Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Re: Heed Audio termékek
Érdekes még az Abacus leendő Bluethoot kártyája is, az új szabványokkal Bluethoot gyakorlatilag egy jó kártyával kiváltható a hálózati lejátszó. Remélem lesz erő ezekre a fejlesztésekre, mert dacnak szerintem sok uj vásárót nyerhetne.
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Peger
- V.I.P.
DA kifutott sajnos. Volt szó utolsó pár darabról, de végül az sem készült el, így Én aki hálózati lejátszó + dacon "vagyok", elkezdtem agyalni egy komolyabb hálózati lejátszó beszerzésén, ahol nincs Dacra szükség. Aztán lehet az is rá lesz kötve dacra, mert az a tapasztalatom hogy az SI saját dacja is meghálálja a jó forrást. Szóval majd ami szembe jön, ennyi lazaságot belefér, mindkét út vezet valahová :)
Egyébként Zsoltnak ez úton is üzenem, hogy csak kellen még pár darab DA-t gyártani :) :) :)
Egyébként Zsoltnak ez úton is üzenem, hogy csak kellen még pár darab DA-t gyártani :) :) :)
Érdekes, én inkább ellenkező tendenciát látok; szaporodnak a cipősdoboz mérető elektronikák.vkz írta: ↑2021.03.09., kedd 20:33Emlékeim szerint szólt Abacus (több rendszer előtt is) és legutóbb a Lagrange DA modulja volt használatban a Standart 30 bemutatón - ami szerintem igencsak jól sikerült![]()
Ha jól sejtem az Obelisk sorozatban a Si3, X2 elérhető, a DT-t nem tudom, de a DA, a Pre-PS már nincs egy ideje. A DA talán azért nincs, mert nem tud DSD-t, és így kevésbé “modern”.
Nekem tetszenek a “cipősdoboz” méretű elektronikák, sajnálom hogy lassan kikopnak, de a piac mást vár el.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 253
Emlékeim szerint szólt Abacus (több rendszer előtt is) és legutóbb a Lagrange DA modulja volt használatban a Standart 30 bemutatón - ami szerintem igencsak jól sikerült
Ha jól sejtem az Obelisk sorozatban a Si3, X2 elérhető, a DT-t nem tudom, de a DA, a Pre-PS már nincs egy ideje. A DA talán azért nincs, mert nem tud DSD-t, és így kevésbé “modern”.
Nekem tetszenek a “cipősdoboz” méretű elektronikák, sajnálom hogy lassan kikopnak, de a piac mást vár el.

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Valamelyik forgalmazónál (talán a Bartimex) azt láttam, hogy a DA a "megszűnt" kategóriába került. Lehet, hogy az Abacus teljesen leváltotta. Én Zsolt utolsó két szeánszán vettem részt, érdekes, hogy ott is ez utóbbit használta nagyrészt. ...vagy rosszul emlékszem?
Na hát a sok beállítási lehetőségtől én is agybajt kapnék,nem való az nekem sem,meg egyébként ez a pc világ sem az enyém.Nem is értek hozzá,meg nem is érdekel.A hálózati lejátszók világa is fehér folt számomra,a fene tudja miért,lehet azért mert szeretem a bevált dolgokat,de azok sem hoznak lázba.Jó nekem a dt,meg a cd amiből "vagonszámra" lehet még mindig vásárolni,tehát szerintem még élek nem lesz hiány belőle.Peger írta: ↑2021.03.07., vas. 23:08
Nagy Da kártya van benne (ha jól emlékszem 2.1), DA beszerzése pedig problémás, lehet hogy lesz egy komolyabb hálózati lejátszó. Majd az élet eldönti. Nálam ez az egyetlen forrás a hálózati lejátszó, rég nincs már CD. Játszottam egy ideig a PC-vel is (most is van itthon egy több mint vállalható) de frusztrált a túl sok beállítási lehetőség, a millió teszt az ilyen puffer az olyan kártya, az tényleg az a hifi aminek nincs vége...
Szóval, ha lesz DA mesélek, de volt az összes Obelisk SI a birtokomban és az SI MKII jó darab nagyon :), bár ugye itt a difenciák sem differenciák. Csak külön egyéniségekről beszélhetünk.
Kíváncsi vagyok mikor lesz eladó da újra itt vagy máshol.Azt még talán kíváncsiságból kipróbálnám én is,de jól megvagyok nélküle is.
- Peger
- V.I.P.
Nagy Da kártya van benne (ha jól emlékszem 2.1), DA beszerzése pedig problémás, lehet hogy lesz egy komolyabb hálózati lejátszó. Majd az élet eldönti. Nálam ez az egyetlen forrás a hálózati lejátszó, rég nincs már CD. Játszottam egy ideig a PC-vel is (most is van itthon egy több mint vállalható) de frusztrált a túl sok beállítási lehetőség, a millió teszt az ilyen puffer az olyan kártya, az tényleg az a hifi aminek nincs vége...Shimano írta: ↑2021.03.07., vas. 11:09Köszönjük,és grat a hangsugárzókhoz.Azt hiszem erre a limitált szériára nyugodtan mondhatjuk azt hogy kuriózum,és örülhet is az a kevés ember aki birtokolhatja.Az si3-at ezek szerint a nagy dackártyával hallgatod?,( az esetleges kártya nélküli da keresés miatt gondolom).Azt úgy én is próbáltam,és tetszett is,viszont valamiért nekem az si2 erősebb emocionális hangulatot nyújt abban a körítésben ami nálam körülveszi,bár kétségtelen hogy az si3-at minden más tekintetben jobb erősítőnek hallottam.Azok a realisztikus hangszerhangok amik áradtak belőle,még mindig a fejemben vannak.Peger írta: ↑2021.03.06., szomb. 22:10Nálam zenél az egyik StandART Jubilee, csak hallgatom és hallgatom és hallgatom :). Megtanultam már az elmúlt időben hogy nem mondom azt készülékekre hogy örökké marad, azt sem állítom hogy nincs jobb, szebb, szikrázóbb, de ha lehet azt mondani nekem az si MKIII ideális párja. A megvétele nálam érzelmi indíttatás volt. Eső komoly rendszerem egy Heed Opelisk Pro volt egy StandARTal. Lehet azt mondani, ezen szocializálódtam zeneileg :). Volt persze azóta több különböző rendszerem, de visszatérek mindig.Shimano írta: ↑2021.03.03., szer. 17:35A drótozás után esetleg valami infó a Lagrange erősítőről?Van valakinek már az ittlévők közül?Ha igen milyen,hogy tetszik?
A StandArt hangsugárzó jubileumi kiadásáról sem sok az infó itt.Most olvasgattam egy cikket róla,és emlékeimben mintha csak nemrég jelentette volna be Zsolt hogy csinál ilyet,közben meg az a nemrég már vagy öt éve volt,így repül az idő.![]()
Sikerült valakinek szert tenni egyre az erősen limitált db számú kiadások közül,ha igen milyen?Erről sem sokat olvasni itt.
Persze meghallgattam, és nem volt rossz, egy si volt eőtte, de nálam kell pár hét mire azt érzem hogy ez jó(persze kivéve az ami egyből rossz). Ez leginkább a hallgatott zenék mennyiségével mérhető, a nem tetsző rendszerek mellett elkezdem művelni az egyéb szabadidős tevékenységeimet.
Kiegyensúlyozott, kellemes hangzás, olyan hangfal, amit szívesen hallgatok és rendelkezik azzal a képességgel, hogy nem válogat a műfajok között. Hihetetlen visszagondolni, de 2017 novemberében rendeltem, szalad az idő.
Zsolt ügyfélbarát hozzáállása csak hab a tortán, de ezt már többször kifejtettük. Ha a hangfallal kapcsoltaban van kérdés szívesen válaszolok, nem vagyok egy grafomán alkat, de igyekszem. Itt jegyezném meg hogy DA-t folyamatosan keresek akár kártya nélkül is, ez hiányzika teljes sorrhoz.![]()
Kíváncsi leszek arra hogy ha majd sikerül szert tenned egy da-ra,az miben lesz más mint maga az si3,írd majd meg.
Szóval, ha lesz DA mesélek, de volt az összes Obelisk SI a birtokomban és az SI MKII jó darab nagyon :), bár ugye itt a difenciák sem differenciák. Csak külön egyéniségekről beszélhetünk.
Köszönjük,és grat a hangsugárzókhoz.Azt hiszem erre a limitált szériára nyugodtan mondhatjuk azt hogy kuriózum,és örülhet is az a kevés ember aki birtokolhatja.Az si3-at ezek szerint a nagy dackártyával hallgatod?,( az esetleges kártya nélküli da keresés miatt gondolom).Azt úgy én is próbáltam,és tetszett is,viszont valamiért nekem az si2 erősebb emocionális hangulatot nyújt abban a körítésben ami nálam körülveszi,bár kétségtelen hogy az si3-at minden más tekintetben jobb erősítőnek hallottam.Azok a realisztikus hangszerhangok amik áradtak belőle,még mindig a fejemben vannak.Peger írta: ↑2021.03.06., szomb. 22:10Nálam zenél az egyik StandART Jubilee, csak hallgatom és hallgatom és hallgatom :). Megtanultam már az elmúlt időben hogy nem mondom azt készülékekre hogy örökké marad, azt sem állítom hogy nincs jobb, szebb, szikrázóbb, de ha lehet azt mondani nekem az si MKIII ideális párja. A megvétele nálam érzelmi indíttatás volt. Eső komoly rendszerem egy Heed Opelisk Pro volt egy StandARTal. Lehet azt mondani, ezen szocializálódtam zeneileg :). Volt persze azóta több különböző rendszerem, de visszatérek mindig.Shimano írta: ↑2021.03.03., szer. 17:35A drótozás után esetleg valami infó a Lagrange erősítőről?Van valakinek már az ittlévők közül?Ha igen milyen,hogy tetszik?
A StandArt hangsugárzó jubileumi kiadásáról sem sok az infó itt.Most olvasgattam egy cikket róla,és emlékeimben mintha csak nemrég jelentette volna be Zsolt hogy csinál ilyet,közben meg az a nemrég már vagy öt éve volt,így repül az idő.![]()
Sikerült valakinek szert tenni egyre az erősen limitált db számú kiadások közül,ha igen milyen?Erről sem sokat olvasni itt.
Persze meghallgattam, és nem volt rossz, egy si volt eőtte, de nálam kell pár hét mire azt érzem hogy ez jó(persze kivéve az ami egyből rossz). Ez leginkább a hallgatott zenék mennyiségével mérhető, a nem tetsző rendszerek mellett elkezdem művelni az egyéb szabadidős tevékenységeimet.
Kiegyensúlyozott, kellemes hangzás, olyan hangfal, amit szívesen hallgatok és rendelkezik azzal a képességgel, hogy nem válogat a műfajok között. Hihetetlen visszagondolni, de 2017 novemberében rendeltem, szalad az idő.
Zsolt ügyfélbarát hozzáállása csak hab a tortán, de ezt már többször kifejtettük. Ha a hangfallal kapcsoltaban van kérdés szívesen válaszolok, nem vagyok egy grafomán alkat, de igyekszem. Itt jegyezném meg hogy DA-t folyamatosan keresek akár kártya nélkül is, ez hiányzika teljes sorrhoz.

Kíváncsi leszek arra hogy ha majd sikerül szert tenned egy da-ra,az miben lesz más mint maga az si3,írd majd meg.
- Peger
- V.I.P.
Nálam zenél az egyik StandART Jubilee, csak hallgatom és hallgatom és hallgatom :). Megtanultam már az elmúlt időben hogy nem mondom azt készülékekre hogy örökké marad, azt sem állítom hogy nincs jobb, szebb, szikrázóbb, de ha lehet azt mondani nekem az si MKIII ideális párja. A megvétele nálam érzelmi indíttatás volt. Eső komoly rendszerem egy Heed Opelisk Pro volt egy StandARTal. Lehet azt mondani, ezen szocializálódtam zeneileg :). Volt persze azóta több különböző rendszerem, de visszatérek mindig.Shimano írta: ↑2021.03.03., szer. 17:35A drótozás után esetleg valami infó a Lagrange erősítőről?Van valakinek már az ittlévők közül?Ha igen milyen,hogy tetszik?
Zsolt ügyfélbarát hozzáállása csak hab a tortán, de ezt már többször kifejtettük. Ha a hangfallal kapcsoltaban van kérdés szívesen válaszolok, nem vagyok egy grafomán alkat, de igyekszem. Itt jegyezném meg hogy DA-t folyamatosan keresek akár kártya nélkül is, ez hiányzika teljes sorrhoz.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Én jelenleg is ezt használom, sajnos a D.L. által beharangozott lágy verzióról lemaradtam (ha volt egyáltalán).
Használ valaki 47 Labet? Az lágy.
Ha jól emlékszem Zsolt egyszer említette azt,hogy amit egy akkora dobozból kilehet hozni mint amiben az si-k vannak integrált erősítőként,az az si3-al teljesítve is lett,tehát max ennyi.Persze lehet hogy lehet ezt még fokozni,majd az idő és a lehetőségek eldöntik,és az is lehet hogy lesz si4 is,meglátjuk mit hoz a jövő.
Ezért is gondoltam mikor először láttam a Lagrange-t,hogy azért születhetett ilyen méretben,hogy a tervezői szabadságnak a méret ne vessen gátat,de ettől lehet igazad van,és az is szerepet játszhatott,hogy komolyabbnak vegyék azok is akik nem ismerik a heed brand-ot.
Igen az Si(3) + Enigma 5 nagyon örök darab jellegű dolog, műfajtól függetlenül. Főleg egy DA-val, vagy valahol egy 2.3(2.1)-as DAC kártyával a rendszerben. Nyilván létezik tőle jobb, akár márkán belül, de racionális érvekkel nehéz megindokolni miért is kéne több/jobb valaha a zenehallgatáshoz. Ez már, ha nem hifizik az ember elég egy életre, innen csak magukon múlik mennyi zenét hallgatunk. Sőt nem csak megindokolni nehéz a váltást, hanem tovább lépni is, mert mi van, ha a tovább lépéssel elrontunk valamit, mi van, ha nem hozza a következő legalább azt amit az Enigma 5. Én legalábbis így voltam vele.
Meg azért is olyan, mert az emberek nagy többségben nem veszik komolyan a nem full size készülékeket.Shimano írta: ↑2021.03.03., szer. 22:49Ebbe az erősítőbe a méret tuti nem szabott határt a képzeletnek,tehát belefért minden úgy ahogyan a tervező csak akarta,valszeg ezért is lett ilyen és a megszokottól eltérő a kontstrukció.
Na de milyen a hangja,ez itt a kérdés?Milyen pl a Thesishez képest,és milyen hangsugárzóval szeret együttműködni?Nem hiszem el hogy senki sem birtokol ilyet közülünk.
Nem hallottad még a Lagrange-t? Több alkalom is volt szerintem a Zsolt Audioban mikor összejöveteleken lehetett hallani, de én valahogy mindig akkor értem oda, mikor már más volt bekötve. Kivétel az utolsó alkalommal. Akkor én azt mondtam, hogy "nagyon egyben van" a Grand Enigmával. De hát valóban együtt élés, Thesis-el való összehasonlítás után lehetne komolyabb véleményt mondani. Elsőre valamivel "több magast, több mélyet" érezni amúgy jellegében a Thesishez képest, de nyilván ez is teljesen flat frekvenciaátvitelben, mint ahogy a hifitest német oldal mérései szerint látszik is:
Szerintem az van, hogy akkor kerül be valami a sajtóba, ha valaki lobbizik azért, hogy ugyan legyen már róla tesztnek álcázott termékbemutató/reklám. Van szerintem annyi megkeresése egy tesztekkel foglalkozó médiumnak a gyártóktól, kereskedőktől, hogy maguktól nem fognak tesztelendő készülékeket keresni. És nagyrészt így olyan tesztek születnek, amiknek köszönhetően az adott médium hitelessége megkérdőjelezhető. Én nem hiszem, hogy a Heed Audio szeretne lobbizni azért, hogy bekerüljön ezekbe a lapokba. Egyszerűen nem ez a stílusuk. Valószínűleg a külföldi megjelenések is a disztribútoroknak köszönhetőek, mint ahogy a reklámok is(ha vannak). Ez még egy ilyen régi vágású modell alapján működik szerintem. (Meg nyilván anyagi okai is vannak, hogy maga a Heed nem költ marketingre)PgSpa írta: ↑2021.03.03., szer. 19:30A külföldi sajtóban több a teszt, az infó, mint itthon. Nem tudom, hogy ez tudatos stratégia-e Zsolt részéről, de a Heed lassan az egyszarvúhoz hasonló legendává kezd válni egy egyszerű hifista számára, pedig pontosan az előbb említett duó az az árkategória, ami itthon is versenyképes.
Még az is közre játszhat, hogy itthon valószínűleg nem is lenne olyan hatékony a "reklámozás", mert aki nincs benne a hifiben úgy is választ inkább egy "több wattos, nevesebb, több szolgáltatást nyújtó" készüléket, aki meg benne van itthon a hifiben és szimpatikus neki a márka, csak megfontolja a meghallgatást legalább.
De amúgy jogos amit írsz, szerintem is lehetne több info/megjelenés/blog/fórum, hogy jobban köztudatban legyen a márka, hogy eljusson azokhoz is akik amúgy fogékonyak lennének rá.
A Heednél lehetett hallani a Lagrange-ot még az utolsó összejövetelen.
Remek készülék, de szerintem kissé eltávolodik a megszokott Heed hangtól. Nyilván egy nyugodtabb/meghittebb meghallgatás során kialakulhat más vélemény.
Remek készülék, de szerintem kissé eltávolodik a megszokott Heed hangtól. Nyilván egy nyugodtabb/meghittebb meghallgatás során kialakulhat más vélemény.
Lehet kapnál is ha kérnél.

Ebbe az erősítőbe a méret tuti nem szabott határt a képzeletnek,tehát belefért minden úgy ahogyan a tervező csak akarta,valszeg ezért is lett ilyen és a megszokottól eltérő a kontstrukció.
Na de milyen a hangja,ez itt a kérdés?Milyen pl a Thesishez képest,és milyen hangsugárzóval szeret együttműködni?Nem hiszem el hogy senki sem birtokol ilyet közülünk.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Úgy értem, ha kölcsön kapok egy Lagrange-ot, akkor lehet csinálnék róla egy bemutató videot.

De a legjobb valóban az lenne, amit Shimano írt korábban, hogy legyen már vége ennek a járványos időszaknak és legyenek új bemutatók, klub napok, amelyek keretében lehessen ezt is jobban megismerni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Engem is érdekelne itteni user tapasztalata az újabb Heed készülékekről.
Heed Abacusról ez egy jó video a Zero Fidelity-től:
youtu.be/u-Z0i9_bC-I
Heed Elixirről szintén:
youtu.be/ZTYhotSGZQQ
Heed LaGrange-ról jót videot még nem találtam.
Ha kapok egyet lehet csinálok
Heed Abacusról ez egy jó video a Zero Fidelity-től:
youtu.be/u-Z0i9_bC-I
Heed Elixirről szintén:
youtu.be/ZTYhotSGZQQ
Heed LaGrange-ról jót videot még nem találtam.
Ha kapok egyet lehet csinálok

Kis ország,pici szeletét adja csak a Heed összforgalmának,és ezen felül még pénzünk sem nagyon van,szóval kinek és minek legyen itt olyan szintű sajtó mint külföldön.De örüljünk annak hogy nálunk készülnek ezek a készülékek,és Zsolt segít is ahol csak tud.PgSpa írta: ↑2021.03.03., szer. 19:30Nem tudok érdemben hozzászólni Shimano felvetéséhez, de nekem az is furcsa volt, hogy amikor az Elixír/Abacus pároson gondolkodtam, utána kerestem a fórumon, róluk sem volt sok hozzászólás, főleg az Abacus téma információszegény. A Dac topicban is alig van róla találat. A külföldi sajtóban több a teszt, az infó, mint itthon. Nem tudom, hogy ez tudatos stratégia-e Zsolt részéről, de a Heed lassan az egyszarvúhoz hasonló legendává kezd válni egy egyszerű hifista számára, pedig pontosan az előbb említett duó az az árkategória, ami itthon is versenyképes.

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Nem tudok érdemben hozzászólni Shimano felvetéséhez, de nekem az is furcsa volt, hogy amikor az Elixír/Abacus pároson gondolkodtam, utána kerestem a fórumon, róluk sem volt sok hozzászólás, főleg az Abacus téma információszegény. A Dac topicban is alig van róla találat. A külföldi sajtóban több a teszt, az infó, mint itthon. Nem tudom, hogy ez tudatos stratégia-e Zsolt részéről, de a Heed lassan az egyszarvúhoz hasonló legendává kezd válni egy egyszerű hifista számára, pedig pontosan az előbb említett duó az az árkategória, ami itthon is versenyképes.
Nem is a potenciális vásárlási indok miatt kérdezem,mert nekem az si és az enigma5 is egy telitalálat,szeretem őket,de szívesen olvasnák a tapasztalatokról,és arról is hogy milyen körítéssel sikerült egy jó rendszert összehozni velük,tehát hogy mivel vannak párosítva.
Régebben több ilyen beszámoló volt,és jó lenne ezt a jövőben is folytatni.Valamiért beragadtunk e téren.Pedig jók ezek a beszámolók,és hasznosak is.Nem egyszerű egy jó rendszert összerakni,és ha valakinek sikerül,az igazán leírhatná azt hogy hogyan,és milyen készülékekkel is érte ezt el.Egy bizonyos támpontot is nyújthatna azoknak akik keresik még A hangot,és olvasni is jó ilyeneket.
Nekem még mindig az si2,x2,dt,enigma5 az egyszerű de nagyszerű pl,és soha rosszabbat,
de ez már lehet többeknek a könyökén jön ki,mert nem először írom. 
Régebben több ilyen beszámoló volt,és jó lenne ezt a jövőben is folytatni.Valamiért beragadtunk e téren.Pedig jók ezek a beszámolók,és hasznosak is.Nem egyszerű egy jó rendszert összerakni,és ha valakinek sikerül,az igazán leírhatná azt hogy hogyan,és milyen készülékekkel is érte ezt el.Egy bizonyos támpontot is nyújthatna azoknak akik keresik még A hangot,és olvasni is jó ilyeneket.
Nekem még mindig az si2,x2,dt,enigma5 az egyszerű de nagyszerű pl,és soha rosszabbat,

A drótozás után esetleg valami infó a Lagrange erősítőről?Van valakinek már az ittlévők közül?Ha igen milyen,hogy tetszik?
A StandArt hangsugárzó jubileumi kiadásáról sem sok az infó itt.Most olvasgattam egy cikket róla,és emlékeimben mintha csak nemrég jelentette volna be Zsolt hogy csinál ilyet,közben meg az a nemrég már vagy öt éve volt,így repül az idő.
A StandArt hangsugárzó jubileumi kiadásáról sem sok az infó itt.Most olvasgattam egy cikket róla,és emlékeimben mintha csak nemrég jelentette volna be Zsolt hogy csinál ilyet,közben meg az a nemrég már vagy öt éve volt,így repül az idő.

Én ismertem egy Merev audio kábelt (tán valami izraeli cég), ami olyan hajlékony volt, mint egy RSG-s kislány.
Sőt mindegyikre.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<