Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg minél jobb minőségben és pénztárcát kímélőbben
Végülis mi baj van a Wh8.3-mal? A mélyet írtad korábban, valami olyasmit, hogy némelykor bebúg, néha meg elveszik. Ez elég egyértelműen elhelyezési problémára utal sztem, ha az utód ugyanoda kerülne, jó eséllyel azzal is hasonló gondjaid lennének. Milyen egyéb hiányosságokat fedeztél még fel vele kapcsolatban?
Hallott már valaki Canton LE 103-at?
Link!
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
-
Vendég
Mégsem építenék. H mi az oka? Nem bízom magamra.
Persze..
A Te eddigi beszerzéseid alapján (meg a töprengések végeredményeiből leszűrhetően) hangfalat kezdenél építeni, és erősítő lenne belőle a végén
Igeeen!! Vagy valami egészen.. nyú... :kiraly:
-
Vendég
Mégsem építenék. H mi az oka? Nem bízom magamra. :kiraly:
Persze..
A Te eddigi beszerzéseid alapján (meg a töprengések végeredményeiből leszűrhetően) hangfalat kezdenél építeni, és erősítő lenne belőle a végén
-
Vendég
Na akkor mentsetek meg Zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg minél jobb minőségben és pénztárcát kímélőbben,ez nem az építés által érhető el a legkönnyebben?
De-de! :kiraly: Leva mesteredre találsz, ha ezt az utad válaszod.
Vagyok olyan önfejű és makacs, h nem hittem benne, de valahol belátom, h úgy van.
Mégsem építenék. H mi az oka? Nem bízom magamra.
Na akkor mentsetek meg Zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg minél jobb minőségben és pénztárcát kímélőbben,ez nem az építés által érhető el a legkönnyebben?
-
Vendég
.....
...de Te most építeni akarsz hangfalat?
Lehet új emberedre találtál? :kiraly:
Egy megmenthető lélek!
Méég! ...Menthető.
-
Vendég
.....
Egy megmenthető lélek!
-
Vendég
.....
-
Vendég
Az erősítőmmel egyébként mi a baj? Azon kívűl,hogy belépő szint... nomeg,erre volt keret... De egyébként,tényleg,miért "gáz"? Torz lenne a hangja? Azt tudom róla,hogy nincsenek nagy erőtartalékai,ezen kívül mi a baj még vele? Az,hogy egy integrált házimozi erősítő,az miért kizáró ok zenehallgatásra?
21st már leírta a miértjét, de ettől ne szontyolodj el, ha Neked megfelel akkor minden rendben van. (csak ne hallgass meg egy rendes sztereó erősítőt )
A szobához: legegyszerűbben úgy mondanám,hogy van egy élére állított téglalap...
Inkább fotó vagy rajz... :kiraly:
Akkor most a sal-t megérdemlem mert annyira gáz,mint a többi komponens? ... Azért vhol el kell kezdeni, ezt elismerem, de, ha tényleg nagyságrendekkel rosszabb, mint a warfik,akkor inkább nem kérem. De akkor mit? Vifa hangszóró? Amúgymeg lényegében semmiről nincs MÉG foglamam, ezt elismerem,de igyekszem gyorsan magamba szívni az információkat
Én azt mondom felejtsd el a SAL-t, de Te most építeni akarsz hangfalat?
Az erősítőmmel egyébként mi a baj? Azon kívűl,hogy belépő szint... nomeg,erre volt keret... :kiraly: De egyébként,tényleg,miért "gáz"? Torz lenne a hangja? Azt tudom róla,hogy nincsenek nagy erőtartalékai,ezen kívül mi a baj még vele? Az,hogy egy integrált házimozi erősítő,az miért kizáró ok zenehallgatásra?
Ez természetesen nem kizáró ok, még ez is sokkal jobb, mint egy filléres mini-hifi. Ellenben pl. egy 20 éves NAD 3020 sztereó erősítő, ami használtan 30 eFt alatt beszerezhető, vagy egy Canopus végfok pár ( használtan kb. 50 eFt ) százszor jobb, muzikálisabb, mint akár egy mai felső-közép kategóriás házimozi erősítő. Szóval nincs nagy baj a Denonnal, de azért nem is túl jó. Mondjuk mint egy Opel Corsa
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Az egyetlen Jensen, amit ismerek, az a Jensen Interceptor
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 694
ma láttam egy ilyen hangfalat : JENSEN champion1, 38hz-20000hz, 4-8ohm, 20.000.- a kettô.
ez az, megvan:
Jensen C-1 80 watt 2-Way Bookshelf rear surround speakers features
* 80w max
* 6 1/2" woofer with 2" titanium tweeter
* 38Hz - 20kHz
* 90dB sensitivity
Jensen C1 Bookshelf speakers Specs
* System Type: 2-way, bass reflex
Woofer: 6.5"
Tweeter: 2" Titanium
Frequency Response: 38 Hz-20 kHz
Sensitivity: 90 dB
Impedance: (nominal): 8 ohms
Power Handling: 80 watts
Dimensions: 11.6" H x 8" W x 8.4" D
Weight: 8 lbs./ea.
Finish: Black
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
-
Vendég
ma láttam egy ilyen hangfalat : JENSEN champion1, 38hz-20000hz, 4-8ohm, 20.000.- a kettô.Van valakinek tapasztalata ill. ismeri?
Réges régen hallottam őket MM-ben. Ezek olyan discos hangfalak, kék/fekete színekben böhöm nagy membránnal. A "polc" hangfalat hallottam. Már abban is volt gyomormozgató mély, a budaörsi elég nagy és ott nem teremben volt, hanem a nagy légtér közepén. Nagyon brutális!!!
Igen az érzékenységre gondoltam,nemtom honnan jött a gondolat.. De legalább a jel/zajról lett vmi kis fény,hogy mit jelöl
Örülök,hogy más is ilyeneknek hallja ezeket a kis gyémántokat és,hogy még nem vagyok teljesen süket.
Az erősítőmmel egyébként mi a baj? Azon kívűl,hogy belépő szint... nomeg,erre volt keret... De egyébként,tényleg,miért "gáz"? Torz lenne a hangja? Azt tudom róla,hogy nincsenek nagy erőtartalékai,ezen kívül mi a baj még vele? Az,hogy egy integrált házimozi erősítő,az miért kizáró ok zenehallgatásra?
A szobához: legegyszerűbben úgy mondanám,hogy van egy élére állított téglalap (a és b oldal,ahol az "a" hosszabb és "b" a rövidebb),ennek az alsó "b" oldalának a jobbsarkában van a kanapé,a kanapé mellett ajtó és itt a vége a "b" oldalnak. A kanapé felől nézve balra az ajtó után (ezalatt a kitakart teret értem,mert sajnos befelé nyílik az a fránya ajtó) következik a hangfal,hogy el lehessen férni,ez amennyire csak lehet a falhoz van állítva,most mértem 19,5 cm hely van mögötte,innentől kezdődik egy könyvespolc ami tart az "a" oldal végéig. A felső rövidebb oldalnál (kanapé felöl nézve) van a következő ismét kedvesen befelé nyíló ajtó, majd fél méter kihagyással konvektor majd ezt követően a konvektor síkjában a másik hangfal és ezzel vége a rövid "b" oldalnak fent. A változatosság kedvéért a másik hosszú oldal is végig van rakva könyvekkel egészen az ülőgarnitúráig.
Fotót ma már nemtok csinálni,de holnap kölcsönkérem a szomszédét...amúgy rajz nem elég? Mert akkor gyorsan alkotok vmit paintben:)
Akkor most a sal-t megérdemlem mert annyira gáz,mint a többi komponens? ... Azért vhol el kell kezdeni, ezt elismerem, de, ha tényleg nagyságrendekkel rosszabb, mint a warfik,akkor inkább nem kérem. De akkor mit? Vifa hangszóró? Amúgymeg lényegében semmiről nincs MÉG foglamam, ezt elismerem,de igyekszem gyorsan magamba szívni az információkat,de ne öljétek meg egymást! :kiraly: A segítső válaszokat meg nagyon szépen köszönöm
-
Vendég
hangsugárzónak is lehet "jel/zaj viszonya" ha úgy értelmezed, hogy mekkora a torzítás a ráküldött elektromos jelalak és a megszólaltatott akusztikus jelalak között.
Gordon!
Ugye ezt nem gondoltad komolyan ?
Hidd el a hangsugárzóknak(passzív) végtelen a jel/zaj aránya,illetve pontosítanék,egyszerűen értelmezhetetlen.A torzítás nem egyenlő a zajkeltéssel,mert a torzítás vezérlés hatására jön létre ,a zajongáshoz meg nem kell az eszközt vezérelni(az jár ajándékba a cuccoshoz :kiraly: ).
- GTomi
- V.I.P.

ma láttam egy ilyen hangfalat : JENSEN champion1, 38hz-20000hz, 4-8ohm, 20.000.- a kettô.Van valakinek tapasztalata ill. ismeri?
Ezek közül vmelyik? Ui: Ja, látom, 38 Hz hírbo˝l se. Bocsi.
Polc
Álló
polc volt, de nem az a fajta, valószínüleg régebbi típus.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
Krampi
A Diamondok tényleg kicsit mélyhiányosak amit mondtam is neked priviben,de ez attól is függ hogy milyen erősítőre kötöd.
Nem panaszkodásnak szántam ám :kiraly: Csak az első tapasztalatokat jegyeztem meg, de nem hiszem, hogy nem leszek vele elégedett. Egyébként egy Yamaha RXV357-tel hajtom, ami még csak kb 3 órát ment eddig összesen.
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

Ezek közül vmelyik? Ui: Ja, látom, 38 Hz hírből se. Bocsi.
Polc
Álló
- GTomi
- V.I.P.

- Marci,az eb
- Nincs visszaút

A jel/zaj alatt hangfalra, specifikációk között olvasható
Biztos jól olvastad? Max aktív hangfalra tudok gondolni, abba bele van építve az erősítő, annak lehet jel/zaj viszonya.
hangsugárzónak is lehet "jel/zaj viszonya" ha úgy értelmezed, hogy mekkora a torzítás a ráküldött elektromos jelalak és a megszólaltatott akusztikus jelalak között.
A hangsugárzó -lévén passzív eszköz- önmagában nem termel zajt (ki lehet próbálni, húzd ki a belőle a kábelt :kiraly: ), így jel/zaj viszonya abszolút ideális, azaz végtelen nagy. A torzítás más tészta, itt most ne bántsuk. Ha mégis gyanús, hogy a dobozod zenehallgatás közben "zajt" termel, valszeg hazavágtad valamelyik drivert.
Hangsugárzókra kétféle dB értéket szokás megadni, egyik az érzékenység -tehát hogy egységnyi teljesítmény hatására "mekkorát szól"-, a másik pedig a maximális hangnyomás, amit produkálni képes a doboz.
Biztos jól olvastad? Max aktív hangfalra tudok gondolni, abba bele van építve az erősítő, annak lehet jel/zaj viszonya.
gordon314.fw.hu
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

-
Vendég
A szoba 4,25m hosszú és 5m széles. Nincs benne semmi szőnyeg. A hangfalak elhelyezése úgy lett megoldva hogy a szoba sarka felé szórják a hangot,ahol az ülőgarnitúra van. A falak mentén könyvespolc van. Maga a szoba két ajtóval bír,a két hosszabbik oldalon van egy-egy. A hangfalakat forgathatom,de magát a helyüket sajnos nem áll módomban megváltoztatni,vagy akkor lépten nyomon bele fogok akadni vmelyikbe. A jel/zaj alatt hangfalra, specifikációk között olvasható és érdekelne,hogy igazából mit is takar ez az érték...
Pedig a szőnyeg jótékony hatással tud lenni.
A szoba sarka felé mit jelent, az ellentétes sarok?
Egy fotót nem tudnál a hangfalak elhelyezése topic-ba felrakni?
Sokkal gyorsabban haladnánk.
Nem az érzékenységre gondolsz?
Krampi
A Diamondok tényleg kicsit mélyhiányosak amit mondtam is neked priviben,de ez attól is függ hogy milyen erősítőre kötöd.Mikor a Denonnal hallgattam rajta zenét mindig mélyládával tettem mert kevés volt a mélye.De mikor megjött a Hivox párosom akkor azért már sokkal elviselhetőbb volt a mélytartomány.
Abban viszont igazad van hogy ha olyan freki van a cd-re égetve ami fekszik a "gyémántnak" akkor azt elhiheti mindenki hogy a gyomrodban érzed a rezgéseket.És itt nem volt sarokba tologatós figura,hanem tisztességesen 50cm-re eltolva a faltól tapasztaltam ezt.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "