Amíg nem engedik meg a Roon-nak, hogy beintegrálják a Spotify-t, úgy mint a Tidal-t, addig ez engem cseppet sem izgat fel.vlaca írta: ↑2021.02.22., hétf. 21:25Nnna, Spotify Hifi coming:![]()
https://newsroom.spotify.com/2021-02-22 ... tify-hifi/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 324
- Kapcsolat:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Sziasztok! Yamaha np s303-as lejátszón nem enged a Tidalra bejelentkezni! Minden megy rajta csak a Tidal nem! Lehet valahogyan resetelni az appot , hogy újra megadnám a jelszót stb vagy mi a megoldás? Mobilomon a tidal applikáció működik tehát nem a serverrel és a jelszóval van a probléma.
Ez a kép fogad!
[/img]
Ez a kép fogad!
Sziasztok! Yamaha np s303-as lejátszón nem enged a Tidalra bejelentkezni! Minden megy rajta csak a Tidal nem! Lehet valahogyan resetelni az appot , hogy újra megadnám a jelszót stb vagy mi a megoldás? Mobilomon a tidal applikáció működik tehát nem a serverrel és a jelszóval van a probléma.
Úgy látom kezdődik megint a felesleges körök futása....a megoldás roppant egyszerű annak aki kételkedik ebben, el kell menni meghallgatni a Grassalkovich út 40-be, a Core Audió bemutató termébe, jól hallható lesz a különbség. (szerintem) 
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Sosem mérték a switcheket, ha arra gondolsz.wittao írta: ↑2021.02.19., pén. 10:11Most akkor a használhatatlan dac mérésekből átcsaptunk a használhatatlan mérések switchek esetén témakörébe. Tök jó :)
Mondjuk az analógia működik, ez tény.
(csak halkan merem megkérdezni, hogy mégis hogy a bánatban mérnek jittert? Mert az APx555 készülék erre nem túlzottan alkalmas...) Mi kettő új készüléken végezzük ezt (R&S FSWP), és mit mondjak nem annyira egyszerű dolog ez.
Izgulva várom a pillanatot, hogy Amirék vajon mit fognak csinálni, ha a Topping/SMSL/Gustard/xingxangxung márka kijön egy ilyen switch-csel... jókat fogok nevetni, mennyit fognak azon gondolkodni, az hogy legyen a legjobb a sok semmirevaló között. Attól tartok, hogy ezek azért lesznek majd jók, mert a semmit ezek csinálják legolcsóbban!
Jitter mérésről olvasd el az ASR-n, hogy mérik. Az AP szintén közölt leírást és Youtube video-t is a témában.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Volt valahol egy képsorozat, egy japán ürge cseréltette le a villamos hálózatot az egész utcában, hogy a delej megfelelő legyen a hifijéhez. Ha mégis meggondolnád magad, a szomszéd házban is van esélyed jó villanyra.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6537
Én szeretnék ilyen helyen élni (de emiatt nem költözök el
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Találó gondolat, eszembe jutott róla egy esetem. Akusztikai mérés során derült ki egy hangsugárzóról, hogy fázishibás némelyik hangszóró bekötése. Ott a helyszínen orvosoltam a hibát, nem volt egy nagy feladat. A megrendelő másnap szomorúan panaszolta, hogy valami nem OK, mert rosszabb lett a hangzás, mint volt. A fázishiba néhány zenénél széttolt egyes hangokat a színpad szélességében, amik a javítás után középről szólaltak meg, ahova a felvétel készítői szánták őket. Ám a megrendelő visszalépésként élte meg a javítás hatását, napokra volt szüksége ahhoz, hogy elfogadja az új helyzetet.Aszpirin írta: ↑2021.02.19., pén. 09:46Saját véleményem, hogy amit ezek a passzív szűrők elvesznek az AC tápáramból, annak nincs is ott a helye. (ettől még persze a hiányát érzékelheti valaki negatívan, de akkor egy tisztább, kevésbé zajos hálózati áram esetáben tegyünk be zajgenerátort a hálózatba, hogy jó legyen?)
A hangminőség sokaknál inkább mennyiségi kérdés, pl. gyakran a hangtér nagyságával hozzák összefüggésbe, ami sokszor téves eredményt ad a véleményalkotásban.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Nem akarok mindenkinek külön reagálni ...ezért is jelöltem pirossal a lényeget.Aszpirin írta: ↑2021.02.19., pén. 09:46Saját véleményem, hogy amit ezek a passzív szűrők elvesznek az AC tápáramból, annak nincs is ott a helye. (ettől még persze a hiányát érzékelheti valaki negatívan, de akkor egy tisztább, kevésbé zajos hálózati áram esetáben tegyünk be zajgenerátort a hálózatba, hogy jó legyen?)gyongyhalas írta: ↑2021.02.19., pén. 09:12Saját tapasztalatom a paszív szűrőkkel ,hogy csillapítanak és elvesznek valamit,,,mit hogyan az rendszer függő.
Én is használok passzív szűrős elosztókat (AVA KZH-8), külön passzív szűrőt is (PS Audio Noise Harvester - ennek inkább az a szerepe nálam, hogy nagyon jól jelzi, mikormennyire "szennyezett" a hálózati áram), sőt, aktív tápregenerátort is (Vibavoice Omega 500) - utóbbira már jogosabb lehet a kritika, ezért megpróbálom ésszel használni (csak bizonyos forráskészülékek vannak rákötve, erősítő nem, így talán nem csökkenti a dinamikát).
Próbáltam volna ,,,megérteni miért is nem hal valaki a rendszerénél bizonyos változást..most tekintsünk el a jelen pld. előtérbe került fórumtárstól.
Én próbáltam az alcest is, igaz nem a 6 osat de szerintem azonos a belső ..(gondolom) ezért is írtam a tapasztalást.
Te Omegát használsz én Eskei-t ...hasonlók a tapasztalataink...
Miket próbáltam még azt leírni sem akarom ,mert sokmindent szűrős 4 féle,,,aktív 2 féle járt nálam.
Minden okosság amit gyártanak működik, és működhet, egy adott rendszerben és lehet valahol nem ....ez így van.
Sok sok próba és próba....Ez egy ilyen hobbi...
- Quetz
- Beköltözött

Es mit mersz?
Pont ez a problema... mintha az alapjan vennel kenyeret, hogy az adott gyarto talalja-e el jobban az 1kg-t. Olyat mernek a sracok es rangsorolnak, amibol nem lehet azt a kovetkeztetest levonni, amit levonnak.
Egyiknek ennyi a torzitasa (tizezredek!!!), a masiknak meg annyival tobb. Szupi.
Vedd meg itt a Top10-et, kosd cat5-tel, ne hasznalj switcheket (meg veletlenul se probald ki), es kellemes zenehallgatast neked is :)
[/quote]
A mérés folyamata dokumentálva van: AP - Switch - DAC - AP loopback a mérési lánc. A mért értékek szintén: zajszint, torzítás, jitter. Ugye az a mese, hogy imput oldalon bejut a switchbe a piszkos áram, meg a csomagok különböző időközökben érkeznek és jitteresek, a reclockolt, ultra low noise audiofil switch pedig ezeken az értékeken hivatott javítani a gyártó szerint, de nem történt változás.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Alcesben tudok segíteni, talán Szabó Zoli megengedi ezt nekem.gyongyhalas írta: ↑2021.02.19., pén. 09:12
Egy kérdést ha feltehetek...
Látom alces 6 van a leírásodban. A rendszered előtt használod ,vagyis ezen keresztül tápolod őket ?
Saját tapasztalatom a paszív szűrőkkel ,hogy csillapítanak és elvesznek valamit,,,mit hogyan az rendszer függő.
Lehet nálad ez gátol , az érzetek kicsiny mértékén.
Na mindegy csak dumáltam rám se hederíts....![]()
Ebben a szűrő fajtában nincs semmi olyan R-L-C elem, ami az általános és főleg induktivitásokat is tartalmazó zavarszűrőkben szokott lenni. Azokban a ferritgyűrűs közös- és differenciálmódusú fojtók, amik nagyot tudnak rontani a tápáram dinamika igényes csúcsain, miközben a körülötte lévő X-Y típusú szűrőkondikkal még rezgő köröket is képeznek bizonyos frekvenciákon. Ezek miatt van a csúnya és hullámzó transzfer karakterisztikája az (R)LC szűrőknek. Azért van R is a képleteben, mert itt bizony nem elhanyagolható a R típusú impedancia.
Alcesben egyetlen zavar szűrő jellegű valami van, ami leginkább a minőségi, audiophile carbon ellenállásokkal rokon, azzal tulajdonsággal, hogy ez az ellenállása rendkívül alacsony ohm értékű, lehet olyan 0,002-0,006ohm, tehát dinamika csúcs áramot nem befolyásolja. Ennek ellenére mégis működik, amit csinál az árammal, azt nem durva beavatkozással végzi.
Ha még nem volt kezedben, egyszer tegyél vele próbát. Rontani negatív irányban ritkán változtatja a hangzást, inkább az szokott, hogy nem minden rendszer veszi észre a hatását. De tegyük hozzá, ez minden áramszűrőre érvényes, ahol tiszta a feszültség-áram, oda felesleges berakni bármi féle passzív, aktív szűrő elemet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2021.02.19., pén. 09:53-kor.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6537
Saját véleményem, hogy amit ezek a passzív szűrők elvesznek az AC tápáramból, annak nincs is ott a helye. (ettől még persze a hiányát érzékelheti valaki negatívan, de akkor egy tisztább, kevésbé zajos hálózati áram esetáben tegyünk be zajgenerátort a hálózatba, hogy jó legyen?)gyongyhalas írta: ↑2021.02.19., pén. 09:12Saját tapasztalatom a paszív szűrőkkel ,hogy csillapítanak és elvesznek valamit,,,mit hogyan az rendszer függő.
Én is használok passzív szűrős elosztókat (AVA KZH-8), külön passzív szűrőt is (PS Audio Noise Harvester - ennek inkább az a szerepe nálam, hogy nagyon jól jelzi, mikormennyire "szennyezett" a hálózati áram), sőt, aktív tápregenerátort is (Vibavoice Omega 500) - utóbbira már jogosabb lehet a kritika, ezért megpróbálom ésszel használni (csak bizonyos forráskészülékek vannak rákötve, erősítő nem, így talán nem csökkenti /annyira/ a dinamikát).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Süket nem vagyasebestyen írta: ↑2021.02.19., pén. 09:24Miért ne tehetnél? :)gyongyhalas írta: ↑2021.02.19., pén. 09:12
Látom alces 6 van a leírásodban. A rendszered előtt használod ,vagyis ezen keresztül tápolod őket ?
Saját tapasztalatom a paszív szűrőkkel ,hogy csillapítanak és elvesznek valamit,,,mit hogyan az rendszer függő.
Van Alces 6 is, van Supra MD06 is, van jó minőségű szűretlen (alu házban Furutech aljzatok), volt Furutech TP60e, stb.
Lehet az egész rendszerem szar és süket is vagyok.![]()
A szűrők lényege, hogy csillapítsanak és elvegyenek valamit. Hogy ezt a hatást miként ítéled meg, az meg ugye szubjektív. :)
Van Alces 6 is, van Supra MD06 is, van jó minőségű szűretlen (alu házban Furutech aljzatok), volt Furutech TP60e, stb.
Lehet az egész rendszerem szar és süket is vagyok.
A szűrők lényege, hogy csillapítsanak és elvegyenek valamit. Hogy ezt a hatást miként ítéled meg, az meg ugye szubjektív. :)
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8286
Miért ne tehetnél? :)gyongyhalas írta: ↑2021.02.19., pén. 09:12
Lehet az egész rendszerem szar és süket is vagyok.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Egy kérdést ha feltehetek...asebestyen írta: ↑2021.02.19., pén. 07:46Egy időben én is felültem erre a vonatra, vettem audiofil cat kábelt, igaz nem drágát és csak 1 darabot és közben nézegettem az ajánlgatott switcheket is. Mikor megjött a cat kábel, tisztességesen leteszteltem, hallok-e különbséget, stb. Aztán rájöttem, rosszul tettem fel magamnak a kérdést megint. Nem az a kérdés, van-e különbség, hanem hogy van-e jelentősége annak a különbségnek? Számomra nincs, ugyanis ha van is, annak mértéke akkora, hogy nyugodt szívvel ki lehet húzni a képletből. Én nem vagyok versenyhifista, hogy az utolsó 0,1 - 1%-on múljon bármiféle eredmény. De ha verseny is lenne, nem itt lehetne szintet lépni.
Na mindegy csak dumáltam rám se hederíts....
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8286
Egy időben én is felültem erre a vonatra, vettem audiofil cat kábelt, igaz nem drágát és csak 1 darabot és közben nézegettem az ajánlgatott switcheket is. Mikor megjött a cat kábel, tisztességesen leteszteltem, hallok-e különbséget, stb. Aztán rájöttem, rosszul tettem fel magamnak a kérdést megint. Nem az a kérdés, van-e különbség, hanem hogy van-e jelentősége annak a különbségnek? Számomra nincs, ugyanis ha van is, annak mértéke akkora, hogy nyugodt szívvel ki lehet húzni a képletből. Én nem vagyok versenyhifista, hogy az utolsó 0,1 - 1%-on múljon bármiféle eredmény. De ha verseny is lenne, nem itt lehetne szintet lépni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Az Ország tortájának is kötött receptje van, mégis ettem ilyet is és olyat is. Rosszat is, és jót is. Mivel a hallásunk is érzékszerv, meg az ízlelésünk is (és mindkettőt be lehet csapni, elismerem), nem tudok ennél jobb példát felhozni. Talán még annyit, hogy még azt sem tudjuk, mit kell mérnünk, azt sem, hogy azt a mérési eredményt hogyan értékeljük ki, mindezt érzékszerveinkre átfordítva. Végül mindig oda lyukadunk ki hogy meg kell hallgatni. Elismerem, nem lehet végighallgatni mindent, mielőtt döntést hozunk, mire áldozzunk pénzt...denesdr írta: ↑2021.02.19., pén. 05:38Szerintem amúgy pont az audiofil switch tálalja másképp azt az 1kg kenyeret, szóval a hasonlat jó volt. A mérés azt mutatta, hogy az az 1kg kenyér ugyanaz az 1kg kenyér mindkét esetben, hiába van az egyik drága tálcán kínálva. Viszont az a drága tálca valakiben egy extra érzést kelt, mert az nem egy hétköznapi tálca ám.
Vagy azt feltételezzük, hogy egy komplett menü (zene) már valóban eltérést mutatna drága tálcán kínálva ellentétben az 1kg kenyérrel (mérőjel)?
Tudom, meg kell hallgatni és utána dönteni...
Üdv! :)
Talán felesleges idecitálni Von Ricklinghausen híres megállapítását: "if it measures good, and sounds bad, it is bad. If it sounds good, and measures bad, you've measured the wrong thing.”
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Na ez jó hír, hogy nem szükséges meghallgatni. Rosszul fogalmaztam, nem dönteni, hanem ítélkezni vagy véleményt formálni. Tehát azt szeretnéd mondani, hogy mérhető is a különbség vagy annak hiánya switchek esetén? Ez azért lenne jó, mert akkor hihetünk a méréseknek miszerint nincs köztük különbség audio szempontból. Vagy az említett ASR mérés tényleg nem a megfelelő paramétereket elemezte és nem reprezantatív hangvisszaadás ügyileg?istvan01 írta: ↑2021.02.19., pén. 07:05Talán segítek, persze ezt sem szükséges elfogadni.
Az a szerencse, nem kötelező a meghallgatni semmi eszközt, aminek valami kevés, vagy több köze lehet a zene hangsugárzóig juttatásához.
De tovább megyek, dönteni sem kell, mert az már egy felelősség magunkkal, vagy környezetünkkel szemben.
Ellenben érteni hozzá, tudni, mi számít, mi az aminek semmi köze a végeredményhez, ezt közre adni, ez maga a dicsőség.![]()
Talán segítek, persze ezt sem szükséges elfogadni.
Az a szerencse, nem kötelező meghallgatni semmi eszközt, aminek valami kevés, vagy több köze lehet a zene hangsugárzóig juttatásához.
De tovább megyek, dönteni sem kell, mert az már egy felelősség magunkkal, vagy környezetünkkel szemben.
Ellenben érteni hozzá, tudni, mi számít, mi az aminek semmi köze a végeredményhez, ezt közre adni, ez maga a dicsőség.

Miért, egy "audiofil" switch mit csinál jobban azzal az 1kg kenyérrel, hogy az "jobb" lesz mint egy normál switch esetén?wittao írta: ↑2021.02.18., csüt. 21:05Es mit mersz?Quetz írta: ↑2021.02.18., csüt. 20:49
Látom, félreértetted a mérések lényegét, de egy kis segítséggel szerintem minden megvilágosodik. Tehát:
- Feltevés: Ha audiofil switchre kötjük a DAC-t akkor javul a hangminőség.
- Következtetés: a mért adatoknak javulniuk, de legalábbis változniuk kell.
- A mérés eredménye: ugyanazokat a mért értékeket látjuk, függetlenül attól, hogy a forrás USB, olcsó switch vagy audiofil switch.
- Konklúzió: Az audiófil switch egy jól megépített DAC esetén nem csinál semmit, értelmetlen költeni rá. Jó DAC-t kell venni és kész.
HA megfigyelted, sehol sem szerepel, hogy milyen a DAC szubjektív hangja. Ha tetszik a Matrix audio produktuma, akkor etherregen nélkül is szeretni fogod, ha pedig nem tetszik, akkor Etherregennel együtt vágod ki az ablakon.
További kellemes zenehallgatást! :)
Pont ez a problema... mintha az alapjan vennel kenyeret, hogy az adott gyarto talalja-e el jobban az 1kg-t. Olyat mernek a sracok es rangsorolnak, amibol nem lehet azt a kovetkeztetest levonni, amit levonnak.
Egyiknek ennyi a torzitasa (tizezredek!!!), a masiknak meg annyival tobb. Szupi.
Vedd meg itt a Top10-et, kosd cat5-tel, ne hasznalj switcheket (meg veletlenul se probald ki), es kellemes zenehallgatast neked is :)
A kenyér összetevőit szállítja mindkettő, ha úgy vesszük és akkor elvileg a normál switch párszor ledobja az összetevőket a földre, meg kihagy elemeket amit az audiofil nem tesz? Vagy egyáltalán az olcsóbb csinál bármi olyat amit a drágább nem vagy épp fordítva? A mérések azt mutatják, hogy ilyesmi nem áll fenn, mindkettő ellátja a feladatát épp ugyanúgy, de valami (de mi?) miatt a drágább switchen keresztül állítólag máshogy (jobban?) szól a zene, tehát más a digitális kód vagy épp a kód analóg formája, mint a normál switch esetén.
A végkövetkeztetés gondolom a szokásos, ha valaki nem hallja a különbséget az süket vagy nem elég jó a rendszere.
Tehát kérdezem, a digitális kód vagy az eredeti kód analóg formája az eltérő a két switch között? Mert legalább az egyiknek eltérőnek kell lennie, ha valódi különbséget akarunk hallani.
Szerintem amúgy pont az audiofil switch tálalja másképp azt az 1kg kenyeret, szóval a hasonlat jó volt. A mérés azt mutatta, hogy az az 1kg kenyér ugyanaz az 1kg kenyér mindkét esetben, hiába van az egyik drága tálcán kínálva. Viszont az a drága tálca valakiben egy extra érzést kelt, mert az nem egy hétköznapi tálca ám.
Vagy azt feltételezzük, hogy egy komplett menü (zene) már valóban eltérést mutatna drága tálcán kínálva ellentétben az 1kg kenyérrel (mérőjel)?
Tudom, meg kell hallgatni és utána dönteni...
Üdv! :)
- Quetz
- Beköltözött

Látom, félreértetted a mérések lényegét, de egy kis segítséggel szerintem minden megvilágosodik. Tehát:wittao írta: ↑2021.02.18., csüt. 11:12Ertem a celzast, hidd el magasrol teszek ra, ha egy keszulekunk az ASR elejen vagy vegen van. Igy jo?denesdr írta: ↑2021.02.18., csüt. 10:48Kérlek ne vedd magadra ha rád nem érvényes, de egy külső szemlélőnek akár az olyan hozzáállás is torzításnak hathat, amelyik azt hangoztatja, hogy pl az ASR mérések (szinte) semmire nem jók és azok bizony könnyen félrevezethetik a olvasót. Főleg, hogy a hangoztatónak semmi haszna belőle, hogy a jó mérési eredményű chifi cuccokat magasztalja.wittao írta: ↑2021.02.18., csüt. 10:26Sajnos az a gond, hogy Amir egy fuggetlen bullshit-killernek gondolja magat es az ASR hivo kozonsege, kozben pedig nem veszik eszre (vagy nagyon is igen, de ezt soha nem tudjuk meg) ezzel a tevekenyseggel tradicionalis hifigyartokat nullazgatnak le (vagy ha nem is, de megprobaljak), mig hatalmas hamis illuziot fillerekert ado kinai hifi gyartokat emelnek ki.
Amikor ezek a termekek bekerulnek egy komolynak mondhato hifilancba, a lufi kipukkad. De ezt a vasarlojuk soha nem fogja megtudni, legfeljebb ha valamelyik tehetosebb barat rendszerebe bepattintja a SINAD lanc utolso harmadaban tanyazo dac melle, es radobben egy sapka sz@r amit birtokol.
Igenis karos tobb dolog miatt, amit muvelnek:
- piaci torzitast vegeznek (szandekos vagy nem, azt mint emlitettem soha nem tudjuk meg, legfeljebb a feleseg cegenek a bankszamlajanak atolvasasat kovetoen)
Én itt nem kívánok állást foglalni a témában, meggyőzni sem kell semmiről, csak simán megjegyzésként írtam.
- Feltevés: Ha audiofil switchre kötjük a DAC-t akkor javul a hangminőség.
- Következtetés: a mért adatoknak javulniuk, de legalábbis változniuk kell.
- A mérés eredménye: ugyanazokat a mért értékeket látjuk, függetlenül attól, hogy a forrás USB, olcsó switch vagy audiofil switch.
- Konklúzió: Az audiófil switch egy jól megépített DAC esetén nem csinál semmit, értelmetlen költeni rá. Jó DAC-t kell venni és kész.
HA megfigyelted, sehol sem szerepel, hogy milyen a DAC szubjektív hangja. Ha tetszik a Matrix audio produktuma, akkor etherregen nélkül is szeretni fogod, ha pedig nem tetszik, akkor Etherregennel együtt vágod ki az ablakon.
További kellemes zenehallgatást! :)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Én a listából csak a harmadik helyezett (
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Kérlek ne vedd magadra ha rád nem érvényes, de egy külső szemlélőnek akár az olyan hozzáállás is torzításnak hathat, amelyik azt hangoztatja, hogy pl az ASR mérések (szinte) semmire nem jók és azok bizony könnyen félrevezethetik a olvasót. Főleg, hogy a hangoztatónak semmi haszna belőle, hogy a jó mérési eredményű chifi cuccokat magasztalja.wittao írta: ↑2021.02.18., csüt. 10:26Sajnos az a gond, hogy Amir egy fuggetlen bullshit-killernek gondolja magat es az ASR hivo kozonsege, kozben pedig nem veszik eszre (vagy nagyon is igen, de ezt soha nem tudjuk meg) ezzel a tevekenyseggel tradicionalis hifigyartokat nullazgatnak le (vagy ha nem is, de megprobaljak), mig hatalmas hamis illuziot fillerekert ado kinai hifi gyartokat emelnek ki.
Amikor ezek a termekek bekerulnek egy komolynak mondhato hifilancba, a lufi kipukkad. De ezt a vasarlojuk soha nem fogja megtudni, legfeljebb ha valamelyik tehetosebb barat rendszerebe bepattintja a SINAD lanc utolso harmadaban tanyazo dac melle, es radobben egy sapka sz@r amit birtokol.
Igenis karos tobb dolog miatt, amit muvelnek:
- piaci torzitast vegeznek (szandekos vagy nem, azt mint emlitettem soha nem tudjuk meg, legfeljebb a feleseg cegenek a bankszamlajanak atolvasasat kovetoen)
Én itt nem kívánok állást foglalni a témában, meggyőzni sem kell semmiről, csak simán megjegyzésként írtam.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 324
- Kapcsolat:
Hi! Erről hogy az mqa objektiven bizonyítható bullshit van valahol infó? Én már egy ideje nem követem ezt a szappanoperát, nincs is már mqa képes device-om. Utoljára amikor még néztem akkor az volt a felállás hogy vannak az mqa mögé beálló cégek, ők megkapják a részletes dokumentációt, hogy tudják implementálni a készülékeikbe. Tehát ők tudják hogyan működik, de ők nem publikálják(nyilván nem publikálhatjaák) A másik oldalon pedig valamiféle mérések vannak ami az analog kimenetet próbálják analizálni, ami azért nem feltétlen bizonyító erejű, illetve találgatások, elmélet gyártások talán.robi20064 írta: ↑2021.02.18., csüt. 10:03Jo tud lenni az ASR is valamire de...ha mar ennyire objektivek akarunk lenni es Amir-t piedesztalra emeljuk tevekenysege kapcsan, akkor annak is erdemes utana olvasni hogy mikent viszonyul az MQA-hoz es Bob Stuart-hoz. Ez utobbi joval objektivebben bizonyithato bullshit mint az USB "tisztitok" vagy az audiofil switch-ek.wittao írta: ↑2021.02.18., csüt. 09:11Jók ezek a mérések (valamire biztos), azt nem tudom mennyire korellálnak a hangminőséggel, mindenesetre a piacszerzéssel bizonyosan: ime a SINAD TOP10
1.png
Utána pedig az értelmező link is sokmindent elárul a "hozzáállásról":
2.png
Valaki biztos ezeket a mérési eredményeket lapozgatva igazolja a jó döntését, magam részéről még mindig meghallgatok valamit és vagy jónak találom, vagy nem. HA pedig jónak találom, megveszem. És igen... most már kételkedem a mérésekben is, illetve ha azok jók, akkor azok használhatóságában. Konkrétan ahogy birtokolnék a TOP10 közül valamelyiket (van amihez volt szerencsém), eladnám a hallottak alapján, de a teszteket és mérési eredményeket olvasgatva a hátsómat a földhöz csapkodva kellene ujjonganom a nappali közepén, hogy ilyen fantasztikus 400-1100USD körüli termékekkel megfogtam az Isten lábát. De egyszer sem éreztem ezt, amikor ilyen készülék került a környezetembe. Sőt.
Az ASR-en jól szereplő egyetlen készülék az a Benchmark DAC volt, amit örömmel hallgattam. Egy végletekig lehúzott AudioGD is jobb volt SZÁMOMRA, mint a TOP10.
Szóval méregetni lehet sokmindent, de valahogy még nem találták el, mi az amivel rangsorolni lehetne. Ennyi erővel a készülékházak fénytörése alapján is felállíthatnának egy rangsort, talán még az is reálisabb képet mutatna...
Ez a felállás változott mostanában, valaki "kitálalt"?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vlaca 2021.02.18., csüt. 10:51-kor.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404