Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 09:59
Én leírok egy dolgot, ami persze engem minősít, de lehet talán mégsem...

Abszolut hallásom van. :D
Cserélgettem a végfokaimat és sikerült valamikor a surround, surround back és atmos hátsó hangfalakat fordítva bekötnöm.
Ez így is maradt viszonylag sokáig, azóta még új Dirac kalibrációt is csináltam.
Semmi sem tűnt föl. Nem tetszett "valami miatt" a végeredmény és visszaállítottam a régit.
Próbálgattam Oblivion-t vagy 20X, filmet is néztem.

Az egyik X-men filmnél valahogy a jobbra hátra effekt során gondolkodtam, hogy nem is ez volt a képen. Miért nem balra hátra hallottam....
Akkor jöttem rá, hogy valami nem stimmel.
Szóval abszulot hallásom van - abszolut szar.

A képnél az egész még érdekesebb.
Olyan a szemünk, mint a sasé - de lehet inkább vakond. Ehhez hozzájön a nagy arcunk és a hitünk is.
:D
Na én is pont ilyen vagyok.
A hallásom és a látásom is teljesen egyedi. 😀
A Szepinél tett látogatásomban is emiatt mentem rá az élményre. Nekem pedig ehhez nem kell végtelenül sok. Amint lesz időm egyeztetni, megyek tovább.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Fish írta:
2021.03.21., vas. 02:55
Sztem Iván jár közelebb.. :D nem 3d miatt van a 2db, talán a gép már nem is tudja ezt a funkciót, de erre nem igazán tudok nagy pénzben fogadni..
Nem közelebb jár Hiccusz, hanem így van. Együtt néztük a dupla Lumisos verziót, ami bár nem volt rossz, de az a bemutató nagyon méltatlan volt a Sim2-höz. Az árcédulához meg pláne.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Sztem Iván jár közelebb.. :D nem 3d miatt van a 2db, talán a gép már nem is tudja ezt a funkciót, de erre nem igazán tudok nagy pénzben fogadni..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 18:19
Hiccusz írta:
2021.03.20., szomb. 17:00
Azért tettem be, mert

1) folyton azon sírsz, nincs már miről beszélni :-)
2) forgolódtam volna csak, ha nem látlak el “kontenttel” :-)
3) sim2 projektort ritkán tesznek be. Még a konkurencia sem. :-)
4) ilyet meg pláne nem
5) kíváncsi lettem volna, kinek, mi a véleménye erről a kombóról. Netán látott-e már valaki Nero S 4K-t (akár a Házimozi Stúdióban)?

BoRRonak abban igaza van, hogy passzív 3D-re való ez a felállás, ugyanakkor nekem mégis az jutott erről eszembe, mennyire másképp látja a Sim2 a jó HDR-hez vezető utat. Viszont, ahogy olvasom, még csak nem is arról van szó, amire első ránézésre gondoltam. Illetve lehet, hogy mégis, csak épp nem térnek erre ki a speckóban. Nevezetesen, hogy az egyik vetítő a képtartomány kizárólag csak az egyik (sötét), a másik pedig a másik részét (világos) vetíti. Nekem ehhez a koncepcióhoz évekkel ezelőtt már volt szerencsém, még Amsterdamban az ISE-n, a Sim2 egyik emeleti (sajnos meglehetősen világos falakkal ellátott) szobájában. Akkor 2 db Lumis volt egymás fölé sztekkelve, s a Hupikék Törpikék c. filmből demóztak pár jelenetet (nem vicc!). Vajon most is ehhez a megoldáshoz tértek volna vissza? Vagy csak simán a dupla fényerő érdekében alkottak megy egy ilyet?
Hát igen, a Hupikék Törpikékhez OK, talán a Shrek miatt is érdemes ilyet venni.

Persze vannak néhányan, akiknek fontos a 3D, de a nagy többség "leszokott" róla.
Halott dolog. Vagy nem? gondolkodik.gif

Két méregdrága projektort venni miatta meg a legnagyobb baromság.
A HDR-t demózták így, nem a 3D-t.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 14:03
Hiccusz írta:
2021.03.20., szomb. 13:43
DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 09:47
Ezt miért tetted be?
gondolkodik.gif
?
?
Azért tettem be, mert

1) folyton azon sírsz, nincs már miről beszélni :-)
2) forgolódtam volna csak, ha nem látlak el “kontenttel” :-)
3) sim2 projektort ritkán tesznek be. Még a konkurencia sem. :-)
4) ilyet meg pláne nem
5) kíváncsi lettem volna, kinek, mi a véleménye erről a kombóról. Netán látott-e már valaki Nero S 4K-t (akár a Házimozi Stúdióban)?

BoRRonak abban igaza van, hogy passzív 3D-re való ez a felállás, ugyanakkor nekem mégis az jutott erről eszembe, mennyire másképp látja a Sim2 a jó HDR-hez vezető utat. Viszont, ahogy olvasom, még csak nem is arról van szó, amire első ránézésre gondoltam. Illetve lehet, hogy mégis, csak épp nem térnek erre ki a speckóban. Nevezetesen, hogy az egyik vetítő a képtartomány kizárólag csak az egyik (sötét), a másik pedig a másik részét (világos) vetíti. Nekem ehhez a koncepcióhoz évekkel ezelőtt már volt szerencsém, még Amsterdamban az ISE-n, a Sim2 egyik emeleti (sajnos meglehetősen világos falakkal ellátott) szobájában. Akkor 2 db Lumis volt egymás fölé sztekkelve, s a Hupikék Törpikék c. filmből demóztak pár jelenetet (nem vicc!). Vajon most is ehhez a megoldáshoz tértek volna vissza? Vagy csak simán a dupla fényerő érdekében alkottak megy egy ilyet?

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 14:40
Esetleg 3D? De akkor miért nem három?
gondolkodik.gif
Te ismersz 3 szemű embert? :D :smile29:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Tévedés ezt így lehet kapni,ez egy modell család típusa, mégpedig :
Dual Nero 4s
gyári link:
https://www.sim2.it/en/products/nero-li ... ystem.html

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 314

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 14:40
Esetleg 3D? De akkor miért nem három?
gondolkodik.gif
Ez egy szimpla passzív 3D kiépítés. Hogy minek kellene három azt nem tudom, de azért kell kettő, mert az egyik a bal szemednek, a másik a jobb szemednek. Mint a moziban. Sok előnye van az aktív 3D-vel szemben, amit itt és most felesleges lenne kifejteni. Lehet 2D-re is használni, annak is több előnye van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2021.03.20., szomb. 14:48-kor.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

DeLorean írta:
Ezt miért tetted be?
Vannak idióták és idióták a köbön?
gondolkodik.gif
Ez is egy lehetőség a sok közül.
Meg még van egy pár:
1.Valaki megteheti és meg is veszi,méghozzá egyből kettőt.
Mert ahogy az egyik jópofa autós reklámban is elhangzott "fiam jó jó,de nem elég drága".
2. Azért kellett kettő belőle mert az egyik "gép" apa kedvenc beállításait tárolja. A másik pedig anya legjobbnak tartott saját maga által szemre belőtt un.szöszi 709-re bekalibrált referencia képmegpendítő beállításaival operál.
3.Azt a kva. mennyezeti konzolt csak le kellett valahogy tesztelni,ha már véletlenül dupla projektor tartósat rendelt a tulaj.
4.Valakinek a nagyfaterja az SS kötelékében "dolgozott" és így akart róla megemlékezni.
5. Ahogy Kojak öccse mondta annak idején Kelly hőseiben: Mulligan: Kelly de miért? Kelly: Mit miért??? Mulligan:Fogdosta az aranyrudat...és csillogó szemmel fennhangon Miért ne!!!!! :D

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
Ezt miért tetted be?
gondolkodik.gif
?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 811

Hozzászólás Szerző: lacy »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 09:59
lacy írta:
2021.03.20., szomb. 09:50
Had idézzek ide egy részt az annó a HFK első tesztjén történtekből. Igaz ez hangról szól, de tökéletesen passzol a mondandódhoz :)
Én leírok egy dolgot, ami persze engem minősít, de lehet talán mégsem...
szeretném érteni ... gondolkodik.gif gondolkodik.gif

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 811

Hozzászólás Szerző: lacy »

Fish írta:
2021.03.09., kedd 21:54
DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 21:25
A tíz tesztelő közül az egyetlen "kábel hívő" továbbra is hisz a kábelek közötti különbségben, a másik kilenc "nem hívő" továbbra sem hisz. :D
Szóval annyi is elég lett volna ,ha csak beszól ,hogy most cseréltem szavazzatok, majd megint ,most cseréltem és így tovább..és közben sosem cserélt volna semmit.. :D :napsut:
Had idézzek ide egy részt az annó a HFK első tesztjén történtekből. Igaz ez hangról szól, de tökéletesen passzol a mondandódhoz :)
A lényeg az, hogy többszöri összehasonlítás során igen igyekeztem különbséget hallani, de csak két esetben véltem különbséget felfedezni. Egyik esetben Lacy galád módon, a két meghallgatás között nem csinált semmit, de ezt pont eltrafáltam. (Gandalf)

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A3153792-E29B-4BE9-BCF5-67E6D22CCBD8.jpeg
A3153792-E29B-4BE9-BCF5-67E6D22CCBD8.jpeg (120.78 KiB) Megtekintve 1937 alkalommal
96A472AF-CD88-4FAF-A7A1-D27C4232A9DF.jpeg
96A472AF-CD88-4FAF-A7A1-D27C4232A9DF.jpeg (101.09 KiB) Megtekintve 1937 alkalommal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1710

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 23:46

Mondjuk a PD F32, Barco F32, az sem mindegy, hogy sima, vagy vizsim, vagy vizsim bright.
Nagyon nem mindegy, ha megnézel egy PD-s sheet-et ott le szokták írni elég szépen hogy a 3 féle variáns közül melyiket milyen felhasználásra ajánlják. Nem csak F32-ből, de még az F22-ből is van 3 féle azt hiszem.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 23:29
Hát most pontosan leírtad, hogy miért nem volt értelme a tesztnek.

Én ugyanezt mondtam.
Nincs különbség a véleményünk között.
:smile32:
A teszt célja nem a hívők "megtérítése" volt. Attól, hogy valaki valamit hisz, az még nem jelenti, hogy nincs igaza.
A teszt célja az volt, hogy megnézzük, van-e statisztikailag kimutatható különbség különböző átviteli médiumok között. Az eredmény az lett, hogy nincs, bárki nyugodtan használhat bármilyen átviteli közeget, ugyanazt a képet és hangot fogja kapni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

LCD-ket is be lehetne vonni a tesztbe, így össze lehetne hasonlítani hogy egy “buta, öreg vas” mit tud egy E 9300 vagy 9400-el, vagy akár egy Sony, JVC -vel szemben. Persze az Optoma-k is be léphetnek a körbe.

Egy ilyen tesztnek sosem lesz olyan eredménnyel amivel mindenki egyet ért.

Nem is ez a lényege, szerintem inkább az hogy a tesztelők megnézhessék, összehasonlíthassák nekik melyik tetszik. Hiszen mások vagyunk, másra vagyunk érzékenyek, mások a preferenciáink. Pl. szivárvány látás, felbontás, kontraszt, képméret, színtelítettség, képarány, mozgásmegjelenítés, hangosság, méret, ár, zoomolási képesség, színtér,stb. Talán a képélesség az amit mindenki elvár.

Egy a probléma hogy 5 év múlva újra meg lehetne ismételni az akkor éppen elérhető modellekkel.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 23:29
Hát most pontosan leírtad, hogy miért nem volt értelme a tesztnek.

Én ugyanezt mondtam.
Nincs különbség a véleményünk között.
Látod, ezek szerint mégse volt értelme a kábel tesztnek.
Ezért javasoltam, hogy az ötletedet, a projektorok összevetésével kapcsolatban, csak neked kellene megcsinálni.
Ne akadj fenn olyan apróságon, hogy jelenleg csak 1 vetítőd van. Vegyél hozzá még párat, vagy kérj kölcsön. Ha 10 nem is jön össze lehet 5-6 sikerül. Aztán akkor megcsinálhatod úgy, hogy legyen értelme, hogy hiteles legyen, még számodra is. Mi meg majd lelkesen elolvassuk, azon meg majd lépj túl, ha valaki esetleg leszarozza a tesztedet, a sok sok szervezés, ötletelés, beletett energia ellenére is. A tőbbség úgyis megköszöni.
Hajrá, szurkolok neked, minden vetítőt használó nevében👍

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 21:44
OK, nem szedtem szét a projektorokat, de mondjuk a D80 és D80e között lehet csak lámpa különbség.
Neked D80 volt, ugye?
A D80e és HT3000e között súlyban is van 6kg és új árban is hatalmas a különbség.
A kettő között volt még egy HT380 modell is.
Közös alkatrészek biztosan vannak, de azt én kétlem, hogy csak a lámpa lenne más.
De egyébként tök mindegy. Ugyanannyi pénzért én a HT3000E projektort venném meg. A D80e is szuper ettől függetlenül.
Nekem d80-am volt igen nem az "E", viszont bátyó simán bele dobott nekem egy ht3000e lámpáját ,növelve a fényerőt, jobb is lett..De nem kell nekem hinned , attól fogadd el ezt, aki már többször is szétkapott ilyen gépeket ,lásd. Cseneles kollegát és Bátyó kollegát.. pld.. ha ők azt mondják ,hardwaresen ugyanaz ,akkor én hiszek nekik!

Egyértelmű ha ugyanannyiba kerül hazsnáltan a 3000e a jobb válaszás ,már csak csendesség miatt is ,meg a nagyobb lámpa miatt is! :smile32:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 989

Hozzászólás Szerző: Zozi »

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 17:38
Cseneles írta:
2021.03.09., kedd 17:17
Többnyire a technológiák és a gépek illetve a kép gyengeségeire szoktam felhívni a figyelmet, hogy laikusként is átfogóbb, összetettebb megtapasztalást kapjunk a vetített képből. Áradozni majd a kereskedők úgy is fognak.
A hirdetéseket figyelve ezek a gépek manapság senkinek sem kellenek.
OK, van pár fanatikus, aki ilyeneket használ, de az új árukhoz képest tized-huszad áron is nehéz őket eladni.
SIM2 D80E? Évekkel ezelőtt sem kellett senkinek.
Runco? Még az ULTRA-t sem vették.
A 750-es LED projektort iszonyatosan sokáig árulták többször, egyre alacsonyabb áron.
Most is Barco, DP, PD, Runco és SIM projektorok tömkelege elérhető, miközben egy BenQ, vagy Optoma pár perc alatt drágábban elkelhet.

Jó lenne egy hiteles összehasonlítás mondjuk pár mostanában népszerű projektorral. Miért érdemes ilyet vásárolni, stb...
Az nem nagy dolog, hogy ezek a 10 éves projektorok mit tudnak egymáshoz viszonyítva.
Hát, ha nem is hiteles összehasonlítás, de azért mégis csak valami...bár már többször leírtam.

Amikor elkészült a régi szobám, egy mitsubishi HC-vel vetítettem, majd Sony HW50 következett a sorban, amit egy sharp dlp-re cseréltem. Azonos környezetben néztük össze a sonyt és a sharpot és a sharp minden tekintetben jobb volt. A sony hozzá képest homályos képet vetített. A rezegtetéses 4K és HDR vonatra felszállva váltottam az epson-ra. A DC-s projektor teszt is nagyban hozzá járult a döntésemhez.

Epson 9300-zal vetítettem. Kb 300 óra volt benne. Kalibrálva volt, szerintem nagyon szerethető képet vetített.
Összevetve a Dreamvision siglos+ 3-mal elég hamar az epson eladása mellett döntöttem. Élesebb optika, nagyobb kontraszt mélyebb fekete. Rezegtetéses 4K, kezdetleges HDR... szép is volt, csendes is volt. Azt hittem végállomás.

Aztán változott a környezet, nagyobb lett a vászon és egy ilyen "10 éves gép" PD F32 a feketeszinten kívül szinte mindenben megverte a jóval fiatalabb felső kategóriás projektort. (DV Siglos = JVC X9000) Jobb optika, nagyobb fényerő, jobb mozgásmegjelenítés, dinamikusabb kép, jobb ANSI kontraszt. Ragyogó fehér színek a vásznon. Aztán kiderült, hogy élességben típuson belül is van még feljebb... ez nem csak az én véleményem volt, hanem 6 ember egyöntetű véleménye.

Biztos vagyok benne, hogy nem való mindenkinek, mert hangos, csak 1080p, nincs HDR és stb... viszont egy jó HTPC-vel, DTM-mel az utolsó pár % is kisajtolható ezekből a projektorokból. Valóban szenved a DLP sajátosságától, hogy nincs igazán fekete, de a manuális írisz zárásával már olyan kontrasztot lehet elérni, ami már bőven vállalható kategória.

Lett volna választási lehetőségem a cineo megvétele előtt nekem is... a cineo árán vehettem volna JVC N7-et, de akár sony vw590-et is, de én mégis az "öreget" választottam. Lehet hülyének nézni, meg nem normálisanak ezért, de én egy pillanatra nem bántam meg. Igaz a sony megtekintése kimaradt (egy ismerősöm vetít VW760-nal, de az nem fért volna bele a keretbe), de N7-et láttam és nem éreztem azt, hogy azonnal ilyet kell vennem.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 21:25
A tíz tesztelő közül az egyetlen "kábel hívő" továbbra is hisz a kábelek közötti különbségben, a másik kilenc "nem hívő" továbbra sem hisz. :D
Nagyon nem érted mi történt ott.. gondolkodik.gif

Még ha úgy ültél is oda ,hogy márpedig nem lehet hdmi kábelek közt difi a képben, akkor is mindenki össze vissza nyomkodott ,ergo az agyával azt gondolta lát különbséget.. az egyetlen hívő is össze vissza nyomkodott mindenre,képzelheted..
A lényeg pont az ,hogy sennki se találta el mikor volt bekötve a drága ,az olcsó vagy éppen a semmi, mert ugye volt wifi is.. :D
Beképzelt különbségekre nyomkodtunk ,mert akartuk ,hogy legyen valami, vagy eltaláljuk ,hogy a drágább kábel legyen a nyerő,de senkinek sem sikerült.. aztán jött a nagy megoldás, hogy nem volt elég drága a kábel.. :D
Teljesen hibátlanul be lett bízonyítva, hogy akármelyik kanóc volt éppen bekötve, mi minden esetben másképpen láttuk,érzékeltük az eredményt..ergó lehetett volna ott 150milliós kábel azt leszaroztuk volna 20x és 10x meg jónak láttuk volna. sőt biztos vagyok benne ha végig wifi-t tolt volna Íván akkor is 20 féle eredményt kaptunk volna.. :D
Amúgy azt kellett volna csinálni, mert akkor valóban csak placebó a dolog..Sosem találtuk el és sosem volt ugyanolyan szavazás ugyanarra az eszközre, pedig volt hogy többször is vissza lettek dugva a kábelek!
Szóval annyi is elég lett volna ,ha csak beszól ,hogy most cseréltem szavazzatok, majd megint ,most cseréltem és így tovább..és közben sosem cserélt volna semmit.. :D :napsut:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 17:38
Jó lenne egy hiteles összehasonlítás mondjuk pár mostanában népszerű projektorral. Miért érdemes ilyet vásárolni, stb...
Tényleg jó lenne egy ilyen hiteles összehasonlítás.
Szívesen olvasnám, ha te ezt megcsinálnád.
Mivel a hdmi teszt óta tudni lehet, hogy az neked pl. nem volt elég hiteles, így ez esetben, hogy megfelelő is legyen, neked kellene az összehasonlításokat kivitelezned. Én szurkolok és nagyon meg is köszönném leborulok.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 814

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

"Ha valakinek kedve támad, akár több személynek is mindenféle vásárlási szándék nélkül szivesen tartok egy pár órás demót előzetes egyeztetés után. Akár hozott készüléket is szívesen bekapcsolok a többi mellett. Kezdésnek kis elméleti útbaigazítással, hogy legyen viszonyítási alapja, tapasztalata, avatottabb szeme itt a forumos közösségnek. Többnyire a technológiák és a gépek illetve a kép gyengeségeire szoktam felhívni a figyelmet, hogy laikusként is átfogóbb, összetettebb megtapasztalást kapjunk a vetített képből. Áradozni majd a kereskedők úgy is fognak."

Akkor ezt lereagálom: minden tiszteletem a tied, ez egy nagyon rendes, kedves gesztus. :tutiok:
Szerintem!

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.03.09., kedd 17:40
Nekem mindkettő volt.
A HT3000E sokkal jobb, miközben hasonló áron lehet megvenni őket manapság.
Ebből is látszik kinek mit jelent a sokkal ,a jobb vagy a picit jobb stb.. Neked a nagyobb lámpa,de ugyanaz a hw-er a sokkal jobb kategória ,valószínű másnak meg, igen jobb de nem sokkal! :D

Mindenki másképpen éli meg a dolgokat,nincs evvel baj.. :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Cseneles írta:
2021.03.09., kedd 17:17
Sim2 HT3000e belülről egy D80e halkabb hűtéssel és nagyobb teljesítményű 200w-os fényforrással amiből adódik az 500:1 kontraszt fölénye.
Amikor én ezt a fórumon meg mertem említeni, leszedték fejemet azonnal :D Imádom a d80-at éltem vele jó sokáig, és anno a ht3000e lett volna helyette, de akitől kérdeztem ,hogy érdemes e váltanom d80ról ,kb. ennyit mondott, mint te ,így letettem róla,annó! Persze ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes ht3000e venni ,mert pont ,hogy csendesebb és nagyobb lámpa miatt is, de akkor nem ilyen ársávban mocorogtak ezek,akkor nem érte volna meg! :D Még mindig marha jó gépek ezek, de ha választanom kéne akkor inkább egy c3x1080 vagy már lumis :D

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Zozi írta:
2021.03.07., vas. 22:18
Sziasztok!

Ma volt szerencsém személyesen megtekinteni Krisztiánnál (Cseneles) a részben eladó projektorjait, igaz nem vételi szándékkal.
Én itthon egy 3 chip Barco avielo Helios /PD Cineo82 projektorral vetítek, úgyhogy azt lehet mondani, elég magasan van nálam az a bizonyos léc vetített kép tekintetében. Mivel nem vagyok egy nagy projektoros guru, (bár jó pár gép megfordult nálam a felsőbb kategóriákból is) csak azt tudom eldönteni, hogy tetszik e a kapott eredmény a vásznon, így véleményt formálok, mellőzve a szakmai megfogalmazásokat.

Nagyon jól felépített demo volt. Mire oda értem, már csatasorba voltak állítva a vetítők... tényleg meg lett adva a módja.
Nagyon impozáns látvány volt. A gépek egytől egyig nagyon szép állapotban vannak. A szoba aztán sötétségbe borúlt és kezdődhetett a móka.

Infocus - képről nem tűnik fel, de élőben kimondottan nagy készülékről beszélünk. Gyönyörű szép masina. REC709-re kalibrálva, eco módban vetítette meg a 226cm széles vásznat. Ennyi pénzért szerintem nagyon jó gép. Elég jó optika, a vásznon elegendő fényerő. Szemre kb olyan kontrasztos képet vetített, (vagy még kontrasztosabbat), mint a jól ismert F22. Ami feltűnő, vagyis nem, hogy extra halk. Melletünk volt installálva a kanapén, de szinte nem volt hangja. A színei nekem kevésbé voltak természetesek, mint az itthon megszokott...ennek ellenére nem mondanám rossznak. Sőt...

Runco 1100 - ez a gép nagyon belopta magát a szívembe. Őszinte leszek, én runcot még nem láttam otthoni környezetben, de nagyon tetszett... Érződött a minőségi ugrás. Nagyon természetes képet vetített. Az infocushoz képest lehet kicsit fakóbbnak nevezni, de szerintem ez a kép áll közelebb a valósághoz. Az infocus színei teltebbek, kevésbé természetesek.
Egyéni preferencia, kinek mi áll a szívéhez közelebb. (Az biztos, hogy ha csak az infocus képét látjuk, akkor az is le tud venni a lábunkról.) ANSI kontraszt nagyon jó, mind statikus (álló kép) mind film közben. Imádom a DLP fehéreit, ahogy szinte világítanak a pixelek a vásznon. Nagyon tetszett a mozgásmegjelenítése. Maga a ház is tekintélyt parancsoló. Mind a mérete, mind a kivitelezése. Robusztus, érződik, hogy van benne anyag. Ezt a gépet itthonra is elfogadnám, ha képes lenne megvetíteni a vásznam :-)

Sim2 D80 - hát ez a vetítő is megér egy misét. Szinte új, 580 óra van benne... kis ékszerdoboz. Viccesen is nézett ki a 2 Runco között... :D Elindítva döbbenet. Mindenféle hókuszpókusz nélkül majdnem olyan feketét vetít, mint a Barcom a dinamikus írisszel... A fehérpont gyárilag 7500K-re van kalibrálva, de ezt nem igazán venni észre a képen. Passengers űrsétás jelenete baromi jól nézett ki a vásznon, de igazából bármelyik elindított jelenetről elmondható ugyanez. A nagy on-off kontrasztnak és ANSI-nak köszönhetően nagyon dinamikus képet vetít, szuper mélységérzettel, 3D-s képpel. A képi világa olyan a SIM2-ös. Aki látott már "régi" SIM2 gépet vetítés közben az tudja, miről beszélek. Emlékeimben még él Cutlernél látott C3X, szerintem ahhoz nagyon hasonló lehet.

Runco Q750 LED - a ledes gépet hagytuk a végére, ami nem is olyan régen kapott új ledeket, amivel már elég komoly fényerőt lehet elérni a vásznon. Ha jól emlékszem 18 fL-re volt belőve, de szemre nekem többnek tűnt. A ledvezérlésnek köszönhetően mind a fekete szint, mind a kontraszt talán a legjobb volt az összes közül. Na, mondjuk a SIM2 ott van a seggében... azt nem tudom hogyan hozták ki abból a kicsi projektorból... A ledeknek köszönhetően hatalmas színtér. Akár REC709, DCI-P3, BT2020... mindegyik színtér szinte 100%-osra kalibrálható. Ő is vette az akadályokat szépen. Nem igazán találtam kivetni valót a képében. Ez is egy nagyon jó vetítő. Közel akkora házban lehet, mint a PD Cineo82.
Minőségi érzetet kelt az emberben.

A másik runco mellett ez lenne az a projektor,amit szívesen néznék itthon, akár a barco után, amennyiben elegendő lenne a fényereje.

Ha már ott voltam a hangról is essen néhány szó. Szerintem nagyon jól ki van maxolva ez a nappali. Az emotiva XMC1 a dirac-kal nagyon jól vezényeli a hangsugárzókat. 5.1 kiépítés ellenére is nagyon jó tere volt. Az emotiva végfok megfelelő energiával látja el a sugárzókat a 2 darab átlósan elhelyezett szub pedig tökéletesen egészíti ki őket. Apropó szubok. Nagyon jól sikerült az emotivának illesztenie őket a rendszerbe. Emlékeztetett az én régi szobámra.

Én itthon pro vonalat favorizálok, de ha újra nappaliban moziznék, akkor egy ilyen összeállítással azért bőven ki lennék békülve. :rolleyes:

A házigazda nagyon kedves volt, rengeteg háttérinfót osztott meg a vetítőkről. Látszott, hogy képben van és nem csak elméleti síkon... Én szívből ajánlom, akár projektor szervizelés, takarítás, kalibrálás témakörben is. Ja, és nem utolsó sorban a kínált vetítőket is egytől egyig.

Öröm volt látni, hogy azért nappaliba viszonylag "kicsi" (és ezt ne tessék félre érteni) vászonra bőven van alternatíva a használt piacon az új árak töredékéért.

Köszönöm szépen ezt a röpke 2.5 órás bemutatót. leborulok.gif

Igazán nincs mit Zoli!

Gondoltam ha már nekem elkellett időznöm néha a termedben akkor azért te se úszd meg egy kávéval ha ellátogaszt hozzám. :D Örülök hogy sikerült kicsit szélesebb körben betekintened a vetitéstechnika világába. Annyival egészíteném ki az írásodat, hogy a vászon az egy Screenline 101" Gain 1.2-es volt amire vtítettünk illetve a gépeket ECO módban láttad 17-18,4fl között és abban a módban voltak kalibrálva is. Az RS1100 full módban 30fl-re képes nálam teljesen kinyított irisz mellett, Infocus Sp8602 az ha jól emlékszem teljes fényerő mellett 24-25fl, Sim2 D80E az 18,4fl a Q750i ledes az 24fl amit kitol magából bármilyen szintér esetén a Luminus új és erősebb ledjeinek köszönhetően. Mondhatni ezek az értékek 300cm széles vászon Gain 1.0 esetében is 16fl feletti mérhető fényerőt jelentenek a Sim2 kivételével, neki jobban áll egy 240-260cm széles vászon a gyári 160w lámpával ami bent van. Létezik bele 200w és 250w is. Azokkal már megvetít kellő fényerő társaságában egy 3m széles veszteség mentes vásznat. Sim2 HT3000e belülről egy D80e halkabb hűtéssel és nagyobb teljesítményű 200w-os fényforrással amiből adódik az 500:1 kontraszt fölénye.

Ha valakinek kedve támad, akár több személynek is mindenféle vásárlási szándék nélkül szivesen tartok egy pár órás demót előzetes egyeztetés után. Akár hozott készüléket is szívesen bekapcsolok a többi mellett. Kezdésnek kis elméleti útbaigazítással, hogy legyen viszonyítási alapja, tapasztalata, avatottabb szeme itt a forumos közösségnek. Többnyire a technológiák és a gépek illetve a kép gyengeségeire szoktam felhívni a figyelmet, hogy laikusként is átfogóbb, összetettebb megtapasztalást kapjunk a vetített képből. Áradozni majd a kereskedők úgy is fognak.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”