy desktopot (én egy ajándékba kapott ősöreg tabletről vezérlem. Atomstabil (volumio) minden fennakadás nélkül megy ), gyakorlatilag nincs benne felesleges dolog (vagy csak nagyon kevés). OK SPDIF-en csak 192/24 jön ki (Nem tudom, az allo usb-bridge is hozza-e ezt a minőséget, de ha valaki nagyon oda van a hi-res-ért kicsit drágábban ezt is meg tudja venni az ALLO-nál.) Nálam ez a Streamer probléma itt le is zárul...
Ami meg a streamelést illeti, Zsolt többször kifejtette, az ő fülének egy alma gép teljesen OK. Nem tudom, egy RPI-Allo digi one futómű (stremaer?) mennyivel rosszabb ennél, az én fülemnek ez nagyon jó hangot hoz ki 44.1/16 ből (feljebb még nem hallgattam), és még ha veszel hozzá egy jobb tápot, akkor is kijön 70ezer FT-ból. Ez túl sok? Nem tudom. Jóval kényelmesebb használni mint egy akármilyen laptopot vagy egy desktopot (én egy ajándékba kapott ősöreg tabletről vezérlem. Atomstabil (volumio) minden fennakadás nélkül megy ), gyakorlatilag nincs benne felesleges dolog (vagy csak nagyon kevés). OK SPDIF-en csak 192/24 jön ki (Nem tudom, az allo usb-bridge is hozza-e ezt a minőséget, de ha valaki nagyon oda van a hi-res-ért kicsit drágábban ezt is meg tudja venni az ALLO-nál.) Nálam ez a Streamer probléma itt le is zárul...
Igazatok lehet mert ahhoz, hogy valaki külön DAC-okat nézegessen már egyfajta audio elvetemültség kell és a sima felhasználó az egybe készülékekkel hamarabb egyenesben van meg ugye egy kábellel kevesebb, rövidebb jelút stb. Egyébként hirdet valaki egy Aurendert millió alatt, nekem sok de az egy alternatíva lehet egy komoly Mac-kel szemben (ha az csak zenehallgatáshoz kell) Engem személy szerint ezen streamerek értékvesztése is riaszt. Ami meg a rendszeresen felmerülő ilyen-olyan problémákat illeti, hagyjuk is. Nem csoda, hogy az ügyféltámogatástól előre fázik a Heed. Én egy nyugodt ember vagyok de a számítógépszerelés/beüzemelés hihetetlen idegállapotokba tudott párszor hozni. Még ma, 2021-ben sincs igazi plug'n'play, érzésem szerint soha semmi nem tud simán menni ezekkel a szarságokkal. Jó nekem a fekete lemez és ha meghalok a család bukó nélkül adhatja el a gyalut. Majd meglepődnek milyen jó autót tudnak az árából venni :)
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Hát igen, érdekes ez a streamer kérdés. Az Abacus beüzemelése óta keresgélek egy jó streamer után ebben az árkategóriában. Nem igazán találtam még olyat, ami mindenben megfelelő lenne, kb. a MacMini-t érzem megfelelő kompromisszumnak. Dac nélküli komoly streamer futómű alulról kaparja a milliót.... apropó, van olyan, aki egymás mellett, egyszerre hallgatta és összehasonlította a DA-t és az Abacus-t?
Igenám, de ha egyre több ember streamel (és ez ma a tendencia), akkor egyre több gyártó fog jó streamer-t jó beépített DAC-al piacra dobni, ergo csökken az önálló DAC-ok piaci részesedése és már nem biztos, hogy megéri megtartani őket a palettán. Szerintem nem fogja megúszni ezt a Heed sem.Eunos írta: ↑2021.03.12., pén. 14:37Én pont nem a streamelésre buzdítom imádott brandünket hanem a DAC paletta átgondolására, megújítására. Kéne az Abacus alá egy és fölé két modell. Magyarán mindegyik termékvonalra egy. Ehelyett se Dactilus, se DA, se Thesis Alpha. Ki érti?
Pont azt írtam, hogy megértem miért nem kívánják a Heednél a streaming problémát felvállalni. Léteznek bejáratott, befutott, profi gyártók a hálózati eszközök terén, a Heed pedig csináljon jobbnál jobb DAC-okat amik egy komplett otthoni rendszer központi elemei lehetnek. Aztán mindenki olyan forrásokkal etetné amilyennel akarja/tudja. Nálam a stream kimerül abban, hogy zenéket keresek és ismerek meg a Spotify-on laptopról a Dactiluson keresztül. Ami ott jól (elfogadhatóan) szól azt megveszem lemezen. Egy (a kétes értékű tesztek alapján) jó streamer sok milliós kiadás és akkor esetleg megüti a jó vinyl hangot... Messzire vivő vita lenne, én a lemezjátszót reszelgetem:) Mosom a lemezeket, gyönyörködöm a hangban, élvezem az egész rituálét. Viszont ha lenne egy komoly Heed DAC kompromisszummentes(!) csatlakozási lehetőségekkel, külső táp opcióval, DSD-vel még én is rárepülnék hátmég aki komolyan streamel!
De majd meglátjuk, térjünk vissza rá 2025 körül

ui.: írom ezt úgy, hogy én sem streamelek, boldogan hallgatom a DA-t, flac-kal etetve és a vinyl szintén élményt jelent

Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Én pont nem a streamelésre buzdítom imádott brandünket hanem a DAC paletta átgondolására, megújítására. Kéne az Abacus alá egy és fölé két modell. Magyarán mindegyik termékvonalra egy. Ehelyett se Dactilus, se DA, se Thesis Alpha. Ki érti?
Pont azt írtam, hogy megértem miért nem kívánják a Heednél a streaming problémát felvállalni. Léteznek bejáratott, befutott, profi gyártók a hálózati eszközök terén, a Heed pedig csináljon jobbnál jobb DAC-okat amik egy komplett otthoni rendszer központi elemei lehetnek. Aztán mindenki olyan forrásokkal etetné amilyennel akarja/tudja. Nálam a stream kimerül abban, hogy zenéket keresek és ismerek meg a Spotify-on laptopról a Dactiluson keresztül. Ami ott jól (elfogadhatóan) szól azt megveszem lemezen. Egy (a kétes értékű tesztek alapján) jó streamer sok milliós kiadás és akkor esetleg megüti a jó vinyl hangot... Messzire vivő vita lenne, én a lemezjátszót reszelgetem:) Mosom a lemezeket, gyönyörködöm a hangban, élvezem az egész rituálét. Viszont ha lenne egy komoly Heed DAC kompromisszummentes(!) csatlakozási lehetőségekkel, külső táp opcióval, DSD-vel még én is rárepülnék hátmég aki komolyan streamel!
Sajnos én is hallottam Zsolttól a streamer-licensz mizériáról, ami miatt ez lekerült a napirendről 1-2 évvel ezelőtt (most nem tudom, mi a helyzet).vazze írta: ↑2021.03.12., pén. 08:59Eunos írta: ↑2021.03.12., pén. 06:56Peger, az utolsó hozzászólásodat három nekifutásra sem tudtam dekódolni, fejlesztenem kell a konverteremet:)
Abban teljesen igazad van, hogy nem abbahagyni hanem pont ontani kéne a DAC-okat. Pl én vevő lennék egy komoly, külsőleg tápolható 3-4 hdmi, 1-2 optikai, 1koax, 1USB és egy AES/EBU bemenetes, hdmi(a képnek) és két pár (egyik xlr) kimenetes DAC-szörnyre szép kivitelben, Heed minőségben. Ezt kéne Obelisk és Thesis körítéssel kínálni. Ezt csinálja a Linn hálózati funkcióval szó szerint aranyáron. Azt megértem, hogy Zsolték nem akarnak bemenni a hálózati lejátszók erdejébe de egy jó hálózati "futóművet" azért be lehet szerezni vagy meg lehet csinálni ha valakinek ez kell. Hülyeség?
Azért ez sajnos nem ilyen egyszerű.
Fejlesztői oldalról sem és a különböző streamer protocol engedélyeztetés és azok licensz jogdíjai konkrétan el tudják vinni egy ilyen kis manufaktúra többéves költségvetését.
Ehhez még hozzájönnek azok a gyártók amelyek nagyobb ipari konglomerátumhoz tartoznak többmillió dolláros fejlesztési költségvetéssel. A piac roskadásig van eszközökkel és már nem csak a nyugat erős ebben hanem a kínai és koreai termékek is régóta hozzák a high-end szintet és túl is vannak azon.
Ha innen nézzük Zsoltnak választania kellett és nagyon bölcsen inkább elengedte a stream-elést.
Állítólag a Naim-nak is majdnem beletört a bicskája...
Nem értem, miért van az, hogy egy Raspberry, ingyenes sw-ekkel tud streamelni és egészen jó minőségben a "pénzes" streamer konkurenciához képest, de ha egy komoly gyártó szeretné ezt megoldani, akkor ilyen rögös / drága az út. Esetleg a Rpi árában lenne jogdíj a streamre is, mint a pendriveban az Artisjus?

Én úgy látom, hogy szép lassan komoly teret nyer a stream a hifi közösségben is, tehát ez egy megoldandó feladat lesz a jövőben...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
És a supportot nem is említetted még. Egyik nyílt/klub napon elhangzott, hogy a legtöbb support telefonhívás(ha jól emlékszem) így is az USB kapcsán jön, pedig azt gondolná az ember, hogy manapság már sima ügy mindenkinek egy drivert feltelepíteni Windows alá, más oprendszerhez pedig még ez se kell (legalábbis ha jól tudom). Egy stremernél gondolom sokkal több hívás jönne.vazze írta: ↑2021.03.12., pén. 08:59Azért ez sajnos nem ilyen egyszerű.
Fejlesztői oldalról sem és a különböző streamer protocol engedélyeztetés és azok licensz jogdíjai konkrétan el tudják vinni egy ilyen kis manufaktúra többéves költségvetését.
Ehhez még hozzájönnek azok a gyártók amelyek nagyobb ipari konglomerátumhoz tartoznak többmillió dolláros fejlesztési költségvetéssel.
Eunos írta: ↑2021.03.12., pén. 06:56Peger, az utolsó hozzászólásodat három nekifutásra sem tudtam dekódolni, fejlesztenem kell a konverteremet:)
Abban teljesen igazad van, hogy nem abbahagyni hanem pont ontani kéne a DAC-okat. Pl én vevő lennék egy komoly, külsőleg tápolható 3-4 hdmi, 1-2 optikai, 1koax, 1USB és egy AES/EBU bemenetes, hdmi(a képnek) és két pár (egyik xlr) kimenetes DAC-szörnyre szép kivitelben, Heed minőségben. Ezt kéne Obelisk és Thesis körítéssel kínálni. Ezt csinálja a Linn hálózati funkcióval szó szerint aranyáron. Azt megértem, hogy Zsolték nem akarnak bemenni a hálózati lejátszók erdejébe de egy jó hálózati "futóművet" azért be lehet szerezni vagy meg lehet csinálni ha valakinek ez kell. Hülyeség?
Azért ez sajnos nem ilyen egyszerű.
Ehhez még hozzájönnek azok a gyártók amelyek nagyobb ipari konglomerátumhoz tartoznak többmillió dolláros fejlesztési költségvetéssel. A piac roskadásig van eszközökkel és már nem csak a nyugat erős ebben hanem a kínai és koreai termékek is régóta hozzák a high-end szintet és túl is vannak azon.
Ha innen nézzük Zsoltnak választania kellett és nagyon bölcsen inkább elengedte a stream-elést.
Állítólag a Naim-nak is majdnem beletört a bicskája...
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Én úgy tudom, ez a projekt leállt.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Peger, az utolsó hozzászólásodat három nekifutásra sem tudtam dekódolni, fejlesztenem kell a konverteremet:)