Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Cutler »

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 08:28
BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 19:08
Nemtomm eljött vaktesztre és megbukott. Úgy néz ki mint aki meg lett győzve saját maga által? Keresi a kiskapukat. Ebben egyetértek Fapacival. Nem dolgunk meggyőzni a hívőket, hogy nincs Isten. Ha nekik úgy jobb, akkor nekem nincs vele bajom. De ez a topik nem róluk, nem nekik szól.
A teszt egy prekoncepcióra épült és az alapján készítettétek.
A készítők direkt arra hegyezték ki a dolgot.
Egy nagyon fontos dolgot kihagytatok a tesztnél, nem "okoztatok" olyan változást, amit mindenkinek észre kellett volna venni, ha valóban figyel és el is találja 10-ből 10X, miközben a kábel cserénél 10-ből 10X ugyanazt látja.
Továbbá nemtom, hogy nemtommon kívül ki volt még a "hívők" közül, de nem sokan.

Ha akkor egy fordított tesztet csináltok, tehát mindig ugyanazokat a kábeleket használtátok volna, miközben képben és hangban változtattok egy picit - a többség bukott volna meg és most azokra lehetne mutogatni, hogy vakok és süketek.

Ha egy csoportnak tippelni kell, hogy piros, vagy zöld színt mutatok és a csoport 99%-val megbeszélem, hogy akkor is mondjon pirosat, amikor zöldet lát, akkor az 1% is pirosat fog mondani.

Nemtommtól az is dicséretes, hogy elment a tesztre.
:smile32:
Kár, hogy egy normális tesztet, az idő múlásával, hogyan el lehet vinni a valós történtektől.
Az amit te itt leírsz jó példa rá. Az meg mindennek a teteje,hogy azt sugallod, hogy a résztvevők 99%-nak meg lett mondva, hogy mást írjon a tesztlapjára, mint amit amúgy látott. Ez nettó hazugság és a magam részéről határozottan visszautasítom. 👎

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Bekészítem a Michael Jackson popcornos mémet. Mert, ha ez a vita "átkerül a helyére" a kábelezzünk topicba...
:fekverohog:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Marcaudio írta:
2021.02.12., pén. 16:11
Egyébként tegnapi nap kaptam ihletet, hogy beszerzek még +2 Subot...
;peace;
de komolyan.
Ha úgy érzed ,neked az kell és jobb lesz, akkor hajrá én nem beszéllek le róla! :smile32:
Nem lesz olcsó beruházás :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

nemtomm írta:
2021.02.12., pén. 20:30
Szóltál?
Egészen pontosan kérdeztem. Mi lenne az álláspontod, amit el kellene fogadnom?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 19:33
nemtomm írta:
2021.02.12., pén. 19:12
Sajnos pont te vagy aki nem fogadod el senkinek sem a véleményét, csakis a tiéd számít és próbálod ezt ráerőltetni másra is :angry:
Vajon miért ?
Hogyne fogadnám el? Ezer ember tudok linkelni (egy párat meg is tettem), akinek elfogadtam a véleményét és nem csak azért mert egyezett az enyémmel.

A tiédet is elfogadom. Mi is lenne az?

Miről is írogatsz is :D :D próbáld meg kiásni magadat saját homokozodból már többször írtam és ideje szétnézni a nagyvilágban ... Kérem a linket :D
Hagyd már abba ezt a magasztalos önimádatodat és menj vissza a saját fórumodba ahol kitiltottàl bárkit is aki nem tetszett és nem szólt hozzá neked tetszöen :smile33:
Igazából jót derülök a reagálásodon , de mi a te véleményed is és miről ?
Szóltál?
"Az igazi barát szemből támad."

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

nemtomm írta:
2021.02.12., pén. 19:12
Sajnos pont te vagy aki nem fogadod el senkinek sem a véleményét, csakis a tiéd számít és próbálod ezt ráerőltetni másra is :angry:
Vajon miért ?
Hogyne fogadnám el? Ezer ember tudok linkelni (egy párat meg is tettem), akinek elfogadtam a véleményét és nem csak azért mert egyezett az enyémmel.

A tiédet is elfogadom. Mi is lenne az?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 16:25
fapaci írta:
2021.02.12., pén. 16:17
Elfogadható álláspont. Sajnos nekem leginkább szubjektív véleményem van zenehallgatás és filmnézés közben.
Az egyéni szubjektív vélemény számomra is tökéletesen elfogadható, viszont nem közösségi téma ezért nem idevaló. Vicces is volna 500 ember 500 féle szubjektív véleményét olvasni, főleg úgy hogy senkit nem érdekel a másik 499 szubjektív véleménye, mert azzal a sajátját objektivizálná. Van egyáltalán ilyen szó?

Olyan ez, mint egy ruhabolt. Senkit nem érdekel, hogy szerinted a barátnőd magas, még csak az sem, hogy a bátyja szerint alacsony. Itt az számít, hogy 34-es.

Vajon miért ?
"Az igazi barát szemből támad."

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.02.12., pén. 16:53
Miért kell ezeket túlspilázni és autós, ruhás hasonlatokat bedobni? gondolkodik.gif

El kellene menned neked, a szuper műszereddel egy olyan taghoz, aki éppen azt írta, hogy látott különbséget.
Kipróbálni először szemmel a két drótot, majd a műszert beüzemelni és lemérni.
Mert ettől lesz szórakoztató a transition minimized differential signaling adatátvitel, amit a HDMI használ. Tudod, Gladiator vs történelemóra. Nem elég okosat mondani, el is kell tudni adni.

Egy. Halálosan nincsen időm, hogy embereknek bizonygassam a tényeket. Kettő. Halálosan nem érdekel, hogy meg tudom-e győzni az embereket. Három. Ha volna 100 hívő ember, 99 meggyőzése után a századik még nyomná a mantrát. Nemtomm eljött vaktesztre és megbukott. Úgy néz ki mint aki meg lett győzve saját maga által? Keresi a kiskapukat. Ebben egyetértek Fapacival. Nem dolgunk meggyőzni a hívőket, hogy nincs Isten. Ha nekik úgy jobb, akkor nekem nincs vele bajom. De ez a topik nem róluk, nem nekik szól.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

DeLorean írta:
2021.02.12., pén. 17:29
phyton71 írta:
2021.02.12., pén. 17:22
Cserélgettem egy időben mindenféle kábeleket, mindíg mögé gondoltam valamit, és működött a dolog, de amióta lejöttem a szerről, már az sem működik.
De ha a "blútútos hangfal" és a 720p kivetítő egy kerti moziban elég neked és elégedett vagy, akkor mi a gond?

Van, aki kábelt vesz és beköti és elégedett.
Szerintem azzal sincs gond.
;)
"Van, aki kábelt vesz és beköti és elégedett." :smile32:
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.02.12., pén. 17:18
phyton71 írta:
2021.02.12., pén. 17:14
Én már azt sem tudom, hogy mit kell nézni egy vetített képen vagy a mozi hangján mit hallgassak, nagyon széles a skála ami számomra élvezhető, eskü nekem a kerti mozi is tud wáó faktort okozni, akár egy 720p-s vetítővel, blútútos hangfallal. :D
De itt most nem arról van szó, hanem a kábelről.
Ugyanazt, ugyanott, ugyanúgy nézed, csak kicseréled a kábelt.
:smile32:
Cserélgettem egy időben mindenféle kábeleket, mindíg mögé gondoltam valamit, és működött a dolog, de amióta lejöttem a szerről, már az sem működik.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Én már azt sem tudom, hogy mit kell nézni egy vetített képen vagy a mozi hangján mit hallgassak, nagyon széles a skála ami számomra élvezhető, eskü nekem a kerti mozi is tud wáó faktort okozni, akár egy 720p-s vetítővel, blútútos hangfallal. :D

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.12., pén. 16:17
Elfogadható álláspont. Sajnos nekem leginkább szubjektív véleményem van zenehallgatás és filmnézés közben.
Az egyéni szubjektív vélemény számomra is tökéletesen elfogadható, viszont nem közösségi téma ezért nem idevaló. Vicces is volna 500 ember 500 féle szubjektív véleményét olvasni, főleg úgy hogy senkit nem érdekel a másik 499 szubjektív véleménye, mert azzal a sajátját objektivizálná. Van egyáltalán ilyen szó?

Olyan ez, mint egy ruhabolt. Senkit nem érdekel, hogy szerinted a barátnőd magas, még csak az sem, hogy a bátyja szerint alacsony. Itt az számít, hogy 34-es.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Cutler írta:
2021.02.12., pén. 15:46
fapaci írta:
2021.02.12., pén. 15:35
... A szőke lány is tűnhet fekete hajúnak, ez csupán megvilágítás kérdése....
Milyen cuccal mész randira, küldhetnél belőle🤪
Nem lehet, le van védve, de pótszerként alkalmazhatod a titkos "sötétség" nevű megoldást.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 15:40
fapaci írta:
Az érzékszerveink működésében sok a szubjektivitás, bármennyire is próbáljuk őket csalhatatlan műszereknek tekinteni.
Pontosan erről beszélek. Ezért nem érdekel a szubjektív vélemény.

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

Egyébként tegnapi nap kaptam ihletet, hogy beszerzek még +2 Subot...

;peace;

de komolyan.
Fish írta:
2021.02.12., pén. 11:20
denesdr írta:
2021.02.12., pén. 08:01
Általánosságban elmondható, hogy több szub jobb mint 1.
Ez már szinte mindenkitől halottam 1x vagy többször is, és én is ebben hinnék, ha nem próbáltam volna ki magam,saját környezetben..Sokkal inkább abban hiszek már, hogy 1 valamire való testesebb sub sokkal többet ér ,mint 2 csenevész..
De nálam pld.. 2velo 1200 ultra volt anno, és 1 -el sokkal jobb mint 2-vel amit máig sem értek, azóta is az 1 sub-os felállás követem, csak már egy jóval testesebb darabbal! :D Rel 1508 Predator

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

:smile29: hétvégén nálam lesz a hdmi kábel és tesztelgetem :rolleyes:

Főleg a hang része érdekel...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

fapaci írta:
... A szőke lány is tűnhet fekete hajúnak, ez csupán megvilágítás kérdése....
Milyen cuccal mész randira, küldhetnél belőle🤪

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
Az érzékszerveink működésében sok a szubjektivitás, bármennyire is próbáljuk őket csalhatatlan műszereknek tekinteni.
Pontosan erről beszélek. Ezért nem érdekel a szubjektív vélemény.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 14:54
Az biztos nem fordulna elő, hogy nálam magasabbnak látnám miközben közben 160 cm magas lenne. De olyan sem, hogy áradoznék a barna hajáról, miközben szőke. Mint ahogy az sem, hogy Andinak hívnám, miközben Béla. Nyugtass meg, hogy ez veled sem fordult elő.
Hát olyan már előfordult, hogy egy 166 cm magas lányt 170 cm-esnek gondoltam, mert szép vékony volt. A szőke lány is tűnhet fekete hajúnak, ez csupán megvilágítás kérdése. Az érzékszerveink működésében sok a szubjektivitás, bármennyire is próbáljuk őket csalhatatlan műszereknek tekinteni.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Valaki javítsa meg. Ahányszor szerkesztek, csinál belőle egy új hozzászólást.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.12., pén. 14:27
BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 12:59
A szubjektív dolgokkal nem tudunk mit kezdeni. Dobjon rá egy műszert...
Nyugtass meg, hogy randira is mérőszalaggal mész! :napsut:
Az biztos nem fordulna elő, hogy nálam magasabbnak látnám miközben közben 160 cm magas lenne. De olyan sem, hogy áradoznék a barna hajáról, miközben szőke. Mint ahogy az sem, hogy Andinak hívnám, miközben Béla. Nyugtass meg, hogy ez veled sem fordult elő.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.12., pén. 12:59
A szubjektív dolgokkal nem tudunk mit kezdeni. Dobjon rá egy műszert...
Nyugtass meg, hogy randira is mérőszalaggal mész! :napsut:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

denesdr írta:
2021.02.12., pén. 08:01
Általánosságban elmondható, hogy több szub jobb mint 1.
Pont így születnek a hiedelmek, indoklás és konkrét példa nélküli, ezer módon értelmezhető, pár szavas kijelentésekből. :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Quetz írta:
2021.02.11., csüt. 10:58
Fogadni mernék, hogy a tisztább hangról nem tett közzé mérést, pedig pont ez egyszerűen demonstrálható, a thd+n értéknek kell látványosan javulnia.
Gyönyörű lenne a világ, ha ez ilyen egyszerű lenne. De nem az, pl. mert torzításból nem csak harmonikus létezik, no meg sokszor megtapasztaltuk már, hogy az alacsony torzítási adatokat produkáló rendszer/készülék is képes ködösíteni.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Quetz írta:
2021.02.12., pén. 13:31
Tudsz ajánlani készüléket, amivel már érdemes foglalkozni?
Én nem foglalkozom kalibrálással, Hiccusz vagy Nagy Árpi (monitorinfo) biztos szívesen segít.
De az tuti, hogy műszerrel 1-2%-os kontraszt vagy fényerő különbséget lehet mérni, míg szemmel a 10-15% is gondot okoz. Pláne úgy, hogy kábel ki - kábel be, eltelik közben 10-15 mp. Gondoljunk bele, hogy mekkora változás kell ahhoz, hogy asszony bejön a szobába és azt mondja a meglátott képre, hogy mennyivel jobb lett. Szinte egy új projektor. Nem véletlenül van 5-10 bejáratott jelenet az ember szemében és azt nézi mindenhol, mert már rögzültek a színek, a szürkeskála és a többi. Bemegyek egy szobába és azt mondom egy random jelenetre, hogy ez sokkal jobb? A múltkor valaki elállította itthon a tévét és azt is jópár perc után vettem csak észre.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”