Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Nálam X7900 van,de az is élesebb az összes korábbi DLP gépemnél,a kontraszt meg....
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
Igen az új JVC-k élessége köszönő viszonyban sincs a régebbi fátyolos jvc-vel. Nagyot léptek előre, jobb optika, natív 4k panelek.Amúgy ,még ami izgatja a fantáziámat az a JVC N5,N7 nagyon jókat írnak róla,szintán nativ 4k! Azok még megérhetnek egy misét!
Epson is jó volna, ha rálépne a natív 4k-s gépek mezejére. Kíváncsi volnék az ő megoldásuk ott, milyen lesz a konzumer piacon.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Nekem sim2 előtt 9300 volt és most utána 9400 ,szóval azt hiszem epsont eléggé ismerem már!Nem véletlenül vettem megint,ár/érték,tudás bajnok sztem!
Ezekhez képest ugye a sim2 nativ 4k, és elveri fényerőben ,de nagyon pedig 1900 ansi a sim2 vs 2600 epson..
Epson ful hd r.709 ben piszok jó, le a kalappal ,de ahogy hdr-ről van szó(netán 4k felbontás is) a fényerő fasorban nincs a sim2 hőz képest és akkor az optikáról nem beszélem meg az élességről, és tudom nem kéne előhozakodnom vele, de a színek mintha más dimenzióban lennének a sim2 nél
2,7m széles képtől már a crystal4 hdr ajánlott, 2,5m hez a Domino 4 uhd hdr bőven elegendő volt! Nagyon szerettem és eco-ban a venti zaj sem volt problémás,persze ne várjunk epson lopakodó üzemmódot, ami érdekes ,hogy a crystal hallkabb volt, igaz nagyobb házban is van!
Szóval tudom nem olcsó egyik sem, de rohadtul megéri..ha akkor nem jön rám a downgrade még mindig meglenne, sőt lehet a crystal 4 maradt volna fent!
Amúgy ,még ami izgatja a fantáziámat az a JVC N5,N7 nagyon jókat írnak róla,szintán nativ 4k! Azok még megérhetnek egy misét!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 8
Van pl a padláson egy ilyenem: https://www.projectorcentral.com/Optoma-H79.htm
Nagyjából 7 éve cseréltem le egy belépő gépre ami fhd volt, nagyobb fényerő és jobb kontraszt.
[/quote]
Volt ilyenem es imadtam anno egy mitsut valtott es hatalmas ugras volt.
[/quote]
Én is imádtam ha éppen működött, de kb minden meghalt benne ami halhatott. Rossz konstrukció volt. De ha valakit érdekel itt van egy példány nálam dobozában, csak színkerék kell bele. Egy rekesz jagerért átadom szívesen. Viszont utána nagy meglepetést hoztak nekem a belépő DLP gépek. Főleg, hogy átlagban egy 200ezres és egy 800ezres dlp között csak apró különbségek vannak. Kicsit jobb optika, kicsit nagyobb vetített kép azonos távolságról stb.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 244
[/quote]
Nagyjából 7 éve cseréltem le egy belépő gépre ami fhd volt, nagyobb fényerő és jobb kontraszt.
[/quote]
[/quote]
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

Most irta hogy szar
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Van pl a padláson egy ilyenem: https://www.projectorcentral.com/Optoma-H79.htmDeLorean írta: ↑2021.02.10., szer. 19:01Melyik volt?DirtyMashine írta: ↑2021.02.10., szer. 17:33Nekem is volt felső kateges projektorom annó, majd eltelt "pár" év és lazán lecseréltem egy belépő projira ami mindenben jobb volt. A 300ezer az igazad van, mindig is belépő szint volt, csak annyi a különbség, hogy míg 10 éve a belépő használhatatlan volt addigra most a belépő 300ezres gép semmivel sem rosszabb kb. mint a 800ezres ha FHD ról beszélünk. Próbálj ki egy mostani FHD belépő DLP gépet ha nem hiszed el.
Többen, akiket ismerek Projectiondesign különböző modelljeit használják.
Megtehetnék és meg is tették, hogy vesznek "mai" cuccost, de még kitakar-betakar módszerrel is jobb volt a "régi".
Nekem a SIM2 a szívem csücske, több SIM2 projektort használtam.
Sajnos nem tudják azt a szintet hozni a belépő 300 ezres gépek.
Persze ezek nem 800 ezres cuccok, hanem az új áruk 2-3 és több M forint volt.
Nekem most az Epson 9400 tökéletes, de ha lenne jó és hasonló árú natív 4K, akkor váltanék.
![]()
Miért is ne lehetne Batyót felhívni?DirtyMashine írta: ↑2021.02.10., szer. 17:36Bátyót ismerem, de nem akarnám felhívni azért hogy csak úgy szívességből meséljen nekem az egyes izzókról, neki ez a munkája, nem várhatom el, hogy ingyen dolgozzon.
Mod: Azt félve jegyzem meg, hogy az említett linkeken a megfelelő izzók nagy része nincs fent és ami fent van azt is 2-3x-os áron hirdetik. Alapvetően úgy szoktam csinálni a dolgot, hogy a német Osram/Philips központból lekérem a megfelelő elérhető típusokat, de ugye azt nem tudják megmondani, hogy mely izzó jobb.
Ha tőle veszed az izzót, akkor elvárhatod, hogy megmondja melyik a legjobb.
Ha meg nem tőle vennéd, akkor fizess a szaktanácsért
Ha a linkeken 2-3x-os árakon vannak az izzók, mint ahogy te be tudod szerezni, akkor meg nem értem, hogy miért nem veszed meg mindhárom fajtát, amik érdekelnek. Kb 1 árát kell csak kifizetned. Aztán eldönthetnéd, hogy melyik a legjobb. Mivel senki nem használ ilyesmi vetítőt, ugyse fogja senki azt mondani neked, hogy vedd mondjuk a 2.-at, mert az aztán a tuti
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Visszatérve a lámpákhoz, beszéltem a német forgalmazóval és azt a választ kaptam, hogy a Philips a legjobb elérhető lámpa, valamint hogy újabb fejlesztés mint az Osram. Hátha valakit érdekel a téma :)
"die Richtige Lampe für den Optoma HD39Darbee ist die
Artikel: PHILIPS Ersatzlampe für OPTOMA SP.7AF01GC01 BL-FU240B, ArtikelNr.: ECL-65747-BO/P Lieferzeit: ca. 1-3 Wochen Preis: 37,62 € UVP: 58,95 €
Die Osramlampen P-VIP 240/0.8 E20.8 und P-VIP 240/0.8 E20.9 können zwar je Käfig eventuell auch passen. Aber bei der Philips handelt es sich auf jeden Fall um die richtige Lampe und um einen neuere Entwicklung.
"
"die Richtige Lampe für den Optoma HD39Darbee ist die
Artikel: PHILIPS Ersatzlampe für OPTOMA SP.7AF01GC01 BL-FU240B, ArtikelNr.: ECL-65747-BO/P Lieferzeit: ca. 1-3 Wochen Preis: 37,62 € UVP: 58,95 €
Die Osramlampen P-VIP 240/0.8 E20.8 und P-VIP 240/0.8 E20.9 können zwar je Käfig eventuell auch passen. Aber bei der Philips handelt es sich auf jeden Fall um die richtige Lampe und um einen neuere Entwicklung.
"
Na, mi a gond
Nem kérkedésből írtam, én most egy mezei fos 9400 epsont használok, szóval a tied jóval jobb cucc
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Félreértettél. Az a három izzó aminek leírtam a típusát mind jó ebbe a gépbe (és sok másikba). Azért tettem fel a kérdést, hátha van velük tapasztalat, mert valami alapján el kellene dönteni, hogy mely izzót válasszam. Árban pár ezer forintos különbségek vannak. Bátyót ismerem, de nem akarnám felhívni azért hogy csak úgy szívességből meséljen nekem az egyes izzókról, neki ez a munkája, nem várhatom el, hogy ingyen dolgozzon.Cutler írta: ↑2021.02.10., szer. 02:02Relax.DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 22:58
....válaszolj az izzós kérdésre. Amúgy képzeld, projektor vásárlás előtt körülnéztem, kérdeztem itt és ismételten nem volt válasz. Sajnos ezen a fórumon 10-15 éve fel lehetett szakmai kérdéseket tenni és voltak akik választ is tudtak adni. Ma már teljesen felesleges szakmai kérdéseket feltenni, mert mindenki csak nyomatja a süket dumákat, ráharap mindenre és a szakmai kérdések pedig válaszok nélkül mennek a kukába...
Valószínű azért nem válaszolt a szakmai kérdésedre senki, mert ilyesmi Optoma HD39Darbee-t rajtad kívűl senki sem használ itt. Így mi alapján ajánljanak neked izzót? Az meg ne legyen számodra alap, hogy az összes létező gyártó, összes típusába való, összes lehetséges izzó kapcsán képben legyen itt mindenki.
Vedd fel inkább Batyóval a kapcsolatot, ő jártas az izzók témakörében. 06 20 256 0366
Vagy Google a barátod és keress rá a vetítődre, milyen izzók valók bele és válasszd ki. De segítek:
https://www.hcinema.de/lampen/suche.php
Vagy itt egy magyar:
https://www.projektoros-lampa.hu/lampak ... ALw_wcB#OB
Ezeken az oldalakon le van írva, hogy melyik az eredeti izzó, melyik az utángyártott. Modullal akarod, vagy elég csak maga az izzó és majd te belerakod a házba. Választhatsz a pénztárcádnak és/vagy az ügyességednek megfelelőt
Szívesen![]()
Mod: Azt félve jegyzem meg, hogy az említett linkeken a megfelelő izzók nagy része nincs fent és ami fent van azt is 2-3x-os áron hirdetik. Alapvetően úgy szoktam csinálni a dolgot, hogy a német Osram/Philips központból lekérem a megfelelő elérhető típusokat, de ugye azt nem tudják megmondani, hogy mely izzó jobb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DirtyMashine 2021.02.10., szer. 17:52-kor.
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Nekem is volt felső kateges projektorom annó, majd eltelt "pár" év és lazán lecseréltem egy belépő projira ami mindenben jobb volt. A 300ezer az igazad van, mindig is belépő szint volt, csak annyi a különbség, hogy míg 10 éve a belépő használhatatlan volt addigra most a belépő 300ezres gép semmivel sem rosszabb kb. mint a 800ezres ha FHD ról beszélünk. Próbálj ki egy mostani FHD belépő DLP gépet ha nem hiszed el.DeLorean írta: ↑2021.02.10., szer. 09:37Igazad van!DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 22:58Mit? Mondjuk egy Optoma HD146X-et. Ezen mi nem igaz?
Ááá értem, hülyeség amit mondok mert neked a pár év az nem 1 vagy 2 :) Értem, majd folytatjuk ezt a beszélgetést ha a számokkal tisztában leszünk. Addig is ha ennyire unatkozol és ennyire vágod a témát akkor a felesleges kötekedés helyett válaszolj az izzós kérdésre. Amúgy képzeld, projektor vásárlás előtt körülnéztem, kérdeztem itt és ismételten nem volt válasz. Sajnos ezen a fórumon 10-15 éve fel lehetett szakmai kérdéseket tenni és voltak akik választ is tudtak adni. Ma már teljesen felesleges szakmai kérdéseket feltenni, mert mindenki csak nyomatja a süket dumákat, ráharap mindenre és a szakmai kérdések pedig válaszok nélkül mennek a kukába.![]()
Én arra szerettem volna célozni, ahogy itt figyelem az eseményeket a "nagy mozisok és öreg rókák" közül sokan használnak most régebbi felső kategóriás modelleket.
Korábban nagy sláger volt az Epson 9300, előtte a Sony HW55.
Sajnos ez a 300 ezres kategória a belépő szint volt mindig is. Azt soha senki sem ajánlotta, mindenképpen legalább egy szinttel feljebb kell keresgélni, ha valaki újat szeretne. Talán azért is nem kaptál választ, mert nem is igazán vásárol senki olyat.
A legyen új, legyen olcsó és legyen jó feltételek közül a három együtt nem lehetséges, csak kettő.
![]()
Sajnos izzó témában nem vagyok jártas. Én kinyomoznám, hogy milyen típus a gyári és olyat vennék.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

B'sszodj megFish írta: ↑2021.02.10., szer. 17:20Az én sim2 -m az 0.67-es volt és native 4k, és számomra hibátlan képpel, és ezt mondom úgy ,hogy láttam Sony 4k natív vetítőt, de azok fasorban sincsenek hozzá, persze itt nem a nagy sonykra utalok amik 5-10 milliók, remélem nem sértettem meg senkit evvel!
SIM2 DOMINO 4 UHD HDR
SIM2 Crystal 4 UHD HDR
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

Persze, az okos es celszeru megoldas ertelemszeruen megvenni a draga minden igenyt kielegito cuccot elsore, de szerintem itt nincs olyan ember aki az end en kedte volna barmivel is. A hazi-mozizas metodikaja vegig jarni a fokokat megtanulni, tapasztalni dolgokat. Akinek nem volt meg vetitoje annak 1-2 evig csoda lesz egy fos4k dlp is 2.5m es atloval aztan majd lephet tovabb ha van igeny. Millio alatt tv vel nem is foglalkoznek, nekem is van itthon 75" lcd-m a sotet jeleneteknel hanyni tudnek, es inkabb a haloban nezem a fos4k vetitot szurke vasznon.
Az én sim2 -m az 0.67-es volt és native 4k, és számomra hibátlan képpel, és ezt mondom úgy ,hogy láttam Sony 4k natív vetítőt, de azok fasorban sincsenek hozzá, persze itt nem a nagy sonykra utalok amik 5-10 milliók, remélem nem sértettem meg senkit evvel!
SIM2 DOMINO 4 UHD HDR
SIM2 Crystal 4 UHD HDR
Pont ezért már annak lehet örülni, ha újonnan 0,67"-es dmd-vel szerelt gépet lehet találni. Persze az fullhd, de a 4k vetítésben nagyon nehézkes.gyulaipal írta: ↑2021.02.10., szer. 12:04Halkan mondom, pár éve én elég részletesen leírtam itt a projektorok "lélektanát". Aki azt elolvassa, az érteni fogja, hogy a 0,47"-es 4K DLP projektorok "hivatalos" neve a fórumon miért "fos4K", illetve hogy mitől függ a natív kontraszt, hogy mitől függ a kép (elméleti, maximális) élessége stb.
Én 2 hónapig túrtam a netet, mire találtam egyet, amit most épp hírdetek is, de a BenQ-nak vannak ilyen készülékei. Érdemes azokat megnézni, mert az Optoma nagyon legagyisodott és sok velük a probléma.
Halkan mondom, pár éve én elég részletesen leírtam itt a projektorok "lélektanát". Aki azt elolvassa, az érteni fogja, hogy a 0,47"-es 4K DLP projektorok "hivatalos" neve a fórumon miért "fos4K", illetve hogy mitől függ a natív kontraszt, hogy mitől függ a kép (elméleti, maximális) élessége stb. Ha az átlagos felhasználó ezt ma már nem találja meg (mondjuk igaz, hogy nem keveset kellene visszaolvasni ehhez) akkor talán érdemes lenne csinálni valami kivonatot az anyagból. Persze feltételezvén, hogy manapság még bárkinek is van kedve az agyi kapacitását arra használni, hogy megértse, mire is akarja kifizetni pár havi fizetését. Mondjuk lehetne csinálni egy "többfokozatú" skáláját ennek a leírásnak, hogy mindenki kiválaszthassa, mennyire mélyen akar "belemenni" a dologba. Mutatom:DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 22:58Sajnos ezen a fórumon 10-15 éve fel lehetett szakmai kérdéseket tenni és voltak akik választ is tudtak adni. Ma már teljesen felesleges szakmai kérdéseket feltenni, mert mindenki csak nyomatja a süket dumákat, ráharap mindenre és a szakmai kérdések pedig válaszok nélkül mennek a kukába.
Kérdés: Ajánlanátok jó képminőségű 4K és 3D projektort egymillió alatt (lényegében ez volt a jelenlegi "zendülés" alapja, ugye)?
Első szintű válasz: Sajnos ilyen nincs. Felejtsd el és vegyél inkább egy tévét.
Második szintű válasz: A feladat sajnos megoldhatatlan. A 3D (kb. minden) LCD projektoron szar, pedig ezek (ahhoz képest) egész elfogadható 2D képet tudnak vetíteni (esetenként) valós 4K felbontásban, de ezek ára sajnos (nagyon) nem fér bele a keretbe. 4K gép kizárólag DLP rendszerrel van ennyiért, de az meg mindenben ultra-szar, mivel azokban "fos4K" képalkotó chip van. Felejtsd el és vegyél inkább egy tévét.
Harmadik szintű válasz: A feladatról már tudjuk ugyan, hogy "betű szerint" megoldhatatlan, de (a tapasztalt házimozisok szerint) még mindig kereshetnénk egy jó kompromisszumot jelentő megoldást. Ráadásul abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban szükséged van olyan projektorra, ami teljesíti az összes kritériumot, mivel ezek a kritériumok esetenként csacskaságok. Biztos, hogy 4K felbontásra van szükség? Különösen annak ismeretében érdemes feltenni ezt a kérdést, hogy a gagyi 4K DLP gépek homályosabb, kontraszttalanabb, dinamikátlanabb képet vetítenek a körömnyi műanyag lencséikkel (és a bennük dolgozó "DMD-makett" chip-jeikkel) mint egy jó FullHD gép? Lényegében a kép MINDEN paramétere sokkal gyengébb ezekkel a gépekkel, így a 4K gyakorlatilag egy értelmetlen marketinges sallang ebben az esetben. Ennek kb. annyi értelme van, mint azt várni, hogy egy kiváló jelforrás szép zenét szólaltat majd meg a szobában akkor, ha tejfölösdoboz hangfalakat kötünk rá. A "4K" csak azt definiálja, hogy a forrásanyagban milyen minőségű kép van, de arról egy szót sem szól, hogy ebből a projektor mennyit képes a vásznon megjeleníteni. Ezek az olcsó 4K projektorok konkrétan sokkal kevesebbre képesek, mint egy jó FullHD gép. Lényegében ezek "4K bemenő jellel kompatibilis" projektorok, amelyek jóval "FullHD minőség alatti" képet vetítenek a vászonra. BIZTOS, HOGY EZ KELL NEKED?
... szóval valami ilyesmire gondoltam. Persze a 3D-re ugyanígy meg kellene írni, hogy ott mik a lehetőségek, stb. Mondjuk én még mindig a nagymoziban használt polarizált, ezüsvásznas 3D-re szavaznék, de ahhoz HTPC kell, így ez egyéni ízlés kérdése. Persze ezt a doksit egyszer valakinek meg kellene írni, ami nyilván macera, de azután csak küldözgetni (vagy idézgetni) lehetne az újonnan érkezőknek. Vegyük észre, hogy kb. minden kezdő ugyanazokat a tipikus kérdéseket teszi fel: 4K, 3D, elég-e a fehér nappali redőnyeit leengedni a vetítéshez, stb. Ha egyszer születne egy jó összefoglaló, szerintem azt sokáig, sok kezdő használhatná.
Nyilván a legtöbben csak az "első szint" elolvasására korlátoznák magukat ... de hát ez a valóság, a legtöbben csak a gyors eredményt akarják elérni, nem akarnak a dologba agyi energiát fektetni. De aki mégis, annak így lenne rá lehetősége...
GyP
- Farkinca71
- Fórumlakó

- Értékelés: 274
Igen ,szerintem is igazad van. De itt van két diagram a felbontás és a távolságra. Ami miatt még érdekes lehetne a 4K még az a HDR, de a belépő projiknál az szerintem felejtős a tv-hez képest. SZVSZTSanyi írta: ↑2021.02.10., szer. 09:27Igen! De nála fordított lenne a helyzet, sőt még rosszabb!Farkinca71 írta: ↑2021.02.09., kedd 19:39Én 2.7 - 3 méterről nézem a 3,2 széles képet, nativ 2K felbontásnál DVI csatlakozón, ha átkapcsolok hdmi-re ahol csak fullhd-t tud, ugyanazon a filmen, én már észreveszem a különbséget, pedig nem valami jó a szemem. Nem ég és föld a különbség, de számomra valamennyivel élesebb és részletgazdagabb a 2k. Ha nativ 4k lenne, akkor még dominánsabb lenne a difi, szvsz. Hátrábbról, plussz 1 m-ről, már alig-alig látható ez a differencia.
Kb. 4m-ről nézne 3m képátlót!!!
Ott szerintem nem lehet felbontásban észrevenni a különbséget a fullHD-hez képest, de érdemben biztos nem!
Ha elengedné a 4K-t, helyette venne egy nagychipes jó FHD vetítőt, amikben talán még a 3D is jobb képességgel bírt jobb képet nézhetne.
Menjen el nézzen meg ilyen és amolyan gépeket is, és ha ennek ellenére jobban tetszik neki a 4k-s vetítő képe amit meg tud venni, nyugodt lelkiismerettel dőlhet hátra a kanapén hogy jól körbejárta a kérdést, és megfelelő, neki tetsző döntést hozott!
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
Igen! De nála fordított lenne a helyzet, sőt még rosszabb!Farkinca71 írta: ↑2021.02.09., kedd 19:39Én 2.7 - 3 méterről nézem a 3,2 széles képet, nativ 2K felbontásnál DVI csatlakozón, ha átkapcsolok hdmi-re ahol csak fullhd-t tud, ugyanazon a filmen, én már észreveszem a különbséget, pedig nem valami jó a szemem. Nem ég és föld a különbség, de számomra valamennyivel élesebb és részletgazdagabb a 2k. Ha nativ 4k lenne, akkor még dominánsabb lenne a difi, szvsz. Hátrábbról, plussz 1 m-ről, már alig-alig látható ez a differencia.
Kb. 4m-ről nézne 3m képátlót!!!
Ott szerintem nem lehet felbontásban észrevenni a különbséget a fullHD-hez képest, de érdemben biztos nem!
Ha elengedné a 4K-t, helyette venne egy nagychipes jó FHD vetítőt, amikben talán még a 3D is jobb képességgel bírt jobb képet nézhetne.
Menjen el nézzen meg ilyen és amolyan gépeket is, és ha ennek ellenére jobban tetszik neki a 4k-s vetítő képe amit meg tud venni, nyugodt lelkiismerettel dőlhet hátra a kanapén hogy jól körbejárta a kérdést, és megfelelő, neki tetsző döntést hozott!
Relax.DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 22:58
....válaszolj az izzós kérdésre. Amúgy képzeld, projektor vásárlás előtt körülnéztem, kérdeztem itt és ismételten nem volt válasz. Sajnos ezen a fórumon 10-15 éve fel lehetett szakmai kérdéseket tenni és voltak akik választ is tudtak adni. Ma már teljesen felesleges szakmai kérdéseket feltenni, mert mindenki csak nyomatja a süket dumákat, ráharap mindenre és a szakmai kérdések pedig válaszok nélkül mennek a kukába...
Valószínű azért nem válaszolt a szakmai kérdésedre senki, mert ilyesmi Optoma HD39Darbee-t rajtad kívűl senki sem használ itt. Így mi alapján ajánljanak neked izzót? Az meg ne legyen számodra alap, hogy az összes létező gyártó, összes típusába való, összes lehetséges izzó kapcsán képben legyen itt mindenki.
Vedd fel inkább Batyóval a kapcsolatot, ő jártas az izzók témakörében. 06 20 256 0366
Vagy Google a barátod és keress rá a vetítődre, milyen izzók valók bele és válasszd ki. De segítek:
https://www.hcinema.de/lampen/suche.php
Vagy itt egy magyar:
https://www.projektoros-lampa.hu/lampak ... ALw_wcB#OB
Ezeken az oldalakon le van írva, hogy melyik az eredeti izzó, melyik az utángyártott. Modullal akarod, vagy elég csak maga az izzó és majd te belerakod a házba. Választhatsz a pénztárcádnak és/vagy az ügyességednek megfelelőt
Szívesen
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Mit? Mondjuk egy Optoma HD146X-et. Ezen mi nem igaz?DeLorean írta: ↑2021.02.09., kedd 22:42370 ezer forint.DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 21:36Még mindig nem értem. Ez a projektor semmire sem jó és jelenleg fele ennyiért árulnak ezerszer jobb gépeket újonnan. A pár évvel ezelőtti felső kategben pedig annyira nem hiszek, amikor az új garanciális belépő tudja azt amit a pár és felsőbb. A pár éves talóban se hiszek. Jó pár éve olyan telókat gyártanak már amik kihasználhatatlanok. A pár éves közép kateg se használható ki még a mai napig se.
Mit árulnak fele ennyiért?![]()
Ez nem igaz.
A második rész is hülyeség és a vége is.
Természetesen a pár év az nem egy-kettő.
A projektor vásárlás előtt mindenesetre érdemes lett volna körülnézni, kérdezni és esetleg megfogadni a tanácsokat.
![]()
Ááá értem, hülyeség amit mondok mert neked a pár év az nem 1 vagy 2 :) Értem, majd folytatjuk ezt a beszélgetést ha a számokkal tisztában leszünk. Addig is ha ennyire unatkozol és ennyire vágod a témát akkor a felesleges kötekedés helyett válaszolj az izzós kérdésre. Amúgy képzeld, projektor vásárlás előtt körülnéztem, kérdeztem itt és ismételten nem volt válasz. Sajnos ezen a fórumon 10-15 éve fel lehetett szakmai kérdéseket tenni és voltak akik választ is tudtak adni. Ma már teljesen felesleges szakmai kérdéseket feltenni, mert mindenki csak nyomatja a süket dumákat, ráharap mindenre és a szakmai kérdések pedig válaszok nélkül mennek a kukába.
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Viszont az izzós kérdésemre nem válaszoltatok, ahogy nézem az az egyetlen szakmai kérdés az utóbbi ezer évben a topicban.
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Még mindig nem értem. Ez a projektor semmire sem jó és jelenleg fele ennyiért árulnak ezerszer jobb gépeket újonnan. A pár évvel ezelőtti felső kategben pedig annyira nem hiszek, amikor az új garanciális belépő tudja azt amit a pár és felsőbb. A pár éves talóban se hiszek. Jó pár éve olyan telókat gyártanak már amik kihasználhatatlanok. A pár éves közép kateg se használható ki még a mai napig se.DeLorean írta: ↑2021.02.09., kedd 21:19370 ezer forint az UHD30.DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 21:01Ezek valami olyan dolgok amiket 4k ban kell kontraszt nélkül vetíteni egy fél milliós géppel mert szarok lennének 2k ban kontraszttal egy 200ezres géppel?:)
Csodák nincsenek, akármi is a speckó.
De ez mindenre igaz.
A technika ugyan fejlődik és sok dologban jók, de házimozira főleg sötét moziszobában a hiányosságok még inkább előjönnek.
Sokan mondjuk a mobiltelefonokból indulnak ki.
Pár éves teló? Mire jó? Semmire.
Pár éves felsőbb kategóriás projektor? Mire jó? Hát mindenre.
SZVSZ.
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Ezek valami olyan dolgok amiket 4k ban kell kontraszt nélkül vetíteni egy fél milliós géppel mert szarok lennének 2k ban kontraszttal egy 200ezres géppel?:)DeLorean írta: ↑2021.02.09., kedd 20:48Nem szar azért, de nem házimozira való.DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 20:46Így van, ezért is küldtem vissza az UHD30-at a boltba. Ok, hogy papíron vagy tízszerese a dinamikus kontraszt, de a natív kontraszt kb a fele. Cserébe jó pár százast rá kell fizetni hogy egy szart kapj.
Az Exactlon, vagy a Doktor Balaton tuti tökéletes rajta. Arra kiváló.
![]()
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

Így van, ezért is küldtem vissza az UHD30-at a boltba. Ok, hogy papíron vagy tízszerese a dinamikus kontraszt, de a natív kontraszt kb a fele. Cserébe jó pár százast rá kell fizetni hogy egy szart kapj.