DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 20:04Én pl ezt érzékeltem. Balra Optoma UHD30, Jobbra Optoma hd39.
A hd39-nek sokkal jobb a képe
DirtyMashine írta: ↑2021.02.09., kedd 20:04Én pl ezt érzékeltem. Balra Optoma UHD30, Jobbra Optoma hd39.

Én pl ezt érzékeltem. Balra Optoma UHD30, Jobbra Optoma hd39.

Én 2.7 - 3 méterről nézem a 3,2 széles képet, nativ 2K felbontásnál DVI csatlakozón, ha átkapcsolok hdmi-re ahol csak fullhd-t tud, ugyanazon a filmen, én már észreveszem a különbséget, pedig nem valami jó a szemem. Nem ég és föld a különbség, de számomra valamennyivel élesebb és részletgazdagabb a 2k. Ha nativ 4k lenne, akkor még dominánsabb lenne a difi, szvsz. Hátrábbról, plussz 1 m-ről, már alig-alig látható ez a differencia. Az is igaz hogy néha egy jobb minőségű fullhd-s film jobban mutat mint egy rosszabb 4k-s !

Alap egy jó vetítési környezet, ha ez nincs meg, akkor bármennyiért vehetsz projektort, nem lesz jó kép. Sőt, kis túlzással egy belépő proji is jobb képet fog így vetíteni, mint egy csúcsgép. A "sötétítés" is erre vonatkozik, nem a függönyre, pl. minél sötétebb fal és mennyezetszín, lehetőleg mattabb. Ha a szivárványra nem vagy érzékeny, akkor DLP vonalon nézelődj, pl. Benq, Optoma, ár-érték arányban jobb képe lesz, mint egy hasonló árban lévő LCD-nek. Én tavaly vettem egy Optoma UHD51-et, 3D-ben pocsék, az előtte lévő belépő szintén Optoma HD144X klasszisokkal jobb volt erre, hiába a közel 3x ár, nem erre optimalizálták. A "mű" 4K-tól sem fogsz hátast dobni egy jó full HD-hez képest, akár a hang, kihegyezett hatásvadász demo anyagoknál nagyon jó lesz, de filmeknél elég vegyes, inkább a HDR ami kicsi pluszt fog adni. A fényerő igényt inkább az egyedi érzékenység alapján válaszd meg, 270 cm széles képet vetítek szőtt vászonra, ami kb. 0,8 gain lehet, nekem eco módban is megfelelő, de pl. még így is nemrég az egyik filmnél már bántóan sok volt világos jelenetnél. Ilyen pl. a nézési arány is, van akinek az 1:1 kevés, számomra nem kényelmes, már túl sok, pedig lenne mozgásterem bőven.Palm írta: ↑2021.02.08., hétf. 16:55
Még semmi ajánlat. Most kezdtem el nézelődni. A kereső mindent bedob, ami nem 3D-s vagy 4K-s azt is. Nem jó, amikor 500db-ot végig kell nézni ez miatt.
Amit leírtam, hogy 3D és 4K az alap kritérium. Kizárólag ilyen projektor érdekel, ami tudja ezeket.
A szoba sötétíthető, ahol lesz.
Kb.3-4m-ről akarom nézni. Kb. 2-3m képátló.
Eddig nem volt projektor.
Röviden ennyi.![]()
Ne legyél megsértődve ha kérdésedre kaptál neked nem tetsző válaszokat.Mert hát kaptál nem egy nem kettő ajánlást.
Véletlenül se akartalak leszólni.Palm írta: ↑2021.02.09., kedd 06:11Van akinek a jó autó a Royce Rolls és a Bentley és megengedheti magának. Sokaknak csak örök álom marad és be kell érnie azzal, amire telik neki. Ezért nem kell leszólni senkit.Cutler írta: ↑2021.02.09., kedd 00:59Szóval akkor mindenképp kell a 3D, a 4K, az sem baj, ha 3m széleset is meg tud vetíteni és a milliós kategória kizárva?
Huuu
Mivel ragaszkodsz több dologhoz és még nem volt projektorod(gyanítom jó vetített képpel is ritkán találkoztál), így felesleges ajánlani régebbi használt full hd-s gépeket.
Szerintem vedd meg nyugodtan az Optomát, az a kritériumaidat teljesítí és mivel úgyse tudod milyen is egy jó projektor képe, így hiányérzeted sem lesz. A nagy méret úgyis el fog varázsolni. Aztán fél év múlva tedd majd fel újra itt a kérdésed, ha esetleg már kezded látni a hiányosságokat, ha meg nem, akkor boldog ember leszel, mert kevés pénzből is tetszik, amit látsz![]()
Talán mert szoktam 3D filmeket nézni és nekem tetszenek. Mindenkinek más az ízlése.Fish írta: ↑2021.02.09., kedd 01:053D 2021-ben?Őszintén mi a francnak? Amúgy is egy kalap kaki, és olyan vetítőt ,kicsi pénzért úgy sem találasz amin élvezhető lenne, de igazán a sok milliós sim2-n sem élveztem a 3d-t, 0 értelme van!
![]()
vegyél 85" led tv-t, azt jónapot, az ilyen 1-200-es optomákkal csak csalódni fogsz..
Valódi 4 k+ 3d olcsó pénzből nincs, valódi 4k olcsó pénzből szintén nincs..
ha a rezegtetős ,csalós 4k val megelégszel és kell a 3d mert az olyan fasza akkor valóban epson 7400 vagy 9400 annál jobbat olcsóbban nme fogsz találni.. életemben nem próbáltam a 9400-en a 3D-t ,nem is fogom, de biztos egy kalap .....
Azért hajrá!![]()
Van akinek a jó autó a Royce Rolls és a Bentley és megengedheti magának. Sokaknak csak örök álom marad és be kell érnie azzal, amire telik neki. Ezért nem kell leszólni senkit.Cutler írta: ↑2021.02.09., kedd 00:59Szóval akkor mindenképp kell a 3D, a 4K, az sem baj, ha 3m széleset is meg tud vetíteni és a milliós kategória kizárva?
Huuu
Mivel ragaszkodsz több dologhoz és még nem volt projektorod(gyanítom jó vetített képpel is ritkán találkoztál), így felesleges ajánlani régebbi használt full hd-s gépeket.
Szerintem vedd meg nyugodtan az Optomát, az a kritériumaidat teljesítí és mivel úgyse tudod milyen is egy jó projektor képe, így hiányérzeted sem lesz. A nagy méret úgyis el fog varázsolni. Aztán fél év múlva tedd majd fel újra itt a kérdésed, ha esetleg már kezded látni a hiányosságokat, ha meg nem, akkor boldog ember leszel, mert kevés pénzből is tetszik, amit látsz![]()
Szóval akkor mindenképp kell a 3D, a 4K, az sem baj, ha 3m széleset is meg tud vetíteni és a milliós kategória kizárva?
Optoma UHD30?denon-x4100 írta: ↑2021.02.08., hétf. 23:20JVC D-ILA N5 vagy N7. Ezek már natív 4K projektorok, és igaz az alapár nem tartalmazza a szemüvegeket és jeladót, de ezek tudják a 3D is.

Kell a 4K. Vagy tudja a 3D-t és a 4K-t vagy nem érdekel.DeLorean írta: ↑2021.02.08., hétf. 20:27Nincs ám valami hatalmas választék amúgy sem.Palm írta: ↑2021.02.08., hétf. 16:55Még semmi ajánlat. Most kezdtem el nézelődni. A kereső mindent bedob, ami nem 3D-s vagy 4K-s azt is. Nem jó, amikor 500db-ot végig kell nézni ez miatt.
Amit leírtam, hogy 3D és 4K az alap kritérium. Kizárólag ilyen projektor érdekel, ami tudja ezeket.
A szoba sötétíthető, ahol lesz.
Kb.3-4m-ről akarom nézni. Kb. 2-3m képátló.
Eddig nem volt projektor.
Röviden ennyi.![]()
Sony projektorok.
Ha nem kell azért natív 4K, akkor Epson 9400.
Az árban is tűrhető.
Még semmi ajánlat. Most kezdtem el nézelődni. A kereső mindent bedob, ami nem 3D-s vagy 4K-s azt is. Nem jó, amikor 500db-ot végig kell nézni ez miatt.Cutler írta: ↑2021.02.08., hétf. 12:17Mekkora képméretet szeretnél megvetíteni?
Milyenek a vetítési körülmények? Világos nappali v sötét moziszoba?
Milyen távolságra tudod rakni a vetítőt a vászontól, -tól, -ig?
Mik az igényeid? Gondolok is arra, hogy eddig milyen vetített képet néztél és ahhoz képest mit szeretnél?
Mennyire fontos a 3D? Ha jól tudom a Sony és a JVC nem igazán tolja már a 3D-t, az új 4K-s vetítőinél. DLP vonalon van ilyen, de azok eléggé belépő kategóriások. DLP-nél felmerül, hogy mennyire zavar a rainbow, sokaknál ez eleve kizáró tényező.
Szóval sok kérdés van, biztos ezeken kívül is még több, amit jó lenne, tudni, hogy mit is javasoljunk.
Bár nyakamat tenném rá, hogy ezek ismerete nélkül is kaptál már konkrét árajanlatot privátban![]()
Mekkora képméretet szeretnél megvetíteni?