Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Kis kutakodás után az alábbit találtam:

https://patents.google.com/patent/EP0459682A2/

A szabadalmat Joe Speight Akroyd nyújtotta be 1991-ben. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Ez sem kevés, de legalább barátságosabb:

https://www.ebay.com/itm/Royd-Sapphire- ... 4686662782

Persze az igazán jó vételek idehaza vannak. ;peace;

Indy
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2021.03.03., szer. 20:00
hoppácsak :rolleyes: > http://www.hifi-intouch.co.uk/products/ ... nitor.aspx bocs.gif
Elvetemült ár. :nonononono:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Ha valaki megnézné, hol működött a Royd manufaktúra. :)

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2021.02.22., hétf. 10:15
Nekem tetszettek külsőre az Adam féle új "Royd" dobozok. Hallani persze nem hallottam. Igazán értékelhető review-kat nem találtam. Sajnálom, hogy nem hozta a régi roydos hangot és bedőlt. Pedig milyen klassz lenne, ha lenne utánpótlás a Royd vonalat képviselő dobozokból...
Sajnos én sem hallottam. Biztos okosabbak lennénk, ha meg tudnánk hallgatni. Állítólag a Vifa D19-es dómsugárzó helyett egy Hiquphon csipogó jobban megfelelt volna a Troubadour-ba, mint az a Hivi izodinamikus, amit Adam választott. Az igazi probléma mégis a mélyközép lett volna, azt helyettesíteni...? Egy Scanspeak 15W/8530K00-at javasolt az az ember, aki segíteni próbált neki.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Indy írta:
2021.02.22., hétf. 10:42
@BLX:

látom, van Epos és Royd dobozod is. Lehet írtad már, elnézést kérek, nem ugrik be, melyik-melyik? :)
Epos M12i, Sintra 1., Minstrel

Mind nagyon szerethető :smile29:

Azért a Royd-ok különösen kedvesek a számomra.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

@BLX:

látom, van Epos és Royd dobozod is. Lehet írtad már, elnézést kérek, nem ugrik be, melyik-melyik? :)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2021.02.22., hétf. 08:57
trane írta:
2017.06.21., szer. 15:27
Adam - mint korábban írtam volt - a 'word-of-mouth' módszerrel próbálta értékesíteni a hangfalait> nem jött be . egyébként egy fél-hivatalos teszt megjelent a Troubadour-ról, íme > https://www.hifiwigwam.com/royd-troubad ... e-marvels/
Sajnos a teszt már nem elérhető, de (biztosan olvastad), a Troubadour nem lett egy jól sikerült darab. Állítólag Adam-nak nem volt füle hozzá, nem is értett a hangsugárzó tervezéshez, rossz drivereket választott, nem volt köze annak a doboznak a Royd hangzáshoz. Egy konstruktőr próbált neki segíteni, de aztán bedőlt az egész cég...
Nekem tetszettek külsőre az Adam féle új "Royd" dobozok. Hallani persze nem hallottam. Igazán értékelhető review-kat nem találtam. Sajnálom, hogy nem hozta a régi roydos hangot és bedőlt. Pedig milyen klassz lenne, ha lenne utánpótlás a Royd vonalat képviselő dobozokból...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2017.06.21., szer. 15:27
Adam - mint korábban írtam volt - a 'word-of-mouth' módszerrel próbálta értékesíteni a hangfalait> nem jött be . egyébként egy fél-hivatalos teszt megjelent a Troubadour-ról, íme > https://www.hifiwigwam.com/royd-troubad ... e-marvels/
Sajnos a teszt már nem elérhető, de (biztosan olvastad), a Troubadour nem lett egy jól sikerült darab. Állítólag Adam-nak nem volt füle hozzá, nem is értett a hangsugárzó tervezéshez, rossz drivereket választott, nem volt köze annak a doboznak a Royd hangzáshoz. Egy konstruktőr próbált neki segíteni, de aztán bedőlt az egész cég...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

goodman írta:
2021.02.21., vas. 08:54
Az én Royd-os storym valamikor 2012-ben indult egy Coniston R megvásárlásával.
Én napra pontosan emlékszem: 2012 március 4. :guitar:

Szerk.: Ferinek már 2009-ben is megvolt az Apexe. Senior. :)

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Az én Royd-os storym valamikor 2012-ben indult egy Coniston R megvásárlásával. Ezeket egy Musical Fidelity Electra E10 hajtotta. Nem igazán voltak jó partnerei egymásnak, de a Royd-ok sajátos hangvilága és karaktere így is teljesen átjött. A következő szintet már később, 2014-ben léptem amikor megvettem a Minstrel-eket. Itt már egy Cyrus Two+PSX páros jelentette az erősítést. Hihetetlen amit a Minstrelek tudnak. Ilyen kis dobozméretből olyan hangokat sem előtte, sem utána nem nagyon hallottam. De aztán hamarosan váltottam a Sapphire - Ion Obelisk3 párosra. Érdekes dobozok a Sapphire-ok. Némely paraméterében komolyabbak voltak mint a Minstrelek. Kiegyensúlyozottabbak voltak. Idővel ezt a párost is kitúrta a hifibogár. Volt még egy "sima" Coniston - Magnum IA-170 párosom is, de a Saphhire-okat és a Minstrel-eket nem tudta ez sem felülmúlni.
Volt szerencsém hallani Indy és TomLeftiger akkori Royd-os csúcs rendszerét. Azt gondolom, hogy mindkettőjüknek sikerült a maximumot kihozni. Igaz ehhez nagyon komoly erősítés kellett, de végeredmény magáért beszélt. A Royd-ok azóta is megkülönböztetett figyelmet élveznek nálam. Ugyan az elmúlt időben más irányba indultam, de nem vetettem el annak lehetőségét, hogy egyszer valaha még birtokoljak egyet. :smile29:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

TomLeftiger írta:
2021.02.20., szomb. 23:02
Amit nem találtam, az az a cikk amit valaki a Royd napról írt anno. Ha jól emlékszem jó kis képek is készültek.

Elérhető még valahol ez a cikk?
Ear blogján volt.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 497

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Amit nem találtam, az az a cikk amit valaki a Royd napról írt anno. Ha jól emlékszem jó kis képek is készültek.

Elérhető még valahol ez a cikk?

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Találtam egy ilyen cikket:

https://audiolife.blog.hu/2012/11/17/eg ... royd_audio

Indy a képek nem nálad készültek?

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2021.02.20., szomb. 17:36
kupecke írta:
2021.02.20., szomb. 16:13
Ha nem is egy "komoly" Royd-om volt, de volt ( a nagyhájp idején :D ) A14-es, e topicban is fellelhető volt a kép, de az idő -motorfrissítés- megette. Most nézem, 2013 az év... Egy Rega Mira erősítő volt mögötte, ami miatt mennie is kellett, egy Jura váltotta, hogy teljes legyen a Rega rendszer, akkoriban egy Planet cd lejátszóm volt és mint a képen is látszik sc42-es kábel.
Ekkortájt ismertem meg sok kedves fórumtársat, akkoriban még elautóztunk Indy-hez, Tomleftiger-hez NYUGAT-ra :napsut: , ott sikerült megfülelnem nagy angol vasakkal a Sintra-kat, talán a Sorcerer-eket is gondolkodik.gif

a14.jpg
Ó, azok a régi szép idők. :) Az A14 kevésbé ismert, de egy Linn Indexet biztosan lezenél. :party:
Volt A14-em is, nem volt rossz, de nekem a Sintra meg a Sorcerer jobban tetszett. Sintraból érdekes módon csak a II. Az akkori szoba nagyon nem kamázta a sima I-es verziót, pedig azt többen szerették mint a II-t.

Volt anno egy Royd nap még a Heed rendezésében, asszem ott is a Sintra I. lett a közönség kedvenc. Hallgattuk ott valami operát, aminek a mai napig a fülembe van a hangja, pedig nem is szeretem az operát. Asszem német nyelvű volt, de olan gyönyörűen szólt a Sintrákkal, hogy ihajj. Az akkori Heed cuccokkal nagyon jól muzsikáltak a Roydok, de talán nekem egy Naim-al tetszett a legjobban, de olyan régen volt, lehet rosszul emlékszem.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2021.02.20., szomb. 17:34
Indy írta:
2021.02.20., szomb. 15:28
BLX írta:
2021.02.20., szomb. 13:50
Ha jól értem a "Roydozás" már többeknél elmúlt?

Kinek melyik volt a kedvenc Royd doboza és mivel hajtotta? Ha van elérhető néhány kép a szettről nyugodtan rakhatnátok fel. :drum:
Nem múlt el. :) Ez egy hat éves kép, a kedvenc Roydomról. Háttérben az erősítés.

DSCF7607.jpg

Ezek Royd Sintrák? 1-es vagy 2-es? Esetleg más?

Egyszer hallottam Sintra 1-et hasonló régebbi "nagy" Exposure-ral hajtva. Nagyon tetszett.

Szép rendszer. Gratulálok hozzá. :smile32:
Sajnos a képen látható komponensek közül már egy sincsen meg. Sintra I. Most Royd szünetet tartok... :P

Indy
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2021.02.20., szomb. 16:13
Ha nem is egy "komoly" Royd-om volt, de volt ( a nagyhájp idején :D ) A14-es, e topicban is fellelhető volt a kép, de az idő -motorfrissítés- megette. Most nézem, 2013 az év... Egy Rega Mira erősítő volt mögötte, ami miatt mennie is kellett, egy Jura váltotta, hogy teljes legyen a Rega rendszer, akkoriban egy Planet cd lejátszóm volt és mint a képen is látszik sc42-es kábel.
Ekkortájt ismertem meg sok kedves fórumtársat, akkoriban még elautóztunk Indy-hez, Tomleftiger-hez NYUGAT-ra :napsut: , ott sikerült megfülelnem nagy angol vasakkal a Sintra-kat, talán a Sorcerer-eket is gondolkodik.gif

a14.jpg
Ó, azok a régi szép idők. :) Az A14 kevésbé ismert, de egy Linn Indexet biztosan lezenél. :party:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2021.02.20., szomb. 15:28
BLX írta:

Kinek melyik volt a kedvenc Royd doboza és mivel hajtotta? Ha van elérhető néhány kép a szettről nyugodtan rakhatnátok fel. :drum:
Nem múlt el. :) Ez egy hat éves kép, a kedvenc Roydomról. Háttérben az erősítés.

DSCF7607.jpg

Ezek Royd Sintrák? 1-es vagy 2-es? Esetleg más?

Egyszer hallottam Sintra 1-et hasonló régebbi "nagy" Exposure-ral hajtva. Nagyon tetszett.

Szép rendszer. Gratulálok hozzá. :smile32:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1305

Hozzászólás Szerző: kupecke »

TomLeftiger írta:
2021.02.19., pén. 08:46

A mostani erősítő nyilván csak ideiglenes, egyszer ha lesz lehetőségem, biztos meglépek egy komolyabb vasat. Sajnos most két dolog is gátol. Nincs erre fél millám, meg nem is nagyon látok olyan erősítőt ami megmozgatja a fantáziámat. Szép is legyen, jó is, távos is, olcsó is, ilyet szeretnék. :smile29: Meg aztán a 4312-es se könnyíti meg a dolgom, mert azért kipróbáltam már hozzá sokféle erősítőt, de a legtöbbel nem igazán tetszett, vagy nem volt rossz, de annyira jó sem. Bonyolult dolog ez a hifi. De majd most, talán az új ösvény elhozza a megváltást. ;peace;
Egy titkos tipp :D
HK 680, aprópénz ahhoz képest amilyen erősítőid voltak. (tudom, ez vírbeli hifistáknak meg sem láttam kategória... :P )

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1305

Hozzászólás Szerző: kupecke »

a14.jpg
a14.jpg (75.55 KiB) Megtekintve 1514 alkalommal

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:

DSCF7607.jpg
DSCF7607.jpg (442.58 KiB) Megtekintve 1482 alkalommal

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5077

Hozzászólás Szerző: pärt »

szj4 írta:
2021.02.20., szomb. 05:53

Igen szerintem is hagyjuk. Folytasd nyugodtan a forumos ködösítéseket. Az a te tereped...
Ha jól értem, korábban barátilag együtt hallgatóztatok, teszteltetek. Az ott elhangzottakat szeretnéd most itt viszontlátni aláírással, dátummal, bűnbánati utószóval, bőrkötésben. Nem lehet, hogy ott, akkor éppen nem volt kedve veled vitatkozni? Vagy csak azóta tovább változott, árnyalódott a véleménye. Miért kéne megszaggatni a ruháit, hamut hinteni a fejére, amiért korábban egy más irányban játszadozott?

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

szj4 írta:
2021.02.19., pén. 20:32
TomLeftiger írta:
2021.02.19., pén. 19:10
szj4 írta:
2021.02.19., pén. 18:51

Hagyjuk inkább. Kezdesz meghazudtolni megint ahogy látom....
Úgy látszik forumon nem mered már azokat a véleményeidet felvállalni, mint élőben. Vagy akkor nekem hazudsz. Mindegy is.

Ja írtad, hogy az atoll a végállomás, de akkor olvass vissza pár hozzászólást. Akkor mégsem végállomás?

Ennyi baromságot összehordani, amivel itt menteni akarod magadat, a régi roydos barátok előtt, vagy nem tudom. Túl nagy politikus akarsz lenni.
Megint a régi lemez. Nem értem miért kell belelátni mindenbe a rosszat. Sok mindenre mondtam már, hogy végállomás, és mégsem lett az. Jó erősítő az Atoll, most sem mondok mást, de nyilván mindennél van jobb. A múltkori tesztelésnél megállapítottuk, hogy jó a Para végfok, de mivel lemezjátszóval nem tudtuk összehallgatni, így nem azt nem tudom, hogy nekem jó lenne-e pl. A DAC-al meg már több ismeretlenes az egyenlet. Nem politikus vagyok, de nyilván egy A-B teszt, vagy egy hosszabb együttélés teljesen más. Megint hándigálsz, de kb. Te is ezt csinálod. Valami megtetszik, aztán már nem annyira, és cserélsz. Közben a vélemény is formálódik. De mi ebben a baj?

Na mind1, ezt ne itt folytassuk, mert ez már nagyon OFF ebben a topikban.
Pedig teszteltük lp-vel, mivel a dacomon van analóg bemenet és előfök is egyben. Meg is állapítottuk, hogy még jobb. Nagy csalódás nekem ez a fórumon hazudozás. Na mindegy. Szomorú, hogy emberek hogy hajlanak erre-arra. Mikor épp kivel beszélnek.
Ok, tényleg hallgattunk vele 1-2 számot. Már nem emlékeztem. Amúgy sem írtam konkrétumokat, hogy mit minél hallottunk jobbnak. Nem kell ezt olyan komolyan venni. Amúgy a másik is egy jó erősítő, csak nem a 4312-vel. Előtte az álló dobozzal nagyon jó volt a hangja. Aki azt megvette, vett hozzá egy ugyan olyan erősítőt, és azóta is boldogan hallgatja. Ezért hülyeség ezeken így fennakadni. Fátylat rá, ennyit nem ér az egész. :noproblemo:

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

szj4 írta:
2021.02.19., pén. 18:51
TomLeftiger írta:
2021.02.19., pén. 18:16

Idővel kiderül mi lesz, bármi lehet. Nem hiszem, hogy eladom a 4312-t, mert nem igazán tudom mit vennék helyette. A múltkori felállást nem igazán tudtuk normálisan letesztelni, előfok hiányában. Ha a lemezjátszót is ki tudtuk volna próbáni, akkor talán okosabb lennék. Egyébként a mostani erősítővel sincs semmi baj, ne tévesszen meg az ára. Jobban illik a JBL-hez, mint az utoljára birtokolt erősítők, szóval nincs nagy baj. Persze mindennél van jobb...
Hagyjuk inkább. Kezdesz meghazudtolni megint ahogy látom....
Úgy látszik forumon nem mered már azokat a véleményeidet felvállalni, mint élőben. Vagy akkor nekem hazudsz. Mindegy is.

Ja írtad, hogy az atoll a végállomás, de akkor olvass vissza pár hozzászólást. Akkor mégsem végállomás?

Ennyi baromságot összehordani, amivel itt menteni akarod magadat, a régi roydos barátok előtt, vagy nem tudom. Túl nagy politikus akarsz lenni.
Megint a régi lemez. Nem értem miért kell belelátni mindenbe a rosszat. Sok mindenre mondtam már, hogy végállomás, és mégsem lett az. Jó erősítő az Atoll, most sem mondok mást, de nyilván mindennél van jobb. A múltkori tesztelésnél megállapítottuk, hogy jó a Para végfok, de mivel lemezjátszóval nem tudtuk összehallgatni, így nem azt nem tudom, hogy nekem jó lenne-e pl. A DAC-al meg már több ismeretlenes az egyenlet. Nem politikus vagyok, de nyilván egy A-B teszt, vagy egy hosszabb együttélés teljesen más. Megint hándigálsz, de kb. Te is ezt csinálod. Valami megtetszik, aztán már nem annyira, és cserélsz. Közben a vélemény is formálódik. De mi ebben a baj?

Na mind1, ezt ne itt folytassuk, mert ez már nagyon OFF ebben a topikban.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”