Hi! Erről hogy az mqa objektiven bizonyítható bullshit van valahol infó? Én már egy ideje nem követem ezt a szappanoperát, nincs is már mqa képes device-om. Utoljára amikor még néztem akkor az volt a felállás hogy vannak az mqa mögé beálló cégek, ők megkapják a részletes dokumentációt, hogy tudják implementálni a készülékeikbe. Tehát ők tudják hogyan működik, de ők nem publikálják(nyilván nem publikálhatjaák) A másik oldalon pedig valamiféle mérések vannak ami az analog kimenetet próbálják analizálni, ami azért nem feltétlen bizonyító erejű, illetve találgatások, elmélet gyártások talán.robi20064 írta: ↑2021.02.18., csüt. 10:03Jo tud lenni az ASR is valamire de...ha mar ennyire objektivek akarunk lenni es Amir-t piedesztalra emeljuk tevekenysege kapcsan, akkor annak is erdemes utana olvasni hogy mikent viszonyul az MQA-hoz es Bob Stuart-hoz. Ez utobbi joval objektivebben bizonyithato bullshit mint az USB "tisztitok" vagy az audiofil switch-ek.wittao írta: ↑2021.02.18., csüt. 09:11Jók ezek a mérések (valamire biztos), azt nem tudom mennyire korellálnak a hangminőséggel, mindenesetre a piacszerzéssel bizonyosan: ime a SINAD TOP10
1.png
Utána pedig az értelmező link is sokmindent elárul a "hozzáállásról":
2.png
Valaki biztos ezeket a mérési eredményeket lapozgatva igazolja a jó döntését, magam részéről még mindig meghallgatok valamit és vagy jónak találom, vagy nem. HA pedig jónak találom, megveszem. És igen... most már kételkedem a mérésekben is, illetve ha azok jók, akkor azok használhatóságában. Konkrétan ahogy birtokolnék a TOP10 közül valamelyiket (van amihez volt szerencsém), eladnám a hallottak alapján, de a teszteket és mérési eredményeket olvasgatva a hátsómat a földhöz csapkodva kellene ujjonganom a nappali közepén, hogy ilyen fantasztikus 400-1100USD körüli termékekkel megfogtam az Isten lábát. De egyszer sem éreztem ezt, amikor ilyen készülék került a környezetembe. Sőt.
Az ASR-en jól szereplő egyetlen készülék az a Benchmark DAC volt, amit örömmel hallgattam. Egy végletekig lehúzott AudioGD is jobb volt SZÁMOMRA, mint a TOP10.
Szóval méregetni lehet sokmindent, de valahogy még nem találták el, mi az amivel rangsorolni lehetne. Ennyi erővel a készülékházak fénytörése alapján is felállíthatnának egy rangsort, talán még az is reálisabb képet mutatna...
Ez a felállás változott mostanában, valaki "kitálalt"?