Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

tothn írta:
2021.01.31., vas. 13:21
Sziasztok! Most készül az álmennyezetem, és el kellene döntenem milyen hdmi kábelt telepítsek. 10 méter elég lenne. Igaz most még csak fhd vetítőm van, de gondolom ha kiöregszik, már nagyobb felbontású vetítőt veszek majd.
Milyen hdmi kábelt javasolnátok ami most jó ár érték arányú?
Én az audioquest cherry cola 10m kábelét használom, 4K ,HDR, Dolby Vision tökéletesen megy vele.
A kácsa-audio forgalmazza, nem olcsó, de jövőbiztos kábel.
Ha anyagilag belefér a keretedbe, én jelenleg jobb kábelt nem tudok, ezen minden gond nélkül menne.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: tothn »

Jól dugtam be. Esetleg mégis megpróbálom fordítva is, lehet a csatik feliratát felcserélték
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: R.G. »

tothn írta:
2021.02.04., csüt. 15:13
Megpróbáltam az alább linkelt kábelt, de a sony HW50esem nem szerette, csak fekete képernyőt tudott. Lehet maradnom kelle egyelőre hagyományos 1.3-as HDMI-nél. Vetítőt egyelőre nem akarok cserélni.
jó irányba dugtad be? mert az nem mindegy ezeknél, direkt jelölik
Display
Source

https://www.ugreen.com/products/4k-fibe ... hdmi-cable
ilyet használok 15m-t, minden renben van vele Full HD ban

több Ventionom is van, esetleg ez is jó lehet, de ezt pontosan nem ismerem
https://www.vention.cn/product/optical- ... -cable-4k/
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Megpróbáltam az alább linkelt kábelt, de a sony HW50esem nem szerette, csak fekete képernyőt tudott. Lehet maradnom kelle egyelőre hagyományos 1.3-as HDMI-nél. Vetítőt egyelőre nem akarok cserélni.
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: R.G. »

tothn írta:
2021.01.31., vas. 13:21
Sziasztok! Most készül az álmennyezetem, és el kellene döntenem milyen hdmi kábelt telepítsek. 10 méter elég lenne. Igaz most még csak fhd vetítőm van, de gondolom ha kiöregszik, már nagyobb felbontású vetítőt veszek majd.
Mindenkeppen optikai szalasat
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Én ezt tudom ajánlani.
Ilyet használok én is, könnyen hajlítható nem vastag.
https://www.alza.hu/premiumcord-szalopt ... 95935.htm
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

tothn
V.I.P.
V.I.P.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 798

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Nem kell.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Cenya
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Cenya »

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, ha egy házimozi erősítőhöz szeretnék egy kétcsatornás végerősítőt csatlakoztatni, akkor ugyebár a házimozi erősítő pre out kimenetéről rca kábellel csatlakozok a végerősítőre.
Ebben az esetben a végerősítő hangerejét a házimozi erősítő hangerőszabályozó gombjával tudom kezelni? Vagy kell előerősítő is a házimozi erősítő és a végerősítő közé?
Köszönöm előre is a választ.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Tágul a Világegyetem is! A tökéletességnek is követnie kell! Persze hogy irigyek vagytok! 31_1_21.gif

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Irigy? Ugyan mar, ezt most ugye viccnek szantad! :D En inkabb klinikai esetnek mondanam, de igazatok van, kell ide egy Den mester fele ficko, jokat lehet derulni rajta!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

TSanyi írta:
2021.01.28., csüt. 07:07
Szerintem meg egyszerűen csak savanyú a szőlő a srácoknak mert DEN maradéktalanul boldog, elégedett a rendszerével, és élvezi! ( Amit mindannyian óhajtunk.) :D
Már nyáron is annyira élvezte, hogy az olvasó azt hihette, hogy attól ember jobban nem élvezheti aztán mégis fejlesztett. :rolleyes: Én nem vagyok irigy. :smile29:
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Szerintem meg egyszerűen csak savanyú a szőlő a srácoknak mert DEN maradéktalanul boldog, elégedett a rendszerével, és élvezi! ( Amit mindannyian óhajtunk.) :D

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1429

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Ok, értem én, Den olykor meghökkentően fogalmaz, netán hajmeresztő dolgokat állít, de nem lehetnétek kicsit toleránsabbak? Nem azt mondom, mindenre bólogatni kell, mert magam is gyakran vitába szállnék vele, de elfogadóbbak lehetnétek az irányában, hogy ő ezt így gondolja vagy úgy csinálja! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, egy üde színfoltot veszítene a fórum, ha elmenne, nem? :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:
2021.01.27., szer. 19:06
Gyakorlat és kivitelezés szempontjából viszont sok esetben egy egyszerűbb, olcsóbb rendszer okosan összeválogatva és installálva, egy jó akusztikájú szobában többet nyújt mint egy sokszoros árú lánc nem megfelelő környezetben és akusztikával. Utóbbira van itt példa épp elég a "nagyágyúk" közt is....
Ha jól tudom, javíts ki ha tévedek, de rajta kívül senki sem állította, hogy tökéletes rendszere lenne.. remélem a nagy ágyúra nem én vagyok példa, mert korántsem tartom annak magam és az eszközeim sem azok, illetve ,bőven lenne mit orvosolni még nálam is,pláne, hogy a teljes akusztikai panel családomat eladtam ,mert úgy volt nem lesz már komolyabb cucc..ezen majd még elgondolkodom, hogy valami izléses panelekkel ,feldobom a szobát és persze ezzel javítok a korrántsem tökéletes rendszeremen! De ez sem kényszer a részemről ,arra a pár filmre és sorozatra most is túl van méretezve a rendszer ! :D

A tükrős hozzászólásra pedig, már régen nem is rajta ércelődtünk ha visszaolvasol ,saját hülyeségünkön inkább.. illetve ,ha átmész egy másik topikba ott is ő kezdte a dolgot,folytatva tovább a hülyeségeit.. de persze lehet túl mentünk(mentem) egy határon és elnézést is kérek a saját nevemben ha sértő voltam..
Viszont továbba is azt kell mondjam ha ilyen elánnal tolja ezt, mást nem várhat még akkor sem ,ha páran azt mondjuk ok, nem szólunk bele vagy hagyjuk a dolgot, akkor lesz másik 4-5 akinek ez szemet szúr és menni fognak reflexből a "pofonok" amikért befut pár havonta önként!

Ha Ő is változtatna a stíluson ,vagy a nagy hordejeű kijelentésein ,semmi gond nem lenne ,bőven megférne itt ,de persze lehet jóval többen örülnének, ha én nme írogatnék, és még több Den okoskodna itt.. Kitudja, simán ez is előfordulhat! gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 816

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Tamoo írta:
2021.01.27., szer. 17:47
A nem görbéző és görbéző szektától szeretném kérdezni, hogy melyik topikban tehetek fel kérdést a tapasztaltabb méregetőkhöz hangsugárzófésülés témában ahol nem zavar senkit? Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Félreérted, engem abszolút nem zavar, csak tartottam egy tükröt felétek.
Szerintem!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Visszaolvasva ezt a " csörtét " pár gondolat....

Igen, egy pontig van helye az élcelődésnek, karikírozásnak. Ez lehet "só" a grafikonelemzések semmitmondó és "íztelen" tengerében.
Egy ponton túl már senki nem különb a falka által kipécézett, adott esetben megmosolyogtató kinyilatkozásokat tévő lelkes hobbitárstól....
És akkor a " szakma"....
Gyakorlat és kivitelezés szempontjából viszont sok esetben egy egyszerűbb, olcsóbb rendszer okosan összeválogatva és installálva, egy jó akusztikájú szobában többet nyújt mint egy sokszoros árú lánc nem megfelelő környezetben és akusztikával. Utóbbira van itt példa épp elég a "nagyágyúk" közt is....

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

A nem görbéző és görbéző szektától szeretném kérdezni, hogy melyik topikban tehetek fel kérdést a tapasztaltabb méregetőkhöz hangsugárzófésülés témában ahol nem zavar senkit? Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2021.01.27., szer. 17:14
Az ok, hogy van egy két élces megjegyzés, de már átestetek a ló túloldalára. Mint az óvodás gyerekek, megy a gúnyolódás.
Egy ideig elmegy, meg poén, de már túltoljátok.
Természetesen az én véleményem szerint, ami lényegtelen mint bárki másé. Lehet, hogy mást is zavar.
Ja nem, DeLorean az más tészta. Ha Ő azt mondja, akkor az meg van mondva. ;)
A védelmembe veszem és megpróbálok visszaszúrni is ugyanez a szint szvsz. De ebben tényleg igazat adok, valóban elég óvodás szintre ért a dolog, ezt már én is éreztem. De Den bőven adott katalizátort hozzá. Részemről befejeztem, a jövőbeni hozzászólásain csak magamban nevetek ha okot ad rá.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Az ok, hogy van egy két élces megjegyzés, de már átestetek a ló túloldalára. Mint az óvodás gyerekek, megy a gúnyolódás.
Egy ideig elmegy, meg poén, de már túltoljátok.
Természetesen az én véleményem szerint, ami lényegtelen mint bárki másé. Lehet, hogy mást is zavar.

Ja nem, DeLorean az más tészta. Ha Ő azt mondja, akkor az meg van mondva. ;)

:D
Szerintem!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2021.01.27., szer. 15:33
A görbézőszektáról nincs mém? gondolkodik.gif
Nem tudom hogy jön ez ide. Ne mondd már, hogy téged is frusztrál ha alkalomadtán haladóbb szintre vált a téma. Most még ilyen sem történt. Vagy védelmedbe veszed a fórumtársat? Aki ilyen nagy mellénnyel ír a rendszeréről, arról le kell hogy peregjen egy kis szurkálódás.
Nyugodtan lehet rajtam is gúnyolódni, hogy hangkártyával bohóckodom processzor helyett vagy hogy 50ezer Ft-os erősítőm van a 4000$-os hangdobozpárhoz. :smile29: Engem nem izgat.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

A görbézőszektáról nincs mém? gondolkodik.gif
Szerintem!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

dolby_den.jpg
dolby_den.jpg (78.64 KiB) Megtekintve 1591 alkalommal

Fish
V.I.P.
V.I.P.

thxfan írta:
2021.01.27., szer. 09:06
Ez nem Chock Norris-os, hanem ez már attól is több :fekverohog:
Chuck Norris elszámolt a végtelenig, 2x! :napsut:

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan írta:
2021.01.27., szer. 09:06
És mindezt SVS subbal úgy, hogy Rel subbal lehetséges.
Ez nem Chock Norris-os, hanem ez már attól is több :fekverohog:
Az SB4000 csodákra képes. Idézek a mestertől.

"Egyébként ha hiszed, ha nem, a hallásom jobb lett az SVS SB4000 által. A magas hangokat lényegesen jobban hallom és érzékenyebb is lett a hallásom. Valamilyen pozitív hatás történt..."

A dinamika már nyáron is olyan szinten volt, hogy nem tudom hová lehetett még most maximalizálni. :D

"Olyan lett a dinamika, amit még éppen elbírok viselni. Ez sem volt még ennyire jó, ennyire tökéletes."

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”