Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 953

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

DirtyMashine írta:
2021.02.09., kedd 20:04
TSanyi írta:
2021.02.09., kedd 19:26
Mit lehet érzékelni 4k-ból 3-4m-ről 2-3 m-es képátlóból(nem szélességből)??? gondolkodik.gif
Én pl ezt érzékeltem. Balra Optoma UHD30, Jobbra Optoma hd39.

A hd39-nek sokkal jobb a képe :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: DirtyMashine »

TSanyi írta:
Mit lehet érzékelni 4k-ból 3-4m-ről 2-3 m-es képátlóból(nem szélességből)??? gondolkodik.gif
Én pl ezt érzékeltem. Balra Optoma UHD30, Jobbra Optoma hd39.
Csatolmányok
PXL_20201220_152807535.jpg
PXL_20201220_152807535.jpg (116.38 KiB) Megtekintve 1653 alkalommal

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

TSanyi írta:
Én 2.7 - 3 méterről nézem a 3,2 széles képet, nativ 2K felbontásnál DVI csatlakozón, ha átkapcsolok hdmi-re ahol csak fullhd-t tud, ugyanazon a filmen, én már észreveszem a különbséget, pedig nem valami jó a szemem. Nem ég és föld a különbség, de számomra valamennyivel élesebb és részletgazdagabb a 2k. Ha nativ 4k lenne, akkor még dominánsabb lenne a difi, szvsz. Hátrábbról, plussz 1 m-ről, már alig-alig látható ez a differencia. Az is igaz hogy néha egy jobb minőségű fullhd-s film jobban mutat mint egy rosszabb 4k-s ! ;) De hangsulyozom ez az én szobámban , az én környezetemben, én látom igy.
Rezegtetős fals 4k projektorral nem volt tapasztalatom a szobámban. :D
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 314

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

TSanyi írta:
A screendoort.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1710

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A fő gond ott van, hogy egyesek úgy gondolják a felbontás az egyetlen paraméter a képet illetően. Sajnos nehéz egy hozzá nem értőnek elmagyarázni, hogy nem biztos, hogy egy belépő 4k-s gép képe jobb, mint egy magasabb kategóriás full hd vetítőé. Sőt. Én személy szerint tuti nem vennék belépő 4k-s projit egy Epson 9300/9400 helyett.

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: DirtyMashine »

Optoma HD39Darbee-hez szerintetek mely izzó lenne a jobb?

Philips ECL-65747-BO/P
OSRAM P-VIP 240/0.8 E20.8
Codalux BLB33

köszi

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Érdekes dolog ez a laikusoktól.

A közelebbi barátaim tudják, hogy mivel jár vetíteni. Legalább valamennyire.
A haveri körből random kapok kérdéseket, hogy X, Y megoldás milyen lenne? Többnyire vállalhatatlan dolgokat találnak ki. Amikor azt mondom, hogy megoldható rendesen, de "ennyibe" kerül, akkor rögtön megy, hogy biztos csak szívózom, nem mindenki fogadja el egyszerűen, hogy a fehér nappaliba hiába dob le egy olcsó, de katalógus szerint legmodernebb, legszebb számokat tartalmazó szuper short throw cuccot, ott minden lesz, csak rendes kép nem.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

Véleményem szerint olyan projektor ami natív 4K, 3D, ára 1 millió alatti és " ami már jó? ", így egyben nincs.
Ugyan tudsz venni ennyiért, de pont a lényeg, ami már jó,na az nem lehetséges ekkora összegből.
Értem, ragaszkodsz a 4K-hoz, de én ebből engednék, és ennyiért egy jó Full-HD gépet vennék a JVC vagy EPSON valamelyikéből.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Palm írta:
2021.02.08., hétf. 16:55

Még semmi ajánlat. Most kezdtem el nézelődni. A kereső mindent bedob, ami nem 3D-s vagy 4K-s azt is. Nem jó, amikor 500db-ot végig kell nézni ez miatt.
Amit leírtam, hogy 3D és 4K az alap kritérium. Kizárólag ilyen projektor érdekel, ami tudja ezeket.
A szoba sötétíthető, ahol lesz.
Kb.3-4m-ről akarom nézni. Kb. 2-3m képátló.
Eddig nem volt projektor.
Röviden ennyi. :D
Alap egy jó vetítési környezet, ha ez nincs meg, akkor bármennyiért vehetsz projektort, nem lesz jó kép. Sőt, kis túlzással egy belépő proji is jobb képet fog így vetíteni, mint egy csúcsgép. A "sötétítés" is erre vonatkozik, nem a függönyre, pl. minél sötétebb fal és mennyezetszín, lehetőleg mattabb. Ha a szivárványra nem vagy érzékeny, akkor DLP vonalon nézelődj, pl. Benq, Optoma, ár-érték arányban jobb képe lesz, mint egy hasonló árban lévő LCD-nek. Én tavaly vettem egy Optoma UHD51-et, 3D-ben pocsék, az előtte lévő belépő szintén Optoma HD144X klasszisokkal jobb volt erre, hiába a közel 3x ár, nem erre optimalizálták. A "mű" 4K-tól sem fogsz hátast dobni egy jó full HD-hez képest, akár a hang, kihegyezett hatásvadász demo anyagoknál nagyon jó lesz, de filmeknél elég vegyes, inkább a HDR ami kicsi pluszt fog adni. A fényerő igényt inkább az egyedi érzékenység alapján válaszd meg, 270 cm széles képet vetítek szőtt vászonra, ami kb. 0,8 gain lehet, nekem eco módban is megfelelő, de pl. még így is nemrég az egyik filmnél már bántóan sok volt világos jelenetnél. Ilyen pl. a nézési arány is, van akinek az 1:1 kevés, számomra nem kényelmes, már túl sok, pedig lenne mozgásterem bőven.
Volt régi full HD-s magasabb kategóriás (Runco Rs900) gépem, tuti nem mennék vissza arra a vonalra. Időzített bomba, tök mindegy mennyi volt az új ára, hangos, bazi nagy stb. Természetesen az új gépek a megfizethető ársávban, de szerintem feljebb is a fogyasztó társadalomra épülnek, így ne legyenek olyan illúzióid, hogy 10+ évig fogod használni.
Kalkuláld bele az izzó/lámpa cserét, kb. 1500 óra után tuti cserés lesz a fényerő vesztés miatt, nálam ez kicsivel több, mint egy év alatt pörög bele.

Szvsz a legjobb, ha elmész pár fórumoshoz és megnézel egy-két projit és sokkal könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik irányba indulj. :smile32:
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

darthdick írta:
2021.02.09., kedd 07:40
Van akinek a jó autó a Royce Rolls és a Bentley és megengedheti magának. Sokaknak csak örök álom marad és be kell érnie azzal, amire telik neki. Ezért nem kell leszólni senkit.
Ne legyél megsértődve ha kérdésedre kaptál neked nem tetsző válaszokat.Mert hát kaptál nem egy nem kettő ajánlást.
Nem értem ezeket a kérdéseket minek teszed fel,hiszen van konkrét elképzelésed mit is szeretnél...Optomát erőlteted mert azt "gugliztad"ki,ami megfelel neked árban,mert igazából az a fő kritérium jelen pillanatban számodra az ára,nem pedig a vetített kép minősége.
Cutlernak igaza van,vedd meg amit kinéztél,csalódni nem fogsz,jobbat,bocsánat olcsóbbat 4k-ban,3dben annyiért nem kapsz.
Most kezded a vetítést,szokd meg,majd ráérzel arra amit itt több kollega is leírt és te még most ezt nem fogadod el.
hajrá.
[/quote]

Nem néztem még ki semmit. Egyik ismerősöm ajánlotta, hogy jó ár-érték arányú készülék.
Van, akinek mindegy mit hogy írnak/mondanak és van akinek nem.
Ha az ember nem keres annyit, hogy milliós projektort tudjon venni, akkor be kell érnie azzal, amire futja.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Palm írta:
2021.02.09., kedd 06:11
Cutler írta:
2021.02.09., kedd 00:59
Palm írta:
2021.02.08., hétf. 23:29
Milliós árkategória kizárva.
Szóval akkor mindenképp kell a 3D, a 4K, az sem baj, ha 3m széleset is meg tud vetíteni és a milliós kategória kizárva?
Huuu😅
Mivel ragaszkodsz több dologhoz és még nem volt projektorod(gyanítom jó vetített képpel is ritkán találkoztál), így felesleges ajánlani régebbi használt full hd-s gépeket.
Szerintem vedd meg nyugodtan az Optomát, az a kritériumaidat teljesítí és mivel úgyse tudod milyen is egy jó projektor képe, így hiányérzeted sem lesz. A nagy méret úgyis el fog varázsolni. Aztán fél év múlva tedd majd fel újra itt a kérdésed, ha esetleg már kezded látni a hiányosságokat, ha meg nem, akkor boldog ember leszel, mert kevés pénzből is tetszik, amit látsz😉
Van akinek a jó autó a Royce Rolls és a Bentley és megengedheti magának. Sokaknak csak örök álom marad és be kell érnie azzal, amire telik neki. Ezért nem kell leszólni senkit.
Véletlenül se akartalak leszólni.
Viszont a beírásaid és a linkelt projektor alapján látszik, hogy fogalmad sincs a vetítésről. Ezért írtam, hogy ennek nem csak hátránya, hanem előnyei is vannak.
Simán lehet, hogy számodra bőven elég a 300ezres Optoma, hiszen egy tv-hez képest hatalmas méretű képet tud vetíteni.
Viszont azt elhiheted, hogy a fórumtársak nem sértegetni akartak, hanem segíteni. A követelményeid alapján próbáltak vetítőket ajánlani. Ezek alapján viszont a JVC gépei jöhetnének szóba, de ezek meg nem férnek bele a költségvetésedbe.
Az Epsont se véletlenül ajánlgatják, mert még az tud értelmesebb 3D-t, bár csak 4K felskálázás van benne. Mondjuk egy 9300-ast már fél millió alatt ki lehet fogni használtan, ami nem sokkal több, mint az Optoma, de legalább 2D-ben jó képet tud.
Ha ez nem játszik, akkor marad a kiszemelted. Ha a lehetőségeiddel együtt az igényeid se nagyok, akkor azzal is boldog leszel.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Vászonból is nézzél akkor 3D-hez valót!

darthdick

Hozzászólás Szerző: darthdick »

[/quote]
Ne legyél megsértődve ha kérdésedre kaptál neked nem tetsző válaszokat.Mert hát kaptál nem egy nem kettő ajánlást.
Nem értem ezeket a kérdéseket minek teszed fel,hiszen van konkrét elképzelésed mit is szeretnél...Optomát erőlteted mert azt "gugliztad"ki,ami megfelel neked árban,mert igazából az a fő kritérium jelen pillanatban számodra az ára,nem pedig a vetített kép minősége.
Cutlernak igaza van,vedd meg amit kinéztél,csalódni nem fogsz,jobbat,bocsánat olcsóbbat 4k-ban,3dben annyiért nem kapsz.
Most kezded a vetítést,szokd meg,majd ráérzel arra amit itt több kollega is leírt és te még most ezt nem fogadod el.
hajrá.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Fish írta:
2021.02.09., kedd 01:05
3D 2021-ben? :D Őszintén mi a francnak? Amúgy is egy kalap kaki, és olyan vetítőt ,kicsi pénzért úgy sem találasz amin élvezhető lenne, de igazán a sok milliós sim2-n sem élveztem a 3d-t, 0 értelme van! gondolkodik.gif
vegyél 85" led tv-t, azt jónapot, az ilyen 1-200-es optomákkal csak csalódni fogsz..
Valódi 4 k+ 3d olcsó pénzből nincs, valódi 4k olcsó pénzből szintén nincs..
ha a rezegtetős ,csalós 4k val megelégszel és kell a 3d mert az olyan fasza akkor valóban epson 7400 vagy 9400 annál jobbat olcsóbban nme fogsz találni.. életemben nem próbáltam a 9400-en a 3D-t ,nem is fogom, de biztos egy kalap .....

Azért hajrá! :smile32:
Talán mert szoktam 3D filmeket nézni és nekem tetszenek. Mindenkinek más az ízlése.
3D tv már nem kapható.
Sokan, köztük én is csak addig tudok nyújtózkodni, ameddig a takaró ér és abba a sok milliós projektor nem fér bele. Hiába szép és jó, de ez van.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
2021.02.09., kedd 00:59
Palm írta:
Szóval akkor mindenképp kell a 3D, a 4K, az sem baj, ha 3m széleset is meg tud vetíteni és a milliós kategória kizárva?
Huuu😅
Mivel ragaszkodsz több dologhoz és még nem volt projektorod(gyanítom jó vetített képpel is ritkán találkoztál), így felesleges ajánlani régebbi használt full hd-s gépeket.
Szerintem vedd meg nyugodtan az Optomát, az a kritériumaidat teljesítí és mivel úgyse tudod milyen is egy jó projektor képe, így hiányérzeted sem lesz. A nagy méret úgyis el fog varázsolni. Aztán fél év múlva tedd majd fel újra itt a kérdésed, ha esetleg már kezded látni a hiányosságokat, ha meg nem, akkor boldog ember leszel, mert kevés pénzből is tetszik, amit látsz😉

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

3D 2021-ben? :D Őszintén mi a francnak? Amúgy is egy kalap kaki, és olyan vetítőt ,kicsi pénzért úgy sem találasz amin élvezhető lenne, de igazán a sok milliós sim2-n sem élveztem a 3d-t, 0 értelme van! gondolkodik.gif
vegyél 85" led tv-t, azt jónapot, az ilyen 1-200-es optomákkal csak csalódni fogsz..
Valódi 4 k+ 3d olcsó pénzből nincs, valódi 4k olcsó pénzből szintén nincs..
ha a rezegtetős ,csalós 4k val megelégszel és kell a 3d mert az olyan fasza akkor valóban epson 7400 vagy 9400 annál jobbat olcsóbban nme fogsz találni.. életemben nem próbáltam a 9400-en a 3D-t ,nem is fogom, de biztos egy kalap .....

Azért hajrá! :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Palm írta:
Huuu😅

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

denon-x4100 írta:
2021.02.08., hétf. 23:20
Palm írta:
2021.02.08., hétf. 11:51
3D 4K projektort szeretnék. Kérdés, hogy milyent érdemes venni? Mi az a minimum? Mi az, ami már jó?
JVC D-ILA N5 vagy N7. Ezek már natív 4K projektorok, és igaz az alapár nem tartalmazza a szemüvegeket és jeladót, de ezek tudják a 3D is.
Optoma UHD30?

https://vetitovaszon-projektor.hu/hu/te ... projektor/

https://www.arukereso.hu/projektor-c88/ ... 547612596/

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

Palm írta:
3D 4K projektort szeretnék. Kérdés, hogy milyent érdemes venni? Mi az a minimum? Mi az, ami már jó?
JVC D-ILA N5 vagy N7. Ezek már natív 4K projektorok, és igaz az alapár nem tartalmazza a szemüvegeket és jeladót, de ezek tudják a 3D is.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Lemmy9.1 írta:
2021.02.08., hétf. 19:14
A Sony VPL-VW5000-et ajánlom.
Ja ez lehet, hogy nem 3D. Akkor ez nem lesz jó neked. :D
:kapdelm:

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.02.08., hétf. 20:27
Palm írta:
2021.02.08., hétf. 16:55
Még semmi ajánlat. Most kezdtem el nézelődni. A kereső mindent bedob, ami nem 3D-s vagy 4K-s azt is. Nem jó, amikor 500db-ot végig kell nézni ez miatt.
Amit leírtam, hogy 3D és 4K az alap kritérium. Kizárólag ilyen projektor érdekel, ami tudja ezeket.
Nincs ám valami hatalmas választék amúgy sem.
Sony projektorok.

Ha nem kell azért natív 4K, akkor Epson 9400.
Az árban is tűrhető.
Kell a 4K. Vagy tudja a 3D-t és a 4K-t vagy nem érdekel.
Optomo?

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 815

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Sony VPL-VW5000-et ajánlom.
Ja ez lehet, hogy nem 3D. Akkor ez nem lesz jó neked. :D
Szerintem!

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
2021.02.08., hétf. 12:17
Palm írta:
Mekkora képméretet szeretnél megvetíteni?
Milyenek a vetítési körülmények? Világos nappali v sötét moziszoba?
Milyen távolságra tudod rakni a vetítőt a vászontól, -tól, -ig?
Mik az igényeid? Gondolok is arra, hogy eddig milyen vetített képet néztél és ahhoz képest mit szeretnél?
Mennyire fontos a 3D? Ha jól tudom a Sony és a JVC nem igazán tolja már a 3D-t, az új 4K-s vetítőinél. DLP vonalon van ilyen, de azok eléggé belépő kategóriások. DLP-nél felmerül, hogy mennyire zavar a rainbow, sokaknál ez eleve kizáró tényező.
Szóval sok kérdés van, biztos ezeken kívül is még több, amit jó lenne, tudni, hogy mit is javasoljunk.
Bár nyakamat tenném rá, hogy ezek ismerete nélkül is kaptál már konkrét árajanlatot privátban😅

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Palm írta:
Mekkora képméretet szeretnél megvetíteni?
Milyenek a vetítési körülmények? Világos nappali v sötét moziszoba?
Milyen távolságra tudod rakni a vetítőt a vászontól, -tól, -ig?
Mik az igényeid? Gondolok is arra, hogy eddig milyen vetített képet néztél és ahhoz képest mit szeretnél?
Mennyire fontos a 3D? Ha jól tudom a Sony és a JVC nem igazán tolja már a 3D-t, az új 4K-s vetítőinél. DLP vonalon van ilyen, de azok eléggé belépő kategóriások. DLP-nél felmerül, hogy mennyire zavar a rainbow, sokaknál ez eleve kizáró tényező.
Szóval sok kérdés van, biztos ezeken kívül is még több, amit jó lenne, tudni, hogy mit is javasoljunk.
Bár nyakamat tenném rá, hogy ezek ismerete nélkül is kaptál már konkrét árajanlatot privátban😅

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”