Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1301

Re: Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Hozzászólás Szerző: Rotox »

asebestyen írta:
2021.03.11., csüt. 15:47
Bűntudatod van és az önsanyargatástól lelki megtisztulást vársz. :fekverohog:
Vagy pusztán kíváncsi vagy. :)
Utóbbi. :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7656

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rotox írta:
2021.03.11., csüt. 15:38
asebestyen írta:
2021.03.10., szer. 21:24
Csoportelvárásnak való megfelelés(i kényszer). ...
És azt vajon hová lehet sorolni, ha tudom, hogy - akár drágábban is - semmivel sem fogok jobb hangot kapni, ráadásul az ittlévők kb. 98 %-ának mércéje szerint viszont "alacsonyabb presztízst" igen, ennek ellenére mégis kell, pusztán azért, mert "ilyen még nem volt"? :D gondolkodik.gif

(Mentségemre szóljon, hogy mindig jócskán a lehetőségeim alatt ugrándozom és én is ragaszkodni szoktam az "akkor jöhet, ha megy is valami" szabályhoz...)
Bűntudatod van és az önsanyargatástól lelki megtisztulást vársz. :fekverohog:
Vagy pusztán kíváncsi vagy. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: Rotox »

asebestyen írta:
2021.03.10., szer. 21:24
Csoportelvárásnak való megfelelés(i kényszer). ...
És azt vajon hová lehet sorolni, ha tudom, hogy - akár drágábban is - semmivel sem fogok jobb hangot kapni, ráadásul az ittlévők kb. 98 %-ának mércéje szerint viszont "alacsonyabb presztízst" igen, ennek ellenére mégis kell, pusztán azért, mert "ilyen még nem volt"? :D gondolkodik.gif

(Mentségemre szóljon, hogy mindig jócskán a lehetőségeim alatt ugrándozom és én is ragaszkodni szoktam az "akkor jöhet, ha megy is valami" szabályhoz...)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Mindenki abban van (saját helyzetében), nincs rossz döntés, (talán csak abban a pillanatban annak látszó).

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

(talán) mert egyik sem akar meggyőzni vagy azt állítani magáról hogy a Tudás birtokában van:)
vélemény, javaslat, gondolatkondenzációs mag.
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Hm, ez (az én olvasatomban) eddig két hárítás.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

szerintem (szigorúan szubjektív vélemény) -gyűjtőfogalommal kifejezve- a Marketing ülteti be ezeket a vágyakat.
persze mondhatjuk, hogy onnan hogy megfogant bennünk, már a miénk:)
a feltételes mód szándékos:)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7656

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

kupecke írta:
2021.03.10., szer. 21:15
edzoba írta:
2021.03.10., szer. 20:41
ha pedig komolyan megvizsgáljuk magunkat, kiderülhet hogy vágyaink jó része nem a sajátunk...
Ugyan kié? gondolkodik.gif
Érdekelne.
Csoportelvárásnak való megfelelés(i kényszer). Ennek ellenkezője is létezik itt is. :) Mindannyian átesünk/átestünk ezen az élet valamelyik területén, csak eltérő mértékben és ideig.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

edzoba írta:
2021.03.10., szer. 20:41
ha pedig komolyan megvizsgáljuk magunkat, kiderülhet hogy vágyaink jó része nem a sajátunk...
Ugyan kié? gondolkodik.gif
Érdekelne.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

a HES kiválóan alátámasztja ezt, sok tízmilliós rendszerek tudnak ajtóból kifordulós hangot produkálni, "közepes" láncok jó akusztikával vendégmarasztalóan szólhatnak. saját tapasztalatból azt mondanám x összeg elköltése akusztikai elemekre akár 5x egység eszköz "leépítését" engedheti meg.
egy másik-talán banális-megfigyelés hogy az egyre drágább vasakba kódolva van a csalódás garanciája a széttérő ár/minőség görbe miatt.
ezért csak 2-3 óránként nézem meg a "témák új hozzászólásokkal" szekciót:))

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11024
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

edzoba írta:
2021.03.10., szer. 14:37
max. 1etértek hukkle-vel: szobaakusztika nélkül a legtöbb beruházás töredékét hozza annak, amit tudna.
Egészséges gondolat az ápoltak topikjában. ;) Biztosan sokan elfogultságot kiáltanak most, de biztos vagyok benne, hogy az akusztika rendezése az egyik legjobb gyógyír a durva költekezés és reménytelen pörgés ellen.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

max. 1etértek hukkle-vel: szobaakusztika nélkül a legtöbb beruházás töredékét hozza annak, amit tudna.
másik részről, mivel nem 1 mániám van, 4 éve excel táblát vezetek minden kiadásról/eladásról és arra törekszem, h minimum hosszú távon, de inkább éves szinten + legyen a cashflow. a táblázat ezen felül vizuálisan megjeleníti a megszerzett kacatokat, amit egyben látva (az elgondolkodtató pénzügyi adatokkal) komoly szabályozó hatással van (rám).

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 337

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

A lényeget lehagytam. A rendszerrel kapcsolatos nyugtalanság tehát szerintem nem egyenlő a kényszerességgel.

A kettő elhatárolására lásd az első posztokban írt felelősségi körökben való helytállást vagy azok megsértését.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

hukkle írta:
2021.03.10., szer. 12:54

Ehhez képest pedig a hifi szerzésvágy megmaradt azzal, hogy a további komolyabb összegek beáldozásához szükséges lelki belenyugvás sem lett meg.
Arról az ösztönös nyugtalanságról beszélünk, ami zsigereinkben van és ami lehetővé tette, hogy elhagyjuk az ősemberek életmódját.

Tehát szerintem tudatosítani kellene, hogy ez nem egy hitvány érzés, hanem nagyon is hasznos dolgokra indíthat bennünket.

Én a rendszereimmel kapcsolatban úgy értem el a stabilitást, ha őszintén bevallottam magamnak, hogy mire vágyok. Az is lehet, hogy egy gyengébb rendszered hiányzik és inkább a pénz kéne a rendszerből.

Szóval azt tudom mondani, hogy hiába komoly a rendszered, valószínűleg másra vágysz. Nem kell félni sem a feljebb, sem a lejjebb lépéstől. Sőt, attól sem, ha a szemednek, vizuális stílusodnak építesz rendszert. Senkinek nem kell megfelelned, csakis magadnak.

Elsőre ezek jutottak eszembe.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

hukkle írta:
Igazából az a problémám, hogy elég hamar lett egy olyan láncom rendszerem, amire nagyon sokan majd egy évtizedet spórolnak vagy ha nem akkor pedig egyéb területeken tesznek megszorításokat.

Ehhez képest pedig a hifi szerzésvágy megmaradt azzal, hogy a további komolyabb összegek beáldozásához szükséges lelki belenyugvás sem lett meg.

Tehát racionálisan tudom, hogy:

- nagyon sokba kerül innét valóban feljebb lépni (direkt nem írom le hogy milyen setup van most, mert szerintem téma szempontjából közömbös)

- a szobaakusztika rendbetétele előtt értelme sincs a sok kiadásnak (valójában a mostani rendszer is a szobaakusztikai adottságok miatt lett beszerezve)

FEntiek ellenére emocionális szinten nem tudnak ezek győzni, megvan a zsigeri "sóvárgás".

Mit jelent ez konkrétan?

Folyamatosan az advét rovatban nézelődök. :smile51:

Ez amúgy nem teljesen a kiváncsisággal rokon "hifibogár" kategória szerinem. Az egy picit szelídebb megfogalmazás. De ki tudja. AZt viszont tudom, hogy több olyan dolgom volt, amit megbántam, miután eladtam.

Röviden ennyi csak.

Uff
Vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül az intézetben :D
Az elme már csak ilyen, valamihez vagy szerettettel, vagy gyűlölettel fordulunk, nincs megelégedés, csak a gyönyör után kutakodunk, minden téren. Ha belemerülsz a folyamatok megértésébe, vizsgálod, sokat lehet javulni (fejlődni :rolleyes: ), de ehhez kell egy felismerés, elhatározás, és még ekkor is talán a rajtvonal közelében nézelődünk.
:goodluck:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

NadFan írta:
2021.03.10., szer. 11:04
..
Így a hangom jóval szebb lett, miközben nem adtam ki sok pénzt...
Énekelhetnél valamit, amit feltöltesz ide :D
( Bocs, nem tudtam kihagyni :smile53: :napsut: )

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1228

Hozzászólás Szerző: -CB- »

hukkle írta:
Igazából az a problémám, hogy elég hamar lett egy olyan láncom rendszerem, amire nagyon sokan majd egy évtizedet spórolnak vagy ha nem akkor pedig egyéb területeken tesznek megszorításokat.

- nagyon sokba kerül innét valóban feljebb lépni (direkt nem írom le hogy milyen setup van most, mert szerintem téma szempontjából közömbös)

- a szobaakusztika rendbetétele előtt értelme sincs a sok kiadásnak (valójában a mostani rendszer is a szobaakusztikai adottságok miatt lett beszerezve)

FEntiek ellenére emocionális szinten nem tudnak ezek győzni, megvan a zsigeri "sóvárgás".

Mit jelent ez konkrétan?

Ez amúgy nem teljesen a kiváncsisággal rokon "hifibogár" kategória szerinem. Az egy picit szelídebb megfogalmazás. De ki tudja. AZt viszont tudom, hogy több olyan dolgom volt, amit megbántam, miután eladtam.

Röviden ennyi csak.

Uff
az advét rovatban szemlélődés (vásárlás nélkül) pontosan a topic címe. Sokat spórolsz, ha nem ugrasz bele az első szembejövő lehetőségbe, látod mi mennyiért megy, miből adnak el sokat, mi ami ritka. Ha lehet, elmész meghallgatni, tapasztalatot cserélni.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Mit jelent ez konkrétan?

Röviden ennyi csak.

Uff

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

hukkle írta:
2021.03.09., kedd 18:43
A hobbi tudatos kontrollja vajon ott kezdődik, hogy beismertem lehet tudnék ide mit írni? gondolkodik.gif
Abszolút, kíváncsiak vagyunk a történetedre, ha megosztod.

Bevallom, én egy kicsit visszaestem, mivel lecseréltem a Bluesound Node 2i streameremet egy Raspberry Pi alapú láncra.

Egy lineárisan tápolt Raspberry Pi 3 B+ Allo DigiOne lapkával, Human Audio Muto dac-kal és Human Audio Simul bnc kábellel befigyelt. Az egész cucc kb. a Node 2i árából megvolt, így tartottam magam azokhoz az elveimhez, hogy:

1. Lehet fejleszteni, de akkor az elődöt el kell adni
2. Durva költségbe nem verem magam

Így a hangom jóval szebb lett, miközben nem adtam ki sok pénzt. Nagyon örülök a cserének, és nejemmel is megbeszéltem a dolgot, nála sem volt ellenvetés.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

A hobbi tudatos kontrollja vajon ott kezdődik, hogy beismertem lehet tudnék ide mit írni? gondolkodik.gif

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Debizony! Van még vagy 15 millió belőle, ne aggódj. Amúgy nem lett szétcseszve, egyedül egy 10-es lyuk kellett a hátfalra.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5067

Hozzászólás Szerző: pärt »

Nyugtass meg, hogy csak rosszul látok, és az ott nem egy dizájnlámpává becstelenített Зоркий! :o

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Rossz voltam. Vettem egy orsós magnót. A legrosszabb, hogy 2 fém orsó többe kerül hozzá, mint a magnó...
Csatolmányok
20210306_072249[1].jpg
20210306_072249[1].jpg (3.9 MiB) Megtekintve 1670 alkalommal

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ja igen, a legfontosabb lemaradt: megtisztelő volt birtokolni ezt az igen jó hangú rádiót! :smile53:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

kupecke írta:
2021.02.09., kedd 17:35
cannonball írta:
2021.02.09., kedd 16:38

EZ cuki. Olyan, mint az ezerötös polszki műszerfala😁
Húúú, tényleg, innen volt olyan ismerős :smile32: , kúszott a piros csík, amikor dugtam egy menekülő hármat, a Ladások pedig :o :o :o
:smile54:
Ahol ezt gyártották, amikor gyártották, és az ára alapján akinek gyártották, az nem nagypolákkal, hanem minimum egy Plymouth Barracuda-val járkált. ;peace;
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”