Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

HDMI-nél azt gondolom az arany középútat kell járni ,nem kell nagyon drága ,de ne a legszarabbat vedd, mert lehetnek forrasztási vagy csatlakozó problémák..

Viszont analóg összekötőknél, hangfalkábeleknél ,sub kábelnél stb.. érdemes körüljárni a dolgot, mert itt valóban ronthat a kábel a dolgokon vagy javíthat! Lehet a pro hangfalak nem igénylík ezt ,de ne vegyük el mások kedvét,kiíváncsiságát sztem..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Cutler írta:
2021.02.15., hétf. 15:49
Alex_Aston írta:
2021.02.15., hétf. 15:03
De annyit segíts, hogy jól értem e, arról van szó, hogy tesztelve a normális, és "túlárazott" kábeleket, nem volt látható különbség, még ha műszer mutat is valamit? Vagy műszer sem mutatott különbséget?
Volt aki műszerrel vizgálta és nem volt kimutatható változás. A DC vaktesztjén nem volt műszeres mérés, csak szemre próbáltunk látni difiket. Ez senkinek sem sikerült.
Nem volt látható különbség egy 3000forintos no-name kábel és egy bő 30xdrágább Nordost esetén sem. Sőt a kábel nélküli jelátvitel se lógott ki egyik irányban sem a teszten.
Persz volt aki azt mondta, hogy a 30x-os árú Nordost az nem volt elég drága, hogy lehessen különbséget látni.
Lehet igaza van és kellett volna 100x-os árú vagy még drágább kábel, hogy lehessen valamit látni(szerintem akkor sem, de mindegy). Ha 100x drágább kábel szükséges valami javulásból, hát én abból, köszönöm, de nem kérek.

Off!
A teszt számomra tökéletes volt, azóta a minimális kábelek utáni érdeklődésem is megszűnt. Olyannyira, hogy a nagyon alsó szintű(Fapaci, Hydrasound, Cables, VDH)kábeleimtől, táp és összekötőkről beszélek, is megszabadultam. Teljesen megfelel a gyári tápkábel minden elektronikánál és a pár száz forintos rézkábel is megteszi a hangsugárzókhoz.
Azóta én így élvezek, ha már ez a téma is szóba került itt nemrég🤪
Ha valami tényleg 30x annyiba kerül, és nem látható, mérhető különbség, akkor mi a magyarázata egy ilyen terméknek? költői kérdés volt.

100x annyiba kerülő cucc árából meg veszel egy jobb alap terméket (lejátszót, projektort, akármit), ami elvileg többet ér, nem?

RCA és hangfal kábel viszont tud jó lenni, ezt már tapasztaltam.
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ismerős mesélte, hogy végigmentek az El Camino Spanyol zarándokúton. Ha jól emlékszem 800km és 2 hét gyaloglás. Szép volt, jó volt és megtalálták a lelki békét is. Azt mondta jó szívvel ajánlja, számukra felejthetetlen élmény volt.
Én viszont tudom magamról, hogy hiába szeretem a természetet és a kirándulást, napi 6-8km elég a lelki békémhez, 10km felett kifejezetten nem esik jól, és harmadik nap inkább már csak maradjunk az árnyékban.

Hogy hangozna ez a fórumos logikával?
Biztosan jobb a 800km. Biztosan nagyobb úgy a lelki béke. Aki nem megy legalább 800km az járni se tud. A cipője is gagyi. A lába is X. Az utazás szervezők már csak értenek hozzá, ők is ezt árulják. És különben is, én nem tudhatom, mert csak pofázok, pedig ki se próbáltam. stb. stb. :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Alex_Aston írta:
De annyit segíts, hogy jól értem e, arról van szó, hogy tesztelve a normális, és "túlárazott" kábeleket, nem volt látható különbség, még ha műszer mutat is valamit? Vagy műszer sem mutatott különbséget?
Volt aki műszerrel vizgálta és nem volt kimutatható változás. A DC vaktesztjén nem volt műszeres mérés, csak szemre próbáltunk látni difiket. Ez senkinek sem sikerült.
Nem volt látható különbség egy 3000forintos no-name kábel és egy bő 30xdrágább Nordost esetén sem. Sőt a kábel nélküli jelátvitel se lógott ki egyik irányban sem a teszten.
Persz volt aki azt mondta, hogy a 30x-os árú Nordost az nem volt elég drága, hogy lehessen különbséget látni.
Lehet igaza van és kellett volna 100x-os árú vagy még drágább kábel, hogy lehessen valamit látni(szerintem akkor sem, de mindegy). Ha 100x drágább kábel szükséges valami javulásból, hát én abból, köszönöm, de nem kérek.

Off!
A teszt számomra tökéletes volt, azóta a minimális kábelek utáni érdeklődésem is megszűnt. Olyannyira, hogy a nagyon alsó szintű(Fapaci, Hydrasound, Cables, VDH)kábeleimtől, táp és összekötőkről beszélek, is megszabadultam. Teljesen megfelel a gyári tápkábel minden elektronikánál és a pár száz forintos rézkábel is megteszi a hangsugárzókhoz.
Azóta én így élvezek, ha már ez a téma is szóba került itt nemrég🤪

Fish
V.I.P.
V.I.P.

500eur/ kg mi a fa.... gondolkodik.gif :D nem is tudtam ,hogy létezik ilyen, na megyek veszik is pár kg-t, azt betoljuk az esti hambi mellé :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:
2021.02.15., hétf. 15:08
És mi az a krupli? gondolkodik.gif :D
Kopaszon, olajosan terem a gyorsétteremben, nem ettél még ott? :rolleyes:

Fish
V.I.P.
V.I.P.

És mi az a krupli? gondolkodik.gif :D

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Alex_Aston írta:
A műszer sem.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.02.15., hétf. 14:43
A krupli termesztését korábban több országban is betiltották - tudományos alapon. Később új tudósok bebizonyították, hogy a krupli egy jó dolog és tápláló ételek készíthetők belőle.
Ma is óriási viták folynak a krupli fogyasztásáról.

Itt a többség utálja a paprikás krumplit. Úgy gondolja, hogy kihányná, ha enne belőle. Esetleg már kicsi korukban ki is hányták az oviban.
Én szeretem.

Na de itt A azt mondja, hogy szar és B azt mondja, hogy káros.

Akkor mi legyen? Egyek, vagy ne egyek?
:D
És akkor neked volt bajod a mammutokkal, meg a csajokkal. Azoknak legalább értelme volt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.02.15., hétf. 14:52
Alex_Aston írta:
2021.02.15., hétf. 14:46
Egyél mákostésztát, vagyis tésztásmákot :rolleyes:
Ugye, hogy milyen egyszerű itt feloldani a konfliktust?
Van alternatíva.
A HDMI-nél nincs.
Csak poénnak szántam, nem akarok igazából ebben állást foglalni, mert nem érint, és nem próbáltam.
De mondjuk a tésztás mák joker, mert főétel és desszert is egy személyben :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11014
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
Az elmúlt napok beszélgetését kielemezve több lehetőség közül választhatsz:

1. Megkérdezel egy krumplikereskedőt, ő mit tanácsol. Ha sokat veszel, illetve másoknak is ajánlod a krumpliját, kedvezményt is kapsz talán.

2. Multiméterrel megméred, mennyire káros a cucc és a műszernek hiszel, mert az nem hazudik.

3. Szervezel rá egy nyilvános vaktesztet, a járványügyi biztonsági intézkedések betartásával.

4. Kipróbálod és ha ízlik, illetve nem leszel rosszul tőle, eszed.

+1 Akár ízlik, akár nem, visszajössz a fórumra és megpróbálsz mindenkit meggyőzni az igazadról. Aki ellenál, azt meg simán lehülyézed.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.02.15., hétf. 14:54-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 13:17
A nagy filozofálgatás közepette nem ártana a smiley-kat is észrevenni.
A krupli termesztését korábban több országban is betiltották - tudományos alapon. Később új tudósok bebizonyították, hogy a krupli egy jó dolog és tápláló ételek készíthetők belőle.
Ma is óriási viták folynak a krupli fogyasztásáról.

Itt a többség utálja a paprikás krumplit. Úgy gondolja, hogy kihányná, ha enne belőle. Esetleg már kicsi korukban ki is hányták az oviban.
Én szeretem.

Na de itt A azt mondja, hogy szar és B azt mondja, hogy káros.

:D
Egyél mákostésztát, vagyis tésztásmákot :rolleyes:

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.15., hétf. 11:26
Nem kell bezárni, a kommunikáció fontos civilizációs tevékenység.
A barátnőinkről és feleségeinkről nem vitatkozunk, pontosan azért, amit leírtál. De technikai dolgokról igen, mert ezek egzakt fogalmak.
Ha mindenki ugyanúgy élvezne, akkor ugyanazt a rendszert birtokolnánk
És ez bármilyen furcsa nagyjából így is van. Mindannyian ugyanazt a rendszert birtokolnánk (mozira mindenképpen). És amiért nem, arról szól a fórum. Nincs elég pénzem, helyem, stb. arra a rendszerre, mit vegyek helyette?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

phyton71 írta:
2021.02.15., hétf. 11:40
Szerintem Fapaci, vágyik egy jó nőre, nekem az jött le az írásaiból. :D Bocs Fapaci!
Ez így van már 4 évtizede, nincs ezen mit tagadni.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Szerintem Fapaci, vágyik egy jó nőre, nekem az jött le az írásaiból. :D
Bocs Fapaci!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

fapaci írta:
2021.02.15., hétf. 10:06
BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 22:45
Műszer kell hozzá, hogy kiderüljön, egyformák. Ezért tartom fontosabbnak a műszert, mint a szemünket.
Nálad vélhetően nem játszik a dolog, de néha el lehet azon filózni, hogy zenehallgatás, filmnézés közben milyen komplex élményben van részünk és az ingerek és hatásaik nagy részét gyakorlatilag semmilyen műszerrel nem tudjuk kimutatni, pedig tagadhatatlanul befolyásolnak minket. A műszeres mérések, vaktesztek kizárják az előítéleteket, háttérinformációkat és a hangulatot, ezért a racionális (földhözragadt) gondolkodású emberek imádják ezeket a módszereket, ők kevésbé mernek a saját szemükre/fülükre támaszkodni. A rugalmasabb (elborult) gondolkodású egyedek pedig jól elvannak azzal a tudattal, hogy esetleg "becsapják" önmagukat, számukra maga az élmény a lényeges. Ez a két csapat mindig is hadban fog állni egymással az élet minden területén és masszív bolondnak gondolják a másikat. Érdekes módon van néhány rugalmas egyén is a senki földjén, akik szerint mindkét csapat álláspontja marhaság, a mérés a sznoboknak való, a szubjektív élmény meg csak a bolondoknak fontos. Bizonyára ők az élet császárai, legalábbis szerintük.

Állítsunk egymás mellé két lányt, akik testsúlyban, magasságban, sűrűségben azonosak, tehát alapszintű műszeres mérés szerint nincs köztük különbség! Ez azt jelentené, hogy bármelyikükkel töltünk el egy estét, ugyanazt fogjuk megtapasztalni? Tálaljuk fel ugyanazt az ebédet billegő asztalon, filléres műanyag tányérokban a körút szélén bűzben, zajban, egy másik helyszínen pedig igényes porcelánban, kifinomult környezetben, intelligens asztaltársaságban, kellemes zenei háttérrel! Műszeres mérés szerint a két étel között nem lesz különbség, de az élmények vélhetően alaposan el fognak térni.

Hifistáknál egyértelmű jelenség, hogy a megélt zenei élményre hatnak a márkanevek, az előítéletek, a készülékek ára, de még a kereskedővel meglévő emberi viszonyunk is. Egy racionális ember számára ez mind hülyeség, önbecsapás, csak hát nehéz tagadni, hogy a zenehallgatás, filmnézés is illúzióra épülő élményvadászat. És ha már illúzió, annak nem csak racionális összetevői vannak.
ezek a hasonlatok sokkal jobban megfognak mint az autós hasonlatok
36_1_11.gif
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.15., hétf. 11:21
fapaci írta:
2021.02.15., hétf. 11:16
Én egyetlen stabil tényről tudok ezekben a hobbikban: mindenki úgy élvez, ahogy tud.
A logó alá betenni és be is zárhatjuk az egész fórumot.
Nem kell bezárni, a kommunikáció fontos civilizációs tevékenység. Ha mindenki ugyanúgy élvezne, akkor ugyanazt a rendszert birtokolnánk, ugyanazokat a zenéket és filmeket pörgetnénk, azaz nem lenne miről beszélni. Avagy reszelhetjük a fingot, ahogy művelt kollégánk írta a minap, csak hát ilyen alapon az egész élet fingreszelés.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.15., hétf. 11:16
Én egyetlen stabil tényről tudok ezekben a hobbikban: mindenki úgy élvez, ahogy tud.
A logó alá beírni és be is zárhatjuk az egész fórumot.

Ezt greenbio-nál (kettővel alattam) már lehet is gyakorolni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.15., hétf. 10:55
Te egy telepítéskor sokkal többet mérsz műszerrel, mint én. Miért? Miért mérsz távolságokat, hanghullámokat, ha a mérés tönkrevágja a komplex élményt? Tudjuk a választ, pont a mérés teszi teljessé.
A mérés mérés, nem jelent beavatkozást, az egy másik műfaj, korrekciónak hívjuk. A mérés önmagában nem teszi tönkre és nem teszi teljessé az élményt, de képes kimutatni problémákat, ledönteni tévhiteket, félreértéseket, ami vezethet oda, hogy a szubjektív élmény változni fog. Amikor akusztikai mérés során kiderül, hogy valamelyik hangsugárzónak véres a torka, a felhasználó onnan kezdve nem fogja élvezni a cuccot, pedig éveken át hibásan hallgatta. Ez szerintem jól leírja, mennyire élményközpontú és illúzióra épülő hobbik ezek. Más kérdés, hogy jót tettem-e azzal, hogy feltártam egy hibát, amit a felhasználó nem érzékelt.

Szerintem még soha senkinek nem állítottam, hogy azért mérjünk, mert attól minden tökéletes lesz. Nem lesz, ez csak egy segítség a helyzet javítására, amiben ráadásul nagyon sokan nem is hisznek. Pár nappal ezelőtt itt is leíródott, hogy a mérés a sznobok műfaja. Van ennek némi alapja, mert látjuk, hogy boldog/boldogtalan nyomogatja a REW-et mostanában, érdemi tudás nélkül viszont a görbék haszontalanok.

A végső élményben a hallgatónak/nézőnek legalább akkora szerep jut, mint a készülékeknek és a kábeleknek. Az embereket nem lehet kalibrálni. Ültesd le néhányukat ugyanabba a zeneszobába, moziba, add elő nekik ugyanazt a műsort, majd kérdezd meg a véleményüket! Nyolcan kilencféle választ fognak adni a megszólalásról és a látványról. Ezt a szórást semmilyen mérés nem tudja szűkíteni.
Szerintem te arra a rétegre gondolsz, amelyik technokrata módon áll a filmnézéshez, pusztán az eszközpark megléte már jelentősen hozzájárul az élményhez.
Igen, azaz a hifisták és házimozisok 98 %-ára.
És itt a tényeknek kell elhangoznia.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.15., hétf. 10:06
Nálad vélhetően nem játszik a dolog, de néha el lehet azon filózni, hogy zenehallgatás, filmnézés közben milyen komplex élményben van részünk és az ingerek és hatásaik nagy részét gyakorlatilag semmilyen műszerrel nem tudjuk kimutatni, pedig tagadhatatlanul befolyásolnak minket.
A filmnézés és a zenehallgatás valóban nagyon komplex élmény, a zene különösen. De ennek semmi köze a HDMI kábelhez. Te egy telepítéskor sokkal többet mérsz műszerrel, mint én. Miért? Miért mérsz távolságokat, hanghullámokat, ha a mérés tönkrevágja a komplex élményt? Tudjuk a választ, pont a mérés teszi teljessé. Hogy kizárjunk minden olyan tényezőt, ami megzavarná. Ideális esetben a közvetítő közeg tökéletes. De mivel nem, ezért igyekszünk azzá tenni. Mitől adna nagyobb élményt egy szemre kalibrált projektor, mint egy műszerrel tökéletesre kalibrált? Nem sorolom, gondolom világos.

Szerintem te arra a rétegre gondolsz, amelyik technokrata módon áll a filmnézéshez, pusztán az eszközpark megléte már jelentősen hozzájárul az élményhez. És ezeknek az embereknek egy jól hangzó márkanév, egy elképzelt előny sokat tesz hozzá. Elfogadom, megértem. Ne romboljuk le ezekben az emberekben az eszközökbe vetett hitüket. Szerencsére nem is lehet. A HDMI kábel tesztek, mérések lassan 10 évvel ezelőtt egybevágó eredménnyel lezárultak. De még mindig komoly egyháza van a vallásnak, szóval nem aggódnék amiatt, hogy ez pont miattam omlik össze. De ez a kezdő vagyok topik, ahová azok mennek, akik filmet szeretnének nézni a pénzüket a legokosabb módon felhasználva. És itt a tényeknek kell elhangoznia. Aztán ha egy-kettő közülük megtér, akkor majd cserélheti a kábelt és mehet az egyházi topikba.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

sziasztok!

adott egy 5.1-es setup, és szeretném az egyes sugárzók hangnyomását az erősítő menüjéből közelítőleg (amennyire ez lehetséges házi eszközökkel) közel azonos szintre beállítani. erre lehetőséget ad az erősítő beállítása, csatornánként lehet változtani az erősítést. a láma kérdésem az, hogy a sub hangerejét is a többi sugárzóval kell azonos szintre hozni?
köszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára greenbio 2021.02.15., hétf. 10:55-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 22:45
Műszer kell hozzá, hogy kiderüljön, egyformák. Ezért tartom fontosabbnak a műszert, mint a szemünket.
Nálad vélhetően nem játszik a dolog, de néha el lehet azon filózni, hogy zenehallgatás, filmnézés közben milyen komplex élményben van részünk és az ingerek és hatásaik nagy részét gyakorlatilag semmilyen műszerrel nem tudjuk kimutatni, pedig tagadhatatlanul befolyásolnak minket. A műszeres mérések, vaktesztek kizárják az előítéleteket, háttérinformációkat és a hangulatot, ezért a racionális (földhözragadt) gondolkodású emberek imádják ezeket a módszereket, ők kevésbé mernek a saját szemükre/fülükre támaszkodni. A rugalmasabb (elborult) gondolkodású egyedek pedig jól elvannak azzal a tudattal, hogy esetleg "becsapják" önmagukat, számukra maga az élmény a lényeges. Ez a két csapat mindig is hadban fog állni egymással az élet minden területén és masszív bolondnak gondolják a másikat. Érdekes módon van néhány rugalmas egyén is a senki földjén, akik szerint mindkét csapat álláspontja marhaság, a mérés a sznoboknak való, a szubjektív élmény meg csak a bolondoknak fontos. Bizonyára ők az élet császárai, legalábbis szerintük.

Állítsunk egymás mellé két lányt, akik testsúlyban, magasságban, sűrűségben azonosak, tehát alapszintű műszeres mérés szerint nincs köztük különbség! Ez azt jelentené, hogy bármelyikükkel töltünk el egy estét, ugyanazt fogjuk megtapasztalni? Tálaljuk fel ugyanazt az ebédet billegő asztalon, filléres műanyag tányérokban a körút szélén bűzben, zajban, egy másik helyszínen pedig igényes porcelánban, kifinomult környezetben, intelligens asztaltársaságban, kellemes zenei háttérrel! Műszeres mérés szerint a két étel között nem lesz különbség, de az élmények vélhetően alaposan el fognak térni.

Hifistáknál egyértelmű jelenség, hogy a megélt zenei élményre hatnak a márkanevek, az előítéletek, a készülékek ára, de még a kereskedővel meglévő emberi viszonyunk is. Egy racionális ember számára ez mind hülyeség, önbecsapás, csak hát nehéz tagadni, hogy a zenehallgatás, filmnézés is illúzióra épülő élményvadászat. És ha már illúzió, annak nem csak racionális összetevői vannak.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Fish írta:
2021.02.14., vas. 22:59
Quetz írta:
2021.02.14., vas. 22:41
Ez egy tudományos teszt: https://www.expertreviews.co.uk/tvs-ent ... -heres-why
Végig olvastam, de itt is a kétkedőknek az lesz a kifogása, hogy a 40font meg 130font-os hdmi kábel az nem drága, az egy olcsó kábel.. több ezer fontos hdmi kábel biztosan szebb képet tolt volna,, és evvel ismét mehet előről a történet.. :D
Akkor, ha valaki ezt hámozza ki a szövegből, annak vannak problémái odafent. :D
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2021.02.14., vas. 22:41
Ez egy tudományos teszt: https://www.expertreviews.co.uk/tvs-ent ... -heres-why
Végig olvastam, de itt is a kétkedőknek az lesz a kifogása, hogy a 40font meg 130font-os hdmi kábel az nem drága, az egy olcsó kábel.. több ezer fontos hdmi kábel biztosan szebb képet tolt volna,, és evvel ismét mehet előről a történet.. :D

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fish írta:
2021.02.14., vas. 22:28
Nagyon egyszerűen lehetne kideríteni ,hogy kik a hívők és kik akik valóban a szeműknek hísznek!
A szemünknek nem lehet hinni. Az agyunk pótolja ki a hiányt. Ezerszer idézett kép:

checker.png
checker.png (98.12 KiB) Megtekintve 881 alkalommal

Hiába tudod, hogy a B négyzet ugyanolyan sötét, mint az A négyzet, a szemed akkor is azt mondja, hogy az A sötétebb. Műszer kell hozzá, hogy kiderüljön, egyformák. Ezért tartom fontosabbnak a műszert, mint a szemünket.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”