Na ehhez nem gond kábelt csinálni.Alex_Aston írta: ↑2021.02.13., szomb. 14:29A HD570-esemen meg ilyen. A bal a fülesbe megy, a jobb meg a forrásba.
Meglepően jó minőségű, mert 20, vagy 21 éves, sokszor beakadt már ide, oda, és semmi baja, max kijött a fülesből.
20210213_142729.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 575
Re: Fül és Fejhallgatók
Ha kérdésed van: 20/3383456
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4197
A HD570-esemen meg ilyen. A bal a fülesbe megy, a jobb meg a forrásba.
Meglepően jó minőségű, mert 20, vagy 21 éves, sokszor beakadt már ide, oda, és semmi baja, max kijött a fülesből.
Csak a Marantz! :-D
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Én voltam ez a valaki. És mivel lusta vagyok a sajátomról képet készíteni, itt egy lopott arról, mit kell tenni.MrCollector írta: ↑2021.02.13., szomb. 14:01Sajnos, pont hogy eredeti. Az újaké nem ilyen azért kell lefaragni. Csináltam már ilyen kábelt valakinek, ő is így oldotta meg.pablotaxi69 írta: ↑2021.02.13., szomb. 13:44Hát ez az. Akkor valószínűleg ez nem eredeti,ami most van rajta. Ennek lapos a csatlakzója,és nem láttam még ilyet sehol. Megpróbálom a gyárat is,hátha.MrCollector írta: ↑2021.02.13., szomb. 08:28
A baj a fejhallgatóba menő csatlakozóval van, mert ilyet nem lehet beszerezni. A HD600 szériáé szélesebb, le kell "faragni" belőle.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- nagygabor1982
- Fórumlakó

- Értékelés: 201
Az enyém is gyári, így néz ki:
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Sajnos, pont hogy eredeti. Az újaké nem ilyen azért kell lefaragni. Csináltam már ilyen kábelt valakinek, ő is így oldotta meg.pablotaxi69 írta: ↑2021.02.13., szomb. 13:44Hát ez az. Akkor valószínűleg ez nem eredeti,ami most van rajta. Ennek lapos a csatlakzója,és nem láttam még ilyet sehol. Megpróbálom a gyárat is,hátha.MrCollector írta: ↑2021.02.13., szomb. 08:28A baj a fejhallgatóba menő csatlakozóval van, mert ilyet nem lehet beszerezni. A HD600 szériáé szélesebb, le kell "faragni" belőle.pablotaxi69 írta: ↑2021.02.12., pén. 22:56Üdv.
Sennheiser HD540 Gold -hoz hol tudnék venni kábelt, olyat aminek 3.5 Jack van a végén, 3 méterest?
Köszönöm
IMG_20210213_133043.jpg
IMG_20210213_132741.jpg
IMG_20210213_132853.jpg
IMG_20210213_132806.jpg
- pablotaxi69
- Nincs visszaút

- Értékelés: 5
- Kapcsolat:
Hát ez az. Akkor valószínűleg ez nem eredeti,ami most van rajta. Ennek lapos a csatlakzója,és nem láttam még ilyet sehol. Megpróbálom a gyárat is,hátha.MrCollector írta: ↑2021.02.13., szomb. 08:28A baj a fejhallgatóba menő csatlakozóval van, mert ilyet nem lehet beszerezni. A HD600 szériáé szélesebb, le kell "faragni" belőle.pablotaxi69 írta: ↑2021.02.12., pén. 22:56Üdv.
Sennheiser HD540 Gold -hoz hol tudnék venni kábelt, olyat aminek 3.5 Jack van a végén, 3 méterest?
Köszönöm
Koszi a velemenyeiteket! 
Miért adná el mindenki? Én sem adom el. Szerintem ez egy nagyon jó füles az árkategóriájában. Kifejezetten nyílt hangú, "transzparens" hangzású. Ennek köszönhetően jól testreszabható, hangolható. Kritika szokta illetni, miszerint mélykiemelése van. Én ezt nem tapasztaltam. Ezt inkább a forrás vagy az erősítés torzítása okozhatja, mert általában "olcsó" rendszerekben használják. Van hozzá olyan fülpárna is, amivel kifejezetten mélyhiányos lesz a hangzása. Én egy ilyet hámoztam meg és húztam rá az eredeti párnákra, amelyek amúgy elég korán elekezdenek hámlani. Így kevésbé izzasztó a viselete és mégjobban szigetel. A gyári 6.3-as adaptert is érdemes lecserélni. Egy Furutech F63-S ródiumos csatlakozót tettem rá, amivel tovább tisztult a hangzása.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Nekem volt és nagyon szerettem a hangját. Referencia a saját kategóriájában (is). Viszont nyomta a fülemet ezért egy idő után kényelmetlen volt.Acus írta: ↑2021.02.13., szomb. 10:53Eleg nagy szamban vannak jelen hirdetesi oldalakon.MrCollector írta: ↑2021.02.13., szomb. 10:22Ha mindenki eladná azzal lenne tele a hirdetési oldal. Talán attól kellene megkérdezni aki árulja, bár a válasz nem biztos, hogy a valóságot fogja tükrözni.
Persze izlesek es pofonok.
Gondoltam vannak itt nagy tapasztalattal rendelkezo forumozok, akiknek volt szemelyes tapasztalatuk ezzel a tipussal.
Eleg nagy szamban vannak jelen hirdetesi oldalakon.MrCollector írta: ↑2021.02.13., szomb. 10:22Ha mindenki eladná azzal lenne tele a hirdetési oldal. Talán attól kellene megkérdezni aki árulja, bár a válasz nem biztos, hogy a valóságot fogja tükrözni.
Persze izlesek es pofonok.
Gondoltam vannak itt nagy tapasztalattal rendelkezo forumozok, akiknek volt szemelyes tapasztalatuk ezzel a tipussal.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Ha mindenki eladná azzal lenne tele a hirdetési oldal. Talán attól kellene megkérdezni aki árulja, bár a válasz nem biztos, hogy a valóságot fogja tükrözni.
Miert adja el mindenki egybol az AT M50x-et?
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

A baj a fejhallgatóba menő csatlakozóval van, mert ilyet nem lehet beszerezni. A HD600 szériáé szélesebb, le kell "faragni" belőle.pablotaxi69 írta: ↑2021.02.12., pén. 22:56Üdv.
Köszönöm
- pablotaxi69
- Nincs visszaút

- Értékelés: 5
- Kapcsolat:
Üdv.
Köszönöm
Köszönöm
- próbáltam más teszteket is - ez a szimmetria teszt csak 10K-ig megy. Szóval az észlelt aszimmetria azalatt van a hallásomban. Pár éve voltam vizsgálaton; úgy rémlik 4K körül volt egy árok az egyik oldalon, míg a tizenéve végzett egy vonalzóval húzott egyenes volt. Vénülök - ez van.
Szerencsére az agy szépen kompenzál.
Azt hiszem, ezek a tesztek drasztikus hibákat kimutatnak (pl. zizegés) de pont az említett tökéletlenségünk miatt inkább játéknak jók.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5549
Elúsztam a sok sweep közt
Azt hiszem, ezek a tesztek drasztikus hibákat kimutatnak (pl. zizegés) de pont az említett tökéletlenségünk miatt inkább játéknak jók.
Szuper! Köszi!pärt írta: ↑2021.02.10., szer. 01:08Nekem szépen együtt vannak. Talán minimális mászkálást centerhez képest valahol a 10K feletti tartományban észleltem. Két Stax-szal próbáltam - hasonló eredménnyel - szóval valószínűleg ott a fülem sem szimmetrikus teljesen. Holnap majd még előszedek a nyájból pár példányt, azokkal is kipróbálom.Acus írta: ↑2021.02.09., kedd 19:39https://www.audiocheck.net/soundtests_headphones.php
Driver Matching résznél tudod megnézni. Ha van kedvetek nézzetek rá. Pár másodperc az egész kiváncsi vagyok milyen fülessel mit tapasztaltok.
Ja, a binaural tesztnél majdnem összecsináltam magam, mikor a harmadik emeleti tetőtérben valaki kopogott a falamon - kívülről.![]()
Nalam is a nyolcadikon is kopogott valaki az erkelyen :))))
Ja, a binaural tesztnél majdnem összecsináltam magam, mikor a harmadik emeleti tetőtérben valaki kopogott a falamon - kívülről.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5549
Nekem szépen együtt vannak. Talán minimális mászkálást centerhez képest valahol a 10K feletti tartományban észleltem. Két Stax-szal próbáltam - hasonló eredménnyel - szóval valószínűleg ott a fülem sem szimmetrikus teljesen. Holnap majd még előszedek a nyájból pár példányt, azokkal is kipróbálom.Acus írta: ↑2021.02.09., kedd 19:39https://www.audiocheck.net/soundtests_headphones.php
Driver Matching résznél tudod megnézni. Ha van kedvetek nézzetek rá. Pár másodperc az egész kiváncsi vagyok milyen fülessel mit tapasztaltok.
Ja, a binaural tesztnél majdnem összecsináltam magam, mikor a harmadik emeleti tetőtérben valaki kopogott a falamon - kívülről.
- bitrograde
- Beköltözött

Kis esti tapasztalat: az RME ADI-2 FS mellett is megéri megtartani az OTL-t.
Nem rossz az öszvér fülhallgató-erősítő része, de azt a fajta természetes zenei folyamot, melyet az OTL a Sennheiser HD540-nel produkál, egyszerűen nem képes elérni, megközelíteni is alig, miközben a DAC és az előfok része tényleg nagyon fájin. Tényleg nem tudom, mit vagy kit dicsérjek: a kapcsolást, a világbajnok csöveket (kellett egy darabig válogatni, míg a Siemens-Mullard páros egymásra talált), vagy csak zozoweb barátom munkáját, esetleg mindegyiket.
Elnézést az ömlengésért, de talán a fülhallgatózás rögös ösvényén elindulók és ide tévedők kapnak egy tuti tippet összeállításra is.
Nem rossz az öszvér fülhallgató-erősítő része, de azt a fajta természetes zenei folyamot, melyet az OTL a Sennheiser HD540-nel produkál, egyszerűen nem képes elérni, megközelíteni is alig, miközben a DAC és az előfok része tényleg nagyon fájin. Tényleg nem tudom, mit vagy kit dicsérjek: a kapcsolást, a világbajnok csöveket (kellett egy darabig válogatni, míg a Siemens-Mullard páros egymásra talált), vagy csak zozoweb barátom munkáját, esetleg mindegyiket.
Elnézést az ömlengésért, de talán a fülhallgatózás rögös ösvényén elindulók és ide tévedők kapnak egy tuti tippet összeállításra is.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
https://www.audiocheck.net/soundtests_headphones.php
Srácok
Szoktátok a füleseiteket tesztelni, hogy passzolnak-e a driverek egymáshoz? Volt már ami nem passzolt nektek? Mennyire volt észrevehető ha észrevehető volt egyáltalán?
Szoktátok a füleseiteket tesztelni, hogy passzolnak-e a driverek egymáshoz? Volt már ami nem passzolt nektek? Mennyire volt észrevehető ha észrevehető volt egyáltalán?
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Én is. És abban is igazad van, hogy van akinek a rendszer építgetése nagyobb örömet okoz, mint a zenehallgatás. Viszont aki megszokott egy minőségi szintet annak nagyon nehéz visszalépnie. Tudom, mert sokszor tapasztalom, mikor egy-egy olcsóbb fejhallgatót tesztelek. Bármennyire is jó 1-2 darab a saját szintjén, a hiányérzet ott van.bitrograde írta: ↑2021.02.09., kedd 16:40Egy bizonyos (egyénileg változó technikai) szint felett: igen. Számtalan olyan olcsóbb készülékem volt már, amivel boldogon hallgatnám a zenét tovább, ha nem lenne lehetőségem másra. Valakinek viszont csak a technika és a "minőség" számít (szerintem nekik nem sok közük van a zenéhez). A hasonlatod pedig abszolút tévút (csak nagyon korlátozott értelemben vagyunk a zene "alkotói" - a "rekonstrukció" lenne itt a megfelelő irány a gondolkodásnak), és ugyanúgy fordítható a visszájára is: van, akinek hiába adnak a kezébe rendes hangszert, nem lesz tőle (nagyobb) művész.MrCollector írta: ↑2021.02.09., kedd 16:30Szóval a technika másodlagos? Egy jó zenész sem tud ócska hangszerrel csodát tenni.
- bitrograde
- Beköltözött

Egy bizonyos (egyénileg változó technikai) szint felett: igen. Számtalan olyan olcsóbb készülékem volt már, amivel boldogon hallgatnám a zenét tovább, ha nem lenne lehetőségem másra. Valakinek viszont csak a technika és a "minőség" számít (szerintem nekik nem sok közük van a zenéhez). A hasonlatod pedig abszolút tévút (csak nagyon korlátozott értelemben vagyunk a zene "alkotói" - a "rekonstrukció" lenne itt a megfelelő irány a gondolkodásnak), és ugyanúgy fordítható a visszájára is: van, akinek hiába adnak a kezébe rendes hangszert, nem lesz tőle (nagyobb) művész.MrCollector írta: ↑2021.02.09., kedd 16:30Szóval a technika másodlagos? Egy jó zenész sem tud ócska hangszerrel csodát tenni.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Szóval a technika másodlagos? Egy jó zenész sem tud ócska hangszerrel csodát tenni.